Hogyan lehet megállítani a szakáll viszketését

Ha szakállat növesztesz, akkor biztosan viszkető szakállat tapasztalsz. A szakáll viszketését a száraz bőr és az arcszőrzet növekedése okozza, ami irritációt és gyulladást okoz. Bár a szakállirritáció az új növekedés természetes velejárója, többféle módon is megóvhatja szakállát a viszketéstől. Legyen szó megfelelő ápolásról vagy minőségi szakálltermékek, például sampon és olaj használatáról, a megfelelő karbantartás és ápolás megakadályozhatja a szakálla kiszáradását, pelyhesedését és viszketését. A folyamat megkönnyítése érdekében összeállítottuk ezt az útmutatót a szakáll viszketésének megszüntetéséről. Ha megpróbálta és nem sikerült szakállat növesztenie, mert nem talált módot arra, hogy szakálla megszüntesse a viszketést, fedezze fel ezeket a gyógymódokat a megkönnyebbülés érdekében.

Hogyan lehet megállítani a szakáll viszketését

Miért viszket a szakáll?

Bár rengeteg módja van a szakáll viszketésének megállítására, fontos tudni, hogy miért szakad a szakálla viszkető és pikkelyes. Ha jobban megértjük, mi okozza a szakállirritációt, a srácok kitalálhatják, hogyan kell megőrizni az egészséges szakállt. Innen fejlesztheti saját lépéseit a jó karbantartás érdekében, vagy vásárolhat egy legmagasabb minősítésű szakállápolási készletet samponnal és balzsammal, olajjal, balzsammal, valamint ecsettel vagy fésűvel..

Állítsa le a szakáll viszketését

Akkor miért viszket a szakállad? Számos különböző oka lehet annak, hogy viszket a szakálla. E problémák némelyike ​​egyszerűen megoldható a szakáll tisztításának, ápolásának és ecsetelésének megtanulásával; mások életmódbeli szokások megváltoztatását igénylik. Íme a leggyakoribb okok:

Mert borotválkozni szoktál

Hacsak nem növesztette szakállát 16 éves kora óta, akkor borotválkozott. Sajnos, évekig tartó borotválkozás után a szakállszőre durva és éles lett. Míg az éles élek nem jelentenek problémát, ha továbbra is tiszta borotválkozást folytat, a problémák akkor kezdődnek, amikor úgy dönt, hogy kinövi a szakállát. És ahogy az új szakáll elkezd nyomni a bőrén, a szőrtüszők irritációt okozhatnak a szakáll alatt.

Miért viszket a szakállom?

Szerencsére a legtöbb szakállas viszketés a tarlófázisban jelentkezik, amikor az új arcszőrzet csak most kezd bejönni. Ebben a szakaszban nem sokat tehetünk a viszketés megszabadítása érdekében, kivéve a tisztítást, kondicionálást, hidratálást és enyhe ecsetet. a sebet, hogy a lehető legpuhább legyen, és elkerülje a kiszáradást.

Rossz szakállápolás

Miért viszket a szakállom?

Ha azonban már túl van ezen a növekedési szakaszon, és már telt szakállal rendelkezik, de továbbra is viszket, akkor lehet, hogy rossz szakállápolásban szenved.

  • Piszkos: A szennyeződés, a törmelék, az elhalt bőrsejtek és a lábrészecskék természetesen viszketést okoznak a szakállban. A piszkos szakáll valószínűleg irritálja (ha nem fertőzi meg) a mögöttes bőrsejteket, ami minden bizonnyal irritációhoz, gyulladáshoz, kiütésekhez és/vagy pattanásokhoz vezet.
  • Száraz vagy zsíros: Ha a szakálla túl száraz vagy zsíros, az irritált bőrt is hagyhat a szakáll alatt. Ha nem kondicionálja és nem hidratálja szakállát rendszeresen, a szárazság durva, durva szőrszálakat eredményez, amelyek a bőréhez súrlódnak, és valószínűleg fájdalmat okoznak. A súlyos bőrirritáció akár kiütést vagy fertőzést is okozhat. Ha a szakáll jobban fáj, mint viszket, ez a valószínű oka.
  • Rendetlen: A rendetlen szakáll, tele gubancokkal, csomókkal és töredezett hajjal, óhatatlanul irritálja Önt.
  • Sérült: Nem lehetetlen, hogy a szakállszőr megsérüljön. Bár ez egy kicsit kevésbé gyakori oka a szakáll viszketésének, ezek a sérült hajszálak kényelmetlenséget és fájdalmat terjeszthetnek a bőr érzékeny szőrtüszőire..
  • Egészségtelen életmód: A szakáll viszketésének utolsó és leg közvetettebb oka az egészségtelen életmód. Az élet mindennapi vonatkozásai, például az étrend minősége, a pihenés, az alvás és a testmozgás, viszketést okozhatnak a szakállban.

Most, hogy ismeri a lehetséges okokat, beszéljük meg, hogyan lehet a szakállát már nem viszketni!

