Infekterad öronpiercing: Orsaker och behandlingar

Du har förmodligen upplevt den traditionella lopp piercing i tidig ålder och kommer inte ens ihåg hur det kändes. Oavsett om ditt öra var infekterat eller inte? Och hur lång tid tog det att läka helt? Vad som orsakade infektionen i första hand?

Eftersom detta hände för länge sedan behöver du inte gå in på detaljerna. Men om du planerar att få hål i öronen nu och letar efter information om typer av öronpiercing och deras placeringar bör du också se till att du är medveten om vilka risker en öronpiercing innebär.

Eftersom du har att göra med kött, blod och brosk kan du aldrig vara för försiktig. Utöver detta måste du vara medveten om placeringen av piercing på örat och hur mycket smärta du kommer att lida när du har gjort piercing.

Inte alla öronhåltagningar är bekväma som lob piercing och kommer att kräva varierande tid att läka. Detta beror också på om din piercing blir infekterad längs vägen vilket kommer att orsaka en betydande fördröjning av läkningstiden.

Öronhåltagningar har vunnit betydande popularitet genom åren som ett modeuttalande, och med hjälp av teknik kan du testa en mängd olika stilar. Smyckena erbjuder också en mängd olika val och beror på den piercing du har.

Du kan prova läckra bitar för tornpiercingar och gå på bågen för lobpiercing. Det finns så mycket att välja mellan. Som någon som vill skryta med sin senaste piercing är det inte roligt att hantera ett infekterat öra. Dessutom kan infektioner bli ganska allvarliga och till och med skada öronstrukturen permanent.

Öronpiercing anses vara ganska säkert, och de flesta människor förväntar sig inte att en öronpiercing kommer att gå fel, men öronpiercing är verkligen en verklighet. Om du är välinformerad och följer korrekta råd för öronpiercing kan du få en helt läkt piercing utan att stöta på vägen till läkning.Öron piercing infektion

En genomborrad öroninfektion

Efter piercingproceduren ger proffsen dig en viss läkningstid. Men om du känner ömhet, svullnad, urladdning eller rodnad, är det möjligt att din öronhåltagning är infekterad.

Det finns flera anledningar till att ditt öra kan bli infekterat. Infektion orsakas vanligtvis av att bakterier kommer in i det genomborrade såret och sprider sig. Ju längre ditt sår tar för att läka desto mer benägen är det för infektion. Det är inte nödvändigt att en mild svullnad är ett tecken på infektion, men du kan aldrig vara för säker, så snart du känner till och med den minsta förändringen i din piercing omedelbart påbörja behandlingen.

Piercinginfektionssymtom liknar alla andra hudinfektioner. Effekterna av bakterier som kommer in i ett öppet sår kan vara betydande och skadliga för hela örats struktur. Speciellt om du har valt en av de problematiska placeringarna är det kanske inte lätt att hantera infektionen.

Orsakerna till öronhåltagande infektion

Det bästa sättet att få hål i öronen är med en ihålig nål. Se till att den plats där du gör piercingen använder en nål och inte en pistol. Vapen tenderar att bära bakterier och hudrester trots att de rengörs ordentligt. Detta kan öka chansen att få en infektion mycket. Dessutom är kanonerna också mycket skadliga för vävnaden och kommer att orsaka mycket smärta.

Nålar är det mest hygieniska sättet att få piercing. De flesta piercingar kommer att pågå i några minuter, och allt du kommer att känna är en skarp smärta och sedan dunkande. Men smärtan beror på placeringen av piercing. Infektioner kan lindra smärtan i stor utsträckning och orsaka allvarliga skador på piercing.

En nål sätts in direkt genom huden, och ett smycke fästs på örat med hjälp av den ihåliga delen av nålen. Men bakterier och bakterier kan komma in i piercing om smycket eller nålen inte steriliseras i förväg.

Även efter sterilisering finns det ingen garanti för att bakterier inte kommer in i såret. Rengöringen minskar dock risken för att få en infektion betydligt.

Infektion kan också orsakas av piercing -ID som görs. Detta kan hända om du inte följer piercerns instruktioner och upprätthåller en rengöringsschema för piercing. Att försumma korrekt rengöring och sköta om en öronpiercing kan vara en av de främsta orsakerna till att en infektion uppstår i första hand.

