Hur bli av med skäggmjöl

När det gäller rätt vård och skötsel är skäggmjöl en irriterande och pinsam fråga för män. Skägg mjäll orsakas av jästtillväxt på huden, vilket resulterar i flingor och irritation. Även kallad beardruff, denna torra flagnande hud i ditt skägg och i ansiktet kan förstöra din stil. Det bästa du kan göra för att bli av med skäggmjäll är att hålla huden ren och skägget återfuktat, vilket eliminerar den kliande torra huden under. Killar som vill behandla detta hudtillstånd har flera skäggvårdslösningar att tänka på.

Vissa män kommer att behöva ett schampo och balsam av hög kvalitet för att rengöra och återfukta deras torra hud, medan andra kanske vill använda skäggolja för att förhindra att deras ansiktshår torkar ut och skapar flagnande hud. Du bör också regelbundet exfoliera ditt ansikte med en ansiktsskrubba för att ta bort döda hudceller och inåtväxta hårstrån.

Med så många olika produkter och grooming tips kan det vara en utmaning att välja rätt behandling för att åtgärda din mjäll. För att hjälpa dig har vi sammanställt den här guiden för hur du kan bli av med skäggmjäll. Från schampo och balsam till olja och balsam, utforska de bästa sätten att stoppa den flagnande torra huden under ditt skägg.

Hur bli av med skäggmjöl

Vad är skägg mjäll?

Skäggsmäll är ett hudtillstånd som får vita flingor att visas i ditt ansiktshår. Seborrheisk dermatit är den vanligaste orsaken till skäggsmäll, vilket resulterar i fläckig torr hud under skägget. Dessa döda hudpartiklar exfolierar och fäller ut och visar sig som mjäll i ditt skägghår. Mjäll på huvudet och i håret är samma typ av mjäll i ditt skägg. Det enklaste sättet att förhindra skäggsmäll är att återfukta och återfukta din torra hud.

Skägg mjäll

Vad som orsakar skägg mjäll?

Det finns två huvudorsaker till skäggmjöl – torr hud och svampinfektioner. Torr, flagnande hud under skägget kan bero på tvätt med hårda rengöringsmedel eller kemikalier (t.ex. vanlig tvål). Dessa tvättar av låg kvalitet kan rengöra ditt ansikte och skägg, men de tar också bort hudens naturliga oljor och torkar ut ditt skägg och ansikte. I andra fall kan kallt väder också torka ut din hud och orsaka torrhet.

Torr hud under skägg

Å andra sidan är svampinfektioner ett resultat av en mikrobe som kallas Malassezia -svampar. Denna naturligt förekommande jäst lever på din hud och livnär sig på dina naturliga hudoljor (talg) och förvandlar den till oljesyra.

Även om solljus normalt dödar och bromsar tillväxten av dessa svampar, kan det hitta skugga under ditt tjocka skägg. Eftersom de flesta män är känsliga för oljesyra, resulterar denna svampinfektion i hudirritationer, klåda, rodnad och fläck som framstår som mjäll.

Bli av med fläckigt skägg

I grund och botten är skäggmassa de torra, döda hudcellerna som fälls i form av små flingor och sedan fastnar i ditt ansiktshår. Det enda sättet att undvika torrhet är att närma, återfukta och konditionera din hud dagligen.

Hur bli av med skäggmjöl

Hur man stoppar skägg mjäll

När det gäller att bli av med skäggmjöl finns det tre enkla och enkla steg. Fokus här är att exfoliera och ta bort de döda hudcellerna under ditt skägg och sedan återfukta och konditionera med ett högkvalitativt schampo, balsam, olja och balsam.

