25 Pompadour -frisyrer och frisyrer

Pompadour -frisyren var ursprungligen avsedd för kvinnor, men anpassades och populariserades för män av den enda, Elvis Presley. Sedan Elvis har pompadour -frisyren blivit vanlig och blivit en av de mest populära frisyrerna för män. Idag liknar den moderna pompaduren inte längre retrosmörjstilen. Istället har herrpompaduren fått en lös, texturerad look och är ofta parad med en blekning eller underskärning på sidorna. Ändå fortsätter pompaduren att vara en klassisk stil som passar killar i alla hårtyper och ansiktsformer.

Även om hårlängd har mycket att göra med hur du stylar pompa, har killar också börjat anpassa utseendet ytterligare. Till exempel hittar du några frisörer som älskar den sidopartade pompaduren, medan andra kommer att introducera en ny hårdesign som följer med frisyren. Nedan hittar du nästan alla variationer, allt från den korta och långa pompaduren till den klassiska och moderna pompan, liksom de olika sätten att styla en pompadour. Här är 25 sätt att bära pompadourfrisyren!

Vad är en Pompadour?

Så, vad är en pompadour exakt? Pumphårklippningen har kort hår på baksidan och sidorna med långt hår ovanpå. Det som gör pompaduren unik är den stora volymen hår på framsidan (”pompen”) som gradvis avtar mot baksidan av huvudet.

Herr Pompadour frisyr

Klassisk kontra modern Pompadour

Medan den klassiska stilen vanligtvis har långa sidor som slickas tillbaka, faller den moderna pompaduren under stilen “kortsidor, lång topp” genom att koppla signaturutseendet ovanpå med någon form av avsmalnande blekning på sidorna (hud, låg, mitten, eller hög blekning). Det moderna utseendet är också ibland känt som fade pompadour.

Klassisk Pompadour

Hur man formar en Pompadour

För att styla en pompadourfrisyr, följ dessa enkla steg:

  1. Torka håret med en handduk tills det är lite fuktigt.
  2. Föna håret på lätt värme medan du kammar med en rund borste. Målet är att styla håret till en pompadors allmänna form genom att borsta framifrån till baksidan eller fram och diagonalt, beroende på hur du vill att din pomp ska se ut.
  3. Skaffa lite pomade, gnid det jämnt mellan händerna för att värma upp det och arbeta in produkten i håret jämnt genom att köra händerna genom håret. Vi rekommenderar att du börjar med dina sidor (såvida du inte har en blek pompadour) och långsamt rör dig till toppen. Ta mer pomade för att hålla din front, om det behövs.
  4. Kamma och styla nu ditt hår för att utsätta rötterna för pomaden och därmed skapa ett fastare grepp. Du kan börja med att kamma sidorna bakåt och sedan toppen. Om du vill ha en del i din pompa, skapa den nu.
  5. För att ge pompen den volym den behöver, kamma framsidan uppåt. Du kan göra detta genom att kamma rakt upp och använda din andra fria hand för att styra ditt fallande hår på plats. Denna teknik hjälper dig också att kontrollera hur lågt eller högt du vill ha fronten.
  6. Om den föregående metoden inte fungerade för dig, är ett annat sätt att styla en pompa genom att placera din fria hand mitt på huvudet så att det lätt rör vid ditt slickade hår. Skjut denna hand långsamt framåt samtidigt som håret kammas framåt uppåt.

Vi rekommenderar definitivt att prova Pompadour -frisyren eftersom det är tänkt att vara en av årets hetaste frisyrer och senare!

Modern Pompadour Fade

Modern Pompadour Fade

Lockigt Pompadour

Lockigt Pompadour

Klassisk Pompadour

Pompadour hår

Vågig Pompadour + Undercut

Vågig Pompadour + Undercut

Lång Pompadour + Undercut + Part + Design

Klassisk Pompadour

Klassisk Pompadour + skägg

Klassisk Pompadour + skägg

Klassiska avsmalnande sidor + Messy Pomp

Pompadour för män

Sidodel Pompadour + Mid Bald Fade

Modern Pompadour

Frånkopplad Pompadour + Line Up + Beard

Pompadour frisyr

High Undercut Fade + Short Pompadour + Beard

Pompadour Styles

Modern Pompadour + tjockt skägg

Modern Pompadour frisyr

Skin Fade + Textured Pomp

Pomp frisyr

High Skin Fade + Comb Over Pomp

Moderna Pompadour -frisyrer för män

Long Pompadour + High Bald Fade + Long Beard

Lång Pompadour

Ny Pompadour Style + Drop Fade

Pompadour -stil

Delad Pompadour + kortsidor

Pompadour hår

Long Textured Pomp + Low Taper Fade + Hipster Beard

Pompadour frisyr

High Razor Fade + Thick Pomp + Full Beard

Långt Pompadour frisyr

Cool modern Pompadour + rakade sidor

Rakade sidor Pompadour frisyr

Mycket kort Pomp Cut + High Fade + Hair Design

Hipster Pompadour frisyr

Sidopartad Pompadour + konisk blekning

Sidodel Pompadour

Undercut Pompadour + Part

Pompadour för herrar

Mid Fade Pomp

Mid Fade Pomp