Hoe de achterkant van je eigen nek te scheren?

Vaak groeit het haar in de achterkant van je nek sneller dan je zou willen en een knipbeurt bij een kapper is je tijd of geld gewoon niet waard. Nekhaar kan ook de beste herenkapsels verpesten door je haarlijn er rommelig en onverzorgd uit te laten zien. Gelukkig zijn er manieren om thuis zelf de achterkant van je nek te scheren.

Met de juiste haarsnijgereedschappen kun je de halslijn trimmen en opruimen tot je volgende bezoek aan de kapperszaak. Het enige dat u nodig heeft, is een hoogwaardige nekhaartrimmer, een handspiegel en een goed scheermes, en u kunt een strakke halslijn vormen, uitlijnen en knippen voor een goed verzorgde look. In deze stapsgewijze handleiding leggen we uit hoe u de achterkant van uw eigen nek kunt scheren om een ​​getrimde haarlijn te behouden.

Hoe de achterkant van je nek te scheren

Verkrijg de juiste hulpmiddelen voor het knippen van haar

Een goede tondeuse is een essentieel kniphulpmiddel voor mannen. In tegenstelling tot tondeuses, zijn trimmers speciaal ontworpen om je neklijn, bakkebaarden en baard te trimmen. De beste trimmers worden geleverd met zelfslijpende mesjes, een krachtige motor, oplaadbare batterijen, lange gebruiksduur na één keer opladen en een complete set opzetkammen. Om deze reden raden we u ten zeerste aan te investeren in de Philips Norelco Multigroom-serie 7000.

Jongens hebben ook een grote nodig handspiegel om de achterkant van uw hoofd goed te kunnen zien tijdens het scheren. Als u van plan bent uw halslijn regelmatig te trimmen, neem dan een 3-weg spiegelsysteem. Anders, als je je op je gemak voelt om met de ene hand een spiegel voor te houden terwijl je je nek scheert met de andere, dan is een goedkope handspiegel perfect.

Beset Hair Cut Tools voor het scheren van nekhaar

Tot slot wil je een pre-shave olie, scheerschuim en een kwaliteitsscheermes. Hoewel een trimmer de haren met minder irritatie kan knippen, zorgt een scheerapparaat of elektrisch scheerapparaat voor een gladde, schone afwerking. Als u de voorkeur geeft aan het uiterlijk en het gevoel van een geschoren snit op de achterkant van uw hoofd, dan moet u de lange haren met een machine knippen en vervolgens de nek scheren.

Jongens kunnen kiezen tussen een traditioneel patroon scheermes, een DE veiligheidsscheermes, een elektrisch scheerapparaat, of het foliescheerapparaat kappers gebruiken voor huidvervaging.

Creëer uw werkruimte

Als dit de eerste keer is dat je je eigen haar knipt, moet je een geschikte werkruimte kiezen. De beste plaatsen om thuis haar te knippen, kunnen uw badkamer, keuken of een open ruimte met goede verlichting zijn.

Hoe u de haarlijn in de nek zelf kunt knippen

Je hebt twee spiegels nodig om de achterkant van je hoofd te zien, daarom gebruiken de meeste mannen hun badkamerspiegel. Heb je een 3-weg spiegel die je in een deuropening kunt hangen, dan heb je genoeg mogelijkheden. Houten of betegelde vloeren zorgen ook voor een gemakkelijke reiniging.

Trim de onderkant van je halslijn

Houd de handspiegel voor u terwijl u met uw rug tegen de badkamerspiegel staat. Pas de hoek van de spiegel aan totdat u de achterkant van uw hoofd en nek kunt zien.

U wilt alle beschermingen die aan uw trimmer zijn bevestigd, verwijderen voor de kortste snede. Houd het mes tegen uw nek, want u snijdt als richtlijn een rechte lijn over de achterkant van uw hoofd. Deze tactiek is om ervoor te zorgen dat je halslijn gelijkmatig wordt getrimd.

Haar op de achterkant van de nek scheren

Begin met één snede om een ​​referentiepunt te creëren. Beweeg de tondeuse nu voorzichtig naar beneden om de haren onder je haarlijn schoon te maken. Maak zo nauwkeurig mogelijk kleine lijnen langs de halslijn om de gewenste vorm aan de onderkant te vormen.

