Hoe een knipbeurt te vragen – Haarterminologie voor mannen

Het krijgen van het kapsel dat je wilt is cruciaal om je zelfverzekerd en stijlvol te voelen. Helaas weten veel mannen niet hoe ze met hun kapper moeten praten, laat staan ​​hoe ze om een ​​knipbeurt moeten vragen! Hoewel haarterminologie en -namen ingewikkeld kunnen zijn, is het belangrijk voor mannen om te weten wat ze een kapper moeten vertellen en hoe ze het kapsel moeten beschrijven dat ze willen hebben!

Hieronder geven we je alles wat je moet weten voordat je de kapperszaak bezoekt. Of je nu een taper fade, comb-over, kuif, pompadour, buzz-cut of caesar-kapsel wilt, hier zijn de voorwaarden die je moet gebruiken om een ​​goede snit te krijgen.

Hoe een knipbeurt te vragen - Haarterminologie voor mannen

Hoe praat je met je kapper

Als je voor het eerst naar de kapper gaat of een nieuw kapsel probeert, ben je misschien bang om met je kapper te praten. In het bijzonder ben je misschien nieuwsgierig naar welk kapsel je moet krijgen en hoe je op de juiste manier om dat kapsel kunt vragen. Hier is een basisgids voor kappersgesprekken voor lange en korte herenkapsels!

 1. Houd een kapsel in gedachten voordat je naar je kapper gaat. Onderzoek indien mogelijk de verschillende soorten kapsels en vind een foto die past bij de stijl die je wilt.
 2. Als je om een ​​fade vraagt, weet dan welk type of nummer (bijv. de maat van de beschermer verwijst naar de lengte) je voorkeur heeft.
 3. Bepaal hoe je je haar er bovenop wilt stylen. Welk kapsel je kiest, bepaalt de lengte van je snit en welke delen van je haar gelaagd, uitgedund, rechtgetrokken of ingekort moeten worden.
 4. Selecteer ten slotte hoe u uw halslijn wilt trimmen. Je halslijn kan op een aantal manieren worden gesneden – geblokkeerd, afgerond of taps toelopend.

Hoe vraag je om een ​​taps vervaagd kapsel?

Hoe graag we ook zouden willen dat het eenvoudig was, het vragen om een ​​taper fade-kapsel vereist eigenlijk een beetje detail. Dit komt omdat er veel verschillende soorten taps toelopende snitten zijn – sommige variëren in termen van waar de vervaagde zijkanten beginnen en andere zijn afhankelijk van hoe kort of lang je wilt dat je haar zoemt.

Er zijn bijvoorbeeld hoge, gemiddelde, lage, huid- of kale, temp-, burst-, scheer- en drop-fades. Voor beginners raden we aan om te kiezen tussen een hoge en lage taper. Als alternatief kunnen jongens een ondersnit krijgen.

Hoe vraag je om een ​​vervaagd kapsel?

Algemene kapselterminologie

Hier is wat kappers- en kapselterminologie die u wilt opfrissen voordat u zich op uw gemak voelt om met uw kapper te praten.

 • Taper vs Fade – Over het algemeen worden deze termen in de meeste kapperszaken door elkaar gebruikt. Maar technisch gezien wordt een vervaging met een tondeuse gesneden en in de huid gemengd. Een taper is niet per se zo kort zoemend en houdt meestal meer haar aan de zijkanten in.
 • Undercut Fade – Deze stijl aan de zijkanten combineert twee zeer populaire snitten.
 • Haircut-nummers – Ook bekend als guard-maten, bepaalt de kwaliteit die u vraagt ​​​​de lengte van uw fade, undercut of buzz-cut.
 • Getextureerd – Getextureerde kapsels zien er natuurlijk uit en vereisen geen styling met pommade, gel, wax of stopverf.

Barbershop en kapselterminologie

Grafiek met kapselnummers

Kapselcijfers of -nummers variëren tussen 1 en 8, waarbij een #1 de kortste is.

 • Nummer 1: Eén-achtste van een inch
 • Nummer 2: Een kwart inch
 • Nummer 3: drie-achtste van een inch
 • Nummer 4: Een halve inch
 • Nummer 5: vijf-achtsten van een inch
 • Nummer 6: driekwart inch
 • Nummer 7: zeven-achtsten van een inch
 • Nummer 8: één inch

Soorten kapsels voor mannen

Met zoveel verschillende soorten kapsels voor mannen, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van populaire haartrends. Hier zijn de beste lange, medium en korte herenkapsels om uit te kiezen.

ondersnijding

In plaats van een vervaagd kapsel aan de zijkanten, kunnen mannen hun kapper om een ​​ondersnit vragen. Hoewel het nog steeds kort is, loopt het ondersneden kapsel niet geleidelijk taps toe en begint in plaats daarvan hoog en laat één lengte achter. Het is een stijl die goed past bij veel coole kapsels, inclusief de gladde achterkant.

Gelikte ondersnit + baard

Buzz Cut

De buzz-cut is waarschijnlijk het meest onderhoudsarme en gemakkelijkste mannenkapsel om te krijgen. Sommige jongens zoemen zelfs hun eigen haar thuis met behulp van kwaliteitsknippers.

Buzz Cut + Taper Fade

Bemanning knippen

De ronde snit, ook bekend als het Ivy League-kapsel, is vergelijkbaar met de buzz-cut, maar iets langer in lengte. Deze klassieke stijl staat bijna elke man goed. Wanneer u uw kapper vraagt ​​om een ​​ronde snit, zorg er dan voor dat u aangeeft welk type vervaging u aan de zijkanten wilt en hoeveel lengte er aan de bovenkant moet worden overgelaten.

