25 bästa Ivy League -frisyrer för män

Ivy League -frisyren är en snygg kombination av den klassiska besättningen och sidodelen. Ivy League -snittet, även känt som Princeton -frisyren eller Harvard -klippet, börjar med en kort trimning på sidorna, baksidan och toppen, men håller franshåren framme tillräckligt länge för att kamma över åt sidan. Denna mångsidiga herrfrisyr är idealisk för killar med definierade, maskulina ansiktsdrag som höga kindben och en stark käklinje. Tidlös och stilren, det finns många Ivy League -frisyrer att välja mellan som kommer att se bra ut med en avsmalnande, blekning eller underskärning. För att inspirera din nästa resa till frisören, här är de bästa Ivy League -frisyrerna för män att få just nu.

Ivy League frisyr

Ivy League mot Crew Cut

Det är lätt att blanda ihop en Ivy League -frisyr och en besättningsklippning eftersom de är väldigt lika. Intressant nog är Ivy League -snittet en typ av besättningssnitt men med längre hår på framsidan så killar kan sopa sin lugg åt sidan. Både Ivy League och besättningssnittet är i allmänhet avsmalnande på ryggen och sidorna, men den extra längden med Princeton -frisyren gör att män kan styla en kam över sidan. Som en traditionell herrfrisyr erbjuder denna genväg stil, volym och fyllighet som kan förvandla ditt utseende.

Ivy League mot Crew Cut

Oavsett om du är en professionell företagare som behöver ett smart snitt eller en college-kille som vill ha en heltäckande stil, vill du prata med din frisör om att få Ivy League-besättningen att klippa. Kombinera en blekning eller underskärning med långt eller kort hår för att uppnå en av de bästa herrklippningarna!

Ivy League Cut

Ivy League frisyrer

Klassisk Ivy League -frisyr

En klassisk Ivy League -frisyr använder en hög konisk för att dela av det övre håret från sidorna. Detta gör att du enkelt kan lägga till en sidoseparation som kan kammas över eller svepas åt sidan för en subtilt polerad stil. Traditionella Ivy League -snitt är synonyma med blont hår, så du kan lägga till höjdpunkter om du vill ha en estetik med en wow -faktor.

Klassisk Ivy League -frisyr

Texturerat Ivy League frisyr

Texturerade Ivy League -frisyrer är perfekta för män med tjockt eller fint hår eftersom de är mångsidiga. Om du är välsignad med härliga lockar, bör du växa ut håret lite mer och ruffa midsektionen med ett rörigt vax eller lera. Killar med fint hår vill betona sidoskillnaden för att undvika en slapp och livlös attraktion.

Texturerat Ivy League frisyr

Kort Ivy League frisyr

Korta Ivy League-frisyrer är rena och fräscha, och de innebär lite eller inget underhåll på grund av deras längd. Du måste dock vara försiktig eftersom ett kort Ivy League -utseende nästan är identiskt med ett besättningssnitt. För att eliminera förvirring måste du maximera en del och kamma det övre håret åt sidan. Du kan också välja en längre avsmalnande på sidorna eller till och med en medellång till kort underskärning. Glöm inte att stubbar kompenserar denna frisyr perfekt eftersom den ger extra konsistens.

Kort Ivy League frisyr

Medium Ivy League frisyr

En medium Ivy League -frisyr kräver minst en tum till en och en halv tum hår på framsidan och i mitten av ditt huvud. På det sättet kan du fortfarande styla det i enlighet med detta samtidigt som du ser ut att ditt utseende ser tjockt och fullt ut. För att byta saker kan du lyfta fransarna uppåt och åt sidan så att det blir en subtil kontrast som framhäver dina snygga ansiktsdrag.

Medium längd Ivy League frisyr

Långt Ivy League -frisyr

Den långa Ivy League -frisyren är en trendig och mångsidig version som låter killar styla olika frisyrer med längre hår. Genast kommer folk att märka ditt tjocka snitt som nästan är skiktat när det kammas över. Dessutom blir denna estetik inte lika gammal som de andra eftersom det långa håret på toppen låter dig experimentera med olika stilar, till exempel att byta en kam över blekna för en texturerad modern quiff. Längre frisyrer kräver dock mer hårklippning, underhåll och styling.

Långt Ivy League -frisyr

Modern Ivy League frisyr

En modern Ivy League -frisyr använder huvudkomponenterna i ett klassiskt snitt, men det tweaks dem för en enkel klippning som är avslappnad och avslappnad. Nyckeln är att lämna håret längre på toppen med en liknande kona på sidorna så att snittet får mer höjd och volym. I stället för en hård del behöver du en mjuk del som är omgiven av en rörig midsektion för att införliva textur. Också bör luggen borstas uppåt för att undvika ett rent snitt.

Modern Ivy League frisyr

Ivy League Fade Haircut

En Ivy League -snitt med en blekning är ett elegant sätt att behålla trenden samtidigt som den lägger till en modern twist. Den korta mellannivån är ett utmärkt sätt att se till att det finns en tydlig kontrast mellan hårets olika delar, medan de främre och mellersta delarna är flexibla på grund av den extra längden. Istället för att svepa åt sidan, bör du skjuta håret framåt och fylla ut luggen för en flytande stil som är snygg och städad.

