Как да си обръснеш главата

Независимо дали сте оплешивяващи, имате отстъпваща линия на косата или просто предпочитате чист вид, бръсненето на главата е лесен начин да се подстрижете с ниска поддръжка. Въпреки че има много причини да си обръснете главата, процесът изисква правилните инструменти и малко търпение. Ако искате само подстригване, тогава всичко, от което се нуждаете, са машинки за подстригване и огледало за баня. За момчета, които искат да обръснат главата си плешиво за елегантен стил, ще искате да следвате стъпка по стъпка процес, за да получите гладко, чисто бръснене без порязвания, врастнали косми или бръсначи. За вдъхновение и съвети сме съставили това ръководство за това как да обръснете главата си правилно за перфектното подстригване.

Как да си обръснеш главата

Бръмнете главата си с машинки за подстригване

За начало ще ви трябват качествени машинки за подстригване за гладка, плътна подстригване. Най-добрите машинки за подстригване на коса за мъже са направени със самозаточващи се остриета, мощен двигател и акумулаторна батерия с дълъг живот. В идеалния случай ще искате да инвестирате във водоустойчив дизайн за суха и мокра употреба, както и за лесно почистване. Също така ще искате да изберете акумулаторни ножици за удобно използване.

Препоръчваме професионални машинки за подстригване на бръснари от една от най -добрите марки в козметичната индустрия, като Wahl, Andis, Oster и BaBylissPro. Момчетата също могат просто да използват мощен тример за брада, способен да подстригва гъста коса.

Бръмнете главата си с машинки за подстригване

Когато бръмчите по главата, ще ви е необходимо трипътно огледало и чиста зона с добро осветление. Огледалото ще ви помогне да бръмчите косата в задната част на главата и зад ушите и шията. Осветлението също е от съществено значение, защото ще разкрие всички петна, които са неравномерни или не са напълно подрязани.

Използвайте машинката за подстригване без предпазител и започнете да подстригвате косата на върха на главата си. Започнете бавно и преминете през една и съща област многократно, за да сте сигурни, че издърпате всичко. След като подредите косата си до най -краткото подстригване, вие сте готови да подготвите скалпа си за бръснене.

Продажба Акумулаторни ножици за коса Wahl Color Pro 42 572 отзива Акумулаторни ножици за коса Wahl Color Pro

 • Безжично удобство – Color Pro Cordless е…
 • Цветно кодирани водещи гребени – Намиране и…
 • Хигиенно подстригване – Тъй като нашите остриета са…

27,85 долара Купи сега

Подгответе скалпа си, като измиете и ексфолирате с топла вода

Бръснене на главата

Преди да намажете с крем за бръснене и да започнете да се бръснете с бръснач, ще искате да подготвите скалпа си. Ако искате да направите това ефективно, вземете душ с топла вода и измийте главата си, за да почистите и ексфолирате главата си.

Най -добрият начин за бръснене на косата е веднага след душ, защото топлата вода ще отвори порите ви, ще отпусне кожата ви и ще омекоти косата ви. Този процес ще ви гарантира чисто гладко бръснене без дразнене на кожата или изгаряне на самобръсначка. Измиването също помага за почистване на порите и избягва нежеланите врастнали косми по -късно.

Препоръчваме да използвате висококачествен шампоан и балсам, за да поддържате косата и кожата си хидратирана и подхранена. Естествени продукти за грижа за косата като Brickell Мъжки ежедневен комплект шампоан и балсам ще спре кожата ви да изсъхне и ще предпази скалпа ви.

Brickell Мъжки ежедневен комплект шампоан и балсам 2861 отзива Brickell Мъжки ежедневен комплект шампоан и балсам

 • Какво прави: Този мъжки комплект за грижа за косата съдържа…
 • За кого е: Мъже на всяка възраст с всякакъв тип коса…
 • Как работи: Тези две естествени грижи за косата…

$ 37,00 Купи сега

Използвайте масло за бръснене, за да смажете главата си

Най -добрият начин да обръснете главата си

Точно като бръсненето на лицето и брадата, ще искате да нанесете масло за предварително бръснене за допълнително смазване. Маслото за бръснене допълнително омекотява и овлажнява кожата и косата ви за лесно бръснене.

Това ще действа като допълнителна бариера между главата ви и самобръсначката, позволявайки на острието да се плъзга, като същевременно предпазва скалпа ви от порязвания/нарязвания, изгаряне на бръснача и врастнали косми.

Препоръчваме масло за предварително бръснене с изцяло натурални съставки като масло от жожоба, рициново, кокосово, слънчогледово и авокадо масло. Бъдете щедри и втривайте този продукт за бръснене в скалпа, докато не покриете равномерно главата си.

