10 tips för skötselvård: Hur du underhåller ditt skägg

Skäggvård är en av de viktigaste delarna av att växa, underhålla och styla ansiktshår. Faktum är att ett välskött skägg är viktigt för bra skäggvård eftersom det betyder att du är villig att ta dig tid att rengöra, sköta och ta hand om ditt skägg. Och även om det är lätt att sköta ditt skägg är det viktigt att män förstår grunderna i att tvätta, kamma, borsta, trimma och styla för att säkerställa det perfekta skägget.

Följande är en komplett guide till hur man sköter skägg. Från att rengöra och återfukta ditt ansiktshår till trimningstips till de bästa sätten att underhålla ditt skägg och maximera tillväxten, dessa skäggvårdstrick kommer säkert att få ditt ansiktshår att se bra ut.

Tips för skäggskötsel - hur du sköter ditt skägg

Hur man sköter sitt skägg

De bästa tipsen för skötselvård och skötsel börjar med att använda högkvalitativa produkter regelbundet och tar sig tid att sköta skägget ordentligt för att få tjocklek, glans och tillväxt. Oavsett om du har ett kort helskägg eller tjockt långt skägg, hjälper dessa skäggvårdstips dig att behålla ditt sexiga ansiktshår.

Hur man sköter sitt skägg

Rengör och återfukta ditt skägg

Att ta hand om skägget som du har arbetat hårt med att odla börjar med en bra skäggtvätt. Ett rent skägg stoppar bakterier, minskar klåda, förhindrar torra vita flingor eller mjäll och främjar en sund tillväxt.

Men se upp för frestelsen att släpa på tvålen eller hårschampot du har till hands nästa gång du tar en dusch. Dessa typer av produkter kommer att göra mer skada än nytta och resultera i ohälsosamt ansiktshår eller flagnande hud.

Ren skägg

Använd ett specialdesignat skäggschampo och balsam med skonsamma ingredienser för att hålla ditt skägg och din hud återfuktad och frisk. En fuktgivande skäggtvål skyddar och mjukar ditt ansiktshår. Dessutom erbjuder ett rent och konditionerat skägg en mycket bättre bas för grooming och styling.

Använd skäggolja

Använd skäggolja

Medan skäggtvättar görs för att försiktigt rengöra ditt skägg, är det viktigt att följa upp med skäggolja för att återställa den naturliga balansen mellan oljor. När dessa friska oljor avlägsnas, av miljöförhållanden eller rengöring, kan ditt skägg börja se tråkigt eller skadat ut. Intervenera innan detta händer med daglig applicering av skäggolja för att behålla det perfekta skägget.

Skäggolja är mest effektiv när den appliceras på ett lätt fuktigt skägg direkt efter en dusch, även om du inte tvättade skägget med schampo och balsam. Krama bara några droppar i handen och gnugga det genom hela skägget för att göra håret lättare att arbeta med.

Kamma ditt skägg

Använd en skäggkam för att ytterligare sprida oljan genom ditt ansiktshår och till huden under. Detta kommer att stoppa skägg mjäll.

Enkelt uttryckt kan du ta hand om ditt skägg och ge det näring hela dagen med att applicera skäggolja.

Applicera skäggbalsam för konditionering

Konditionera ditt skägg med balsam

En annan produkt som fungerar för att konditionera ditt skägg är skäggbalsam eller bruksbalsam. Medan skäggolja kommer att suga in i ditt skägg och din hud ganska snabbt för att återfukta och återfukta, kommer skäggbalsam att ta sin tid och stanna kvar på håret längre, ungefär som ett lämnande balsam.

En balsam är utformad för att konditionera långsamt för varaktiga resultat och ett glänsande skägg. Denna tjocka, pomadliknande produkt, applicerad dagligen efter skäggolja, hjälper dig att kontrollera klyvspetsar, flygaway och eventuella löshår som gör ditt skägg svårare att brudgummen. Det kommer också att hålla ditt skägg från att torka ut under dagen.

