25 ideeën voor het ontwerpen van een kapperszaak

Als je een kapper bent die een kapperszaak wil openen, is het belangrijk om een ​​merk op te bouwen dat klanten aantrekt. Het juiste ontwerp van een kapperszaak kan uw bedrijf naar een hoger niveau tillen en de perfecte klantervaring creëren. Als het goed wordt uitgevoerd, moet de esthetiek van uw winkel ervoor zorgen dat klanten zich ontspannen, welkom en zelfs enthousiast voelen over hun kapsel.

Van de decorstijl tot de stoelen en verlichting tot de muurkleuren en decoraties, er zijn veel vintage en moderne kapperswinkelontwerpen om te overwegen. Sommige ideeën voor interieurontwerp zijn beter geschikt voor kleine kapperszaken waar u functionaliteit en stijl moet combineren, terwijl andere winkellay-outs een grote ruimte vereisen om uw creatieve concepten volledig uit te werken.

Of je nu een eenvoudige en coole of een stijlvolle en luxe inrichting wilt, je kapperszaak moet een aanvulling zijn op je stijl en een afspiegeling zijn van het soort klanten dat je wilt aantrekken. Om je zoektocht te inspireren, hebben we de beste ideeën voor het ontwerpen van kapperszaken verzameld om te verkennen. Bekijk deze verbazingwekkende moderne interieurontwerpen van een kapperszaak om voorbeelden te vinden van lay-outs, kleuren, verlichting en decoraties die zullen werken om de klanttevredenheid te vergroten.

Ideeën voor interieurontwerp voor kappers

Ideeën voor interieurontwerp voor kappers

Decorstijl

Er zijn eindeloze hoeveelheden opties als het gaat om potentiële barbershop-ontwerpen. Het meest iconische barbershop-ontwerp dat de meeste mensen zich voorstellen, is voorzien van chromen hydraulische stoelen, een dambordvloer en de klassieke kapperspaal met rode, witte en blauwe strepen.

Een kapper die van plan is om een ​​ouderwetse kapperszaakervaring te bieden, moet dat laten bepalen bij hun ontwerpkeuzes. Je zou je winkel kunnen ontwerpen als een replica van de klassieke stijl. Als je ouderwetse diensten wilt verlenen maar het decor een beetje wilt bijwerken, combineer dan traditionele en moderne elementen om een ​​uitgebalanceerde sfeer te creëren.

Modern interieurontwerp voor kappers

Kappers kunnen ook volledig op maat gemaakte barbershop-thema’s maken die de klantervaring zullen verbeteren. Een kapperszaak die gespecialiseerd is in baardverzorging, leunt misschien op rustieke bouwmaterialen die in een ironische hipsterstijl kunnen worden gekleed. Een kapperszaak gericht op zakelijke en high-end klanten kan strak en modern zijn. Een investering vooraf bij het openen van uw kapperszaak kan de kans vergroten dat uw bedrijf succesvol wordt.

Uiteindelijk is het belangrijk voor kappers om een ​​decor te kiezen dat het soort diensten dat ze zullen leveren ondersteunt. Veel van de beste kapperszaken in Los Angeles, New York City, Miami, Las Vegas, Houston en Atlanta hebben een uniek interieurontwerp en een unieke sfeer gecreëerd die ook dient als marketinginstrument om nieuwe klanten aan te trekken.

Traditioneel vintage kapperszaakontwerp

Muurkleur en decor

Wanneer een kapper de decorstijl heeft bepaald, moet hij muurkleuren en decoratieve accenten kiezen die bij dat ontwerp passen. Elk aspect van de kamer, van het kleurenpalet tot elk meubelstuk, bouwt voort op het thema en blijft bijdragen aan die toekomstige klantervaring.

Kapperszaak wanddecoratie

Muren zijn het canvas waarop de rest van het decor is gebouwd. Wandkleuren en materialen moeten met dat in gedachten worden gekozen. Een kapperszaak met een rustiek thema kan een muur met houten panelen hebben, terwijl een met een meer industrieel modern ontwerp zichtbare betonnen muren kan hebben. Een chique herenclub-geïnspireerde kapperszaak kan zijn voorzien van donkere marineblauwe of bosgroene verf of behang met een subtiel patroon.

Kapperszaak Wanddecoraties

Kappersstoelen

Het belangrijkste deel van de klantervaring vindt plaats in de kappersstoel, waardoor de soorten stoelen die u krijgt een integraal onderdeel vormen van het ontwerp van een kapperszaak. Zoals elke professional is het van cruciaal belang om te investeren in hoogwaardige kappersgereedschappen. Eerst en vooral moet een kappersstoel zowel comfortabel zijn voor de klant als voor de stylist. Stoelen zijn meestal voorzien van hydrauliek, zodat de stylist deze kan aanpassen aan de hoogte die hen de beste hoek geeft om haar te knippen. Als je van plan bent om scheerbeurten met warme handdoeken of baardverzorgingsdiensten aan te bieden, wil je stoelen die achterover leunen.

