Borbélyiskola: Hogyan lehet fodrász

Ha fodrász szeretne lenni, tanulmányoznia kell a fodrásziskolákat, osztályokat, az állami licenckövetelményeket, a különböző programok költségeit és időtartamát. Mivel a fodrászat mindig keresett lesz, a fodrász lét nagyszerű karriert kínálhat. De mielőtt elkezdené, meg kell szereznie a fodrász engedélyét. Sok hagyományos és online fodrásziskola, tanfolyam és képzési program segíthet abban, hogy a kezdőből borbélymesterré váljon.

Az inspiráció érdekében itt van egy teljes útmutató a fodrászhoz. Attól kezdve, hogy mennyi ideig tart a fodrásziskola, mindent lefedünk, amit a borbélyi engedély megszerzéséhez és a saját borbélyüzletének megnyitásához tudni kell!

Hogyan lehet fodrász

Hogyan lehet fodrász

Míg a borbélyokká váláshoz szükséges engedélyek államtól függően eltérőek, a legtöbb fodrásznak több fodrász tanfolyamot kell elvégeznie, valamint 1500 órás oktatást kell végeznie a fodrásziskolában. Bár néhány fodrásznak számító diák már az órákon való részvétel előtt rendelkezik a szakmában való sikeres szereléshez szükséges hajvágási készségekkel, a professzionális borbélyüzletek jogilag kötelesek csak engedéllyel rendelkező személyeket felvenni..

Legyen Borbély

Ha bízik abban, hogy képesek vagyunk hajvágásra, fakulásra és szakállviseletre, akkor mindig fontolóra vehet egy online borbélyiskolát a folyamat felgyorsítása érdekében. Noha a tanúsítvány megszerzéséhez továbbra is személyes képzésre lesz szüksége, az online órák olcsók és kényelmesek lehetnek. Ha komolyan szeretné folytatni a fodrász szakmát, olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan szerezhet fodrász -engedélyt, hogy elkezdhesse karrierjét.

Hogyan szerezzünk borbélyi engedélyt

Ha borbély -engedélyt szeretne szerezni, számos lépést kell szem előtt tartania. Kezdetben a fodrász jogosítvány megszerzése és a helyi fodrászatban való munkavégzésre vonatkozó igazolás megszerzése államonként változhat.

Minden államnak van egy független fodrász- és kozmetológiai tanácsa. Bár sok követelmény nagyon hasonló, a kaliforniai fodrásznak más szabályai lehetnek, mint az engedély megszerzése Texasban, New Yorkban, Floridában, Massachusettsben, Illinois -ban, Washingtonban, New Jersey -ben, Georgia -ban vagy Coloradóban.

Ellenőriznie kell államának igényeit, mivel a különböző törvények, rendeletek és tanfolyamok különböznek, de minden állam megköveteli, hogy borbélyiskolába járjon, hogy engedélyt kapjon fizetett szakemberként. Azonban áttekintjük a fodrászengedély megszerzésének leggyakoribb követelményeit.

Hogyan szerezzünk borbélyi engedélyt

Középiskolai oklevél vagy GED

Minden államban rendelkeznie kell érettségivel vagy GED -vel. Járhat borbélyiskolába még középiskolás korában, éjszakai közösségi főiskolai órákon keresztül, de végül el kell végeznie a középiskolát, hogy megszerezze a jogosítványát.

Fejezzen be egy jóváhagyott fodrászképzési programot

Ahhoz, hogy engedélyt kérjen és fodrász lehessen, el kell végeznie egy jóváhagyott képzési programot. A fodrásziskolák olyan tanfolyamokat kínálnak, mint a hajmosás, vágás, formázás, higiénia és higiénia, színezés és borotválkozás. A programok egyéb vonatkozásai kiterjedhetnek a legjobb üzleti gyakorlatokra, a fodrászüzletág beindítására, valamint a borbélyozásra vonatkozó állami törvényekre, szabályokra és előírásokra..

Bizonyos testületeknek szükségük van arra is, hogy tanulóként dolgozzanak, vagy bizonyos mennyiségű munkát vállaljanak, hogy tapasztalatot szerezzenek, mielőtt megszerezhetik a jogosítványukat. Ezenkívül sok fodrász tanfolyamon az egyetemen kell dolgoznia, mivel sok gyakorlati munkát fog végezni. Ez azt jelenti, hogy a fodrászvizsga megszerzéséhez osztályórákra lesz szüksége.