Använd Beard Balm

Skäggbalsam hjälper till att avsluta det som din rengöringsmedel och skäggolja har börjat genom att bibehålla hälsan och utseendet på ditt skägg. Det finns många subtila skillnader mellan skäggolja och balsam som gör att båda är nödvändiga för korrekt skäggvård och underhåll.

Trimma ditt skägg

Med återfuktat och tamt ansiktshår är du redo att börja grooming ditt skägg. Till att börja med är det viktigt att trimma ditt skägg för att hålla det växande och starkt. Men skäggtrimning måste börja med ett mål.

Tips för trimning av skägg

Bestäm vilken längd som kommer att smickra ditt ansikte och vilka snitt du känner dig bekväm att ta. Klipp och trimma alltid med största försiktighet, börja med en lång längd för en grov uppskattning och sedan långsamt att klippa kortare.

För ett kort skägg rekommenderar vi att du börjar med ett 3 eller 4 skydd för att få rätt form och följ upp det med ett eller två skydd för att få en kortare trim. Klipp ditt skägg lite längre än du vill lämna utrymme för fel.

Hur man klipper ett skägg

Se också till att ditt skägg är torrt och borstat för att få ett enhetligt snitt över ansiktet.

Få bra skäggvårdsprodukter

För att trimma ditt skägg och mustasch väl måste du investera i en bra skäggtrimmer. Det finns gott om bra men ändå prisvärda allt-i-ett-skäggtrimmare som passar bra för många hårtyper och stilar. Från kort till långt ansiktshår, de bästa skäggtrimmarna för män erbjuder kraften och mångsidigheten att groom alla hårtyper för att leverera den färdiga stil du vill ha.

Skäggvårdande verktyg

För ett tjockt skägg, välj en sladdlös maskin med självslipande, rostfritt stålblad, en robust motor, en vattentät design för enkel användning och flera redskap.

Om du hellre vill ha ett kort skägg med kraftig blekning, är precision viktigare än antalet alternativ. Få en topprankad stubbtrimmer för att brudgummen och styla den perfekta scruffen.

Borsta ditt skägg regelbundet

Du har uppnått det ultimata skägget hittills, men nu är det dags att se snyggt och snyggt ut. Borsta ditt skägg regelbundet för att hålla det rakt, friskt och fullt av volym.

Borsta ditt skägg

Dessutom kommer borstning dagligen att träna ditt skägg att växa i rätt riktning. Detta kan vara särskilt användbart om du vill räta ut ett lockigt skägg.

En annan fördel är att genom att borsta ditt skägg med borstens hårborste kan du bli av med ditt ansikte för död hud, avlägsna hårstrån och i allmänhet resultera i ett mjukare och snyggare skägg.

Blanda ditt skägg

Skägg halsringning

Blanda din skägghalsning för att bli av med ett oförskämt halsskägg och dra nytta av ett trendigt utseende. För att trimma en ren halsringning måste du hitta linjen eller området där ditt hakskägg börjar gå in i ditt halsskägg.

För att göra detta, börja med att gå med ditt lång- och pekfinger och placera dem precis ovanför ditt Adams äpple. När du gör detta kommer toppen av ditt långfinger att avgöra var botten av ditt skägg måste klippas och du kan gå in med din trimmer för att markera denna linje. Följ din käftlinje för den naturliga kurvan som kommer att bli din halsringning.

Trimma ditt skägg

För att bleka skäggets halsringning och minska kontrasten, fäst ett kort skydd på din trimmer för att raka dig ungefär en tum från botten av din nya halsringning uppåt i käken. Lägg kontinuerligt till ett klippare med längre längd till klipparen och trimma upp ditt skägg för att uppnå den skäggblekning du önskar.

Denna blekning resulterar i ett mer polerat utseende. Om du inte är säker på att trimma ditt eget blekta skägg, fråga din frisör.

