Hur man odlar ett tjockare skägg

Att odla ett tjockare skägg kan vara svårt för vissa män. Även om det finns många myter om hur man växer ett tjockare skägg snabbare och fylligare, som hår på huvudet, bestäms graden av ansiktshår och skäggtillväxt till stor del av genetik och ålder. Även om skägget blir fylligare och grövre när män blir äldre, finns det sätt att få ett tjockt skägg nu. Till exempel börjar de bästa skäggtillväxtstipsen med grunderna, till exempel rätt kost, träning, sömn, stressavlastning och bara bra skäggvård. Kosttillskott som biotin kan också spela en roll genom att förse hårsäckarna med de vitaminer och mineraler de behöver för reproduktion och optimal tillväxt.

Om du vill få ett fylligare skägg, följ vår guide för att lära dig hur du får ditt skägg att växa tjockare och snabbare naturligt. Även om det inte finns något sätt att växa ut ditt ansiktshår över en natt, med lite tålamod och disciplin, har du ett friskt fullskägg på nolltid. Efter några veckor eller månader vill du kolla in de bästa skäggstilarna och lära dig att ta hand om det.

Hur man odlar ett tjockare skägg

Hur växer ett skägg tjockare och snabbare naturligt

Allt friskt människohår växer ungefär med samma hastighet, vilket är cirka 1,25 cm per månad. Men detta är ett genomsnitt för alla män och kvinnor, så ditt ansiktshår kan växa snabbare eller långsammare beroende på din genetik, ålder och hälsa.

Nu kanske du undrar hur din vän kan växa ett “fullt skägg” på bara två veckor.

Hur växer ett skägg tjockare och snabbare naturligt

För att förklara illusionen att växa ett skägg snabbare, här är några faktorer som påverkar hur fullt eller tjockt vi ser ansiktshår:

  • Skäggets färg-mörkfärgade skägg verkar tjockare och fylligare
  • Diameter på hårstrån – tjocka kontra tunna hårsäckar
  • Densitet i ansiktshår – tjockare ansiktshår ser uppenbarligen fylligare ut och verkar växa snabbare

Även om män inte kan ändra hur snabbt deras skägg växer genetiskt, kan vi definitivt se till att de växer i sin maximala takt.

Hur man får mitt skägg att växa snabbare och tjockare naturligt

Mat och kosttillskott

En proteinrik, fettsnål kost är grunden för att odla ett friskt skägg. Vitaminerna A, B6, B12, Niacin (vitamin B3), pantotensyra (vitamin B5), C, E och F är alla nödvändiga för snabbare cellreproduktion och hårväxt. Ett bra multivitamin, som komplement till en hälsosam, välbalanserad kost, kan ge dessa nödvändiga näringsämnen.

Tänk på följande för specifika livsmedel som hjälper ditt ansiktshår att växa snabbare:

  • Proteiner – Kyckling, fisk, nötkött, ägg, bönor, yoghurt
  • Frukt – Äpplen, apelsiner, jordgubbar, blåbär, citroner, avokado, ananas, etc.
  • Grönsaker – Sallad, Spenat, Grönkål, Broccoli, Kål, Collards, Sparris, etc.
  • Nötter – Mandel, valnötter, jordnötter, pistaschmandlar, solrosfrön, linfrö, cashewnötter etc..

Dessutom bidrar mineraler som omega 3 -fettsyror, järn, magnesium, selen och kiseldioxid till hårväxt. Att ta kosttillskott (dvs. multivitaminer) kan ge vitaminer och mineraler som kan vara svåra att ta upp i tillräckliga mängder genom mat. Kom bara ihåg att ta tillskott i rekommenderade doser.

Hur man odlar ansiktshår

Sov och vila

Män som vaknar med stubb kanske tror att deras ansiktshår växer snabbare över en natt, och de har rätt. Under sömnen ökar nivån av tillväxthormon i blodet, vilket påskyndar cellreproduktion och hårväxt. Hår skapas när snabbt delande celler i hårsäckarna skjuter ut döda celler genom huden.

Gör skägget tjockare

Eftersom cellreproduktionen når sin topp cirka klockan 02.00, kan ditt skägg växa när du går och lägger dig tidigt och sover i minst 7 till 8 timmar.

Den extra hälsofördelen med sömn är att rätt vila också kan erbjuda stressavlastning. Eftersom stress ökar risken för håravfall, kan tillräckligt med sömn minska stressen, förhindra att hårfästet försvinner eller håret blir tunnare och faktiskt ser till att ditt skägg växer snabbt och tjockt.

Hur man får ditt skägg att växa snabbare

Träning och stress

Stress påverkar alla delar av kroppen, inklusive hår och skägg. Höga stressnivåer hämmar cellreproduktion, vilket bromsar skäggväxt och ökar risken för håravfall. Tyngdlyftning, högintensiv intervallträning (HIIT) och konditionsträning kan hjälpa till att hantera stress, öka blodcirkulationen och leverera viktiga vitaminer till dina hårsäckar.

Dessutom kan träning hjälpa män att gå ner i vikt och öka testosteron, vilket gör att ditt skägg växer snabbare.

Bästa sätten att växa fullskägg snabbt

Tålamod och engagemang

Ett av de värsta sätten att förstöra dina chanser att växa ett tjockt, fullt skägg är att bli otålig, ge upp processen och raka ditt ansiktshår. När du försöker växa ett tjockt skägg snabbt börjar du uppmärksamma det varje dag. Även om din hud kan klia och skägget växer obekväma, ge inte upp! Ditt skäggs hårstrån mjuknar så småningom och klådan avtar.

Få ett tjockare skägg

Du kan påskynda denna process med skäggolja. Att applicera skäggolja och balsam dagligen kan konditionera och tämja ett vilt skägg, vilket ger en mjukare, blankare finish som din flickvän eller fru kommer att älska. Tänk på dessa skäggsatser för alla de grooming- och vårdbehov du behöver för friskt ansiktshår.

Hur man odlar ett tjockare skägg

Trimma inte och forma ännu

Män som vill växa ett vackert skägg bör låta ansiktshåren växa ut i minst 4 till 6 veckor innan de går in i lätt grooming. Om du måste trimma och forma skägget tidigt, var försiktig i din grooming.

Ansiktshår är inte som hårstrån på ditt huvud – du kan börja med små områden som inte växer hår och rakning av dessa fläckar får inte håret att växa tillbaka, än mindre tjockare och mörkare. Det enda sättet att åtgärda problemet är att låta ditt skägg växa tillräckligt länge för att täcka över dessa hårlösa fläckar.

Fantastiska skägg för män - odla ett fylligare skägg

Hudvård

God hudvård stimulerar cirkulationen i ansiktet, ger syre och vitaminrikt blod som behövs för cellreproduktion. Dessutom avlägsnar exfoliering med ett mildt slipande rengöringsmedel döda hudceller som kan blockera hårsäckar och orsaka inåtväxande hårstrån. På samma sätt håller en bra fuktighetskräm huden smidig och frisk, vilket främjar ett bättre skägg.

Skäggtillväxtstips - Hur man odlar ett tjockare skägg snabbt

Fantastiska skägg

Om du känner dig osäker eller undrar varför du växer ut ditt skägg i första hand, här är några fantastiska skägg för motivation.

Hur man odlar ett skägg - Bästa tips för skäggtillväxt

Hur man odlar skägg - snabbare och tjockare

Hur man odlar ett helskägg

Fantastiska skäggstilar för män

Hur man odlar ett skägg snabbare

Sätt att växa ett skägg snabbare - hårvårdstips