Borbély képzési program

Például Kaliforniában, Illinois -ban és Texasban borbély -engedély megszerzéséhez meg kell találnia egy programot az állami testület által jóváhagyott iskolában. Az állami testületi vizsga letételéhez igazoláshoz összesen 1500 órányi oktatásra és képzésre lesz szüksége. Ezen tanfolyamok bontása a következő lehet:

  • 1100 óra műszaki oktatás és gyakorlati képzés a hajformázáshoz
  • 200 óra műszaki oktatás és gyakorlati képzés az egészség és a biztonság érdekében
  • 200 óra műszaki oktatás és gyakorlati képzés borotválkozáshoz

Tedd le az állami tanács borbélyvizsgáját

Miután elvégezte a szükséges órákat, be kell nyújtania egy jelentkezést. Gyorsan iratkozzon fel, mivel lehet, hogy 8 hetet kell várnia a kérelem feldolgozására és jóváhagyására. Ha jó programot végzett egy jó nevű iskolában, akkor az osztályok már mindent lefedtek, amit a tesztről tudnia kell.

Tedd le az állami tanács borbélyvizsgáját

Valójában a legjobb borbélyiskolák valószínűleg próbavizsgát tesznek, hogy felmérjék jelenlegi felkészültségüket, és hogy hol kell javítani.

Végül meg kell tennie a hivatalos vizsgát: egy két részből álló tesztet számítógépes írásbeli és egy gyakorlati részből. Az első fele körülbelül 100 kérdést tartalmaz, amelyeket 90 perc alatt kell kitölteni, és mindenre kiterjed, amit megtanult. A második rész megköveteli a hajvágást. Ha elmúlik, hivatalosan engedélyezett borbély lesz.

Fodrász engedély online

A fodrász -engedély online megszerzése egyszerű és egyszerű, ha rendelkezik a szükséges fodrászkészségekkel az államvizsga letételéhez. Bár még be kell iratkoznia a fodrásziskolába, hogy megszerezze óráit, az összes órát online veheti fel, és felgyorsíthatja a folyamatot. Csak meg kell találnia az igényeinek megfelelő online fodrásziskolát.

Fodrász engedély online

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan szerezhet be fodrász -engedélyt az interneten, tekintse át államának engedélyezési követelményeit, törvényeit és rendeleteit. A közelben található jóváhagyott fodrász tanfolyamok és programok listáját is megtalálja. Lehetnek ingyenes borbélyiskolák és képzési programok is, amelyeken részt vehet. Legalábbis a közeli kollégiumok többsége olcsó órákat kínál éjszaka.

A legjobb online fodrásziskolák

A legjobb online fodrásziskolák

Program elérhetősége

A fodrászrá válás megtanulása sok gyakorlati, gyakorlati képzést igényel, például a hajvágást, így a belépő szintű programok nem állnak rendelkezésre csak online formátumban. Általában be kell iratkoznia egy olyan fodrászkollégiumba, amely megfelelő képzési programmal rendelkezik, személyi oktatókkal, akik segíthetnek a fodrásztechnika elsajátításában.

A hallgatók azonban néhány tanfolyamot online is elvégezhetnek. Az osztályok, amelyek higiéniát, higiéniát, helyes üzleti gyakorlatokat, törvényeket és előírásokat tanítanak, elérhetők online.

Borbély osztályok

Engedélyezési követelmények

Valamennyi államban vannak engedélyeztetési követelmények a borbélyok és a kozmetológusok számára. A szakembereknek általában le kell vizsgázniuk, és be kell fejezniük egy oktatási programot, amelyet általában az Ön államának engedélyező testülete kínál.

Ha elvégezné a szükséges képzést és megszerezné szakmai bizonyítványát, ez több ajtót nyit meg azoknak a borbélyoknak, akik magasabb pozíciókba szeretnének jutni, mint például oktató vagy menedzser.

Online fodrász tanfolyamok

Munkahely

Ha egy fodrásziskola hajlandó segíteni abban, hogy munkát találjon és utána felvegyen, az azt jelenti, hogy befektetnek a diákjaikba és magabiztosak a programjukban. Az iskola öregdiákjai, kapcsolatai és támogatási rendszere kulcsfontosságú a jövőbeli sikerhez.

Válasszon egy jó hírű iskolát

Mintha hagyományos főiskolán vagy egyetemen szándékozott tanulni, fontos, hogy olyan jó hírű iskolát válasszon, amely magas színvonalú képzést nyújt. A férfiak szépségápolási ágazatában és a digitális világban tapasztalható növekedéssel rengeteg lehetőség közül választhat – rajtatok múlik, hogy kiszűrje a rosszakat.