Изкуството да бръснеш маслото за брада преди бръснене за мъже, предпазва от дразнене и изгаряне на бръснача, клинично тествано за чувствителна кожа, сандалово дърво, 2 Fl Oz 1496 отзива Изкуството да бръснеш маслото за брада преди бръснене за мъже, предпазва от дразнене и изгаряне на бръснача, клинично тествано за чувствителна кожа, сандалово дърво, 2 Fl Oz

 • Препоръчва се за ежедневно облекло
 • Този продукт е предимно за мъже
 • Това е висококачествен продукт, изработен с високо качество…

$ 25,00 Купи сега

Нанесете висококачествен крем за бръснене

Бръснене на главата плешиво

След като главата ви се намаже, сте готови да използвате крем за бръснене. Най -добрият крем за бръснене за мъже, които бръснат главата си, е произведен от HeadBlade HeadSlick крем за бръснене.

Този крем крем за бръснене е специално формулиран с лубриканти, за да постигнете гладко и гладко бръснене на главата си. Водоразтворим и лесен за използване, ще искате да инвестирате в качествен крем за бръснене на главата.

Кремът за бръснене е един от най -важните продукти за бръснене, особено ако имате чувствителна кожа. Крем с най-висок рейтинг ще поддържа скалпа ви овлажнен и няма да раздразни скалпа ви, да причини възпаление или да доведе до изгаряне на бръснача.

След като сте избрали добър крем за бръснене, нанесете лек слой върху цялата си глава. Използвайте огледалото си, за да проверите дали сте покрили всяка част и сте готови да започнете бръсненето.

Продажба Охлаждащ крем за бръснене Cremo Barber Grade, удивително превъзходен ултра-хлъзгав крем за бръснене, бори се с нарязвания, разфасовки и изгаряне на бръснача, 6 унции (2 опаковки) 13 866 отзива Охлаждащ крем за бръснене Cremo Barber Grade, удивително превъзходен ултра-хлъзгав крем за бръснене, бори се с нарязвания, разфасовки и изгаряне на бръснача, 6 унции (2 опаковки)

 • Невъзможно хлъзгавата формула се бори с прорези, дразнене…
 • Дава ви близко и удобно бръснене
 • Охлаждащата формула съдържа мента и ментол…

11,98 долара Купи сега

Изберете добър бръснач

Бръснете главата си с бръснач

Когато избирате инструмент за бръснене, ще искате да изберете самобръсначка, предназначена за бръснене на главата. Някои момчета харесват самобръсначка с патрони като Gillette или Bic, докато други предпочитат предпазна самобръсначка. Ако сте начинаещ, по -добре е да започнете с самобръсначка с патрони за лесно и гладко бръснене. Когато търсят качествена самобръсначка, момчетата трябва да вземат предвид броя на остриетата и ефективността на прикрепената смазка. Gillette Fusion5 ProGlide и ProShield са отлични мъжки бръсначи за тази работа.

Визуализация Оценка на продукта Цена Цена
Gillette ProGlide Мъжки ножчета за бръснач, 4 пълнителя Gillette ProGlide Мъжки бръснарски ножчета, 4 остриета 25 703 отзива $ 16,48 Купи сега
Gillette ProGlide Shield Мъжки ножчета за бръснене, 4 броя Gillette ProGlide Shield Мъжки ножчета за бръснене, 4 броя 9 817 отзива 17,97 долара Купи сега

Ако планирате редовно да си бръснете главата, може да искате да инвестирате в предпазна самобръсначка или висококачествени продукти за бръснене на главата като HeadBlade. Тези видове самобръсначки ще ви осигурят най -близкото и гладко бръснене, като същевременно ще намалят дразненето и изгарянето на кожата.

Естествено, едно острие, плъзгащо се по главата ви, е рисковано начинание и трябва да бъде запазено за опитни самобръсначки. Препоръчваме Бритва за безопасност на Merkur с дълга дръжка или една от най-високо оценените самобръсначки от HeadBlade.

HeadBlade MOTO Мъжка за бръснене на глава и череп за мъже 2238 отзива HeadBlade MOTO Мъжка за бръснене на глава и череп за мъже

 • Победител в Red Dot Design Award 2017, A’Design Award…
 • Изработен с пластмасово дъно с гумен пръстен за пръсти,…
 • Двуосното окачване позволява на MOTO да се търкаля…

$ 12,99 Купи сега

Бръснете главата си

Обръснете главата си плешиво

Когато бръснете главата си, ще искате да отделите време, да бъдете точни и да не използвате прекалено голям натиск. Започнете с бавни, кратки удари по посока на растежа на косата. Ако вървите прекалено бързо, може да пропуснете косата или да се накъснете. Започнете да бръснете отстрани главата си и не забравяйте да изплаквате самобръсначката си с топла вода на всеки няколко удара, за да поддържате остриетата чисти и гладки.

