Hair Tonic: Vad är det och hur man använder denna hårprodukt för män

Hair tonic är en av de mest populära gamla skolans hårprodukter för män. Tonics får håret att se glansigt och friskt ut samtidigt som det ger ett lätt grepp som låter dig styla håret. Även om stylinggeler, oljebaserade pomader och mousser tog över på 50- och 60-talen, gör hårtoner comeback eftersom klassiska frisör- och traditionella grooming-produkter är tillbaka på modet. Om du vill experimentera med en ny stylingprodukt, kolla in vår guide för hårtonik för män. Vi kommer att täcka allt från vad det är, vad det gör, hur man använder det och de bästa tonic hårprodukterna för män att få just nu!

Hårton för män

Vad är Hair Tonic?

Hair tonic är en stylingprodukt med ett löst grepp som oftast säljs i flytande form. Vissa tonika har rengöringsingredienser som hjälper till att tvätta bort andra hårprodukter och uppbyggnad, medan andra skryter med attraktiva dofter. Huvudsyftet med alla hårtoner är emellertid att hjälpa håret med ett vått utseende som inte kommer att tynga din frisyr. Medan gamla tonika gjordes med mineralolja eller vaselin, kommer moderna toniska hårprodukter i icke-feta formler.

Hair Tonic

Vad gör Hair Tonic?

Hair tonic hjälper till att tillföra fukt till herrhår, vilket får det att se glansigt och blött ut. Tonic har ett lätt till medelhårt grepp, så det används ofta för slickad rygg, kammad eller rörigt hår när du inte vill ha ett tungt eller stelt utseende. Andra fördelar med hårtonik inkluderar återfuktande av torrt hår, återfuktning av torr hårbotten, stoppning av mjäll, minskning av kluvna spetsar och allmänt reparation av skadat hår..

Frisörer använder ofta tonika för att hjälpa sina klippare och saxar att lättare klippa igenom håret. Ofta hittar du det i sprayflaskor på traditionella frisörer. Om din frisör erbjuder en hårbottenmassage kan han/hon använda tonicen som en lotion för att stimulera ditt hår och hårbotten.

Vad gör Hair Tonic

Hur man använder Hair Tonic

Att använda hår tonic är lika enkelt som att köra det genom håret efter att du har duschat eller dämpat håret.

 1. Med fuktigt hår, applicera lite tonic på handflatorna och gnid ihop händerna för att spridas jämnt.
 2. Använd båda händerna, massera tonicen noggrant in i håret och hårbotten och belägg hela ditt huvud.
 3. Använd en kam för att fördela toniken jämnt i ditt hår och sedan styla.
 4. När ditt hår har stylats för att uppnå önskat utseende kan killar föna håret på plats.

Du behöver bara en liten mängd hårtonik för stylingändamål, men om du har särskilt tjockt hår eller en torr hårbotten kan du behöva öka hur mycket du använder. Experimentera gärna med hur mycket tonic du använder för att hitta vilken mängd som är rätt för din hårtyp, längd och frisyr. Vissa män använder också hårtoner i ansiktshår och smörgåsar.

Hur man använder Hair Tonic

Bästa hårtoniska produkter för män

Att hitta den bästa tonic hårprodukten för dig kan göra stor skillnad i ditt utseende och din stil. Hårtoner för män kan fräscha upp och återuppliva ditt hår samtidigt som du kan styla en stilig gammaldags frisyr. Men herren är inte begränsad till bara klassiska herrfrisyrer; det våta utseendet kan appliceras på många moderna stilar som kräver en blank yta. Om du letar efter alternativ för att komma igång, kolla in de bästa hårtonerna för män på marknaden, med början från vårt bästa val från Reuzel.

Reuzel Hair Tonic

Reuzel Hair Tonic

Med en klassisk throwback -look och doft, Reuzel Hair Tonic ger en produkt som påminner om gånger när tonic fanns i varje mans hem. Denna oljefria hårtonik är avsedd att hjälpa till att rengöra håret och ge ett lätt grepp utan att vara för tungt. Det är perfekt för omstyling av hår utan att rengöra det helt. Reuzels formel har utformats för att efterlikna en klassisk formel och luktar faktiskt lika gott, om inte bättre, än toniken som används i frisörsalonger i gamla skolor. Denna produkt använder trollhassel som ett naturligt sammandragande, nässel vänster extrakt för att göra ditt hår glänsande, rosmarin extrakt för att återfukta dina hårstrån, hästsvansrot för att stärka dina folliklar och en växtbaserad alkohol för att mjuka upp dina lås. Högst rankade och helt naturliga, Rezuel Hair Tonic för män är den bästa produkten som finns.