Borbély Iskola

Győződjön meg arról, hogy a tanfolyamot az iparág szakemberei tervezték, és megtanít mindent, amit a hajvágás és hajformázás mellett tudni kell. Saját vállalkozás megnyitása, oktatóvá válás és munkakeresés mind olyan képességek, amelyek bekerülhetnek a neves iskolák által szervezett tanfolyamokra.

Tandíj költsége

Bárki, aki fontolgatja, hogy borbélyiskolába jár, már azon tűnődik, hogy „mennyibe kerül nekem a fodrásziskola?” Míg a megszerzett végzettség a legfontosabb tényező, a tandíj költségei megérik a programot a pénzért, vagy sem. Az iskola hírneve és elhelyezkedése befolyásolja a program díját.

Fodrásziskola költsége

Azonban beszélnie kell a diplomásokkal, és el kell olvasnia az online értékeléseket, hogy megtudja, mit mondanak a korábbi diákok az órákról és az oktatókról. Ezenkívül ne féljen megkérdezni a pénzügyi támogatást, a diákhitelt és az ösztöndíjakat.

Teljes vagy részidős program

A legtöbb hagyományos és online fodrászórát teljes vagy részmunkaidőben lehet elvégezni. Ha családja van, vagy elkötelezett az életben, szüksége lehet egy esti borbélyiskolai programra. Tekintettel a fodrásziskola költségeire, legyen őszinte önmagához, és határozza meg, hogy képes -e kezelni egy bizonyos ütemtervet.

Teljes munkaidős és részidős borbély programok

Online fodrász tanfolyamok

Hogyan kell levágni a hajat

Ez a tanfolyam az alapok körül forog. A diákok megtanulják a fodrászat alapjait, beleértve az olyan berendezések használatát, mint a nyírógép, olló, részletező, fésű és borotva. Azt is megtanulja, hogyan kell jó hajvágást végezni és a legnépszerűbb frizurákat formázni. Ha azt tervezi, hogy online borbélytanfolyamokon vesz részt, akkor ezzel kell kezdenie.

Fodrász

Fodrászat és kozmetológia törvényei

Létfontosságú, hogy ismerje a fodrászként kötelességeit körülvevő törvényeket, valamint a vizsgálatokra, büntetésekre és egészségügyi előírásokra vonatkozó előírásokat. Természetesen a törvények minden államban eltérőek lehetnek, így bár ezt a tanfolyamot online is lehet végezni, általában tükrözi annak az államnak a szobrait és kódjait, amelyben az iskola campusa fizikailag található.

Amint láttuk, fontos, hogy ezt helyesen tegye meg, ha engedélyt szeretne, ezért ezt a tanfolyamot meg kell tennie a jogosultság megszerzéséhez.

Biztonsági és egészségügyi gyakorlatok

Ha fodrászatot tervez, tudnia kell, hogyan kell biztonságos és egészségügyi szolgáltatást nyújtani. Ez a tanfolyam bemutatja, hogyan lehet biztonságos és tiszta, miközben minőségi szolgáltatást nyújt. Is megtudhatja a rossz higiénia, például a fertőzés kockázatait.

A kurzus hallgatói megtanulják, milyen óvintézkedéseket és lépéseket kell tenni a munkakörnyezet tisztaságának megőrzése érdekében az ügyfelekkel való kapcsolattartás során.

Online fodrásziskola

Borbélyoktató

Ha szeretne fodrász oktatója lenni, ez a tanfolyam segíthet a fodrászat, a hajvágás és a hajformázás megtanításában a leendő borbélyoknak. Általában az online munka és az első osztályos tapasztalatok kombinációjából áll. A tanfolyam részeként mindent megtanulhat az órák és tevékenységek megtervezésétől a diákok osztályozásáig, sőt az egyszerű elsősegélynyújtásig.

A borbély- vagy kozmetológiai iskolában mások oktatásának képessége önálló karrier lehet.

Hogyan lehet megnyitni egy fodrászatot

Ha meg akarja ismerni a dolgok üzleti oldalát, meg kell értenie a fodrászat megnyitásának és működtetésének alapjait. A marketingre, a pénzügyekre és a foglalkoztatásra összpontosítva a borbélyokat célozza meg, akik saját vállalkozásukat szeretnék létrehozni és működtetni.

A kockázatkezeléstől az alkalmazottak kiválasztásáig az Ön számára dolgozni, ez a fajta online tanfolyam értékesnek bizonyulhat hosszú távon.