Miért viszket a szakáll

Hogyan lehet megállítani a szakáll viszketését

Szerencsére egyáltalán nem túl nehéz megállítani a szakáll viszketését. Valójában csak 5 lépés van a szakáll viszketésének megakadályozására: mosás és kondicionálás, hidratálás, ápolás, javítás és jobb vigyázás önmagára. Pontosan ezt kell tennie a viszkető szakáll orvoslásához és azonnali enyhüléshez.

Viszkető szakáll

Tisztítsa meg a szakállát – mossa le, sampon és állapot

A piszok, törmelék, porrészecskék, kóbor szőrszálak, elhalt bőrsejtek, valamint a mindennapi baktériumok és baktériumok között az első lépés a szakáll viszketésének csökkentése érdekében a jó higiénia. Ha szakállát rendszeresen tisztítja, minimálisra csökkenti a bőrirritációt, miközben maximális növekedést és potenciált biztosít.

Nemcsak havonta 3-4 alkalommal kell sampont mosni és kondicionálni a szakállát, de feltétlenül használjon kifejezetten arcszőrzetre szánt termékeket is. A mindennapi samponokat nem a szakállára való használatra készítették, és bizonyos termékekben található kemény vegyszerek némelyike ​​eltávolíthatja szakállát a természetes olajoktól, száraz és törékeny maradva.

Rendszeresen tisztítsa meg szakállát, hogy csökkentse a szakáll viszketését

Ehelyett azoknak a férfiaknak, akik gyorsabban akarják megnövelni a teljes szakállukat, érdemes megfontolniuk egy gyengéd, hidratáló szakáll sampont és balzsamot. A legjobb szakáll sampon és mosás, akkor meg kell szerezni Fuzzworthy professzor szakáll samponja. Teljesen természetes összetevőket és parabéneket vagy szintetikus illatanyagokat nem tartalmaz, tisztítja a szakállát, miközben egészségesen fényes lesz.

Hasonlóképpen, a srácok befektethetnek egy természetes szakáll kondicionálóba. A piacon az egyik legjobb márka és termék Az ArtNatural szakáll kondicionálója Aloe verával, teafával, argánnal, jojobaolajjal és sheavajjal ízesítve. Ha szüksége van valamire, amely elősegíti a növekedést és lágyítja az arcszőrzetet a sima megjelenés érdekében, akkor nem győzheti le ezt a megfizethető lehetőséget.

Eladás Fuzzworthy professzor szakállsamponja Tasmania Ausztráliából származó természetes olajokkal - 120 g Fuzzworthy professzor szakállsamponja mindennel… (5390) 14,90 USD Vásárolj most artnaturals Natural Beard Deep kondicionáló - (8 Fl Oz / 236ml) - Aloe Verával, teafával és jojobaolajjal áztatva artnaturals Natural Beard Deep kondicionáló – (8 Fl… 10,95 USD Vásárolj most

Hidratál és hidratál szakállolajjal

Miután megtisztította szakállát egy jó samponnal és balzsammal, egész nap hidratáltnak és hidratáltnak kell maradnia. Amellett, hogy megszabadul az irritációtól és megkönnyebbülést kínál, a szakáll is puha és egészséges marad. Itt a szakállolaj vagy balzsam rendszeres alkalmazása elengedhetetlen az egészséges arcszőrzet megőrzéséhez.

Használjon szakállolajat, hogy megszüntesse a viszketést az arcszőrzet növekedésekor

A legjobb szakállolajokat, balzsamokat és nem hagyható balzsamokat kifejezetten úgy tervezték, hogy ne szakítsa meg szakállát a viszketéstől, minimálisra csökkentse a szakáll és a pikkelyesség megjelenését, és lágyítsa szőrszálait. Továbbá, ha megfelelően használják, hidratálja és táplálja a szakáll alatti bőrt anélkül, hogy zsíros vagy zsíros megjelenést hagyna.

De nem kell sokat költenie, hogy élvezze a szakállolaj előnyeit. A legtöbb minősített szakáll termék olcsó. A legnépszerűbb márkák közé tartozik a Leven Rose, a Honest Amish és a Smooth Viking. A természetes összetevőket és illóolajokat tartalmazó termékek támogatják szakállad általános egészségét, ápoltságát és stílusát. Valóban nem tévedhet, ha befektet egy ilyen jól áttekintett szakállolajba.

Termék előnézeti kép Ár
Illatmentes szakállolaj & amp; Hagyja a balzsamot, 100% -ban tiszta természetes ápolt szakállra, bajuszra és & amp; Hidratált bőr 1 Oz By Ranger Grooming Co Leven Rose (szakáll olaj) Illatmentes szakáll olaj & Hagyja a balzsamot, 100% -ban tiszta természetes ápolt szakállra, bajuszra, &… 7361 vélemény 13,97 USD Vásárolj most
Őszinte Amish - klasszikus szakállolaj - 2 uncia Őszinte Amish – klasszikus szakállolaj – 2 uncia 19 981 vélemény 12,22 USD Vásárolj most
Szakáll olaj férfiaknak - Sima Viking szakállolajos kondicionáló (2 oz) - Puha és viszketésmentes szakáll & amp; Bajuszolaj, hidratáló szakállolaj argánolaj formulával a vőlegény szakállához és bajuszához & amp; Nyugtatja a száraz bőrt Szakáll olaj férfiaknak – Sima Viking szakállolaj kondicionáló (2 oz) – Puha és viszketésmentes szakáll & Bajusz… 816 vélemény 11,97 USD Vásárolj most

Szakáll ecsetelés

A szakáll ápolása megakadályozza a karcolódás vágyát is. A hosszú és kusza szakáll töredezett végekkel biztosan bőrirritációt okoz, így a haj ecsetelésével és levágásával megelőzheti a szakáll viszketését..

