Ar trebui să mă rad pe cap? Un ghid pentru bărbierirea capului cu un aparat de ras

Dacă aveți un fir de păr în retragere, părul subțire sau vă cheliți cu totul, marea întrebare pe care v-ați putea-o pune este „ar trebui să mă bărbieresc pe cap?” Rasul capului este o decizie importantă și există cu siguranță multe motive pentru a te rade capul chel. Cu toate acestea, un cap chel nu se potrivește cu aspectul fiecărui tip și, în cazul în care nu vă place rezultatul final, creșterea părului înapoi va dura câteva săptămâni.

Dacă vă gândiți să vă radeți capul cu un aparat de ras și doriți să vă gândiți la avantajele și dezavantajele, acest ghid este pentru dvs. Mai jos, discutăm dacă ar trebui să vă bărbieriti sau să vă bâzâiți capul și, dacă da, cât de des și cel mai bun mod.

Ar trebui să mă rad pe cap

Ar trebui să vă radeți capul?

Capetele chelie sunt mai frecvente ca niciodată, așa că trebuie să existe o mulțime de motive pentru a vă rade capul. Dacă produsele pentru creșterea părului nu funcționează pentru dvs., poate că este timpul să faceți inevitabilul. Cu toate acestea, dacă pierderea părului nu este problema dvs., iată câteva alte avantaje ale bărbieritului.

Ascundeți petele chele

Probabil cel mai popular motiv pentru a-ți rade capul este să ascunzi chelie masculină. Calvitarea, indiferent dacă este vorba de patch-uri aleatorii, cum ar fi o linie de păr proastă sau sub formă de păr subțire, este fără îndoială o problemă jenantă. Din fericire, nu sunteți singur – aproximativ 85% dintre bărbați vor suferi căderea părului pe parcursul vieții lor.

Probabil că cel mai simplu mod de a face față cheliei este de a rade totul. Dacă soluțiile pentru căderea părului nu funcționează pentru dvs., atunci bărbieritul este cel mai bun răspuns.

Arată mai tânăr

Indiferent dacă îți place sau nu, bărbierirea capului te face să arăți mai tânăr. Petele chelii și liniile de păr retrăgătoare vă pot îmbătrâni și vă pot face să vă simțiți mai în vârstă, dar eliminați aceste semne grăitoare, iar bărbații pot părea cu un deceniu mai tineri.

Radeți-vă capul pentru a arăta mai tânăr

Fii confortabil

Bărbații activi și sportivi, în special cei care trăiesc într-un climat mai cald, își pot găsi părul împiedicat. Transpirația, disconfortul și restilizarea constantă sunt supărări ale trecutului atunci când te radi pe cap.

Nu numai că transpirația și amețelile provocate de căldură pot fi o problemă, dar unui număr bun de bărbați pur și simplu nu le place senzația de cap plin de păr. În timp ce tunderea și îngrijirea pot rezolva adesea aceste probleme, a merge pe drumul complet și a-ți rade părul este o modalitate sigură de a minimiza problema.

Reduceți întreținerea

Unii îl pot atribui lenei, dar nu există nicio îndoială că îngrijirea părului, tunsorile și stilul pot consuma mult timp. Dacă aranjarea părului dimineața și obținerea tunsorilor obișnuite sunt inconveniente, atunci fă-ți o tăietură sau începe să te bărbieresc deja. Amintiți-vă doar că va trebui să vă radeți capul des pentru a-l menține complet neted și curat.

Rasul capului - Tunsori de intretinere redusa

Simțiți-vă mai încrezător

În cele din urmă, un cap curat și ras poate face un tip să se simtă mai încrezător. Dacă sunteți îngrijorat în mod constant de o zi proastă de păr sau conștient de sine cu privire la petele chele, atunci un cap chel vă poate ușura anxietatea.

Studiile au arătat că bărbații cu niveluri mai ridicate de testosteron sunt mai predispuși să piardă părul și să chelească. Poate de aceea un cap ras este un aspect sigur – deoarece este asociat psihologic cu bărbații masculini.

Motive pentru a te rade bărbații

Cum să decideți dacă să vă radeți capul

Înainte de a sfârși prin a te rade pe cap, ia în considerare justificarea și riscul deciziei tale.

De ce te radi pe cap?

Primul lucru de analizat este de ce vrei să te radi pe cap. Dacă oricare dintre motivele enumerate anterior rezonează cu dvs., probabil că aveți deja un stimulent bun.

Dacă nu prea ai o înclinație puternică, poate vrei doar să experimentezi aspectul. În caz contrar, nu o faceți și regretați-o mai târziu.

Ce se întâmplă dacă nu-mi place aspectul meu ras?

Al doilea lucru la care trebuie să te gândești este ce se va întâmpla dacă nu îți place capul tău ras. Te va face să te simți nesigur? Vă va supăra șansele de a obține o întâlnire reușită? Toate acestea sunt întrebări pe care ți le poți pune înainte.