I slutändan är det bästa sättet att förhindra att skäggsmäll någonsin kommer tillbaka är att behålla ett friskt skägg med följande rutin:

  • Tvätta och rengör ditt skägg med ett bra schampo och balsam. De bästa skäggschampon och balsam är gjorda av helt naturliga ingredienser som exfolierar, rengör, återfuktar och konditionerar ditt ansiktshår och huden under. Att schamponera och konditionera ditt skägg är ett grundläggande första steg för att förhindra skäggsmäll.
  • Applicera skäggolja och balsam. Att använda skäggolja och balsam minst en gång om dagen kan hjälpa ditt hår och din hud att behålla fukt och hålla sig återfuktad. De bästa skäggoljorna använder kvalitetsingredienser som jojobaolja, kokosolja, ricinolja, arganolja, mandelolja och vitamin E -olja, medan de övre balsamerna inkluderar sheasmör, kakaosmör och bivax. Dessa produkter är de ultimata fuktgivarna för mjäll.
  • Använd en skäggborste. Förutom att styla ditt skägg, kommer en bra borste att distribuera oljorna från din hud och dina produkter och därigenom reparera torra och kliande delar av ditt ansiktshår. Dessa eteriska naturliga oljor fungerar för att göra ditt skägg mjukt och smidigt.

Denna kombination av exfoliering, tvätt och återfuktning skapar grunden för korrekt skäggvård. Låt oss titta på var och en av dessa för att lära dig hur de fungerar tillsammans för att hålla ditt skägg rent, glänsande och mjällfritt.

Schampo och konditionera ditt skägg

Hur man stoppar skägg mjäll

Killar, ni måste tvätta skägget på samma sätt som ni tvättar håret. Det är dock viktigt att du rengör och återfuktar ditt skägg med rätt ingredienser. Detta innebär att du använder en naturlig skäggtvätt för att rengöra ditt skägg från döda hudceller och bakterier utan att ta bort de naturliga oljor som din hud producerar..

Ett kvalitetsschampo och balsam fungerar sedan för att ge näring, återfukta och konditionera ditt skägg och din hud för att eliminera skäggklåda och mjäll. En trevlig sidofördel är att dessa produkter också luktar riktigt gott och lämnar en lätt men tilltalande doft som kvinnor älskar!

För att schampo ditt skägg, applicera bara en liten mängd i handen, skumma upp det mellan handflatorna och massera in det djupt i skägget. Var noga med att gnugga in det kraftigt, men undvik att dra för hårt i hårstrån.

Tvätta skägget för att stoppa mjäll i ansiktet

Om du vill räta ut ditt skägg kan du till och med välja att kamma ditt ansiktshår i duschen. När du har tvättat in tvätten, skölj den med varmt vatten. Använd sedan samma steg för att konditionera ditt skägg. Kom bara ihåg att du inte behöver tvätta skägget med produkten varje dag – två till tre gånger i veckan är i allmänhet hur ofta vi rekommenderar schamponering och konditionering. Om du letar efter högst rankade produkter är det några av de bästa skäggsmjällsschampon som finns på marknaden just nu.

Förhandsgranska Produktbetyg Pris
Professor Fuzzworthys Beard SHAMPOO med alla naturliga oljor från Tasmanien Australien - 120gm Professor Fuzzworthys Beard SHAMPOO med alla naturliga oljor från Tasmanien Australien – 120gm Inga betyg ännu $ 14,90 Köp nu
Viking Revolution Beard Wash & amp; Beard Conditioner Set w/Argan & amp; Jojobaoljor - mjukar upp, slätar ut & amp; Stärker skäggtillväxt - naturlig doft av pepparmynta och eukalyptus - skäggschampo med skäggolja (5 oz) Viking Revolution skäggtvätt & Beard Conditioner Set w/Argan & Jojobaoljor – mjukar upp, slätar ut &… Inga betyg ännu $ 14,88 Köp nu
Beard Shampoo and Conditioner Set - Beard Wash and Conditioner for Men With Biotin & amp; Tea Tree - Mens Best Beard Conditioner With Beard Oil - Beard Growth Kit for Men - Beard Softener - Made in USA Beard Shampoo and Conditioner Set – Beard Wash and Conditioner for Men With Biotin & Tea Tree – Mens… Inga betyg ännu $ 14,99 Köp nu

