Aan welke kant moet ik mijn haar scheiden?

Kapsels met scheidingen voor mannen, zoals de moderne kam en zijscheiding zijn weer populair geworden, wat aanleiding gaf tot de eeuwenoude vraag – “aan welke kant moet ik mijn haar scheiden?” Het simpele antwoord is dat de meeste mannen, ongeacht steil, golvend of krullend haar, één natuurlijk deel hebben. En de meest voorkomende zijscheiding bij mannen blijft hun haar over. Maar de waarheid is, hoe en aan welke kant je je haar moet scheiden, komt er eigenlijk op neer in welke richting je haar groeit. Lees verder om te leren hoe je je haar kunt scheiden!

Hoe deel je je haar voor mannen

Welke manier om je haar te scheiden?

Hoewel persoonlijke voorkeur een rol speelt, wordt de manier waarop je je haar moet scheiden natuurlijk bepaald door de richting van de haarspiraal op de bovenkant van je hoofd naar achteren. Bekend als de kap van een man, hoe je haarcirkels in het kruingebied de manier moeten zijn waarop je je haar uit elkaar haalt. Als de spiraal bijvoorbeeld met de klok mee beweegt, moet het onderdeel aan de linkerkant zijn; als het haar tegen de klok in groeit, dan zit je natuurlijke deel aan de rechterkant. Een paar gelukkige jongens hebben misschien twee cowlicks, wat betekent dat je het op beide manieren kunt scheiden.

Kapsel aan de zijkant met hoge vervaging

Desalniettemin geven sommige mannen niet om conventionele wijsheid en geven ze er de voorkeur aan om uit elkaar te gaan in de richting die wordt bepaald door met welke hand ze hun haar kammen. Als je bijvoorbeeld je haar met je rechterhand kamt, wil je je haar aan de linkerkant scheiden, omdat van links naar rechts borstelen natuurlijker aanvoelt. Omgekeerd, als je je haar met je linkerhand stijlt, wil je misschien je haar aan de rechterkant scheiden, omdat het logisch is om van rechts naar links te kammen. Als je regelmatig beide handen gebruikt bij het stylen van je haar, experimenteer dan met delen aan beide kanten om te zien welke goed aanvoelt.

Zijdelingse kam over met lage tapervervaging

Hoe u uw natuurlijke deel kunt vinden

Als je nog steeds in de war bent over je natuurlijke deel, kun je het altijd vinden door te experimenteren. Begin met je haar nat te maken en vervolgens naar voren te kammen. Wacht even en je haar zou moeten beginnen te scheiden en je natuurlijke deel te onthullen.

Tot slot, als deze tactiek om je natuurlijke haarscheiding te vinden niet werkt, kun je je haar altijd naar links en naar rechts kammen. Welke kant ook een natuurlijke haarlijn onthult of er beter uitziet, is de juiste kant om je haar te scheiden.

Laatste woord

Wanneer je kiest hoe je je haar voor mannen wilt scheiden, onthoud dan dat de kant die je kiest en de richting waarin je je haar kamt uiteindelijk een persoonlijke keuze is. Zolang je kapsel er maar goed uitziet en bij je gezicht past, maakt het niemand uit of je links of rechts poetst. Hier zijn enkele voorbeelden van coole kapsels voor kammen en zijscheidingen ter inspiratie!

Kam over met harde deel

Rommelige lange kam met harde delen en hoge vervaging

Hard zijdeel met hoge huidvervaging

Slicked Back Undercut met dik hard deel

Getextureerde kam met hoge vervaging

Korte moderne pompadour met hoge huidvervaging en baard

Halfkaal vervagen met getextureerde kam over en baard

Hoge huidvervaging met getextureerd hard zijdeel

High Fade met Shape Up en Faux Hawk

Taper Fade met glad zijdeel