Style ditt skägg med stylingbalsam

När du har trimmat ditt skägg till en form eller design som passar din ansiktsform kan killar styla sitt ansiktshår med stylingbalsam för att sköta det. Vid det här laget ska ditt skägg redan vara glänsande, mjukt och välskött så allt som återstår att göra är att applicera en balsam eller vax och skapa en cool skäggstil.

Hur du stylar ditt skägg

Olika balsam har olika texturer och kontrollnivåer. Ett ostyrigt skägg för vilket volymen inte är ett problem kommer att kräva en tung balsam för att hålla den nere; under tiden är en produkt med medelhållfasthet bäst för det genomsnittliga skägget, och en ganska lätt stylingprodukt kommer att vara idealisk för korta eller tunna skägg som behöver en volymökning.

Stylingbalsam är krämiga och tjocka, så mindre är mer om du inte vill släppa ner håret i onödan. Fördela det lite i taget över de delar av ditt skägg som behöver stylas tills du gillar det du ser.

Olika skäggstilar

Experimentera med olika skäggstilar

Om du letar efter olika sätt att styla ditt skägg kan vår guide om de bästa skäggstilarna erbjuda inspiration och idéer. Men sanningen är att du kanske inte älskar den första stilen du väljer för ditt nya skägg, och det händer varje kille.

Bästa skäggstilar

Att styla ett skägg är roligt och enkelt, så experimentera gärna med olika skäggstilar tills du älskar ditt utseende. När allt kommer omkring kommer det perfekta skägget för dig att se maskulint och snyggt ut, vilket ger dig förtroende för ditt utseende.

Tips för tillväxt av skägg

Bortsett från att genetik är en begränsande faktor, kan räkna ut hur man växer ett tjockare skägg leda till en bättre livsstil. I själva verket kommer ingen av råden ovan att göra någon skillnad om du inte främjar en sund skäggväxt.

Tips för tillväxt av skägg

För det första är en välbalanserad kost och rätt träning avgörande för att få ett bra helskägg. Du vill ha en kost rik på magert protein, omega-3-fettsyror, antioxidanter, vitaminer och betakaroten. Denna typ av näring finns i naturliga livsmedel som fisk, kyckling, sötpotatis, gröna grönsaker, linser och ägg. I slutändan kommer en hälsosam kost att stödja bra hud och ett tjockt skägg.

För att komplettera en näringsrik kost bör du alltid träna. Konditionsträning och tyngdlyftning producerar testosteron i kroppen samtidigt som de lindrar stress, vilket ytterligare stimulerar hårväxt. En välnärd och ofta motionerad kropp ökar också blodcirkulationen, vilket resulterar i att näringsämnen når hud och hår. Denna process gör att ditt skägg kan växa snabbare.

Odla ett hälsosamt skägg

Att sova gott och få tillräckligt med vila ökar också kroppens produktion av testosteron samtidigt som det minskar inflammation i huden. På samma sätt håller tillräckligt med sömn och rätt träning stressen på ett minimum. Öva på att sänka stressnivåerna och upprätthålla ett idealiskt sovschema för att hålla din kropp, hud och skägg friska.

Bästa skäggtvättstips för män

Tips för skötselvård

  • Du vill brudgummen och underhålla ditt skägg regelbundet för det perfekta utseendet.
  • För ett rent skägg, tvätta och återfukta ditt ansiktshår med ett kvalitetsschampo och balsam.
  • Applicera skäggolja och balsam för att hålla ditt skägg friskt för korrekt underhåll.
  • Använd en bra skäggtrimmer med en komplett uppsättning bilagor när du trimar ditt ansiktshår.
  • Forma och styla ett fint skägg med en kam och applicera sedan vax för att hålla håret hydratiserat hela dagen.
  • Glöm inte att ta hand om din mustasch för en snygg look.
  • För att växa ett långt tjockt skägg, se till att du har en balanserad kost, motionerar regelbundet, får tillräckligt med sömn och upprätthåller en hälsosam livsstil.