Oavsett var du gör piercingen kommer din piercer att ge dig en lista med instruktioner och produkter för att hålla piercingen ren och främja läkning. Om du slarvar med eftervården finns det väldigt få chanser att du inte blir smittad.

Infektioner kan också vara ett resultat av reaktionen. Detta kan vara en allvarlig reaktion på materialet som används i smyckena. De flesta förstagångssmycken tillverkas med metaller. Men innan du får hål i öronen, få en uppfattning om vilka typer av metaller som inte fungerar för dig och om du är allergisk mot någon specifik typ av metall. Du kan också ta dina smycken till salongen och sätta in det för att förhindra en reaktion.

Om öronhåltagande infektioner inte behandlas omedelbart finns det stor sannolikhet för det bakterierna kommer att föröka sig och förvärra situationen. Det är därför så snart du ser även de minsta symtomen på infektion startar den vård som krävs för att bli av med den. Om öronhåltagande infektioner inte behandlas omedelbart kan de bli allvarliga problem där du måste behandlas med ett kraftfullt antibiotikum.infekterad öronpiercing

Förebyggande:

Med någon infektion är förebyggande nyckeln. När du väl är medveten om ett öppet sår är korrekt vård nödvändig för att förhindra att bakterier kommer in i det. Du måste vara extremt försiktig eftersom bakterier kan dra ihop sig var som helst och till och med finns i luften runt såret.

Några tips för att förhindra denna infektion

  1. Få din piercing utförd på en välkänd och hygienisk salong
  2. Se till att de använder nålar för att skapa piercing och alla deras verktyg är steriliserade, kolla efter engångsnålar och steriliseringsmaskiner.
  3. Var uppmärksam på tips om eftervård för piercing, anteckna vid behov
  4. Rengör piercing minst två gånger om dagen med den rekommenderade produkten.
  5. Rör inte eller lek med smycket i en ny piercing.
  6. Se till att du kan luta dig ut från området utan att ta ut det första smycket
  7. Om smärtan i själva piercing förblir allvarlig och det finns blödning omedelbart uppsök läkare eftersom det inte är normalt.

Behandla infektionen

1. Rör inte vid det infekterade området

Om du ser några tecken på infektion, rör inte området med händerna för att inspektera det eftersom detta kan sprida bakterierna, vilket gör såret irriterande i längden.

2. Rengör området

Använd bomullspinnar och rengör området med vad din piercer har rekommenderat dig att rengöra med. Om du inte är säker kan du skapa ett förhållande 1: 3 av varmt vatten och salt för att rengöra det. Gör detta minst två gånger om dagen.

3. Eteriska oljor

Du kan rengöra såret genom att tillsätta några droppar lavendel eller eukalyptusolja till salt- och varmvattenblandningen. Eteriska oljor har utmärkta antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla såret rent och förhindrar att bakterier sprids också.

4. Komprimering

Efter att ha rengjort såret noggrant bör du applicera en varm kompress på det. Håll den på plats i minst 20 minuter, detta hjälper till med blodcirkulationen runt piercing, och du kommer att märka läkningshastigheten.

5. Lösningar

Benzalkoniumkloridlösning är ett utmärkt antiseptiskt medel som kan användas för att behandla en infektion fysiskt. När området har rengjorts noggrant och torkat, häll lösningen på en bomullsrondell och bada i örat med minst två gånger om dagen för att påskynda läkningsprocessen. Undvik att använda den om din hud är blåsig eller det finns utslag. Du kan enkelt hitta den här lösningen på Amazon.

6. Antibiotisk kräm

Antibiotika är ett bra sätt att behandla en infektion där det kommer gul utsläpp ur såret. Neosporin är en antibiotisk kräm som kan användas för att behandla och torka ut infektionen. Detta bör också appliceras med en bomullspinne efter att såret har rengjorts och torkats noggrant. Den rekommenderade applikationen är två gånger om dagen. Använd denna kräm i minst en vecka.

7. Läkare

Om smärtan och infektionen kvarstår måste du omedelbart uppsöka din läkare. Vissa fall av infektion kräver en oral dos antibiotika. Det är bäst att söka läkarvård eftersom piercinginfektioner kan komma ur handen.