Ronde snit + middenvervaging

Caesar Cut

Het Caesar-kapsel is vergelijkbaar met een ronde snit, maar met een pony. Om de Caesar te stylen, zullen mannen hun haar naar voren trekken en hun pony netjes op hun voorhoofd laten rusten. Gelukkig is het verkrijgen van de Caesar eenvoudig. Omdat de meeste stylisten bekend zijn met deze populaire snit, is het net zo eenvoudig om je kapper om een ​​Caesar-kapsel te vragen als alleen de naam te noemen.

Casesar-kapsel + lage huidvervaging + baard

Frans gewas

De French Crop, of welk kort kapsel dan ook, vereist een korte maar gedefinieerde pony. In tegenstelling tot de Caesar hangen crop-tops niet over je voorhoofd. Bij kortgeknipte kapsels is het enige dat je je kapper nog moet vertellen, hoe je de zijkanten taps toeloopt.

Franse crop + hoge kale vervaging

Overkammen

De moderne kam over kapsel, of kam over vervaagd kapsel, is een neef van het zijscheiding. Met korte zijkanten en een langere bovenkant kunnen mannen de look stylen door simpelweg over hun haar naar één kant te kammen. Meestal is de styling getextureerd en losjes voor een gemakkelijke maar stijlvolle afwerking. Vraag om een ​​kam en laat een van deze foto’s zien, en je kapper weet precies wat je wilt!

Harde delen kammen + vervagen

Zijdeel

De zijscheiding vertegenwoordigt een klassiek kapsel dat perfect is voor zakelijke of casual situaties. Net als de kam erover, moet je je haar scheiden met een kam en het opzij trekken. Het verschil tussen de combover en het zijdeel is dat de laatste een nette look biedt, meer een herenkapsel.

Zijdeel + korte zijkanten + volle baard

Pompadour

De pompadour is er in zowel klassieke als moderne variaties en biedt veel veelzijdigheid. Dit halflange kapsel kan bijvoorbeeld worden getransformeerd in een kuif of kam wanneer u zich verveelt met dezelfde look. Verder raden we ten zeerste een hoge huidvervaging of ondersnit aan de zijkanten aan voor een stijl met hoog contrast waar je dol op zult zijn!

Pompadour + Half Kaal Fade + Gezichtshaar

Kuifje

Net als de pracht en praal is de moderne kuif naar achteren geborsteld, getextureerd en vloeiend. Als je steil, dik haar hebt, is het kuifkapsel zeker het proberen waard!

Moderne getextureerde kuif

Achterover gekamd haar

De gladde achterkant is een retrostijl die vaak wordt gecombineerd met een ondersnit. Oorspronkelijk een vettige look, gebruikt modern glad achterovergekamd haar een stylingproduct en kam om je haar naar achteren te trekken voor een stijlvolle en toch hipster-uitstraling.

Achterover gekamd haar + hoge huidvervaging + volle baard

Stekelig haar

Een populair kapsel uit de jaren 90, getextureerd stekelig haar is de laatste tijd trending. Haar met punten kan op verschillende manieren worden gestyled met pommade, wax of stopverf om de punten te creëren.

Stekelig haar + kale vervaging + deel

Gekruld haar

Hoewel sommige mensen het moeilijk vinden om krullen te temmen, is het geheim om goede krullende kapsels te vinden die bij je haar passen. In plaats van te vechten om je golven onder controle te houden, geloven we dat je de unieke stijlen die voor jou beschikbaar zijn, moet omarmen. Houd verder je krullende haar kort en gemakkelijk te onderhouden.

Kort Krullend Haar + Half Kaal Fade + Line-up

Huid en kaal vervagen

De huidvervaging is een koele manier om het haar aan uw zijkanten en rug te knippen. Kaal vervagen vereist dat kappers geleidelijk tot op de huid zoemen voor een zeer korte look. Uiteindelijk valt het contrast van geschoren zijkanten en een volle bos haar echt op.

Huidvervaging + getextureerd haar bovenop

Faux Hawk

De faux havik, ook bekend als een fohawk, is een versie van de mohawk. Als een minder extreme snit, hebben faux havik-stijlen korte zijkanten en haar bovenop dat naar het midden duwt om het uiterlijk van een hanenkam te creëren.

Faux Hawk + Undercut Fade + Part

Hoe vraag je om een ​​knipbeurt?

Wat je je kapper moet vertellen en een goed kapsel krijgen, zouden de laatste dingen moeten zijn die je angst bezorgen. Met deze eenvoudige gids zou u precies moeten weten hoe u met vertrouwen een knipbeurt bij een kapperszaak kunt bestellen. Nogmaals, het vragen om een ​​knipbeurt heeft alles te maken met deze eenvoudige stappen:

 • Weet welk kapsel of stijl je wilt voordat je naar je kapper gaat. Onderzoek om voorbeelden te vinden.
 • Als je een fade wilt, weet dan hoe kort (maat tondeuse) en waar het moet beginnen (hoog, midden of laag).
 • Denk na over de lengte van het haar dat je er bovenop wilt hebben. Als je het niet zeker weet, vertel je kapper dan hoe je je haar wilt stylen en vraag om hun feedback.
 • Zorg ervoor dat je tevreden bent met je neklijn, bakkebaarden en haarlijn voordat je vertrekt!

Bekijk voor ideeën de beste nieuwe kapsels van het jaar!