Ar trebui să te bărbieresti înainte sau după duș?

Când vine vorba de un bărbierit curat, confortabil și cu tăietură strânsă, mulți bărbați se întreabă dacă ar trebui să se radă înainte sau după duș. Determinarea dacă este mai bine să te duci, să te razi sau să-ți tunde barba fără să faci duș se reduce cu adevărat la părul tău facial, la tipul de piele și la produsele de bărbierit preferate.

Bărbații cu piele sensibilă se pot rade în sau după duș pentru a reduce la minimum arderea aparatului de ras și se pot bucura de beneficiile unui bărbierit frumos umed. Dacă folosiți un aparat de ras electric sau doriți doar să vă tăiați barba, atunci bărbieritul înainte de duș vă poate economisi timp și vă poate proteja pielea. Pentru a vă ajuta să dezvoltați rutina de bărbierit perfectă, să explorăm cele mai bune modalități de a obține un bărbierit aproape și neted.

Radeți-vă înainte sau după duș

Ras inainte de dus

Rasul înainte de duș, denumit în mod obișnuit bărbierit uscat, este cel mai bine realizat cu un aparat de ras electric. Aparatele de ras electrice sunt concepute pentru a oferi o tăietură strânsă, fără arsuri sau iritații ale pielii.

Dacă doriți să săriți cu totul fața umedă sau dușul complet, este ideal să folosiți o calitate produs pre-bărbierit, cum ar fi Lectric Shave. Un ulei sau o loțiune pre-bărbierit vă va pregăti foliculii de păr pentru a vă ridica pentru o tăietură mai apropiată și mai curată, în timp ce vă liniștește și hrănește pielea.

În mod similar, dacă aveți părul facial fin și moale și porii deschiși ai pielii, este posibil să vă puteți rade înainte de a vă face duș, aplicând pur și simplu un prosop umed cald pe față pentru câteva minute. Căldura și umezeala vă vor face să vă tundeți barba mai ușor și fără iritații.

Ras inainte de dus

Instrumente de bărbierit

Dacă trebuie să te bărbieresti fără să faci duș, cel mai bine este să cumperi un aparat de bărbierit electric sau un aparat de tuns barba de cea mai bună calitate. Aparatele de ras sunt grozave pentru un bărbierit curat până la piele, în timp ce aparatele de tuns sunt perfecte pentru miriște. Tunderea bărbii pentru a obține miriște poate fi utilă în prevenirea tăieturilor de ras, a umflăturilor, a arsurilor, a tăierilor și a părului încarnat..

Cu toate acestea, unora tipii le place aspectul bărbierit și trebuie absolut să investească într-un aparat de ras bun. Alternativ, puteți utiliza în continuare un aparat de ras drept, cu cartuș sau DE. Știți doar că, deși aceste instrumente tradiționale de bărbierit umed sunt excelente cu pregătirea adecvată, nu le recomandăm atunci când sunteți bărbierit.

Aparat de ras electric pentru bărbierit înainte de duș

Dacă acestea sunt singurele instrumente la care aveți acces, cu siguranță va trebui să vă umeziți pielea și firele de păr cu un prosop cald înainte de a începe bărbieritul.

Umiditate

Un prosop umed fierbinte și ulei de pre-bărbierit oferă cele mai bune modalități de a infuza umezeală fără duș. Dacă nu aveți un aparat de ras pe bază de folie pentru bărbieritul uscat și veți folosi un aparat de ras, atunci umezirea feței cu un prosop fierbinte vă poate oferi hidratarea necesară pentru a vă înmuia părul facial și pielea. La urma urmei, asta fac cele mai bune magazine de bărbierit din întreaga lume.

Prosop fierbinte pentru bărbierit

Singurul dezavantaj este că un prosop umed nu vă va spăla și curăța fața de bacterii, grăsimi și murdărie care ar putea în cele din urmă să vă înfunde porii și să provoace acnee.

Razor Burn

Arsura prin ras este iritarea și sensibilitatea pielii care apare atunci când vă uscați bărbierit necorespunzător. Pentru a preveni acest lucru, hidratează-ți pielea în avans și rade-te întotdeauna în direcția în care părul tău crește în mod natural. Folosiți mișcări scurte și ușoare pentru a tăia firele de păr și pentru a evita iritarea.

Preveniți arderea aparatului de ras la bărbierit

Dacă s-a produs deja arsură de ras, nu intrați în panică. Metoda pe care o folosiți pentru a o trata depinde de senzația pe care o experimentați. Dacă pielea devine mâncărime sau caldă, treceți un prosop sub apă rece și aplicați pe zonele afectate. Aloe vizează în mod eficient acești iritanți și poate fi aplicat cu ușurință pe față pentru a vă calma pielea.

