Hajvágás számok – hajvágó méretek

A hajvágás számai és a hajvágó méretei évek óta zavarják a férfiakat. Akár először látogat el egy fodrászatba, vagy megtanulja levágni a haját egy hajvágó készlettel, fontos tudni, hogy milyen hosszúságok felelnek meg a különböző vágóvédő -méreteknek. Ebben az útmutatóban demystifikáljuk a buzz vágott és halványított hajvágások számát és méretét azáltal, hogy részletezzük a hajvágás számát.

Hajvágás számok

Hajvágás számok és Clipper Guard méretek

Kezdjük az alapoktól, hátha vannak olyan nők, akik azt tervezik, hogy segítenek a férfiaknak arc- vagy fejszőrzetük levágásában. A hajvágás számai a vágógép védőméreteire vonatkoznak, és megtalálja a számot a védőburkolatba vésve. A legtöbb hajvágó készlet 8 védőburkolatot tartalmaz, és minden hajvágó méret azt a hajmennyiséget jelenti, amely a használat során megmarad. Minél nagyobb a szám, annál hosszabb a hajvágás. Gyakran a legtöbb márka, például az Oster, a Wahl és az Andis 1/8 hüvelyk lépést használ.

Például, ha „2 -es számú hajvágást” kér, az azt jelenti, hogy a #2 védőt a vágógéphez rögzítik, hogy 1/4 hüvelyk hajat hagyjon a fejbőrön. Hasonlóképpen, az „1. ​​számú hajvágás” egy nagyon rövid vágás, amely 1/8 hüvelyk hosszúságnak felel meg; „3. számú hajvágás” 3/8 hüvelykre vágva; és a „4 -es szám” a 1/2 hüvelyk közepes hossza. Ily módon egy férfi 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 vagy 8-as hajvágást kérhet, ahol a „0-as szám” azt jelenti, hogy nem használnak védőburkolatot, ami szinte borotvált megjelenést eredményez. 1/16 hüvelyk haj maradt.

Gyors útmutató a hajvágó méretekhez

Hajvágó méretek

Íme a hajvágás számai és a hozzájuk tartozó vágóvédő méretek (hosszúságok):

  • 1-es szám-a nyolcad hüvelyk
  • 2. szám-egynegyed hüvelyk
  • 3. szám-háromnyolc hüvelyk
  • 4. szám-fél hüvelyk
  • 5. szám-ötnyolcad hüvelyk
  • 6. szám-háromnegyed hüvelyk
  • 7-es szám-hét-nyolcad hüvelyk
  • 8 -as szám – egy hüvelyk

0 -as számú hajvágás

A „0 -as számú hajvágáshoz” nincs védőburkolat, ezért a vágógéphez rögzített állandó védőburkolatot használja a rövid vágáshoz. A nullát gyakran használják nagyon rövid zümmögés vagy szinte bőrfakulás biztosítására, így a fejbőr láthatóvá válik.

0 -ás hajvágás - Buzz Cut

1. számú hajvágás

Az „1. ​​számú hajvágás” körülbelül 1/8 hüvelyk, ami egy kicsit hosszabb, mint a nulla. Az #1 védőburkolat még mindig ideális a zümmögésekhez, vagy használhatja a különböző számok kúpolásához vagy elhalványításához. Azonban nem javasoljuk az 1 -es vágást, ha nem akarja, hogy a fejbőr látszódjon.

1. számú hajvágás - Buzz Cut

2. számú hajvágás

A „2 -es számú hajvágás” az egyik legnépszerűbb hajvágó méret az elhalványult hajvágáshoz. Nem túl rövid vagy hosszú, a #2 1/4 hüvelyk hosszúságot biztosít, lehetővé téve a teljesebb frizurát, amely nem teszi ki a fejbőrt. A 2 -es szám biztonságos megoldás a ritkuló hajú srácok számára, és valószínűleg tökéletes a vastag hajhoz.

2. számú hajvágás - Buzz Cut

3. számú hajvágás

A „3. számú hajvágás” a haját 3/8 hüvelykre csökkenti, és általában a leghosszabb vágóméret, amelyet a legtöbb borbély használ a rövid fakó oldalak fenntartására. Másrészről a #3 a tetején is használható egy hosszabb buzz vágási stílushoz (pl. Sorjavágás).

3. számú hajvágás - Buzz Cut

4. számú hajvágás

A „4 -es számú hajvágás” a hajat 1/2 hüvelyk hosszúságban hagyja, így a vágóvédő közepes hosszúságú lesz. A #4 -es méretnél elkezdhet ecsetet vagy stábot vágni, amelyek hasonlóak a buzz vágáshoz, de tartalmaznak bőrfakulást az oldalán és hosszabb hajat a tetején. A 4 -es szám vastag és vékony hajra egyaránt jól működik.

4. számú hajvágás - Buzz Cut

5. számú hajvágás

Az „5. számú hajvágás” hossza 5/8 hüvelyk, bár a legtöbb márka az #5 és #6 vágóvédőt használja a kúpos formázáshoz.

5. számú hajvágás - Crew Cut

6. számú hajvágás

A „6. számú hajvágás” 3/4 hüvelyk hosszú. Amint fentebb említettük, a #6 -os méret a haj elvékonyodására van fenntartva.

6. számú hajvágás - Crew Cut

7. számú hajvágás

A „Number 7 Haircut” egy 7/8 hüvelyk hosszú vágás. Hosszúsága miatt a #7 használható a strapabíró stílussal a vastag hajú férfiak számára. Azonban ne feledje, hogy kisebb méretű védőburkolatot (pl. #1, 2, 3 és 4) használ a haja elhalványításához az oldalán.

8. számú hajvágás

Végül a „Number 8 Haircut” egy hüvelyk hosszú, és az Egyesült Államokban gyártott leghosszabb vágóméretet jelenti. Bár nem gyakran használják halvány fodrászhoz, a #8 egy lusta módszer a fej tetején lévő szőrszálak levágására, miközben az 1, 2 vagy 3 oldalt használja..

Ha többet szeretne megtudni a saját hajvágásáról, tekintse meg a professzionális és otthoni használatra szánt legjobb hajvágókról szóló véleményeinket.