Kapperszaakstoelen

Barbershop stoelen zijn verkrijgbaar in verschillende decorstijlen. Kappers moeten betrouwbare merken onderzoeken en vervolgens op zoek gaan naar een stijl die bij uw ontwerp en ruimte past. Barbershop-stoelen voor een moderne designstijl zijn strak en onopvallend en zijn vaak te vinden in materialen zoals chroom en zwart vinyl. Populaire kleurencombinaties zijn zwart en goud, rood en wit, zwart en zilver, en donkerbruin en bruin, maar u kunt uw stoel aanpassen aan uw voorkeuren.

Een kappersstoel in een chique herenclub-geïnspireerde salon is meestal extravagant opgevuld en comfortabel voor een luxueuze ervaring.

Kappersstoel

Kapperspaal

Kappersstokken zijn misschien wel het meest iconische element in het ontwerp van een kapperszaak. Hun gebruik dateert ook uit de tijd dat kappers medische procedures uitvoerden naast het knippen en verzorgen van gezichtshaar. Het originele kleurenschema van een kapperspaal die wordt gebruikt om bloed (rood), verband (wit) en aderen (blauw) weer te geven.

Kapperspaal

Omdat kappers tegenwoordig niet de neiging hebben om als genezers te fungeren, is de oorspronkelijke betekenis achter de kapperspaal achterhaald. Veel kapperszaken hebben ze echter nog steeds, omdat ze zo’n herkenbaar symbool zijn en de aandacht kunnen trekken van potentiële klanten die langslopen.

Maar als een kapper zijn winkel wilde onderscheiden, konden ze hun eigen draai geven aan deze klassieke functie door de kleuren aan te passen aan het door hen gekozen kleurenschema. U kunt ook de bouwmaterialen aanpassen aan de ontwerpstijl. Een modernere kapperszaak kan bogen op een slanke paal met verchroomde randen, terwijl een meer rustieke winkel een verweerde geverfde houten paal kan hebben.

Barber Shop Pole Ontwerp

Bewegwijzering aan de voorkant

Uw bord is vaak de eerste indruk die een klant van uw bedrijf krijgt. Ook al is het maar een klein element van je inrichting, het moet dienen als een sterke vertegenwoordiging van je merk. Alles, van de lay-out tot het lettertype tot het logo, moet zorgvuldig doordacht zijn en representatief zijn voor uw inrichting.

Barber Shop bewegwijzering aan de voorkant

Een ouderwetse kapperszaak kan een vintage-geïnspireerd bord hebben, terwijl een hippe stedelijke barbershop een op graffiti geïnspireerd bord kan hebben. Een kapperszaak die baardverzorging aanbiedt, kan ook een grafische afbeelding van een bebaarde man in hun logo opnemen. Dit zijn allemaal geweldige voorbeelden van manieren waarop uw bord de inrichting van de kapperszaak kan verbeteren.

Ideeën voor de voorkant van een kapperszaak

Vloeren

Er zijn twee belangrijke factoren waar kappers rekening mee moeten houden bij het kiezen van vloeren voor hun winkel: functionaliteit en stijl. De vloeren van een kapperszaak moeten meerdere keren per dag worden geveegd om haren en snorharen te verwijderen die zijn gevallen tijdens het knippen en het verzorgen van gezichtshaar. Een vloerbedekking zou daarom geen zin hebben.

Kapperszaak vloeren

Er zijn verschillende soorten vloeren die in een kapperszaak werken. Een kapper die een klassieke barbershop-stijl probeert na te bootsen, kan kiezen voor een klassieke zwart-wit geruite tegel- of linoleumvloer. Een kapperszaak met een rustieke inrichting kan daarentegen een geconstrueerde hardhouten vloer hebben. Gebouwd hardhout is duurzamer dan authentiek hardhout en gaat langer mee op een drukbezocht gebied zoals een kapperszaak.

Kapperswinkelvloeren

Creëer een comfortabele wachtruimte

Voordat de klant bij de kappersstoel komt, moet hij waarschijnlijk een paar minuten in de wachtkamer zitten. De juiste inrichting van de wachtkamer kan helpen de toon te zetten voor de rest van het bezoek door de klant te helpen in de juiste mentale mindset te komen om ten volle van de ervaring te genieten.

Kapper Wachtruimte Decor

Elk aspect van de wachtruimte kan bijdragen aan de algehele beleving. Wanneer kappers een rustgevende spa-ervaring proberen te creëren, moet de wachtkamer voorzien zijn van comfortabele stoelen en zachte achtergrondmuziek. Ondertussen kan een kapperszaak gericht op zakelijke professionals financiële tijdschriften bevatten waar klanten doorheen kunnen bladeren terwijl ze wachten.