Bărbații care prezintă uscăciune sau iritații ar trebui să aplice o cremă de față sau o loțiune. Asigurați-vă că nu utilizați produse care conțin alcool. Uscați-vă fața, apoi aplicați ușor produsul dorit pentru a minimiza inflamația.

Ras în duș

Ras in dus

Rasul la dus ofera numeroase beneficii, inclusiv hidratare, confort si curatenie. Pentru început, apa fierbinte și aburul în timpul dușului vă vor deschide porii de pe față, vă vor înmuia părul facial, vă vor oferi un acces mai bun la folicul și vor avea ca rezultat un bărbierit mai apropiat și mai fin..

Mai mult, toată umezeala și hidratarea minimizează arderea aparatului de ras. Deoarece bărbieritul este literalmente procesul de a vă trece o lamă pe piele, atunci când aparatul de ras alunecă fără efort și părul este tuns mai repede și mai ușor, băieții se adaptează în mod natural și folosesc mai puțină presiune.

Dacă vă ușurați atingerea, veți obține mai puține tăieturi, tăieturi și iritații ale pielii. Băieții cu pielea sensibilă vor aprecia un bărbierit bun la duș.

În cele din urmă, bărbierirea și dușul economisesc doar timp, fiind convenabil, eficient și fără a necesita curățare. Acest lucru vă menține chiuveta și produsele curate de mustăți.

Cu toate acestea, ar trebui să te bărbieresti doar în timpul dușului dacă ai instrumentele de bărbierit potrivite pentru serviciu.

Instrumente de bărbierit

Mai bine să te bărbieresc la duș

Aparatele de ras și aparatele de tuns electrice impermeabile sunt concepute pentru a funcționa bine la duș, așa că dacă aveți deja unul sau intenționați să investiți într-un instrument cu utilizare umedă, această metodă poate fi ideală. Băieții pot folosi și un aparat de ras de calitate cu unt de ras.

Aparatele de ras standard sunt sigure și ușor de manevrat. Întrucât aceste produse sunt deja fabricate cu unghiul optim de tăiere, nu riscați să vă tăiați sau să vă iritați pielea. Aplicând un unt de ras, loțiune sau cremă înainte de a-l tăia, puteți îmbunătăți experiența, permițând lamei să alunece pe piele..

Este important să rețineți că, dacă aveți doar un aparat de ras drept sau un aparat de ras de siguranță cu două margini, probabil că nu ar trebui să vă radeți la duș. Ambele tipuri de aparate de ras necesită atenție la detalii, poziționarea corectă a lamei și pot fi periculoase dacă aveți un spațiu mic de duș sau nu vedeți fiecare mișcare pe care o faceți.

În plus, va trebui să aplicați continuu cremă cu o perie, iar acest lucru poate fi greu de stăpânit la duș.

Ar trebui să te razi în timpul dușului

În cele din urmă, va trebui să investiți într-un sistem încălzit sau oglindă de duș fără ceață și una dintre cele mai bune creme de ras de pe piață.

În timp ce umezeala vă va hidrata pielea, nu vă negați beneficiile unui produs hidratant bun. Unturile de bărbierit naturale sunt mai sănătoase și mai groase, făcându-le potrivite pentru pielea uscată sau sensibilă.

Chiar dacă aveți pielea normală, crema de bărbierit facilitează alunecarea briciului pe pielea dumneavoastră, în timp ce vă ajută să păstrați umezeala și hidratarea pentru a preveni uscăciunea și fulgii. De la confort la parfum, obțineți o cremă de bărbierit de top și nu veți regreta niciodată.

Ras dupa un dus

Duș și bărbierit

Bărbieritul după duș este cel mai bun mod de a vă pregăti pielea pentru un bărbierit bun și strâns. Metoda de duș apoi bărbierit este probabil stilul pe care l-a învățat și tatăl tău. Există multe motive pentru care dușul înainte de a te bărbieri a fost considerat de multă vreme rutina ideală de către experți.

În primul rând, dușul cu apă fierbinte vă curăță pielea și îndepărtează bacteriile, grăsimile, murdăria și poluanții care s-au acumulat pe față pe tot parcursul zilei. Curățarea pielii este esențială, deoarece procesul de bărbierire îndepărtează foliculul de păr și îți deschide porii.

