Școala de frizer: Cum să devii frizer

Dacă doriți să deveniți frizer, va trebui să cercetați școlile de frizer, cursurile, cerințele de licență de stat, costul și durata programelor diferite. Deoarece frizeria va fi întotdeauna la cerere, a fi frizer poate oferi o carieră grozavă. Dar înainte de a începe, va trebui să obțineți o licență de frizer. Există multe școli, cursuri și programe de instruire pentru frizeri tradiționale și online care vă pot ajuta să vă transformați de la începător la frizer maestru.

Pentru a vă inspira, iată un ghid complet pentru a deveni frizer. De la cât timp la cât costă școala de frizerie, vom acoperi tot ce trebuie să știți pentru a obține permisul de frizerie și, în cele din urmă, pentru a vă deschide propriul salon de frizerie.!

Cum să devii frizer

Cum să devii frizer

În timp ce cerințele de licență pentru a deveni frizer diferă în funcție de stat, majoritatea frizerilor trebuie să urmeze mai multe cursuri de frizerie, precum și să primească 1.500 de ore de instruire la școala de frizerie. Deși unii studenți care doresc să fie frizeri au deja abilitățile de tăiere a părului necesare pentru a avea succes în profesie chiar înainte de a participa la cursuri, frizeriile profesionale au obligația legală de a angaja doar persoane care au o licență.

Fii frizer

Dacă aveți încredere în capacitatea noastră de a tăia părul, de a oferi decolorări și de a stiliza barba, atunci puteți lua întotdeauna în considerare o școală de frizeri online pentru a accelera procesul. Deși veți avea nevoie de instruire personală pentru a obține certificarea, cursurile online pot fi ieftine și convenabile. Dacă devii un frizer este ceva ce urmărești serios, citește mai departe pentru a afla cum să obții o licență de frizer, astfel încât să poți începe cariera ta.

Cum să obțineți o licență de frizer

Dacă doriți să obțineți o licență de frizer, trebuie să țineți cont de o serie de pași. Pentru început, obținerea unei licențe de frizer și obținerea certificării pentru a lucra la frizeria locală pot varia de la stat la stat.

Fiecare stat are un consiliu independent de frizerie și cosmetologie. Deși multe dintre cerințe sunt foarte similare, a deveni frizer în California poate avea un set diferit de reguli decât obținerea unei licențe în Texas, New York, Florida, Massachusetts, Illinois, Washington, New Jersey, Georgia sau Colorado.

Va trebui să verificați cerințele pentru statul dvs., deoarece diferitele legi, reglementări și cursuri vor fi diferite, dar toate statele necesită să mergeți la școala de frizerie pentru a obține o licență pentru a lucra ca profesionist plătit. Cu toate acestea, vom examina cele mai comune cerințe pentru a obține o licență de frizer.

Cum să obțineți o licență de frizer

Diploma de liceu sau GED

În toate statele, va trebui să aveți diploma de liceu sau GED. Puteți urma școala de frizerie în timp ce sunteți încă la liceu, prin cursuri de colegiu comunitar pe timp de noapte, dar în cele din urmă va trebui să absolviți liceul pentru a obține licența.

Finalizați un program de formare aprobat pentru frizerie

Pentru a solicita licența și a deveni frizer, va trebui să finalizați un program de instruire aprobat. Școlile de frizeri oferă cursuri precum spălarea părului, tăierea, coafarea, igiena și igienizarea, colorarea și bărbierirea. Alte aspecte ale programelor pot acoperi cele mai bune practici comerciale, modul de înființare a unui frizerie și legile, regulile și reglementările statului pentru frizerie..

Unele forumuri vor avea nevoie și de dvs. pentru a lucra ca ucenic sau pentru a prelua o anumită cantitate de muncă pentru a obține experiență înainte de a vă putea obține licența. De asemenea, pentru multe cursuri de frizerie, va trebui să lucrați în campus, deoarece veți face o mulțime de lucrări practice. Aceasta înseamnă că veți avea nevoie de ore de curs pentru a vă califica pentru a susține examenul de frizerie.

