Frisörskola: Hur man blir frisör

Om du vill bli frisör måste du undersöka frisörskolor, klasser, tillståndskrav, kostnad och längd för olika program. Eftersom barbering alltid kommer att vara efterfrågat kan det vara en bra karriär att vara en frisör. Men innan du börjar måste du skaffa en frisörlicens. Det finns många traditionella och online frisörskolor, kurser och utbildningsprogram som kan hjälpa dig att omvandla från nybörjare till mästare.

Här är en komplett guide för att bli frisör för att inspirera dig. Från hur länge till hur mycket är frisörskolan, vi kommer att täcka allt du behöver veta för att få din frisörlicens och så småningom öppna din egen frisörsalong!

Hur man blir frisör

Hur man blir frisör

Medan tillståndskraven för att bli frisör skiljer sig åt beroende på stat, krävs det att de flesta frisörerna går flera frisörkurser och klarar 1500 timmars undervisning i frisörskolan. Även om vissa studenter som vill vara frisörer redan har de hårklippningsförmågor som krävs för att bli framgångsrika i yrket redan innan de går på lektioner, krävs professionella frisörer att bara anställa personer som har licens.

Var en frisör

Om du är säker på vår förmåga att klippa hår, ge blekningar och styla skägg, kan du alltid överväga en online frisörskola för att påskynda processen. Även om du fortfarande behöver personlig utbildning för att få din certifiering, kan onlinekurser vara billiga och bekväma. Om du blir seriös om att bli frisör, läs vidare för att lära dig hur du får en frisörlicens så att du kan börja din karriär.

Hur får man en frisörlicens

Om du vill skaffa en frisörlicens finns det ett antal steg du måste tänka på. Till att börja med kan det vara olika från stat till stat att få en frisörlicens och bli certifierad för att arbeta i din lokala frisörsalong.

Varje stat har en oberoende styrelse för barbering och kosmetologi. Även om många av kraven är väldigt lika kan det bli en annan uppsättning regler att bli frisör i Kalifornien än att få en licens i Texas, New York, Florida, Massachusetts, Illinois, Washington, New Jersey, Georgia eller Colorado.

Du måste kontrollera kraven för din stat eftersom de olika lagarna, förordningarna och kurserna kommer att skilja sig åt, men alla stater kräver att du går på frisörskolan för att få licens för att arbeta som betald proffs. Vi kommer dock att granska de vanligaste kraven för att få en frisörlicens.

Hur får man en frisörlicens

Gymnasieexamen eller GED

I alla stater måste du ha ditt gymnasieexamen eller GED. Du kan gå frisörskolan medan du fortfarande går i gymnasiet, genom gemenskapskurser på natten, men du kommer så småningom att behöva ta gymnasiet för att få din licens.

Avsluta ett godkänt frisörutbildningsprogram

För att ansöka om din licens och bli frisör måste du slutföra ett godkänt utbildningsprogram. Frisörskolor erbjuder kurser som hårtvätt, klippning, styling, hygien och sanitet, färgning och rakning. Andra aspekter av programmen kan täcka bästa affärsmetoder, hur man startar en frisörsalong och statliga lagar, regler och föreskrifter för frisörsalong.

Vissa styrelser kommer också att kräva att du arbetar som lärling eller tar ett visst arbete för att få erfarenhet innan du kan få din licens. För många frisörkurser måste du också arbeta på campus, eftersom du kommer att göra mycket praktiskt arbete. Det betyder att du behöver lektionstimmar för att kvalificera dig för att ta din frisörprov.

Frisörutbildningsprogram

Till exempel, för att få en frisörlicens i Kalifornien, Illinois och Texas, måste du hitta ett program på en skola som godkänts av statens styrelse. För att ta statlig styrelsexamen för certifiering behöver du totalt 1500 timmars klassundervisning och utbildning. Fördelningen av dessa kurser kan vara följande:

  • 1100 timmars teknisk undervisning och praktisk utbildning för hårstyling
  • 200 timmars teknisk undervisning och praktisk utbildning för hälsa och säkerhet
  • 200 timmars teknisk undervisning och praktisk utbildning för rakning

Ta State Board Barber Exam

När du har slutfört de önskade timmarna måste du skicka in en ansökan. Registrera dig snabbt eftersom du kan behöva vänta 8 veckor för att din ansökan ska behandlas och godkännas. Om du har slutfört ett bra program från en ansedd skola, kommer dina klasser redan att ha täckt allt du borde veta för testet.

Ta State Board Barber Exam

Faktum är att de bästa frisörskolorna sannolikt kommer att få dig att ta en skenprov för att mäta din nuvarande beredskap och var du kan behöva förbättra.

