Как да се отървете от Cowlick за мъже

Ако някога сте имали лош ден за коса, тогава може да сте имали крака. Cowlicks могат да бъдат отпред на линията на косата ви или отзад на главата в короната. Cowlick косата може да бъде упорита и досадна за справяне, особено когато оформяте косата си и искате да изглеждате добре. Независимо дали имате къса или дълга коса, има много лесни начини да скриете или укротите козирката, а мъжете просто трябва да експериментират с правилния метод за прическата си. Ако ви е омръзнало да имате непокорна коса, разгледайте нашата пълна информация за това как да се отървете от краката. От продукти за коса до мъжки прически, ето всичко, което трябва да знаете, ако искате да поправите краката.

Как да се отървете от Cowlick

Какво е Cowlick?

Cowlick е участък от коса, който расте в различна посока, срещу потока на косата, и се съпротивлява да бъде изчесан. Cowlick косата обикновено се причинява от генетиката и повечето мъже ги намират в темето на главата си.

Името „cowlick“ произлиза от учен, който отбелязва, че явлението изглежда подобно на това, когато кравата оближе главата на телето си и косата се изправи.

Какво е Cowlick

Генетични ли са Cowlicks?

Cowlicks са генетични, въпреки че други фактори могат да причинят и повлияят на косата ви. Тъй като космената коса е резултат от вашата генетика, няма прост начин да я премахнете за постоянно или да спрете косата ви да стърчи отзад или отпред.

Най -разпространената теория за причините за появата на крачоли е, че те имат различни колагенови влакна и това води до уникални естествени модели на растеж в косата.

Какво причинява Cowlicks

Има и доказателства, които предполагат, че тази част от косата се образува в матката, когато сте бебе. Това означава, че ще трябва да се справяте с него до края на живота си, освен ако не започнете да оплешивявате. Естествено, има начини да укротите краставицата, като я отглеждате или скривате.

Cowlick Hair Men

Всеки ли има Cowlick?

Да, всеки има страхопочитание. Повечето хора имат изтръпване на тила, а някои имат втора отпред или близо до частта на косата си.

Cowlicks са често срещани както при мъжете, така и при жените, но те са по -трудни за забелязване при жените, защото обикновено носят косата си по -дълго. Спиралата на краката е свързана с доминиращата ви ръка. Мъжете с дясна ръка имат 90% по-голяма вероятност да имат въртене по посока на часовниковата стрелка, докато момчетата с лява ръка имат 50% шанс за обратна посока.

Как да поправите Cowlick

Може ли Cowlick да изглежда добре?

Прическите Cowlick могат да бъдат секси и готини. Номерът да се справите с качулките е как се държите. Мъжете, които прегръщат косата си, са едни от най -търсените момчета на планетата.

Някои от най -известните актьори и известни личности, като Том Харди, изглеждат добре с прищявка. Лапата на Харди е дива и неукротена отзад, но въпреки това той го издърпва със стил и изтънченост. Ключът е да не позволите нещо, което е извън вашия контрол, да повлияе на доверието ви.

Как да укротите Cowlick

Как да се отървете от Cowlick

Прически Cowlick

Има много прически, които можете да оформите, за да прикриете или укротите тази част от косата. Подходящата за вас мъжка прическа ще зависи от това къде се намира калпакът, предпочитания от вас начин за подстригване на косата и стилната визия, която искате.

Добрите прически за момчета с качулки обикновено започват със средна дължина до дълга коса. Независимо дали кожухът ви е отпред или отзад, по -дългите стилове позволяват на теглото на косата ви да издърпа нишките, докато се слее с останалата част от вашата прическа. Ако дългата коса не отговаря на вашия стил, трябва да изберете подстригване въз основа на позицията на облизване.

Прически Cowlick

Момчета, които го получават в предната част на главата, могат да използват прическа, помпадур, острие или отстранена прическа, за да скрият краката. Къса коса с къса коса също може да бъде оформена разхвърляна с матов продукт за текстуриран, естествен завършек. Тези прически и прически за мъже работят добре, ако косата ви е гъста, пълна и здрава.

