Hur man använder hårgel

Om du är en kille som inte har lärt sig hur man använder hårgel ännu, kan det vara en bra tid att ta reda på rätt sätt att applicera stylinggel. Även om vi starkt rekommenderar pomade eller vax, erbjuder hårgelén ett mycket starkt grepp och kan vara bra när du stylar vissa frisyrer. För att undvika krispiga, fläckiga eller klibbiga efterdyningar av dåligt gelat hår, här är en steg -för -steg -guide för hur du stylar ditt hår med gel. Den bästa delen är, oavsett om du har rakt, vågigt eller lockigt hår, dessa tekniker för hur du gelerar håret är universella för alla män och hårtyper!

Hur man använder hårgel

Att välja rätt hårgel

När du applicerar hårgel är det viktigt att använda rätt gel. För en säng-huvud, rörig frisyr, vill du välja en lättare skumgel som inte härdar eller flagnar. Om du stylar tagget hår kan en medelstor till stark hållgel med lite glans vara bäst. När du undersöker den bästa gelen för herrhår, kom ihåg att undvika stylingprodukter som innehåller alkohol – de kommer att torka ut och skada ditt hår.

Bästa hårgel för män

Medan vattenbaserade pomader erbjuder alla samma fördelar som geler, utan något av det negativa, finns det några högt rankade hårgelmärken som vi kan rekommendera. Om du vill köpa den bästa hårgelén för män vill du välja bland följande:

Hur du stylar ditt hår med gel

För att använda och styla håret med gel, börja alltid med nytvättat hår. Efter din dusch, torka håret med handduk och lämna det något fuktigt så att din gel håller längre och bättre.

Nu är en fråga som killar ofta ställer sig “hur mycket gel ska jag använda”. För kort hår, ta en nickel till kvartsstor mängd gel, gnid det mellan handflatorna tills det är något varmt och applicera noggrant i håret. Se till att din hårgel är jämnt fördelad i håret, arbeta in det från hårbotten till spetsarna.

Slutligen, börja styla ditt gelade hår. Du kan använda fingrarna eller en kam beroende på vilken frisyr du vill ha. Till exempel är spikad hår bättre stylad med händerna, medan snygga frisyrer kräver en kam. För ett fast grepp, föna håret på plats.