Cool Kapperszaak Wachtruimte Bank

Kapperswinkelverlichting

De juiste verlichting is belangrijk voor het bepalen van de sfeer in de inrichting van een kapperszaak, maar er zijn ook functionele overwegingen om in gedachten te houden. De kapper moet kunnen zien wat hij doet, zodat hij de best mogelijke knipbeurt of scheerbeurt kan geven. De beste manier om de perfecte balans tussen stijl en vorm te bereiken, is door verschillende lichtbronnen in de winkel te gebruiken.

Kapperswinkelverlichting

Uw kapperswinkelverlichting kan een moderne, industriële, ouderwetse of rustieke stijl weerspiegelen, maar de inrichting moet passen bij de algehele sfeer van uw winkel en lay-out. Bij het opzetten van verlichting in een kapperszaak, is het het beste om helderdere bovenverlichting te combineren met warmere lichten rond de spiegels. Het heldere bovenlicht zorgt voor veel zicht, terwijl de warmere lichten bij het gezicht van de cliënt flatterend en vertrouwenwekkend zijn.

Kapperswinkelverlichting

Receptie en productdisplays

Een knipbeurt of een scheerbeurt is slechts een onderdeel van de barbershop-ervaring. Het verkopen van haarverzorgingsproducten kan de klantervaring verbeteren door hen in staat te stellen hun stijl tussen sessies beter te behouden. Het kan ook een belangrijke inkomstenstroom zijn voor kapperszaken.

Barber Shop Receptie

Producten hebben de neiging om de sterkste visuele impact te hebben wanneer ze worden opgevoerd op speciaal ontworpen vrijstaande armaturen of kenmerkende muren. Door ze bij de receptie te houden, is er ook een extra mogelijkheid om producten voor klanten aan te bevelen bij het uitchecken. Kappers zouden hun onderzoek moeten doen naar de psychologie achter winkellay-outs terwijl ze hun winkelontwerp samenstellen.

Traditionele kapperszaak aan de voorkant

Bouw een barruimte

Een manier waarop kapperszaken de traditionele ervaring verbeteren, is door plengoffers te brengen. Details zoals deze maken een kappersbezoek van een gewone boodschap tot een bijzondere ervaring. Als een kapper zich inspant om de juiste licenties te krijgen om alcohol in zijn winkel te schenken, moet hij de extra stap nemen om ervoor te zorgen dat de geserveerde dranken de ervaring verbeteren.

Bouw een bar in je kapperszaak

Als een kapperszaak een art deco-geïnspireerde inrichting heeft, zou het leuk zijn om tijdperk-passende drankjes te serveren vanuit een geheime speakeasy-geïnspireerde bar. Een informele kapperszaak met sportgames op tv-schermen kan daarentegen bier van de tap serveren.

Barber Shop Bar

branding

In het huidige tijdperk moeten interieurontwerp en -inrichting zich niet alleen concentreren op een fysieke ruimte. De decorkeuze van een kapper moet ook passen bij hun branding.

Branding is de manier waarop een bedrijf zijn identiteit vaststelt in zowel gedrukte als digitale marketing. Branding bestaat uit een combinatie van een logo, lettertype, kleurenschema en persoonlijke berichten die te vinden zijn op de website van een bedrijf, visitekaartjes, pictogrammen voor sociale media en meer. Als een kapperszaak zijn eigen producten maakt om te verkopen, moeten de labels ook in overeenstemming zijn met het thema van het merk.

Branding van kapperszaken

Een goede branding van een kapperszaak moet samenhangen met de interieurstijl van een kapperszaak. Een moderne, luxe kapperszaak zou high-end glanzend karton en strakke, eigentijdse ontwerpelementen kunnen kiezen, terwijl een klassieke kapperszaak vintage lettertypen en elementen in hun branding zou kunnen gebruiken.

Beste ideeën voor het ontwerpen van een kapperszaak

Goede natuurlijke lay-out gericht op de basis

Het maakt niet uit welke decorstijl een eigenaar van een kapperszaak kiest, er zijn bepaalde basisprincipes van het ontwerp om in gedachten te houden. Zelfs het meest creatieve decorthema moet functioneel en gebruiksvriendelijk zijn, anders zal het afbreuk doen aan de productiviteit van een kapper en de klantervaring.

Indeling kapperszaak

De receptie moet bijvoorbeeld direct bij de ingang worden geplaatst of er moet een duidelijke ooglijn zijn van de balie naar de voordeur zodat klanten kunnen worden begroet. De meubellay-out moet paden creëren voor klanten om gemakkelijk van de wachtkamer naar de kappersstoel te gaan.

Als consumentgericht bedrijf moeten borden en muurschilderingen controversiële uitspraken vermijden om een ​​positieve sfeer te behouden. Het maakt niet uit hoe stijlvol en cool je wilt dat je barbershop-ontwerp is, het doel is om een ​​succesvol bedrijf op te bouwen.

Beste kapperszaken