Återfukta med bra skäggolja

Återfukta med bra skäggolja för att stoppa skäggmjölk

Den bästa fuktkräm för skäggsmäll är skäggolja. Eftersom den främsta orsaken till mjäll är torr hud kommer applicering av högkvalitativ skäggolja eller balsam dagligen att stoppa mjäll omedelbart och förhindra att skägget kliar. Och eftersom de flesta skäggoljerecepten består av helt naturliga ingredienser kan killar med känslig hud lindra irritation och akne med regelbunden användning.

Om det inte var tillräckligt av en anledning sträcker sig fördelarna med skäggolja till att få ditt skägg att se ut och kännas friskt. Till exempel kommer bäraren och eteriska oljor från dessa produkter att återfukta och återfukta ditt skägg och din hud hela dagen, vilket gör det mjukt och glänsande. Slutligen, om du får en skäggolja som lägger till tea tree olja, kommer du att uppskatta de lugnande och helande egenskaperna hos dess antibakteriella effekter.

Förhindra mjäll i ditt skägg genom att applicera skäggolja

För att applicera skäggolja, torka ansiktet efter en dusch. Pressa några droppar i handflatorna, gnid ihop händerna och försiktigt in det i ansiktshåret. Använd fingrarna för att sprida det jämnt över ditt ansikte, se till att vidröra huden under. Om du har ett fullt skägg, kamma håren för att fördela vidare. Ta sedan lite skäggbalsam och upprepa processen.

För friskt och återfuktat ansiktshår som inte har mjäll, använd dessa skäggoljor.

Förhandsgranska Produktbetyg Pris
Viking Revolution Beard Oil Conditioner - Alla naturliga oparfymerade Argan & amp; Jojobaoljor - mjukar upp, slätar ut & amp; Stärker skäggtillväxt - vård av skägg- och mustaschunderhållsbehandling, 1 förpackning Viking Revolution Beard Oil Conditioner – Allt naturligt, utan parfym & Jojobaoljor – mjuknar upp,… 9 938 omdömen $ 9,88 Köp nu
Doftfri skäggolja & amp; Lämna i balsam, 100% rent naturligt för preparerade skägg, mustascher och amp; Moisturized Skin 1 Oz By Ranger Grooming Co By Leven Rose (skäggolja) Doftfri skäggolja & Lämna i balsam, 100% rent naturligt för preparerade skägg, mustascher, &… Inga betyg ännu $ 13,97 Köp nu
Skäggolja för män - Smooth Viking Beard Oil Conditioner (2 Oz) - Mjukt och kliarfritt skägg & amp; Mustascholja, återfuktande skäggolja med arganoljeformel till brudgummiskägg och mustasch & amp; Lugna torr hud Skäggolja för män – Smooth Viking Beard Oil Conditioner (2 Oz) – Mjukt och kliarfritt skägg & Mustasch… Inga betyg ännu $ 11,97 Köp nu

Använd Beard Balm

Beard Dandruff Cure

Skäggbalsam, precis som oljan, är ett utmärkt sätt att behandla och bota mjäll. Med många av samma ingredienser ger skäggbalsam ett extra lager av fukt till den fläckiga huden under skägget. Den största skillnaden är att balsam vanligtvis innehåller bivax, kakaosmör och sheasmör.

Denna tjockare komposition innebär att skäggbalsam fungerar som ett lämnande balsam som också är bra för styling. Om du har ett tjockare, längre skägg, rekommenderar vi att du använder olja och sedan balsam till brudgummen och stylar.

Du kan bli av med mjäll med dessa populära skäggbalsamprodukter.