Programul de instruire a frizerului

De exemplu, pentru a obține o licență de frizer în California, Illinois și Texas, va trebui să găsiți un program la o școală aprobată de consiliul de stat. Pentru a susține examenul de certificare al comitetului de stat, veți avea nevoie de un total de 1.500 de ore de instruire și instruire la clasă. Defalcarea acestor cursuri poate fi după cum urmează:

  • 1.100 ore de instruire tehnică și pregătire practică pentru coafarea părului
  • Instrucțiuni tehnice de 200 de ore și instruire practică pentru sănătate și siguranță
  • Instrucțiuni tehnice de 200 de ore și pregătire practică pentru bărbierit

Luați examenul de frizerie al consiliului de stat

După ce ați finalizat orele necesare, va trebui să trimiteți o cerere. Înscrieți-vă rapid, deoarece ar putea fi necesar să așteptați 8 săptămâni pentru ca aplicația dvs. să fie procesată și aprobată. Dacă ați finalizat un program bun de la o școală de renume, atunci cursurile dvs. vor fi acoperit deja tot ceea ce ar trebui să știți pentru test.

Luați examenul de frizerie al consiliului de stat

De fapt, cele mai bune școli de frizerie vă vor face probabil să susțineți un simulacru de examen pentru a vă măsura pregătirea actuală și unde ar putea fi necesar să vă îmbunătățiți.

În cele din urmă, va trebui să susțineți examenul oficial: un test în două părți cu o secțiune scrisă pe computer și o secțiune practică. Prima jumătate conține aproximativ 100 de întrebări de finalizat în 90 de minute și va acoperi tot ceea ce ați învățat. A doua parte necesită tăierea efectivă a părului. Dacă treceți, veți fi oficial frizer autorizat.

Licență de frizer online

Obținerea unei licențe de frizer online este ușoară și simplă dacă aveți abilitățile necesare de frizerie pentru a trece examenul de stat. În timp ce va trebui să vă înscrieți la școala de frizerie pentru a obține orele, puteți lua toate cursurile online și accelera procesul. Va trebui doar să găsiți școala de frizerie online potrivită pentru a vă satisface nevoile.

Licență de frizer online

Pentru a afla mai multe despre cum să obțineți o licență de frizer online, consultați cerințele, legile și reglementările de licențiere ale statului dvs. Veți găsi, de asemenea, o listă de cursuri și programe de frizerie aprobate în apropiere. Pot exista chiar școli gratuite de frizerie și programe de formare la care puteți participa. Cel puțin, majoritatea colegiilor comunitare de lângă dvs. vor oferi cursuri ieftine noaptea.

Cele mai bune școli de frizerie online

Cele mai bune școli de frizerie online

Disponibilitatea programului

Învățarea de a deveni frizer necesită o mulțime de instruire practică, cum ar fi tăierea părului, astfel încât programele de bază nu sunt disponibile într-un format exclusiv online. În general, va trebui să vă înscrieți la un colegiu de frizerie care are un program de formare adecvat cu instructori personal care vă pot ajuta să învățați tehnici de frizerie.

Cu toate acestea, studenții pot finaliza unele cursuri online. Cursurile care predau salubrizare, igienă, bune practici comerciale, legi și reglementări pot fi disponibile online.

Cursuri de frizerie

Cerințe de licențiere

În toate statele, există cerințe de licențiere pentru frizeri și cosmetologi. De obicei, profesioniștii vor trebui să treacă un test și să finalizeze un program de educație, care sunt, în general, oferite de comisia de licențiere a statului dvs..

Dacă finalizați pregătirea necesară și obțineți certificarea profesională, acest lucru va deschide mai multe uși pentru frizerii care doresc să avanseze în poziții superioare, cum ar fi instructor sau manager.

Cursuri online de frizerie

Locul de muncă

Dacă o școală de frizeri este dispusă să vă ajute să găsiți de lucru și să vă angajați după aceea, înseamnă că investesc în studenții lor și sunt încrezători în programul lor. Absolvenții unei școli, conexiunile și sistemul de asistență sunt cruciale pentru succesul dvs. viitor.

Alege o școală de renume

La fel ca și cum ai fi intenționat să studiezi la un colegiu sau universitate tradițională, este important să alegi o școală de renume care să ofere instruire de înaltă calitate. Odată cu creșterea atât în ​​sectorul de frumusețe al bărbaților, cât și în lumea digitală, veți avea o mulțime de opțiuni de cernut – depinde de dvs. să eliminați cele rele.

