Hiustenleikkausnumerot – hiustenleikkuukoneen koot

Hiustenleikkuunumerot ja hiustenleikkurin koot ovat hämmentäneet miehiä vuosien ajan. Olitpa parturissa ensimmäistä kertaa tai opit leikkaamaan omat hiuksesi leikkurisarjalla, on tärkeää tietää, mitkä pituudet vastaavat eri leikkuusuojuksen kokoja. Tässä oppaassa demystifioidaan hiustenleikkuun ja häivytyksen leikkausnumerot ja -koot yksityiskohtaisesti määrittämällä hiusten pituus jokaisen leikkausnumeron mukaan.

Hiustenleikkausnumerot

Hiustenleikkausnumerot ja Clipper Guard -koot

Aloitetaan perusasioista siltä varalta, että jotkut naiset aikovat auttaa miehiään leikkaamaan kasvoja tai päätä. Hiustenleikkausnumerot viittaavat leikkurin suojuksen kokoon, ja löydät numeron, joka on syövytetty itse suojukseen. Useimmat leikkurisarjat sisältävät 8 suojaa, ja jokainen hiustenleikkuukoneen koko edustaa käytettäessä jäljellä olevan hiusten määrää. Mitä suurempi luku, sitä pidempi leikkaus. Usein useimmat merkit, kuten Oster, Wahl ja Andis, käyttävät 1/8 tuuman askelia.

Esimerkiksi “Numeron 2 aliarvostus” pyytäminen tarkoittaa, että #2 -suojus kiinnitetään leikkuriin jättämään 1/4 tuumaa hiuksia päänahalle. Samoin “numero 1 hiustenleikkaus” on hyvin lyhyt leikkaus, joka vastaa 1/8 tuuman pituutta; ”numero 3 hiustenleikkaus” leikattu 3/8 tuumaan; ja “numero 4” on 1/2 tuuman keskipituus. Tällä tavalla mies voi pyytää numeron 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 tai 8 leikkausta, jossa “numero 0” tarkoittaa, että suojaa ei käytetä, mikä johtaa lähes ajeltuun ilmeeseen 1/16 tuumaa hiuksia jäljellä.

Pikaopas hiustenleikkureille

Hiustenleikkuukoneen koot

Tässä ovat hiustenleikkausnumerot ja niiden leikkaussuojuksen koot (pituudet):

  • Numero 1-kahdeksasosa tuumaa
  • Numero 2-neljäsosa tuumaa
  • Numero 3-kolme kahdeksasosaa tuumaa
  • Numero 4-puoli tuumaa
  • Numero 5-viisi kahdeksasosaa tuumaa
  • Numero 6-kolme neljäsosaa tuumaa
  • Numero 7-seitsemän-kahdeksasosa tuumaa
  • Numero 8 – yksi tuuma

Leikkaus numero 0

“Numeron 0 hiustenleikkauksessa” ei ole suojaa, joten se käyttää leikkuriin kiinnitettyä pysyvää suojaa lyhyeen leikkaukseen. Nollaa käytetään usein hyvin lyhyen sumun leikkaamiseen tai melkein ihon haalistumiseen, jolloin päänahka paljastuu.

Numero 0 hiustenleikkaus - Buzz Cut

Hiustenleikkaus numero 1

“Numeron 1 aliarvostus” on noin 1/8 tuumaa, mikä on hieman pidempi kuin numero nolla. #1 -suojus on edelleen ihanteellinen surinaleikkauksiin, tai voit käyttää sitä kaventamaan tai häivyttämään eri numeroita. Emme kuitenkaan suosittele leikkausta numero 1, jos et halua päänahkasi näkyvän.

Hiustenleikkaus numero 1 - Buzz Cut

Hiustenleikkaus numero 2

“Numero 2 hiustenleikkaus” on yksi suosituimmista leikkauskooista haalistuneille aliarvostuksille. Ei liian lyhyt tai pitkä, numero 2 antaa sinulle 1/4 tuumaa pituuden, mikä mahdollistaa täydellisemmän kampauksen, joka ei paljasta päänahkaa. Numero 2 on turvallinen veto kaventuneille, joilla on ohuet hiukset, ja se on todennäköisesti täydellinen paksuille hiuksille.

Hiustenleikkaus numero 2 - Buzz Cut

Hiustenleikkaus numero 3

“Numero 3 hiustenleikkaus” leikkaa hiuksesi 3/8 tuumaa ja on yleensä pisin leikkuri, jota useimmat parturit käyttävät lyhyiden haalistuneiden sivujen ylläpitämiseen. Toisaalta numeroa 3 voidaan käyttää myös yläosassa pidemmän buzz -leikkaustyylin (esim. Poraus).

Hiustenleikkaus numero 3 - Buzz Cut

Hiustenleikkaus numero 4

“Numero 4 hiustenleikkaus” jättää hiukset 1/2 tuumaa pitkiksi, mikä tekee niistä leikkuuterän suojuksen keskipitkän. #4 -koon avulla voit alkaa leikata harjaa tai miehistöä, jotka ovat samanlaisia ​​kuin buzz -leikkaus, mutta sisältävät ihon haalistumista sivuilla ja pidempiä hiuksia päällä. Numero 4 toimii hyvin sekä paksuille että ohuille hiuksille.

Hiustenleikkaus numero 4 - Buzz Cut

Hiustenleikkaus numero 5

Numeron 5 hiustenleikkuun pituus on 5/8 tuumaa, vaikka useimmat merkit käyttävät leikkaussuojia #5 ja #6 kartion muotoiluun.

Numero 5 hiustenleikkaus - miehistön leikkaus

Hiustenleikkaus numero 6

“Numero 6 Haircut” on 3/4 tuumaa pitkä. Kuten edellä mainittiin, koko nro 6 on varattu hiusten kapenemiseen.

Hiustenleikkaus numero 6 - miehistön leikkaus

Hiustenleikkaus numero 7

“Numero 7 Haircut” on 7/8 tuumaa pitkä leikkaus. Pituutensa vuoksi numeroa #7 voidaan käyttää miehistön leikkaamiseen paksut hiukset. Muista kuitenkin käyttää pienempää suojaa (esim. #1, 2, 3 ja 4) hiusten haalistamiseksi sivuilta.

Hiustenleikkaus numero 8

Lopuksi ”numero 8 hiustenleikkaus” on yhden tuuman pituinen ja edustaa pisintä leikkuukonetta, joka on valmistettu Yhdysvalloissa. Vaikka #8 ei yleensä käytetä haalistuvan hiuksen leikkaamiseen, numero 8 on laiska tapa leikata karvat pään päällä, kun käytät sivuja #1, 2 tai 3.

Jos haluat lisätietoja omien hiusten leikkaamisesta, tutustu arvosteluihimme parhaista hiustenleikkureista ammattikäyttöön ja kotikäyttöön.