Hogyan lehet megnyitni egy fodrászatot

Mennyi ideig tart a borbély iskola?

A fodrásziskola 6 hónaptól 2 évig tarthat, attól függően, hogy rész- vagy teljes munkaidőben iratkozik be. Még ha befejezte az iskolát, és megtanulta a sikeres fodrászatot, a fodrász -engedély megszerzésének folyamata hetekig is eltarthat.

Egyszerűen fogalmazva, a fodrász tanfolyamok nem jelentenek gyors lépést a karrierben, hiszen sok órányi kemény munkát kell elvégezni. Például Kaliforniában a legtöbb program megköveteli, hogy az államvizsga letétele és az engedély megszerzése előtt 1000 és 1500 óra közötti képzést, oktatást és gyakorlatot végezzen..

Ha teljes munkaidőben dolgozik a programon, akkor valószínűleg 6-12 hónapig lesz az iskolában. Ha azonban más elkötelezettségekkel, például a munkával vagy a családdal zsonglőrködik az iskolával, 12–24 hónapig vagy tovább tarthat, amíg befejezi és fodrászként kezdi a munkáját.

Mennyi ideig tart a borbély iskola

Fodrásziskolába kell menned??

Felmerülhet benned a kérdés, hogy van-e módja annak, hogy oldalról lépj az iskolába, amikor megkapod a borbélyod engedélyét. Bár egyes államokban elméletileg lehetséges, nem ajánlott. Saját felszerelést kell használnia, és saját maga kell megtanulnia a szükséges készségeket.

Vannak online oktatócsomagok és YouTube -videók, amelyek segítenek, de még a legjobb oktatóvideók sem hasonlíthatók össze a fodrásziskola programjával. Be kell iratkoznia egy fodrásziskolába is, hogy megszerezze az érettségi bizonyítványt. A fodrászvá válás másik módja a tanulószerződés megkezdése, de a folyamat sokkal hosszabb és bonyolultabb.

Ezért sokkal praktikusabb a hagyományos útvonalat választani és órákra menni, ahelyett, hogy önállóan próbálnánk megszerezni az élményt.

Fodrásziskolába kell menned?

Online borbélyiskolák vs hagyományos iskolák

Egy másik szempont az, hogy hagyományos iskolába iratkozzon be, vagy online borbélytanfolyamot végezzen. Mindkettőnek megvannak az előnyei, és sok ma kínált tanfolyam a kettő hibridje. De ha a távolság gondot okoz, akkor mindig választhat egy online borbélyiskolát.

Számos jó szakiskola és kétéves főiskola kínál fodrászórákat, de ne feledje, hogy a jogosítvány megszerzése előtt továbbra is meghatározott számú órát kell teljesítenie. Sőt, nehezebb lehet a megfelelő iskola kiválasztása, ha csak online tanfolyamot tervez, mivel nem szerez első kézből tapasztalatokat arról, hogy sikeres fodrásznak kell lennie..

Online fodrász órák

Végső soron még a legátfogóbb online tanfolyamok sem adják meg azt a valós élményt, amelyet a Paul Mitchell Borbélyiskolában vagy egy másik helyi főiskolán szerzett hagyományos program során kapna. Ezért a hagyományos fodrászkollégiumba járás szinte mindig a legjobb megoldás.

A jogosítvány megszerzéséhez szükséges képzések nagy része személyes oktatást és tapasztalatot igényel, és nehéz a legtöbbet kizárólag online végezni. Teljesen átfoghatja karrierjét, és élvezheti a hajvágás és hajformázás gyakorlati oldalát olyan oktatókkal, akik segítenek és kritizálják a technikát.

Mennyibe kerül a fodrásziskola?

A fodrásziskola ára vadul változhat, attól függően, hogy hol van a program, hossza a programnak, az iskola hírnevének és attól, hogy online órákat vesz -e. A fodrásziskola ára 1000 dollár és 20 000 dollár között lehet. Általában az online borbélyiskolák olcsóbbak.

Nem szabad azonban csak olcsó borbélyiskolát választani, hogy pénzt takarítson meg. Sok oka lehet annak, hogy egy iskola magasabb árat számít fel, és válassza ki az Önnek, igényeinek és költségvetésének megfelelőt. Pontosabban, ha nincs tapasztalata, és meg kell tanulnia a hajvágást és halványítást, akkor hasznos lehet a gyakorlati oktatás és képzés.

Mennyibe kerül a fodrásziskola

Ezenkívül egyes iskolák jobb helyen lehetnek, mint mások, vagy jobb létesítményekkel és hosszabb, részletesebb programmal rendelkeznek. Győződjön meg róla, hogy elvégzi a kutatást, és ne csak iratkozzon be az első iskolába, amely megragadja a tekintetét.

