15 beste ouderwetse kapsels

Ouderwetse kapsels maken de laatste jaren een comeback. Hoewel ogenschijnlijk ouderwets en retro, overstijgen deze vintage herenkapsels de tijd en zien ze er nu net zo stijlvol en stijlvol uit als in de jaren 50 en 60. In feite zijn veel van de retro-kapsels zoals de pompadour, de gladde rug, de kuif en het zijgedeelte favoriet bij de kapper..

Om deze old-school kapsels voor mannen te laten passen bij de laatste haartrends, hoeven mannen alleen maar hun kapper te vragen om een ​​ondersnit of vervaging aan de zijkanten en achterkant en vervolgens een getextureerde afwerking bovenop te stylen. Deze natuurlijke look vereist een mat product. Om de meest gangster-kapsels te stylen, houd je je haar echter glad en verfijnd met een sterke, hoogglanzende pommade.

Bekijk de klassieke snitten en stijlen hieronder om de beste ouderwetse kapsels te krijgen. Deze traditionele herenkapsels passen goed bij kort, halflang en lang haar en combineren de coolste stijlen uit het verleden met de bekwame kappers van nu!

Klassiek Pompadour-kapsel

Old School Pompadour

De klassieke pompadour is een van de meest populaire herenkapsels aller tijden. Dit oude maar iconische kapsel leeft tegenwoordig in kapperszaken met een vervaging of ondersnit aan de zijkanten en getextureerde styling bovenop. Als je de traditionele retro-versie van het kapsel wilt, moeten mannen een pommade met hoge hold en glans aanbrengen voor een gladde, natte finish.

Als je meer geïnteresseerd bent in de moderne pompadour, probeer dan een mat haarproduct voor een natuurlijke look. Hoe dan ook, dit stijlvolle herenkapsel is edgy en gewaagd.

Old School, naar achteren gekamd haar

Old School, naar achteren gekamd haar

Ouderwets achterover gekamd haar is een andere favoriet van de kapperszaak. Als een van de populairste herenkapsels door de geschiedenis heen, houden jongens ervan omdat het gemakkelijk te stylen en te onderhouden is. Gebruik gewoon een sterk, glanzend haarproduct en borstel je haar recht naar achteren.

Om de moderne slick back te proberen, kijk naar de slick back undercut of fade. De korte zijkanten en achterkant benadrukken het lange haar bovenop, wat zorgt voor een stijlvol maar sexy kapsel dat vrouwen niet kunnen weerstaan.

Retro kuif kapsel

Old School Quiff-kapsel

De oude kuif lijkt erg op de getextureerde moderne kuif. Gepopulariseerd door James Dean, biedt het kuifkapsel een nonchalante, natuurlijke styling met volume en lengte bovenop. Hoewel je een sterk haarproduct kunt gebruiken om een ​​minder rommelige, nettere versie van de look te creëren, raden we een lichte tot medium hold pommade, wax of crème aan voor maximale beweging en flow. Het eindresultaat is een klassiek herenkapsel dat nooit uit de mode zal raken.

Traditioneel kapsel in zijscheiding

Traditioneel kapsel in zijscheiding

Het zijdeel vertegenwoordigt een knap herenkapsel. Over het algemeen waren mannen met gescheiden kapsels gebruikelijk bij de verfijnde elite. Ivy League-jongens, bevoorrechte jonge mannen en professionele zakenlieden waren te zien met het ouderwetse zijgedeelte samen met hun pak en glimmende schoenen.

Een zijscheiding stylen is supergemakkelijk – zoek gewoon het natuurlijke deel van uw haar, borstel één kant helemaal over en de rest naar beneden. Moderne kapsels aan de zijkant voegen soms een dikke lijn toe die in het haar is geschoren om de scheiding te accentueren.

Ouderwetse kam over kapsel

Ouderwetse kam over kapsel

De klassieke kam wordt vaak verward met het zijgedeelte. Hoewel beide kapsels bekend staan ​​om hun slimme, keurige look, stroomt het overkambare kapsel meer en biedt het niet dezelfde gestructureerde afwerking als het deel. De vintage kam over het kapsel vereist korte taps toelopende zijkanten die met een schaar zijn geknipt en een korte tot middellange top gestyled met glanzende pommade.

De comb over fade is echter een veel coolere moderne variant. Jongens hebben de keuze uit een hoge, midden of lage vervaging aan de zijkanten, met de optie om taps toe te lopen of in de huid te vervagen. Op dezelfde manier kunt u een ondersnit kiezen voor een snit van één lengte. Ten slotte is het haar bovenop vaak getextureerd voor een meer natuurlijke uitstraling. De uiteindelijke look is een trendy stijl die qua veelzijdigheid moeilijk te verslaan is.

Gangster-kapsels

Gangsterkapsels - Korte taps toelopende zijkanten met opzij geveegd haar en volle baard

Gangsters en Hollywood-beroemdheden waren de trendsetters voor een groot deel van de 20e eeuw. Old school gangsters en gangsters deden echter hun best om op te vallen, wat betekent dat ze de voorkeur gaven aan professionele kapsels waardoor ze eruitzagen als gerenommeerde zakenlieden. Deze klassieke herenkapsels waren strak en stijlvol met korte zijkanten en kort tot halflang haar bovenop. De beste gangster-kapsels die je zult vinden, zijn het gladde achter- en zijgedeelte.

Old School korte kapsels

Old School Short Haircut - Korte pony met hoge tapervervaging

Terwijl veel ouderwetse stijlen het haar langer op de kop hielden, bleven sommige overal kort. Afgebeeld is een voorbeeld van een schoon kapsel met korte zijkanten en achterkant met een korte pony bovenop. De getextureerde rommelige styling zag er goed uit onder de hoeden die vroeger werden gedragen. Nu we het er toch over hebben, de franje en de Franse oogst zijn dit jaar trending geweest.

Rebelse Rockabilly Jelly Roll

Ouderwetse Jelly Roll

Dit rebelse Rock and Roll-kapsel was enorm in de jaren 40 en 50. Genaamd de Jelly Roll, het was gebruikelijk bij jongens van het Rockabilly en smeermiddel tijdperk.

Retro Vingergolven

Ouderwetse retro vingergolven

De kapsels met vingergolven zagen er goed uit bij mannen met golvend of krullend haar. Net als een zijscheiding, werd het langere haar bovenop naar één kant geborsteld, waar de krullen of golven verward bleven. Hoewel knap voor die tijd, is de styling sinds de jaren 20 niet veel meer verschenen.

Old School Bad Boy-kapsel

Old School Bad Boy-kapsel - korte klassieke taper met lange rommelige kuif en stoppelbaard

Het old-school bad boy-kapsel verandert niet veel van decennium tot decennium. Dit voorbeeld toont korte zijden die taps toelopen met een schaar, halflang tot lang haar bovenop en een stoppelbaard. Het vrij vloeiende, natuurlijke kapsel biedt volume en beweging die de heersende herenstijl van die tijd trotseren en daarom het imago van een bad boy uitstralen. De moderne versie zou de hete hipster-kapsels van vandaag zijn, gecombineerd met een dikke baard.

Klassiek oud western cowboy kapsel

Klassiek oud western-cowboy-kapsel - geschoren zijkanten met dik gladgestreken haar en snor

De korte zijkanten, dik naar achteren geborsteld haar en een volledige stuursnor zorgen voor het perfecte cowboykapsel. Omdat cowboys bekend stonden als alfamannetjes, symboliseert dit oud-westerse kapsel hun rebelse en mannelijke stijl.