Как да се бръсне с бръснач за безопасност

Бръсненето с предпазна самобръсначка изглежда се завръща. Ако никога не сте използвали такъв, за щастие, за да разберете как да се бръснете с предпазна самобръсначка, са необходими само няколко прости стъпки. И тъй като добрата предпазна самобръсначка трябва да издържи цял живот, горещо ви препоръчваме да вземете най-добрата предпазна самобръсначка и крем за бръснене с най-гладко и най-близко бръснене. След като овладеете самобръсначката с едно острие, използването на предпазна самобръсначка ще стане част от ежедневието ви за подстригване.

По -долу ще намерите някои експертни съвети, описващи най -добрите бръсначи за мъже и как да се бръснете добре с предпазна самобръсначка, самобръсначка с двойни ръбове или права самобръсначка. В крайна сметка да се научиш да използваш предпазна самобръсначка е просто, евтино и много ефективно – момчетата просто се нуждаят от малко практика в боравенето с острието.

Ето всичко, което трябва да знаете за бръсненето с предпазна самобръсначка, без да се нарязвате, дори ако използвате предпазна самобръсначка за първи път.

Как да се бръсне с бръснач за безопасност

Бръснене с бръснач за безопасност

Ето стъпка по стъпка ръководство за правилно бръснене с предпазна самобръсначка.

 1. Подгответе кожата си. Първата стъпка е душ. Душът преди бръснене създава влага, омекотява брадата ви и отваря порите ви, улеснявайки процеса. Всъщност може да искате да започнете да се бръснете под душа. След това измийте лицето си в мивката с топла вода и добър мъжки сапун или гел. Ако още не сте го направили, можете да опитате да използвате глицеринов сапун, тъй като е известно, че съставката ексфолира и премахва мъртвата кожа от лицето ви, без да я изсушава прекалено много.
 2. Нанесете крем за бръснене. Кремът или маслото за бръснене са абсолютно необходими за доброто, чисто бръснене и много от най -добрите кремове за бръснене работят добре с предпазни самобръсначки. Ако сте начинаещ и току -що сте започнали да използвате самобръсначка DE, нанесете обилно крема си, за да защитите кожата си и да увеличите плъзгането.
 3. Започнете бръсненето си. Използвайте прясно острие и намокрете самобръсначката си с топла вода. Сега позиционирайте острието под ъгъл от 30 градуса върху кожата си за най -добър шанс за близко бръснене с минимални разфасовки. Внимавайте да не използвате прекомерен натиск върху кожата, позволявайки на теглото на предпазната самобръсначка да свърши по -голямата част от работата. Започнете с леко бръснене със зърното (посоката, в която расте косата ви) и не забравяйте да използвате къси удари – не дълги, непрекъснати движения. За по -лесно бръснене можете също да опитате да използвате другата си ръка, за да държите кожата опъната на определени места.
 4. Почистете острието между ударите. За да предотвратите натрупването на коса или крем за бръснене върху самобръсначката, постоянно потапяйте самобръсначката си в мивка или чаша топла вода. По същия начин можете просто да почистите и изплакнете острието под течаща вода.
 5. Повторете процеса. След като първият ви кръг е приключил, повечето от по -дългата коса на лицето ви трябва да бъдат премахнати. Вторият проход е предназначен да премахне излишните стърнища и да ви даде възможно най -близко бръснене за напълно чист вид. Нанесете друг слой крем за бръснене по цялото лице и шия. Този път обаче можете да изберете бръснене срещу зърното за най -близкото изрязване. Ако е необходимо, повторете отново, за да получите желаното бръснене.
 6. Рутина след бръснене. След като постигнете перфектното бръснене, напръскайте лицето си със студена вода. Това ще се почувства освежаващо, ако имате порязвания или раздразнения по лицето си, а също така ще доведе до затваряне на порите ви. След това не забравяйте да дадете на лицето си необходимата влага, като нанесете афтършейв, овлажнител за лице или и двете. Нанесете отново по -късно през деня, ако почувствате, че кожата на лицето ви е изсъхнала отново.
 7. Почистете вашата бръсначка за безопасност. И накрая, почистете самобръсначката си, като я потопите в топла вода и се отървете от излишната коса или продукт, останал върху остриетата. Можете също така за кратко да потопите остриетата на самобръсначката в алкохол за допълнителна стерилизация.

Ако не се стремите към изцяло избръснато лице, вероятно трябва да използвате тример за стърнища.

Бръснене с бръснач за безопасност

Съвети за бръснене за безопасност

Тези основни съвети за бръснене ще ви помогнат да избегнете често срещани грешки за начинаещи.

 • Не прилагайте натиск. Тези видове самобръсначки не са предназначени да се вкарват в кожата или лицето ви – те ще ви нарязат дълбоко. Вместо това острите предпазни бръсначи са предназначени леко да се плъзгат по лицето ви с минимално триене. Ето защо те предлагат превъзходна тапицерия. За начинаещи, които се нуждаят от лесно боравене, вземете тежка предпазна самобръсначка с два ръба с дълга дръжка.
 • Изрежете под прав ъгъл. Самобръсначките с двоен ръб максимизират рязането най -добре, когато са разположени на около 30 градуса. Не се стресирайте да постигнете перфектен ъгъл, просто издърпайте острието естествено и оставете ръката си да се приспособи към контура на лицето ви.
 • Бръснете се бавно. Ако току -що се научите как да използвате предпазна самобръсначка, започнете с кратки, леки удари. Целта е да се почувствате удобно с острието на кожата си и дръжката в ръката си.
 • По -малко подавания. За да се предотврати дразнене или порязване на кожата, много е важно момчетата да не бръснат прекалено много зона. Като се има предвид качеството, остротата и прецизността на тези остриета, не забравяйте да се стремите най -много за 2 или 3 преминавания.
 • Разтегнете кожата си. Плътната, стегната кожа гарантира, че всеки проход се отрязва и премахва най -много косми.
 • Дръжте лицето си смазано. Маслата, кремовете, балсами, масла, гелове и сапуни за предварително бръснене минимизират триенето и помагат на вашата самобръсначка DE да се плъзга по кожата ви.
 • Почистете острието и съхранявайте безопасно. За да избегнете бактерии и инфекции, винаги измивайте и почиствайте остриетата си преди и след употреба.

