Как да използвате Pomade

Това ръководство е да помогне на момчетата да се научат как да използват помада за оформяне на най -добрите прически за мъже. Тъй като повечето готини прически за мъже се нуждаят от някакъв вид продукт за коса, намирането на правилния начин за нанасяне на помада върху косата е от решаващо значение. Независимо дали тези прически за помада изискват обем, задържане или текстура, ние ще ви научим точно колко помада да използвате и как да оформите късата си коса с помада.

След като изучите това стъпка по стъпка ръководство, ще знаете как правилно да използвате помада за оформяне на прибрана, набраздена, помпадур, прищявка или гребен. Ето всичко, което трябва да знаете за pomade!

Как да използвате Pomade

Какво е Pomade?

Много от най -добрите продукти за коса за мъже се наричат ​​„помади“, но какво точно е помада?

Исторически помадите за мъже са продукти на маслена основа, използвани в по-гъсти прически, защото осигуряват гладък, лъскав вид. За съжаление, помадите на маслена основа се измиват трудно и понякога могат да причинят акне. В днешно време най-добрите помади са на водна основа.

Какво е Pomade

Популярните водоразтворими помади се предлагат в разнообразни формули, предлагащи на момчетата различни уплътнения, завършвания и съставки за всички видове коса и прически. Освен това всички най-добри марки помади, включително Suavecito, Layrite, Imperial Barber, Baxter of California, Uppercut и American Crew, продават продукти на водна основа.

Визуализация Оценка на продукта Цена Цена
Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 опаковка - Strong Hold Коса Pomade за мъже - Средно блестящ гел за коса без восъчна основа на восък като люспи - Лесен за измиване - Цял ден за всички прически Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 пакет – Strong Hold Коса Pomade за мъже – среден блясък… 14 530 отзива $ 13.99 Купи сега
Baxter of California Clay Pomade, Matte Finish/Strong Hold, Hair Pomade за мъже, 2 ет. Оз Baxter of California Clay Pomade, Matte Finish/Strong Hold, Hair Pomade за мъже, 2 ет. Оз 3 860 отзива $ 23,00 Купи сега
Layrite Superhold Pomade, 4.25 унции Layrite Superhold Pomade, 4.25 унции 4233 отзива $ 18,00 Купи сега

Научете повече за ползите от pomade срещу восък срещу гел!

Как да прилагате Pomade

За да нанесете правилно помада върху косата си, винаги ще трябва да я затоплите, като я разтриете между дланите си, както е указано по -рано. След това следвайте тези стъпки, за да оформите косата си с помада.

С две ръце масажирайте помадата в косата си навсякъде, а не само да се фокусирате върху една част. След като помадата се разпредели равномерно по косата ви, започнете да оформяте желаната от вас прическа.

За напукана коса, прокарвайте многократно ръце или гребен отпред назад. Ако оформяте странична част или сресвате, намерете естествената си част и започнете да четкате косата си настрани. С коса с шипове издърпайте косата направо от корените. А за текстурирани или разхвърляни прически, не се колебайте да оформите с гребен и след това да текстурирате с пръсти.

За допълнително задържане и обем, момчетата могат да обмислят сушене на косата си на място. Някои мъже предпочитат да изсушат косата си, след като са нанесли помада, докато други предпочитат да стилизират първо и да изсъхнат, след като приключат.

Как да прилагате Pomade

Видове Pomades

Когато купувате помада, решението масло срещу вода не е единствената ви грижа. Както споменахме, има различни видове помади, предлагащи средно до силно задържане, матиран до умерен до висок блясък, глинени или восъчни съставки и т.н..

Като цяло, гъстата коса и прическите с голям обем ще изискват силна помада за задържане, докато фината или тънка коса и разхлабените прически могат да се справят с ниски или средни задържания. И накрая, текстурираните прически са най -добре оформени с глинени или восъчни помади като American Crew Fiber.

Нанесете Pomade върху мокра или суха коса?

Една от най -сложните части за използването на помада е да не знаете дали да я приложите върху мокра или суха коса. Повечето помади трябва да се нанасят върху подсушена с кърпа, влажна коса-не напълно суха или мокра. Искате точното количество влага, за да позволите на стилизиращия продукт да се разпредели равномерно, особено за момчета с къдрава или вълнообразна коса.

Помади прически

Сухата коса абсорбира твърде много, което затруднява работата с нея, а мократа коса разрежда задръжката и кара косата да се слепва. Като се има предвид това, някои помади специално предлагат нанасяне върху мокра или суха коса, така че прочетете инструкциите.

Друго съображение при оформянето на косата с помада е дали искате покритие с висок блясък или матово, текстурирано покритие. Обикновено нанасянето на помада върху суха коса е добро за текстурирани прически.

Колко Pomade да се използва

Що се отнася до това колко помада да се използва, отговорът винаги е „зависи“. Въпреки че силно препоръчваме да започнете с малко количество и да нанесете повече, ако е необходимо, някои мъжки прически просто ще изискват повече продукт, особено за момчета с гъста коса.

Колко Pomade да се използва

В крайна сметка е по -лесно да добавите повече помада към косата си, отколкото да я премахнете, така че започнете със стотинка на показалеца. Сега го прехвърлете на дланта на другата си ръка и разтривайте дланите и пръстите си заедно, докато помадата покрие еднакво двете ръце.

Най -добрият начин да използвате Pomade

В крайна сметка няма абсолютно правилен или грешен начин да поставите помада в косата си. Ако начинът, по който оформяте косата си с помада, работи за вас, продължете да използвате стилизиращия си продукт така, както сметнете за добре.