Școala de frizerie

Asigurați-vă că cursul a fost planificat de profesioniștii din industrie și vă va învăța tot ce trebuie să știți despre tot ceea ce merge alături de simpla tăiere și coafare a părului. Deschiderea propriei afaceri, devenirea personală de instructor și găsirea unui loc de muncă sunt abilități care pot fi incluse la cursurile organizate de școli de renume..

Costul școlarizării

Oricine se gândește să meargă la o școală de frizerie se întreabă deja „cât mă va costa școala de frizerie?” În timp ce educația pe care o obțineți este cel mai important factor, costul școlarizării poate face ca un program să merite sau nu banii. Reputația și locația unei școli vor avea un impact asupra tarifului programului.

Costul școlii frizer

Cu toate acestea, ar trebui să discutați cu absolvenții și să citiți recenzii online pentru a vedea ce au de spus studenții anteriori despre cursuri și instructori. Mai mult, nu vă fie teamă să întrebați despre ajutor financiar, împrumuturi studențești și burse.

Program full time sau part time

Majoritatea claselor de frizerie tradiționale și online pot fi luate cu normă întreagă sau cu jumătate de normă. Dacă aveți o familie de susținut sau alte angajamente în viață, este posibil să aveți nevoie de un program de școală de frizerie de seară. Având în vedere costul școlii de frizerie, fii sincer cu tine însuți și determină dacă poți face față unui anumit program.

Programe de frizer cu normă întreagă vs.

Cursuri online de frizerie

Cum să tai părul

Acest curs se învârte în jurul elementelor de bază. Elevii vor învăța elementele de bază ale frizerului, inclusiv utilizarea echipamentelor precum tăietoare, foarfece, detalii, piepteni și aparate de ras. De asemenea, veți învăța cum să dați tunsori bune și să coafați cele mai populare coafuri. Dacă intenționați să urmați cursuri de frizerie online, acesta este unul cu care ar trebui să începeți.

Frizerie

Legi pentru frizerie și cosmetologie

Este vital să cunoașteți legile referitoare la responsabilitățile dvs. de frizer, precum și reglementările privind inspecțiile, sancțiunile și standardele de sănătate. Desigur, legile din fiecare stat pot fi diferite, așa că, deși acest curs poate fi luat online, acesta va reflecta în general statuile și codurile statului în care campusul școlii este situat fizic.

După cum am văzut, este important să obțineți acest lucru corect dacă doriți licența dvs., deci acesta este un curs pe care va trebui să îl urmați pentru a vă califica.

Practici de siguranță și sanitare

Dacă intenționați să fiți frizer, va trebui să știți cum să oferiți un serviciu sigur și sanitar. Acest curs arată cum să fii sigur și curat oferind în același timp servicii de calitate. De asemenea, veți afla despre riscurile unei igiene precare, cum ar fi infecția.

Elevii cursului vor afla ce măsuri de precauție și pași ar trebui să fie luate pentru a menține mediul de lucru curat atunci când au de-a face cu clienții.

Scoala de frizerie online

Instructor frizer

Dacă doriți să deveniți singur instructor de frizer, acest curs vă poate ajuta să predați frizeria, tunsul și coafarea viitorilor frizeri. În general, constă dintr-o combinație de muncă online și experiență directă în clasă. Ca parte a cursului, puteți învăța totul, de la planificarea lecțiilor și activităților până la notarea studenților și chiar tratarea primului ajutor simplu.

Abilitatea de a-i educa pe ceilalți la o școală de frizerie sau cosmetologie poate fi o carieră proprie.

Cum să deschizi un salon de coafură

Dacă doriți să aflați despre aspectul de afaceri al lucrurilor, va trebui să înțelegeți elementele de bază ale deschiderii și conducerii unui frizerie. Cu accent pe marketing, finanțe și ocuparea forței de muncă, se adresează frizerilor care doresc să își înființeze și să își conducă propria afacere.

De la gestionarea riscurilor până la alegerea angajaților pentru a lucra pentru dvs., acest tip de curs online se poate dovedi valoros pe termen lung.

Cum să deschizi un salon de coafură

Cât timp este școala de frizerie?