Dacă săptămânile și lunile următoare includ evenimente importante, întâlniri, sărbători și momente de relaxare în viața personală și profesională, atunci probabil că ar trebui să vă opriți.

Alternative la bărbierirea capului

Un ultim considerent înainte de a vă rade capul este dacă există alternative. După cum am văzut anterior, majoritatea bărbaților au un motiv să se radă pe cap.

Pentru a vă oferi câteva exemple, iată câteva alternative la bărbierirea capului.

 • Schimbați-vă coafura – tăiați-vă părul scurt și încercați o decolorare ridicată a pielii, cu un buzz sau o echipare tăiată deasupra.
 • Tăiați mai mult păr – dacă confortul este problema dvs. principală, experimentați cu tunderea părului pe corp pentru a reduce transpirația. Dacă aveți păr facial, gândiți-vă la bărbierit. Și, din nou, dacă aveți o coafură mai lungă, optați pentru o altă tăietură pe părți, cum ar fi o tăietură sau o decolorare.
 • Ascunde chelirea – dacă părul tău se subțiază treptat, crește-l mai mult. Dacă patch-urile sunt o problemă, utilizați tehnici de styling precum pieptene pentru a ascunde complet problema. În ceea ce privește o linie de păr în retragere, încercați numeroasele tăieturi și stiluri diferite care o vor folosi sau purtați-l cu încredere.
 • Treceți peste asta – este posibil ca, cu excepția cazului în care aveți un caz foarte prost de chelie la bărbați, oamenii nu vă observă părul la fel de mult ca dvs..

Ar trebui să-mi zumzesc capul

Cum să vă radeți capul

Dacă ați decis că bărbierirea capului este singurul lucru care vă va face fericiți, atunci este timpul să faceți acest lucru. Există 3 moduri de a vă rade capul – folosind un aparat de ras, un aparat de ras electric sau aparate de tuns. Vă recomandăm cu tărie o combinație de tăietoare și un aparat de ras, în funcție de cât de scurt doriți să vă tundeți.

Set de auto-tunsoare Remington HC4250 Shortcut Pro, aparat de tuns barba, tuns de păr pentru bărbați (13 bucăți) 14.585 recenzii Set de auto-tunsoare Remington HC4250 Shortcut Pro, aparat de tuns barba, tuns de păr pentru bărbați (13 bucăți)

 • 9 tăieturi pe pieptene de lungime 1/15 – 5/8 inci (15-15…
 • Litiu, baterie reîncărcabilă de 40 de minute…
 • Setul de 13 bucăți include: Tocător manual, 9 lungimi…

59,99 USD Cumpără acum

Iată cum să vă radeți capul, pas cu pas:

 1. Cel mai bun moment pentru a te rade pe cap este după un duș fierbinte, atunci când scalpul și părul sunt mai moi. Asigurați-vă că uscați prosopul până când părul dvs. este ușor umed.
 2. Luați o pereche de tăietori și tăiați-vă părul până la miriște. Utilizați o dimensiune de protecție numărul 1 sau 2.
 3. Apoi, aplică cremă de ras, unt sau ulei pe scalp.
 4. Folosind un aparat de ras curat, ascuțit, cu cel puțin trei lame, începeți să vă radeți părul cu bob pentru a evita iritarea și firele de păr crescute. Fii blând, mergi încet pentru a evita orice tăietură și clătește lama des.
 5. Când vă radeți capul, înclinați capul înainte pentru a strânge pielea.
 6. Dacă vă lipsește orice zonă, încercați să vă bărbieriti dintr-o parte în alta pentru a atinge fiecare unghi și loc.
 7. Când ați terminat, stropiți apă rece pentru a vă liniști pielea. Uscați ușor capul și apoi aplicați niște balsam sau loțiune după bărbierit. Asigurați-vă că pielea capului dvs. primește multă umiditate în următoarele câteva ore.

Cum să vă radeți capul

Cât de des ar trebui să-mi rad capul?

Cât de des ar trebui să te radi capul depinde într-adevăr de genetica ta personală. Unii băieți își rad capul o dată pe lună, în timp ce alții o fac o dată pe săptămână. În cele din urmă, cât de des și când vă radeți capul este determinat de cât de scurt doriți să vă păstrați părul și cât de repede crește părul.

Concluzie

Oricare ar fi motivul pentru care vrei să te razi, nu uita că rezultatele sunt doar temporare. Dacă un cap chel pare o soluție la oricare dintre problemele tale cu părul, atunci încearcă-l. Cel mai rău caz, îl urăști și crește înapoi într-o lună. Cel puțin veți ști că ați încercat și nu a funcționat, în loc să aveți această posibilitate care rămâne în fundul minții.