Slutligen måste du ta den officiella tentamen: ett tvådelat test med ett datorbaserat skriftligt avsnitt och ett praktiskt avsnitt. Den första halvan innehåller cirka 100 frågor som ska slutföras på 90 minuter och kommer att täcka allt du har lärt dig. Den andra delen kräver att du faktiskt klipper hår. Skulle du passera kommer du officiellt att vara licensierad frisör.

Frisörlicens online

Att få en frisörlicens online är enkelt och enkelt om du har de nödvändiga frisörkunskaperna för att klara statsexamen. Även om du fortfarande måste registrera dig i frisörskolan för att få dina timmar, kan du ta alla dina klasser online och påskynda processen. Du behöver bara hitta rätt frisörskola för att tillgodose dina behov.

Frisörlicens online

Om du vill lära dig mer om hur du får en frisörlicens online läser du tillståndets krav, lagar och förordningar i din stat. Du hittar också en lista över godkända frisörkurser och program nära dig. Det kan till och med finnas gratis frisörskolor och utbildningsprogram du kan gå på. Åtminstone erbjuder de flesta samhällskollegier nära dig billiga klasser på natten.

Bästa frisörskolor online

Bästa frisörskolor online

Programtillgänglighet

Att lära sig att bli en frisör kräver mycket praktisk och praktisk träning, till exempel att klippa hår, så startnivåprogram är inte tillgängliga i enbart online-format. I allmänhet måste du registrera dig på en frisörhögskola som har ett lämpligt utbildningsprogram med personliga instruktörer som kan hjälpa dig att lära dig frisörtekniker.

Studenter kan dock genomföra vissa kurser online. Klasser som undervisar i sanitet, hygien, god affärssed, lagar och regler kan vara tillgängliga online.

Frisörklasser

Licenskrav

I alla stater finns det licensieringskrav för frisörer och kosmetologer. Professionella brukar behöva både klara ett test och avsluta ett utbildningsprogram, som vanligtvis erbjuds av din stats licensieringskort.

Skulle du slutföra den nödvändiga utbildningen och få din professionella certifiering öppnar detta fler dörrar för frisörer som vill avancera till högre positioner, till exempel instruktör eller chef.

Online frisörkurser

Arbetsförmedling

Om en frisörskola är villig att hjälpa dig att hitta arbete och bli anställd efter, betyder det att de investerar i sina elever och är trygga i sitt program. En skolas alumner, anslutningar och stödsystem är avgörande för din framtida framgång.

Välj en ansedd skola

Precis som om du tänkte studera vid en traditionell högskola eller universitet, är det viktigt att du väljer en välrenommerad skola som kommer att erbjuda högkvalitativ utbildning. Med tillväxt inom både skönhetssektorn för män och den digitala världen har du gott om alternativ att sikta igenom – det är upp till dig att rensa bort de dåliga.

Frisörskolan

Se till att kursen har planerats av yrkesverksamma inom branschen och kommer att lära dig allt du behöver veta om allt som följer med att klippa och styla hår. Att öppna ditt eget företag, bli lärare själv och hitta arbete är alla färdigheter som kan ingå på kurser som drivs av välrenommerade skolor.

Kostnad för undervisning

Någon som funderar på att gå på en frisörskola undrar redan “hur mycket kommer frisörskolan att kosta mig?” Medan utbildningen du får är den viktigaste faktorn, kan kostnaden för undervisning göra ett program värt pengarna eller inte. Skolans rykte och plats kommer att påverka hur mycket programmet kommer att ta ut.

Frisörskolekostnad

Du bör dock prata med akademiker och läsa online -recensioner för att se vad tidigare studenter har att säga om klasser och instruktörer. Var inte heller rädd för att fråga om ekonomiskt stöd, studielån och stipendier.

Heltid eller deltidsprogram

De flesta traditionella och online frisörklasser kan tas heltid eller deltid. Om du har en familj att försörja eller andra åtaganden i livet kan du behöva ett kvällsprogram för frisörskolan. Med tanke på kostnaden för frisörskolan, var ärlig mot dig själv och avgör om du kan hantera ett visst schema.

Frisörprogram på heltid vs deltid

Online frisörkurser

Hur man klipper hår

Denna kurs kretsar kring grunderna. Eleverna kommer att lära sig grunderna i barbering, inklusive att använda utrustning som klippare, sax, detaljers, kammar och rakhyvlar. Du lär dig också hur du ger bra frisyrer och stylar de mest populära frisyrerna. Om du planerar att gå online frisörkurser, är det här du bör börja med.