Școala de frizerie poate dura 6 luni până la 2 ani pentru a finaliza, în funcție de înscrierea parțială sau cu normă întreagă. Chiar și după ce ați absolvit școala și ați învățat tot frizerul de care aveți nevoie pentru a avea succes, procesul de obținere a licenței de frizer poate dura câteva săptămâni.

Pur și simplu, cursurile de frizerie nu sunt o cale rapidă în carieră, deoarece trebuie să depui multe ore de muncă grea. De exemplu, în California, majoritatea programelor vor necesita să efectuați între 1.000 și 1.500 de ore de instruire, instruire și practică înainte de a putea susține examenul de stat și de a obține licența..

Dacă lucrați la program cu normă întreagă, probabil veți fi la școală aproximativ 6-12 luni. Cu toate acestea, dacă jonglați cu școala cu alte angajamente, cum ar fi munca sau familia, poate dura 12 până la 24 de luni sau mai mult pentru a absolvi și a începe munca de frizer.

Cât timp este școala de frizerie

Trebuie să mergi la școala de frizerie?

S-ar putea să vă întrebați dacă există vreo modalitate de a merge la școală în timp ce obțineți permisul de frizer. Cu toate acestea, deși este teoretic posibil în unele state, nu este recomandat. Va trebui să vă folosiți propriul echipament și să învățați singur abilitățile necesare.

Există seturi de tutoriale și videoclipuri YouTube online pentru a vă ajuta, dar nici cele mai bune videoclipuri cu instrucțiuni nu se compară cu un program de la școala de frizerie. De asemenea, va trebui să vă înscrieți la o școală de frizerie pentru a obține un certificat de finalizare. Cealaltă modalitate de a deveni frizer este să începi o ucenicie, dar procesul este mult mai lung și mai complicat.

Prin urmare, este mult mai practic să mergi pe traseul tradițional și să mergi la cursuri în loc să încerci să obții experiența independent.

Trebuie să mergi la școala de frizerie

Școli de frizerie online vs școli tradiționale

O altă considerație este dacă să vă înscrieți la o școală tradițională sau să urmați un curs de frizerie online. Ambele au avantajele lor, iar multe cursuri oferite astăzi sunt un hibrid al celor două. Dar dacă distanța este o problemă, puteți alege oricând o școală de frizerie online.

O gamă bună de școli profesionale și colegii de doi ani oferă cursuri de coafură, dar rețineți că va trebui să completați încă un număr stabilit de ore înainte de a obține licența. Mai precis, poate fi mai greu să alegi școala potrivită dacă intenționezi să urmezi un curs numai online, deoarece nu primești experiența directă de care ai nevoie pentru a fi un frizer de succes.

Cursuri de frizerie online

În cele din urmă, chiar și cele mai cuprinzătoare cursuri online nu vă vor oferi experiența din lumea reală pe care o veți lua la un program tradițional la Paul Mitchell Barber School sau la un alt colegiu local. Prin urmare, mersul la un colegiu de frizer tradițional este aproape întotdeauna cea mai bună opțiune.

O mare parte din formarea implicată în obținerea licenței necesită instruire personală și experiență și este dificil să faci cea mai mare parte a învățării numai online. Vă puteți îmbrățișa cariera pe deplin și vă puteți bucura de partea practică a tăierii și coafării părului cu instructori capabili să vă ajute și să vă critice tehnica.

Cât costă școala de frizer?

Costul școlii de frizerie poate varia enorm, în funcție de locația, durata programului, reputația școlii și dacă luați cursuri online. Școala de frizerie poate costa între 1.000 și peste 20.000 de dolari. În general, școlile de frizerie online sunt mai ieftine.

Cu toate acestea, nu ar trebui să alegeți doar o școală de frizerie ieftină pentru a economisi bani. Pot exista numeroase motive pentru care o școală percepe un preț mai mare și ar trebui să alegeți cel potrivit pentru dvs., pentru nevoile dvs. și pentru bugetul dvs. Mai exact, dacă nu aveți experiență și trebuie să învățați cum să tăiați și să decolorați părul, atunci puteți beneficia de instrucțiuni practice și de instruire.