Szakáll viszketés enyhítése

A szakáll fogmosásának előnyei azonban nem érnek véget. A szakáll fogmosása és fésülködése nemcsak az arcszőrzet alakításában és formázásában segít, miközben eltávolítja a gubancokat és a csomókat, hanem a szakállszőrszálakat is egyenesre és egy irányba növesztheti..

Ezenkívül a fogkefe elengedhetetlen a szakállolaj felszínre történő elterjedéséhez. A kiváló minőségű kanosörtéjű szakállkefe biztosítja, hogy termékei mélyen behatoljanak, és bevonják az arcszőrzet minden részét. A szakáll fogmosása nagyon kevés erőfeszítést igényel, ezért a srácoknak ideális esetben naponta meg kell csinálniuk.

Vágás és javítás

Még a legtökéletesebb szakáll is károsodhat. Például, ha levágja a töredezett végű hegyeket, a szálak újra növekedni kezdhetnek. De ez nem jelenthet problémát, amíg el nem éri legalább a 8-12 hetet.

A szakáll viszketésének megszüntetésének módjai

Ez elegendő időt biztosít a szakállának ahhoz, hogy vastagsága kialakuljon, mielőtt bármilyen részt levág. A cél pedig az, hogy nagyon sebészileg vágjunk.

Ezenkívül, ha benőtt szőrszálakat észlel, távolítsa el azokat csipesszel, hogy megszüntesse az irritációt. Végül, ha megpróbálta kiegyenesíteni göndör szakállát hajvasalóval, nagy hővel vagy vegyszerekkel, akkor feltétlenül pótolnia kell a nedvességet kondicionáló balzsam alkalmazásával..

Hogyan lehet megakadályozni a szakáll viszketését

Egészségesnek lenni

A szakáll viszketésének csökkentésének utolsó és legkevésbé közvetlen módja az, ha jól vigyáz magára. A haj növekedése a fején és a szakállán közvetlenül összefügg a test általános egészségével. A rossz étrend, a testmozgás és a tesztoszteron termelés hiánya, a rossz vérkeringés, a magas stressz és az elégtelen alvás csak néhány olyan tényező, amely befolyásolhatja a szakáll gyors növekedését vagy vastagságát.

Megakadályozza a viszkető szakállt

Íme néhány javaslat az egészséges életmódhoz, amely elősegíti a szép szakállat.

  • Alvás: Célja, hogy legalább 7 óra minőségi pihenés legyen minden este. A pontos mennyiség személyenként változik, de bármi, ami ennél a minimumnál alacsonyabb, hozzájárulhat a szakáll rossz minőségéhez.
  • Diéta: Fogyasszon különféle minőségi fehérjéket jó forrásból, valamint gyümölcsöket és zöldségeket a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok biztosítása érdekében. Például válasszon fehérjeforrásokat, például csirkét, halat, tojást, babot és joghurtot almával, naranccsal, spenóttal, áfonyával, avokádóval, mandulával, földimogyoróval és hasonlókkal együtt. És ne felejtsen el bevenni egy férfi multivitamint, ha úgy érzi, hogy bármilyen kategóriában hiányos.
  • Gyakorlat: A srácoknak hetente 3-4 alkalommal legalább 30 perctől egy óráig kell gyakorolniuk. Legyen szó súlyemelésről, nagy intenzitású intervallum edzésről vagy kardióról, nem számít, amíg növeli a vérkeringést és serkenti a tesztoszteron termelést a szervezetben.
  • Feszültség: A legtöbbünk számára a stressz eltávolítása az életünkből nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A rendszeres testmozgás és az alvás azonban bizonyos típusú stresszoldást biztosít. Ennek ellenére próbáljon meg mindent megtenni a stressz csökkentése érdekében, megszabadulva a forrásoktól és a kiváltó tényezőktől.

Ha vigyáz a mindennapi egészségre, akkor biztos lehet benne, hogy szakálla a leggyorsabban növekszik.

Viszkető szakáll enyhítés

A viszkető szakáll kezelése fájdalmat okozhat. A szakáll jó rutinjával és a piacon található legjobb termékek használatával azonban a srácok könnyen megállítják a szakáll viszketését. Az arcszőrzet tisztán, kondicionáltan és ápoltan tartása elengedhetetlen a puha, hűvös szakáll megőrzéséhez viszketés nélkül.