REUZEL Grooming Tonic, 11,9 Fl Oz 3010 omdömen REUZEL Grooming Tonic, 11,9 Fl Oz

 • Lätt till medium håll
 • perfekt för volym och liv när den används med slag…
 • icke-fet formel

$ 15,00 Köp nu

Lucky Tiger 3 Purpose Hair Tonic

Lucky Tiger 3 Purpose Hair Tonic

En annan klassiker, Lucky Tiger erbjuder en hårtonik som är avsedd för styling. En härlig blandning av närande olja och en fantastisk doft, denna tonic kommer att hålla ditt hår att må bra hela dagen. Denna toniska produkt har en varumärkande stickande känsla i hårbotten som säkert kommer att transportera dig tillbaka till frisörerna från förr.

Lucky Tiger 3 Purpose Hair Tonic, 16 Fluid Ounce 502 omdömen Lucky Tiger 3 Purpose Hair Tonic, 16 Fluid Ounce

 • Stimulerar hårbotten^Villkorar och mjuknar…

$ 17.04 Köp nu

Clubman Pinaud Hair Tonic

Clubman Pinaud Hair Tonic

Pinaud har tillverkat fina hårprodukter sedan de började erbjuda produkter i början av 1800 -talet. Den ikoniska fransmannen i full klänning på etiketten är synonym med klassisk herrstil. Detta hår tonic kommer att hålla ditt hår ser friskt och snyggt ut hela dagen. Formeln har utformats för att ge en blank yta samtidigt som den förhindrar torrhet och närande hår. Perfekt för alla hårtyper, Pinauds Clubman Hair Tonic är en icke-fet produkt du kommer att älska att använda.

Försäljning Clubman Pinaud Hair Tonic, 12,5 fl oz 738 omdömen Clubman Pinaud Hair Tonic, 12,5 fl oz

 • Förhindrar torrhet i hår och hårbotten
 • Stärker och lyser håret
 • Fungerar utmärkt för alla hårtyper

$ 11,85 Köp nu

Jeris Hair Tonic

Jeris Hair Tonic

Ett annat erbjudande av det klassiska märket, Jeris Hair Tonic är en fin subtil tonic som kommer att behålla din välskötta frisyr hela dagen. Med en icke-fet formel som är lätt att använda, kommer denna stylingprodukt med ett lätt grepp som ger ditt hår massor av volym och glans utan att tynga ner det. Som en oljefri tonic är detta lättare än andra tonika på den här listan men ger fortfarande ett glansigt blött utseende. Doften är en klassisk barbershop -doft som kommer att lukta gott på vilken man som helst.

Jeris Hair Tonic Professional Size, 14 fl oz 652 omdömen Jeris Hair Tonic Professional Size, 14 fl oz

 • Håller håret på plats och välskött hela tiden…
 • Icke fet formel som inte tynger ner håret
 • Återställer hanterbarheten och utmärkt glans

$ 12,00 Köp nu

Vitalis Hair Tonic

Vitalis Hair Tonic

Som en av de mest populära tonikerna på 60 -talet, Vitalis Hair Tonic marknadsfördes ursprungligen som ett alternativ till tidens tunga, oljebaserade pomader. Gjord för exklusiva herrar som ville ha en slank, blank finish utan att se ut som ett barn med fett hår, kommer Vitalis att lämna ditt hår snyggt och snyggt för ett rent utseende. Denna toniska produkt ger dig glans utan att vara för stel och den icke-feta formeln är perfekt för alla hårtyper. Applicera den för lite extra kontroll och glans när du hårtorkar din frisyr på plats.

Vitalis 7 Fl Oz Hair Tonic, 21 Oz, 3 -pack (VT06017V1) 593 omdömen Vitalis 7 Fl Oz Hair Tonic, 21 Oz, 3 -pack (VT06017V1)

 • Hårtoner för återställande av hanterbarhet och…
 • Speciellt formulerad för att lämna ditt hår snyggt och…
 • Lätt, icke-fet formel

$ 24,52 Köp nu