Ivy League Fade

Hårklippning i sidodel Ivy League

En sidodel Ivy League -frisyr kräver att killar stylar en hård del och skapar en mer framträdande linje i håret ovanpå. När du delar håret åt ena sidan kan du styla en mjuk del som liknar en kam över eller designa ett definierat snitt som genast sticker ut. Dessutom kompletterar avskiljningen längre sidor, vilket innebär att du kan använda en underskärning snarare än en avsmalnande eller blekning. För en iögonfallande del måste du blöta håret och borsta tillbaka det innan du applicerar en fin kam för att få en ren hård sidodel.

Sidan Part Ivy League frisyr

Ivy League undercut frisyr

En Ivy League med underskärning är en fantastisk stil som får dig att se mer ungdomlig ut. För en modern trend som är på sin plats kan du kombinera långt topphår med en medellång till lång underskärning på sidorna. Killar som vill ha en edgy överklagande bör överväga en frånkopplad underskärning.

Ivy League undercut frisyr

JFK frisyr

John F. Kennedy stylade den ikoniska Ivy League -frisyren som USA: s president. JFK -frisyren har en klassisk avsmalning på sidorna och baksidan med tjockt, längre hår ovanpå. JFK: s frisyr är strukturerad och flytande och har alltid kännetecknats som ungdomlig och sofistikerad, som föreställer den perfekta vackra pojklooken som många unga män på Harvard, Princeton och Yale förespråkade. Oavsett om du deltar i en temafest eller vill anta den här stilen som ditt vardagliga utseende, kan killar inte gå fel med den här frisyren om du använder en kvalitetshårprodukt.

JFK frisyr

Curly Ivy League frisyr

En Ivy League -frisyr är ett smickrande sätt att visa upp dina naturliga lockar. Som alltid behöver du avsmalnande sidor och längre hår ovanpå, men du bör välja längden utifrån dina tress. Män med snäva, hoppiga lockar kommer att föredra mer hår framtill och i mitten eftersom de använder dina texturerade böjningar. Killar med vågor bör hålla det kortare eftersom ditt hår är rakare och inte lika lätt att urskilja.

Curly Ivy League frisyr

Ivy League frisyr med hårt parti

Det finns mjuka delar, definierade delar och en Ivy League -frisyr med en hård del. Till skillnad från de andra varianterna av denna stil, rakas en del in i hårfästet som sidan av ditt huvud, vilket orsakar en mer frånkopplad känsla. Det är ett utmärkt val för män med platt hår eftersom det låter dig gruppera trådarna lättare och förhindrar att snittet faller platt.

Ivy League frisyr med hårt parti

Messy Ivy League Haircut

En stökig Ivy League -frisyr är för de män som inte bryr sig om den polerade middagsfestestetiken. Istället föredrar du en enkel appell som är rörig och avslappnad utan att vara vild. Efter att ha vuxit ut håret ovanpå och förkortat på sidorna är det bäst att använda kitt eller lera för den perfekta konsistensen innan du avslutar det med en lätt applicering av hårspray.

Messy Ivy League Haircut

Asian Ivy League Haircut

De flesta asiatiska män är välsignade med tjockt rakt hår, vilket ger dig mycket flexibilitet när det gäller din frisyr. En Asian Ivy League -frisyr är dock ett utmärkt alternativ eftersom ditt släta hår är en perfekt partner för den preppy -stil som är populär bland högskolor runt om i USA. Killar ska bara undvika att gå överbord med hårprodukten. Tjockt hår är svårt att dela eftersom det kan se fett ut, så börja med en liten mängd pomade, vax eller lera.

Asian Ivy League Haircut

Ivy League frisyr för avtagande hårlinje

En Ivy League -frisyr för en avtagande hårlinje är ett smart sätt att täcka luckor i fransarna eller hårets framsida. Tricket är att placera den del på sidan av hårfästet som är som fullast och sedan kamma håret över till andra sidan. Som vanligt bör män med avtagande hår hålla allt kort och snyggt.

Ivy League frisyr för avtagande hårlinje

Rätt ansiktsform för Ivy League -frisyren

En Ivy League -frisyr kan förlänga ditt ansikte och förhindra att det verkar för runt eller fyrkantigt. Tänk Leonardo DiCaprio, som använder sopade smällar för att komplettera sina runda funktioner. Kombinerat med en avsmalnande blekning eller underskärning på baksidan och sidorna med tjockt längre hår ovanpå kan killar styla alla de mest populära korta hårklippningarna under hela veckan.

Höger ansiktsform för Ivy League -frisyren

Hur man ber om en Ivy League -frisyr

Att be om en Ivy League -frisyr kräver att du kommunicerar effektivt med din frisör. Vissa killar föredrar att visa en bild av frisyren de vill uppnå, medan andra enkelt beskriver de snitt, stilar och längder de vill ha. Din frisör ska använda klippare på sidorna och baksidan och en sax för att klippa rätt längd ovanpå.

Hur man ber om en Ivy League -frisyr

Börja med att berätta för din frisör att du vill ha ett längre besättningssnitt med en blekning eller underskärning på sidorna. Du måste bestämma om du vill ha en hög, medel eller låg blekning och om du vill att den ska avsmalna eller blandas in i huden för en hårig hårfärgning.

För håret på toppen kan du lämna 1 till 2 tum över huvudet, men längden framför ska vara något längre för att rymma den frisyr som sopas på sidan. Till exempel kan du be om en tum på framsidan för en genväg, 2 tum på luggen för en medellång stil eller 3 tum på kanten för en lång del.

Skaffa The Ivy League Crew Cut Hairstyle

För att styla Ivy League -frisyren, använd en kvalitetshårsprodukt med ett medium till starkt håll och en låg glans eller matt finish. Hållet ger det lite volym och flöde, medan det texturerade utseendet ger en naturlig fyllighet.