Съвети за бръснене за безопасност

Използване на бръснач за безопасност

Има много причини да използвате предпазна самобръсначка срещу самобръсначка с патрони или друг продукт за бръснене. Ето защо трябва да започнете да се бръснете с предпазна самобръсначка с двоен ръб.

 • Бръснете се внимателно. Експертите обикновено са съгласни, че предпазната самобръсначка дава на мъжете по-близко и гладко бръснене в сравнение с системите с много остриета. Тъй като самобръсначките с две остриета са позиционирани по-добре, с по-остро и по-открито острие, момчетата трябва да прилагат по-малко натиск, за да отрежат косата си по лицето. Обратната страна е, че остриетата могат по -лесно да отрежат кожата, ако не се прилага правилната техника.
 • По -малко дразнене на кожата. Самобръсначките с патрони с множество остриета често причиняват удари, изгаряния и дразнене на кожата. Това е така, защото прокарването на множество остриета по кожата ви увеличава шансовете да дразни лицето ви, особено ако имате чувствителна кожа. Освен това, дори когато използвате смазка под формата на гел или крем за бръснене, първите няколко остриета изстъргват всякаква смазваща пяна, която ви предпазва, оставяйки кожата ви гола, когато останалите остриета преминат през.
 • Достъпност. Въпреки че разходите може да не са толкова приоритет за някои момчета, използването на предпазна самобръсначка всъщност ще ви спести пари. Въпреки че дръжката може да бъде неизбежна първоначална инвестиция, повечето продукти идват с няколко безплатни остриета. Освен това предпазните бръснари често са изработени от висококачествена неръждаема стомана, което означава, че те остават по-остри и издържат по-дълго от ножовете за самобръсначки. По този начин самобръсначките DE са в състояние да подстрижат косата с минимален натиск. Въпреки това ножовете за подмяна са все още по -евтини, като кутия от 50 или 100 струва между 10 и 30 долара.
 • По -добър достъп. По-тънкият дизайн на самобръсначките също ви позволява да получите достъп до тези досадни, труднодостъпни места по лицето и шията.

Най -добрите бръсначи за безопасност за мъже

Какво е бръснач за безопасност?

Най -добрите бръсначи за безопасност често се характеризират като инструменти за бръснене с едно острие. Те са удобни продукти за подстригване, които предлагат традиционно, висококачествено бръснене, особено ако си купите такъв, който стои добре в ръката ви, осигурява хубав захват, е достатъчно тежък, за да ръководи вашето бръснене, и е създаден с мисъл за качеството. Също така помага, че тези видове самобръсначки са евтини и щадящи околната среда, за разлика от самобръсначките за еднократна употреба или касетите.

Намирането на тежка самобръсначка е важно, тъй като теглото ви позволява да прилагате по -малък натиск върху лицето си по време на бръснене. Това свежда до минимум риска да се накъсате с остър нож или да предизвикате изгаряне на самобръсначка, врастнали косми, дразнене на кожата и други болезнени, непривлекателни порязвания, които могат да възникнат в резултат на използването на самобръсначка с много остриета.

Въпреки че има различни видове предпазни самобръсначки, най-популярната обикновено е двубройна (DE) самобръсначка, което просто означава, че има острие от всяка страна на главата на самобръсначката.

Най -добрите бръсначи за безопасност

Бръснач за безопасност

Ето най -добрите предпазни самобръсначки за мъже, включително горните инструменти за бръснене с двоен ръб.

Визуализация Оценка на продукта Цена Цена
WEISHI Носталгична бръснач за пеперуди с дълга дръжка отворена. WEISHI Носталгична дълга ръкохватка за пеперуди с отворена дръжка. 8987 отзива 16,66 долара Купи сега
Едвин Джагър Двойна предпазна бръснач Едвин Джагър Двойна предпазна бръснач 13 213 отзива $ 31,95 Купи сега
Бръснар за безопасност Merkur с дълга дръжка Меркур бръснач за безопасност с дълга дръжка 4032 отзива $ 28,88 Купи сега
VIKINGS BLADE Дръжков бръснач за безопасност Chieftain (неутрално агресивен) VIKINGS BLADE Дръжков бръснач за безопасност Chieftain (неутрално агресивен) 10 226 отзива $ 24,99 Купи сега

Докато разбирането как работи предпазната самобръсначка може да отнеме известно време, спазването на горните указания ще ви научи на най -добрия начин да използвате тези самобръсначки.

Защо да се бръснеш с бръснач за безопасност

Използването на предпазна самобръсначка е класно и практично. В допълнение към всички предимства, факторът на прохлада е извън графика. Само не забравяйте, че е необходима практика, за да научите правилния начин на бръснене, така че не бързайте и не бързайте, ако искате да избегнете порязвания или раздразнена кожа.