Мъжете с къса тънка коса могат да я изпънат, така че оформянето да действа като камуфлаж, докато престилката отпред може да бъде скрита с ресни или изрязан връх. По -дългият бретон може да помогне за справяне с непокорната коса при оформянето.

С къса коса отстрани и отзад, сдвоена с къса до средна дължина прическа отгоре, момчетата могат да ги оформят с лакомо отпред и все още да изглеждат стилно.

Мъжки прически Cowlick

Използвайте правилните продукти за коса

Най -добрите продукти за коса с козирки зависят от вашия тип коса, дължина, подстригване и прическата, която искате да постигнете. Мъжките прически като подстригване, гребен, помпадур, прищявка, хлъзгане назад и странична част ще изискват стилизиращ продукт с висока хватка.

Ако искате да оформите рошав, разхвърлян вид, помислете дали да не използвате силна матова помада, восък или глина за текстурирано покритие. За момчета с вълнообразна или къдрава коса, стайлинг крем, спрей с морска сол или мус могат да подобрят естествената текстура на косата ви, като същевременно минимизират накъсването.

Когато нанасяте най -добрия продукт за вашия каучук, ще искате да използвате сешоар, за да увеличите максимално здравината на вашия стайлинг продукт.

Как да оформите коса с Cowlick

Използвайте сешоар

Използването на сешоар трябва да бъде вашият ход за справяне с краката. Оставянето на косата ви да изсъхне естествено добавя по -голям акцент към потока на вашите коси, докато се движат във всяко положение, което пожелаят.

Със сешоар е по -лесно да направите лапата си част от разреза, тъй като можете да я издухате, така че да изглежда по -малко нервна. Направете го, докато е мокро, тъй като това ще даде на косата ви по -голяма гъвкавост, и използвайте четка, за да я нагласите на място.

Използвайте сешоар

Пораснете косата си

Нарастването на косата ви работи добре, защото включва допълнителен обем и пълнота във вашия стил. Когато това се случи, прическата ви може да скрие неопитомените части и качулката ви няма да се откроява толкова много. По -дългата коса също е по -тежка и може да се използва за фиксиране на крака чрез претегляне. Поради тази причина момчетата с къса коса имат по -забележими качулки, докато дългите прически опитомяват проблема.

Пораснете косата си

Използвайте по -малко шампоан и повече балсам

Ще ви трябва алтернатива, ако не харесвате начина, по който изглежда дългата коса, а използването на по -малко шампоан и повече балсам е отговорът. Това е така, защото вашият балсам придава обем на косата ви, като я напоява с масла и жизненоважни хранителни вещества. Шампоанът има обратен ефект, правейки косата ви по -светла и по -вероятно да се открои под формата на лапа.

Шампоан по -малко и състояние повече

Говорете с професионален бръснар

Последната ви мярка е да говорите с професионален бръснар или стилист за вашите възможности. Благодарение на техните специализирани познания, те могат да ви посъветват какви стъпки да предприемете. Например, ако имате къса коса и искате да я отглеждате по -дълго, помолете бръснаря си да я подстриже, така че лапата ви да е по -къса и да избледнее във вашата прическа, вместо да расте с останалата част от косата ви.

Стилистите също знаят кои продукти за коса са най -полезни, така че винаги е разумно да подберат мозъка си.

Въпреки че консултацията с професионалист може да струва повече от това да се лекувате сами, но поне ще бъдете спокойни, че това ще бъде по -малко забележимо, след като приключат с подстригването и оформянето. Ако имате приятел, който е с крака и харесва кройката си, трябва да ги попитате кой бръснар използват.

Говорете с вашия бръснар

Как да се отървете от Cowlick

  • Използвайте силни продукти за коса, като помада с висока фиксация, восък, глина или гел.
  • Удължете косата си по -дълго, за да добавите допълнително тегло и обем.
  • Изберете прическа за вида на cowlick. Куиф или помпадур е най -подходящ за качулки отпред близо до линията на косата ви, докато отрязаното отрязване или изрязването на върха е полезно, ако е отзад.
  • Шампоан по -малко и кондициониране по -често, за да се възползвате от естествените масла на косата си.
  • Попитайте вашия бръснар за нови прически и прически, които ще оправят краката.
  • Включете страховито във вашия стил и прегърнете външния вид.