Frisör

Lagar för frisör och kosmetologi

Det är viktigt att känna till lagarna kring ditt ansvar som frisör, samt föreskrifter om inspektioner, påföljder och hälsostandarder. Naturligtvis kan lagarna i varje stat vara olika, så även om denna kurs kan gå online, kommer den i allmänhet att återspegla statyer och koder för staten där skolans campus är fysiskt beläget.

Som vi har sett är det viktigt att få det här rätt om du vill ha din licens, så det här är en kurs som du måste gå för att kvalificera dig.

Säkerhet och hygien

Om du planerar att vara frisör måste du veta hur du levererar en säker och sanitär tjänst. Denna kurs visar hur du kan vara säker och ren samtidigt som du tillhandahåller kvalitetsservice. Du lär dig också om riskerna med dålig hygien, till exempel infektion.

Studenterna i kursen kommer att lära sig vilka försiktighetsåtgärder och åtgärder som bör vidtas för att hålla arbetsmiljön ren när han har med kunder att göra.

Frisörskola på nätet

Frisörinstruktör

Om du vill bli frisörinstruktör själv kan den här kursen hjälpa dig att lära dig framtida frisörer om frisör, hårklippning och styling. Det består i allmänhet av en kombination av onlinearbete och förstahandsupplevelse i klassrummet. Som en del av kursen kan du lära dig allt från att planera lektioner och aktiviteter till att betygsätta studenter och till och med hantera enkel första hjälpen.

Möjligheten att utbilda andra på en frisör- eller kosmetologskola kan vara en egen karriär.

Hur man öppnar en frisersalong

Om du vill lära dig mer om affärssidan måste du förstå grunderna för att öppna och driva en frisersalong. Med fokus på marknadsföring, ekonomi och sysselsättning riktar det sig till frisörer som vill starta och driva eget företag.

Från riskhantering till att välja anställda för att arbeta för dig, den här typen av onlinekurser kan visa sig vara värdefull i längden.

Hur man öppnar en frisersalong

Hur lång är frisörskolan?

Frisörskolan kan ta 6 månader till 2 år att slutföra, beroende på om du anmäler dig deltid eller heltid. Även när du har tagit skolan och har lärt dig allt du behöver för att bli framgångsrik kan det ta flera veckor att få din frisörlicens.

Enkelt uttryckt är frisörkurser inte en snabb väg in i karriären, eftersom du måste lägga ner många timmars hårt arbete. Till exempel i Kalifornien kräver de flesta program att du lägger in mellan 1000 och 1500 timmars utbildning, instruktion och övning innan du kan ta statsexamen och få din licens.

Om du arbetar med programmet på heltid kommer du förmodligen att vara i skolan i cirka 6 till 12 månader. Men om du jonglerar skolan med andra åtaganden som arbete eller familj kan det ta 12 till 24 månader eller längre att ta examen och börja arbeta som frisör.

Hur lång är frisörskolan

Måste du gå till frisörskolan?

Du kanske undrar om det finns något sätt att gå till skolan när du får din frisörlicens. Även om det är teoretiskt möjligt i vissa stater, rekommenderas det dock inte. Du måste använda din egen utrustning och själv lära dig de färdigheter som krävs.

Det finns handledningssatser och YouTube -videor online för att hjälpa, men även de bästa instruktionsvideorna kommer inte att jämföras med ett program på frisörskolan. Du måste också registrera dig på en frisörskola för att få ett intyg om slutförande. Det andra sättet att bli frisör är att starta en lärlingsutbildning, men processen är mycket längre och mer komplicerad.

Därför är det mycket mer praktiskt att gå den traditionella vägen och gå till klasser istället för att försöka få upplevelsen självständigt.

Måste du gå till frisörskolan

Online frisörskolor vs traditionella skolor

En annan övervägande är om man ska anmäla sig till en traditionell skola eller att gå en frisörkurs online. Båda har sina fördelar, och många kurser som erbjuds idag är en hybrid av de två. Men om avstånd är ett problem kan du alltid välja en online frisörskola.

En rad bra yrkesskolor och tvååriga högskolor erbjuder frisörklasser, men kom ihåg att du fortfarande måste slutföra ett visst antal timmar innan du får din licens. Närmare bestämt kan det vara svårare att välja rätt skola om du planerar att gå en online-kurs, eftersom du inte får den första hand som du behöver för att bli en framgångsrik frisör.

Online frisörklasser

I slutändan kommer inte ens de mest omfattande onlinekurserna att ge dig den verkliga upplevelsen att du skulle ta ett traditionellt program på Paul Mitchell Barber School eller ett annat lokalt college. Därför är det nästan alltid det bästa alternativet att gå till en traditionell frisörhögskola.