Cât costă școala de frizer

Mai mult, unele școli ar putea fi în locații mai bune decât altele sau ar avea facilități mai bune și un program mai lung și mai detaliat. Asigurați-vă că faceți cercetările și nu vă înscrieți doar la prima școală care vă atrage atenția.

Ca orice altceva, ceea ce plătești pentru educația ta va reflecta în cele din urmă ceea ce vei primi înapoi. Consultați recenziile școlii de frizerie și, dacă vă puteți permite să cheltuiți mai mulți bani pe un program bun, va merita, probabil, pe termen lung. Sperăm că aceasta va fi cariera ta pentru anii următori, așa că o investiție acum se poate răsplăti pentru deceniile viitoare.

Cât costă școala de frizer

Cursuri gratuite de frizerie

Subvenții și burse

În ciuda a ceea ce ați putea crede la început, există o serie de subvenții și burse deschise studenților care doresc să finalizeze cursuri de frizerie. S-a înregistrat o creștere a numărului de burse oferite pentru programe profesionale în ultimii ani, iar frizerii potențiali sunt printre cei care pot simți beneficiul.

Cursuri gratuite de frizerie

Merită să aruncați o privire în jurul valorii de subvenție sau bursă care funcționează pentru dvs. În special pentru studenții care se luptă cu aspectul financiar al lucrurilor, companiile din industria părului și a frumuseții sponsorizează o serie de burse. Doar asigurați-vă că primiți cererea mai devreme și că îndepliniți orice cerințe de merit.

De exemplu, Fundația de bursă Joe Francis Haircare acordă burse de 1.000 USD în fiecare an studenților înscriși la o școală de frizerie sau cosmetologie. În mod similar, programul de burse Alice Madden Barton este sponsorizat de Great Clips și acordă premii în ianuarie și iulie absolvenților de liceu care doresc să studieze frizeria sau cosmetologia pentru cariera lor.

Cursuri online cu videoclipuri

O altă opțiune low-cost este să urmezi cursuri online cu videoclipuri. Mult mai ieftin decât alte programe, acestea oferă o serie de videoclipuri de la frizeri profesioniști. Adesea, fiecare curs va consta din câteva tutoriale video cu instruire cuprinzătoare și instrucțiuni detaliate. Videoclipurile vor veni alături de documente și diagrame pentru a vă ajuta să vă dezvoltați abilitățile.

Desigur, acestea nu sunt aceleași cu înscrierea la un curs la o școală de frizerie, deoarece nu beneficiați de predare personalizată și experiență fizică. Deci, deși tutorialele video online sunt o opțiune, cu siguranță nu ar trebui să fie prima ta alegere.

Frizerii locali

Cunoașteți vreun frizer local? O ucenicie cu un maestru frizer calificat poate fi o modalitate excelentă de a obține experiență gratuit. Dacă puteți, construiți relații cu frizerii și proprietarii locali. Nu știi niciodată ce beneficii ai putea obține în schimb. Desigur, există dezavantaje ale acestei metode.

Frizerii locale

Amintiți-vă că frizerii profesioniști nu sunt perfecți și riscați să luați obiceiuri proaste. În plus, nu veți obține experiența completă la care vă puteți aștepta de la a merge la o facultate de frizerie. În mod similar, puteți învăța doar un stil de frizerie.

Vă recomandăm să primiți sfaturi din lumea reală de la un profesionist, în timp ce finalizați și un program de încredere.

Barber Jobs

Majoritatea frizerilor sunt destul de fericiți și împliniți de carieră. Pe lângă lucrul cu mâinile, creativitatea și câștigarea de bani, nu există niciodată un moment anost pentru barbieri. Dacă sunteți în mod natural liber și social, veți construi relații cu clienții dvs. și veți avea întotdeauna pe cineva nou cu care să vorbiți.

Locuri de muncă și cariere pentru frizer

Puteți câștiga experiență și începeți prin închirierea unui scaun la un frizerie. În cele din urmă, frizerii de succes au întotdeauna capacitatea de a începe o frizerie. Deschiderea propriului salon de frizerie sau chiar cumpărarea unuia este adesea scopul visului. Acesta este momentul în care frizerii pot începe cu adevărat să facă venituri din 6 cifre și să-și ducă spiritul antreprenorial la nivelul următor.