Houd er rekening mee dat het beter is om iets weg van de haarlijn te beginnen om plotselinge onbedoelde bewegingen te voorkomen. U wilt het hanteren van uw trimmers onder de knie krijgen terwijl u de spiegel vasthoudt. Als je eenmaal de hand-oogcoördinatie hebt uitgewerkt, kun je je werkelijke neklijn trimmen.

Hoe nekhaar te trimmen

Maak de zijkanten schoon

Er zijn veel verschillende soorten halslijnkapsels. Voor een afgeronde look moet je rond de onderkant en langs de zijkanten buigen. Sommige kappers raden aan om rond je oren en tot aan de nek te trimmen, terwijl anderen beginnen met een rechte halslijn, de hoeken aan beide kanten afscheren en dan de zijkanten uitlijnen.

Hoe u uw haarlijn aan de zijkanten opruimt

Houd de trimmers naar beneden gericht, maak kleine lijnen langs de zijkanten en beweeg langzaam omhoog of omlaag terwijl u het gebied erboven trimt. Zorg ervoor dat u uw natuurlijke haarlijn volgt voor een gelijkmatige snit. Terwijl u de lijnen maakt, wilt u uw trimmer naar beneden trekken om eventuele verdwaalde haren uit de omliggende gebieden te verwijderen.

Werk je een weg omhoog langs de zijkanten en achter de oren.

Hoe u uw haar op de rug kunt uitlijnen?

De achterkant en zijkanten bijwerken

Draai in de laatste stap je trimmers om zodat de bovenkant naar boven wijst. Leg het mes plat met je nek en trim en vorm alle randen. Probeer het knipproces georganiseerd te houden om u te helpen begrijpen waar u het laatst was gebleven en mis onderweg nooit een verdwaald haar.

Hoe u uw neklijn achter in uw hoofd kunt scheren

De achterkant van je nek scheren

Voor een zuivere, strakke snit moet je de achterkant van je nek scheren met een echt scheerapparaat of elektrisch scheerapparaat. Bij voorkeur een tweesnijdend veiligheidsscheermes of een open scheermes, zodat u gedefinieerde, duidelijke sneden kunt maken. Een scheermesje kan het soms moeilijk maken om precies te bepalen hoe hoog of kort je snijdt.

De achterkant van je nek scheren

Schuim op en breng scheerschuim aan op je nek en zijkanten. Verspreid het om een ​​dun laagje bescherming te creëren waardoor je nog steeds je haarlijn kunt zien.

Begin met een zachte aanraking de achterkant van uw nek in korte halen te scheren. Werk rond de halslijn totdat je het hele gebied hebt geschoren. Het resultaat zou een glad gevoel moeten zijn zonder fuzz.

Haarlijn geschoren nek

Overweeg om een ​​vochtinbrengende crème aan te brengen om roodheid of huidirritatie na het scheren te verminderen.

Gebruik de beste huidverzorgingsproducten voor mannen

Als je irritatie wilt minimaliseren en scheerirritatie wilt voorkomen, wil je investeren in de beste huidverzorgingsproducten voor mannen. Nadat u de achterkant van uw nek hebt geschoren, kunt u irritatie ervaren in de vorm van snijwonden, sneetjes en bultjes, vooral als u een gevoelige huid heeft.

Huidverzorgingsproducten voor mannen

Het gebruik van een scheerschuim van hoge kwaliteit en een elektrisch scheerapparaat of scheerapparaat kan het proces helpen. U wilt echter nog steeds een verzachtende crème aanbrengen om de zones die u zojuist hebt geschoren te hydrateren en te beschermen.

Voorbeeld productbeoordeling Prijs
Proraso After Shave Lotion voor mannen, verfrissend en tonifiërend met menthol en eucalyptusolie, 3.4 Fl Oz Proraso After Shave Lotion voor mannen, verfrissend en tonifiërend met menthol en eucalyptusolie, 3.4 Fl Oz Nog geen beoordelingen $ 14,00 Nu kopen
Neutrogena Triple Protect gezichtslotion voor mannen, SPF 20, 1,7 Ounce Neutrogena Triple Protect gezichtslotion voor mannen, SPF 20, 1,7 Ounce Nog geen beoordelingen $ 7,69 Nu kopen
ROBUUST & DAPPER Age + Damage Defense Facial Moisturizer | Gezichtslotion voor twee doeleinden & Aftershave voor mannen - 4 Oz ROBUUST & DAPPER Age + Damage Defense Facial Moisturizer | Gezichtslotion voor twee doeleinden & Aftershave voor… 2.876 beoordelingen $ 24,95 Nu kopen