Mint bármi más, az oktatásért fizetett összeg végül is azt tükrözi, amit visszakap. Nézze meg a fodrásziskolai értékeléseket, és ha megengedheti magának, hogy több pénzt költsön egy jó programra, akkor valószínűleg megéri hosszú távon. Remélhetőleg ez lesz a karrierje az elkövetkező években, így egy befektetés most igazán megtérülhet az elkövetkező évtizedekben.

Mennyibe kerül a fodrásziskola

Ingyenes fodrász tanfolyamok

Ösztöndíjak és ösztöndíjak

Annak ellenére, amit elsőre gondolhat, számos ösztöndíj és ösztöndíj áll a fodrász tanfolyamokat befejezni kívánó hallgatók rendelkezésére. Az elmúlt években nőtt a szakmai programokra felajánlott ösztöndíjak összege, és a leendő borbélyok azok között vannak, akik érezni tudják az előnyöket.

Ingyenes fodrász tanfolyamok

Érdemes körülnézni az önnek megfelelő ösztöndíjban vagy ösztöndíjban. Különösen azoknak a diákoknak, akik a dolgok pénzügyi oldalával küzdenek, a haj- és szépségiparban működő vállalkozások számos ösztöndíjat támogatnak. Csak győződjön meg arról, hogy korán megkapja a jelentkezést, és megfelel minden érdemi követelménynek.

Például a Joe Francis Haircare Ösztöndíj Alapítvány évente 1000 dollár ösztöndíjat oszt ki fodrász- vagy kozmetológiai iskolába beiratkozott hallgatóknak. Hasonlóképpen, az Alice Madden Barton ösztöndíjprogramot a Great Clips szponzorálja, és januárban és júliusban díjakat ad azoknak az érettségizőknek, akik fodrászatot vagy kozmetikát szeretnének tanulni karrierjük érdekében.

Online tanfolyamok videókkal

Egy másik olcsó lehetőség az online tanfolyamok folytatása videókkal. Sokkal olcsóbbak, mint más programok, professzionális borbélyok videóit kínálják. Gyakran minden tanfolyam néhány videó oktatóanyagból áll, átfogó képzéssel és részletes utasításokkal. A videók dokumentumok és diagramok mellett fognak szerepelni, amelyek segítik a készségek fejlesztését.

Természetesen ezek nem azonosak a borbélyiskolában tanfolyamra való beiratkozással, mivel nem kapja meg a személyre szabott tanítást és fizikai tapasztalatokat. Tehát, bár az online videó oktatóanyagok egy lehetőség, ezek biztosan nem lehetnek az első választás.

Helyi borbélyok

Ismersz helyi fodrászokat? Szakképzett borbélymesterrel folytatott tanulószerzés nagyszerű módja lehet az ingyenes tapasztalatszerzésnek. Ha teheti, építsen kapcsolatot a helyi fodrászüzletekkel és tulajdonosokkal. Soha nem tudhatod, milyen előnyöket kapsz cserébe. Természetesen ennek a módszernek vannak hátrányai.

Helyi fodrászatok

Ne feledje, hogy a professzionális borbélyok önmagukban sem tökéletesek, és fennáll a kockázata annak, hogy rossz szokásokat hagy fel. Ezenkívül nem fogja megkapni azt a jól átgondolt élményt, amelyet elvárhat egy fodrászkollégiumba. Hasonlóképpen, megtanulhat egy fodrászstílust.

Javasoljuk, hogy valós tanácsokat kérjen szakembertől, miközben elvégez egy neves programot.

Borbély Jobs

A fodrászok többsége nagyon boldog és elégedett a karrierjével. A kézzel végzett munka, a kreativitás és a pénzszerzés mellett soha nincs unalmas pillanat a borbélyok számára. Ha természetesen kimenő és szociális, akkor kapcsolatokat épít ki ügyfeleivel, és mindig lesz valaki, akivel beszélhet.

Borbély állás és karrier

Tapasztalatokat szerezhet, és azzal kezdheti, hogy bérel egy széket egy fodrászatban. Végső soron a sikeres borbélyok mindig képesek fodrászüzletet alapítani. A saját fodrászat megnyitása vagy akár vásárlása gyakran az álom célja. Ekkor a borbélyok valóban elkezdhetnek hat számjegyű bevételt szerezni, és vállalkozó szellemüket a következő szintre emelhetik.