Så mycket av utbildningen som krävs för att få din licens kräver personlig instruktion och erfarenhet, och det är svårt att göra det mesta av ditt lärande enbart online. Du kan omfamna din karriär fullt ut och njuta av den praktiska sidan av klippning och styling av hår med instruktörer som kan hjälpa och kritisera din teknik.

Hur mycket kostar frisörskolan?

Kostnaden för frisörskolan kan variera enormt, beroende på plats, programmets längd, skolans rykte och om du går online klasser. Frisörskolan kan kosta mellan $ 1000 till över $ 20.000. I allmänhet är frisörskolor på nätet billigare.

Du bör dock inte bara välja en billig frisörskola för att spara pengar. Det kan finnas många anledningar till att en skola tar ett högre pris, och du bör välja rätt för dig, dina behov och din budget. Specifikt, om du inte har någon erfarenhet och behöver lära dig att klippa och bleka hår, kan du dra nytta av praktisk instruktion och träning.

Hur mycket kostar frisörskolan

Dessutom kan vissa skolor vara på bättre platser än andra, eller ha bättre faciliteter och ett längre, mer detaljerat program. Se till att du gör din forskning och inte bara anmäler dig till den första skolan som fångar dig.

Precis som allt annat kommer det du betalar för din utbildning så småningom att återspegla vad du får tillbaka. Kolla in frisörskolan recensioner, och om du har råd att spendera mer pengar på ett bra program, kommer det mer än troligtvis vara värt det i längden. Detta kommer förhoppningsvis att bli din karriär i många år framöver, så en investering nu kan verkligen löna sig i kommande decennier.

Hur mycket kostar frisörskolan

Gratis frisörkurser

Bidrag och stipendier

Trots vad du kanske tror först finns det ett antal bidrag och stipendier öppna för studenter som vill slutföra frisörkurser. Det har ökat antalet stipendier som erbjuds för yrkesprogram de senaste åren, och blivande frisörer är bland dem som kan känna nyttan.

Gratis frisörkurser

Det är värt att titta runt för det bidrag eller stipendium som fungerar för dig. Särskilt för studenter som kämpar med den ekonomiska sidan, sponsrar företag inom hår- och skönhetsindustrin en rad stipendier. Se bara till att du får din ansökan tidigt och att du uppfyller alla meritkrav.

Till exempel delar Joe Francis Haircare Scholarship Foundation ut $ 1000 stipendier varje år till studenter som är inskrivna i en frisör- eller kosmetologskola. På samma sätt sponsras Alice Madden Barton -stipendieprogrammet av Great Clips och ger utmärkelser i januari och juli till gymnasieelever som vill studera frisör eller kosmetologi för sin karriär.

Onlinekurser med videor

Ett annat billigt alternativ är att ta onlinekurser med videor. Mycket billigare än andra program, de har en rad videor från professionella frisörer. Ofta kommer varje kurs att bestå av några videohandledning med omfattande utbildning och detaljerade instruktioner. Videorna kommer tillsammans med dokument och diagram för att hjälpa dig att utveckla dina färdigheter.

Naturligtvis är dessa inte samma sak som att anmäla sig till en kurs på en frisörskola, eftersom du inte får den personliga undervisningen och den fysiska erfarenheten. Så, medan online -videohandledning är ett alternativ, borde de definitivt inte vara ditt första val.

Lokala frisörer

Känner du några lokala frisörer? En lärlingsutbildning med en skicklig frisörmästare kan vara ett bra sätt att få erfarenhet gratis. Om du kan, bygg relationer med lokala frisörbutiker och ägare. Du vet aldrig vilka fördelar du kan få i gengäld. Naturligtvis finns det nackdelar med denna metod.

Lokala frisörer

Kom bara ihåg att professionella frisörer inte är perfekta själva, och du riskerar att få dåliga vanor. Dessutom får du inte den väl avrundade upplevelsen som du kan förvänta dig av att gå till en frisörhögskola. På samma sätt kan du bara lära dig en frisörstil.

Vi rekommenderar att du får råd från en professionell i verkligheten samtidigt som du slutför ett välrenommerat program.

Frisörjobb

De flesta frisörer är ganska nöjda och uppfyllda av sin karriär. Förutom att arbeta med dina händer, vara kreativ och tjäna pengar finns det aldrig en tråkig stund för frisörer. Om du är naturligt utåtriktad och social bygger du relationer med dina kunder och har alltid någon ny att prata med.

Frisörjobb och karriärer

Du kan få erfarenhet och börja med att hyra en stol i en frisersalong. I slutändan har framgångsrika frisörer alltid förmågan att starta en frisör. Att öppna din egen frisörsalong, eller till och med köpa en, är ofta drömmålet. Det är då frisörer verkligen kan börja göra inkomster med sex siffror och ta sin entreprenörsanda till nästa nivå.