După deschiderea porilor, acestea sunt mai predispuse la înfundarea cu bacterii care pot provoca iritații ușoare până la severe ale pielii și acnee. Alegând să te bărbieresti după ce te-ai dus, te angajezi în mod eficient într-o bună îngrijire a pielii.

Ras umed sau uscat

Ca bonus, arborele foliculilor de păr se umflă și se înmoaie. Cu mai mult din foliculul expus, veți obține un bărbierit mai aproape. Mai mult, barba ta devine mai ușor de tăiat, rezultând o alunecare mai lină și mai puține treceri. Deoarece veți ajunge să exercitați mai puțină presiune și forță asupra lamei de ras, veți experimenta și mai puțină iritare, tăieturi, umflături și arsuri.

Folosiți Cel mai bun aparat de ras

Pentru a obține cel mai bun bărbierit, veți avea nevoie de instrumentele potrivite. Din fericire, după duș, toate cele mai bune produse de bărbierit devin opțiuni și asta include toate tipurile de aparate de ras. Cele mai bune aparate de ras provin de la cele mai bune mărci de îngrijire din industrie.

Ar trebui să te bărbieresti înainte sau după un duș

Dacă doriți un aparat de ras de unică folosință, pe care îl puteți folosi pentru a rade rapid și ușor, un bun aparat de ras este calea de urmat. Deși este posibil să ajungeți să cheltuiți mai mult pe termen lung, reumplerile cu lame promit noi aparate de ras noi în orice moment. Băieții vor dori să ia în considerare Gillette ProGlide, Dorco Pace 6 Pro, și Gillette Fusion5.

Dacă doriți un bărbierit tradițional umed, un aparat de ras cu dublă margine oferă calitatea, controlul și confortul dorit. Aparatele de ras de siguranță sunt excelente și eficiente, permițându-vă să realizați o scurtătură super fără iritații. Aparatele de ras DE sunt, de asemenea, accesibile și economice, deoarece înlocuirea lamei este ieftină.

În cele din urmă, dacă nu doriți să vă deranjați cu un aparat de ras, atunci un aparat de ras electric de ultimă generație merită banii. Cele mai populare mașini vin cu lame ascuțite pentru o tăiere strânsă, motoare puternice pentru tunderea de înaltă performanță, baterii reîncărcabile de lungă durată și oferă o tăiere netedă, strânsă, fără probleme.

Bine concepute și de renume, cele mai bune aparate de ras electrice sunt Seria 7 Braun, Panasonic Arc5, și Philips Norelco 4500.

Cele mai bune produse de bărbierit

Cremele de ras și uleiurile de pre-bărbierit pot, de asemenea, îmbunătăți calitatea bărbieritului. Aplicând un ulei de pre-bărbierit pe piele după duș și înainte de bărbierit, oferiți lubrifiere și protecție pentru față.

Uleiurile de pre-bărbierit de calitate sunt formulate cu ingrediente naturale pentru a vă hidrata și mai mult pielea și a crea o suprafață strălucitoare, astfel încât lama de ras poate aluneca și tăia fără efort. Minimizând frecarea, uleiurile de ras opresc arderea aparatului de ras, sângerarea și iritarea pielii.

Cele mai bune produse de ras pentru un bărbierit după duș

Este recomandabil să cumpărați un ulei sau o cremă de pre-bărbierit, indiferent de tipul de aparat de ras pe care intenționați să îl folosiți pentru bărbierit. Cu cât pielea ta este mai hidratată, cu atât este mai puțin probabil să experimentezi micro-abraziuni și alți iritanți. Cele mai bune produse de pre-bărbierit sunt fabricate de Arta bărbieritului, Proraso, și Taconic.

Un alt produs important pentru bărbierit de luat în considerare este smântâna sau untul de bărbierit. Cremele și unturile de bărbierit de top sunt realizate cu cele mai bune ingrediente. Aplicate după ulei, ele creează o spumă bogată care facilitează trecerea lamei pe față, ajutând în același timp pielea să păstreze umezeala.

În general, băieții care folosesc o cremă de ras de înaltă calitate vor putea simți diferența în bărbierit. Cele mai bune creme de bărbierit provin de la bărbați Cremo, Taylor din Old Bond Street, Arta bărbieritului și Van Der Hagen.

In cele din urma, balsamuri de după bărbierit ajută la etanșare în hidratare fără înțepături sau iritații. În plus, balsamurile vă ajută să vă închideți porii după bărbierit pentru a preveni infiltrarea bacteriilor. După ce pielea dvs. absoarbe balsamul, băieții care practică o îngrijire excelentă a pielii vor dori să aplice o cremă de față sau o cremă hidratantă pentru protecția pe toată durata zilei..