Förhandsgranska Produktbetyg Pris
Honest Amish Beard Balm Leave -in Conditioner - Gjord med endast naturliga och ekologiska ingredienser - 2 uns burk Honest Amish Beard Balm Leave -in Conditioner – Gjord med endast naturliga och ekologiska ingredienser – 2… Inga betyg ännu $ 11,43 Köp nu
Viking Revolution Beard Balm - All Natural Grooming Treatment med Argan Oil & amp; Mangosmör - Stärker & amp; Mjukar upp skägg & amp; Mustascher - Citrus Doft Leave in Conditioner Wax för män - 1 förpackning Viking Revolution Beard Balm – All naturlig vårdning med Arganolja & Mangosmör -… 6 694 omdömen $ 9,88 Köp nu
Skäggbalsam för män | Smidig Viking -skäggbalsam med eterisk olja & amp; Bivax (2 oz) - Strong Hold Beard Styling Balm, Natural Leave -In Beard Conditioner för män för att öka hälsosamt skägg & amp; Mustasch tillväxt Skäggbalsam för män | Smidig vikingskäggbalsam med eterisk olja & Bivax (2 oz) – Stark hållfasthet… Inga betyg ännu $ 13,97 Köp nu

Använd en vildsvinskäggborste

Exfoliera ditt skägg med en vildsvinskäggborste

De flesta män glömmer hur viktigt det är att borsta skägget. Men att borsta ansiktshår är inte bara bra för styling eller maximering av skäggväxt. Eftersom att borsta ditt skägg också exfolierar huden under, bör killar borsta före duschen och efter att de har spridit skäggolja.

Genom att använda en borstborste för skäggborste kan killar föra flagnande torr hud under skägget och mustaschen till ytan där de kan tvättas bort. Processen att ta bort döda hudceller öppnar också hudens yta för att absorbera fukt från schampo, balsam och balsam.

Börja med att använda en borst för borstborst. De naturliga vildsvinhåren exfolierar din hud, tar försiktigt bort trassel och knutar, sprider ut dina oljor och skadar inte dina hårsäckar med nötning av syntetiska borst.

Även om en skäggborste inte kommer att bota mjäll på egen hand, är det en avgörande del för att upprätthålla ett friskt skägg.

Förhandsgranska Produktbetyg Pris
Beard Brush av ZilberHaar - Styve vildborst - Beard Grooming Brush för män - Rätar ut och främjar skäggväxt - Fungerar med skäggolja och balsam för att mjuka upp skägg - För skäggsatser - 6 tum långa Beard Brush by ZilberHaar – Stiff Boar Borist – Beard Grooming Brush for Men – Rätar ut och… 5 956 omdömen $ 17,99 Köp nu
Skäggborste & amp; Kamuppsättning för herrvård | Christmas Giveaway mustasch sax | Presentask & amp; Resväska | Bästa bambu grooming kit för att distribuera balsam eller olja för tillväxt & amp; Styling | Lägger till Shine & amp; Mjukhet Skäggborste & Kammsats för herrvård | Christmas Giveaway mustasch sax | Presentlåda & Reseväska… Inga betyg ännu $ 6,99 Köp nu
Skäggborste och kam - Natural Boar Bristle Beard Brush & amp; Skäggkam för män - Presenter för ansiktshårvård för män - Mustasch Styling, Grooming & amp; Formverktyg Skäggborste och kam – Naturlig vildsvinborstskäggborste & Skäggkam för män – Presenthårvårdspresent… Inga betyg ännu $ 12,97 Köp nu

Stoppa skäggmjöl

Sammantaget är skäggmjöl verkligen inte ett alltför komplicerat ämne. Dessa irriterande vita skäggflingor är helt enkelt bara små bitar av torr, död hud som din kropp naturligt har tappat.

Lösningen är bra grooming, tvätt och förbättrad hudvård för att förhindra att stora mängder torr hud bildas i första hand. Med de bästa herrskäggsprodukterna och en regelbunden vårdrutin kan killar få fint ansiktshår som ser tjockt ut och känns friskt!