След първия си проход, използвайте огледало, за да проверите страните и след това отново нанесете крем, ако е необходимо, за да почистите. За мъже, които се чувстват удобно да боравят с самобръсначка, нанесете отново масло и крем за бръснене и изрежете върху зърното за най -близко бръснене.

След като завършите страните, преминете към върха и започнете от задната част на главата. Ще искате да се обръснете по посока на челото си. След като обръснете цялата глава и покриете всеки участък няколко пъти, можете да решите да се обръснете срещу зърното за по -близко подрязване.

В този момент трябва да имате гладко обръсната плешива глава. Ако не, нанесете още един кръг масло и крем, за да повторите процеса с допълнително внимание върху останалите косми. След като сте доволни от резултата, можете да преминете към измиване, ексфолиране и овлажняване на скалпа.

Измийте обръснатата си глава

Бръсната глава

Подобно на лицето след бръснене на брадата, важно е да изплакнете главата си и да измиете скалпа си със студена вода. Студената вода ще ви помогне да затворите порите си, да стегнете кожата и да успокоите скалпа. Почистването и ексфолирането също играят роля, като ви помагат да избегнете врастнали косми и изгаряне на самобръсначка. Ако имате чувствителна кожа, можете да поставите ледено студена кърпа, за да овладеете възпалението.

Нанесете лосион след бръснене, за да успокоите кожата и да предотвратите вродените косми

Бръснене на главата плешиво правилно

След това трябва да нанесете след бръснене без алкохол с естествени антисептични и овлажняващи свойства. Качествен лосион или балсам за след бръснене ще почисти скалпа ви, ще предпази и подхрани кожата и ще намали дразненето и изгарянията. Най-добрите продукти след бръснене често имат масло от чаено дърво или хамамелис заради техните естествени антибактериални ползи. По същия начин, изберете лосион, направен от изцяло натурални органични съставки, за да увеличите максимално хидратацията.

Pacific Shaving Company, кофеин за след бръснене с кофеин-помага за намаляване на появата на зачервяване, със безопасни, естествени и растителни съставки, успокоява кожата, без парабени, произведено в САЩ, 3 унции (2 опаковки) 2359 отзива Pacific Shaving Company, кофеин за след бръснене-помага за намаляване на появата на зачервяване, със безопасни, естествени и растителни съставки, успокоява кожата, без парабени, произведено в САЩ, 3 унции (2 опаковки)

 • Успокояващи: Естествено извлеченият кофеин помага за намаляване…
 • ЕСТЕСТВЕН: Кофеинът е мощен антиоксидант, който…
 • ПРИЯТЕЛСКО ПЪТУВАНЕ: Нашият размер от 3,4 унции е идеален за…

$ 15.50 Купи сега

Защитете скалпа си със слънцезащитен крем или овлажнител с SPF

Защитете плешивата си обръсната глава

Мъжете с плешива глава са склонни към слънчеви изгаряния, така че ще трябва да започнете да носите слънцезащитни продукти, за да защитите скалпа си от слънцето. Можете да избегнете болезнени слънчеви изгаряния по главата, като същевременно поддържате кожата овлажнена, като нанесете слънцезащитен крем с достатъчно SPF. Лек, бързо абсорбиращ ежедневен овлажнител със защита SPF 20 ще свърши работа. Препоръчваме продукт с немазна формула, за да можете лесно да нанасяте отново на всеки няколко часа и постоянно да поддържате скалпа си хидратиран и защитен.

Ако не се грижите за кожата на главата си, бързо ще започнете да забелязвате изгаряния и суха, лющеща се кожа, която е едновременно неудобна и грозна. Лосион за скалпа също е необходим за грижа и поддържане на кожата, за да се избегнат бръчки.

Що се отнася до продуктите за бръснене на главата, предлагаме да инвестирате в най -добрите бръсначи, масла, кремове и лосиони. Подобно на манипулирането, поддържането на гладко обръсната глава изисква търпение и изисква подходяща грижа с подходящите инструменти.

Двойно овлажняващ крем за лице Jack Black SPF 20, 3.3 ет. унция Двойно овлажняващ крем за лице Jack Black SPF 20, 3.3 ет. унция.

 • Олио от макадамия, масло от жожоба и глицерин осигуряват…
 • Фосфолипидите свързват влагата с кожата и…
 • Мента, евкалипт и ментол освежават и…

$ 28,00 Купи сега

Как да обръснете главата си плешиво с електрическа бръснач

Как да обръснете главата си плешиво с електрическа бръснач

Ако нямате търпение за традиционна самобръсначка, добрата новина е, че можете да използвате електрическа самобръсначка, за да обръснете главата си плешиво. Електрическите самобръсначки са лесни за работа, удобни и бързи за използване и въпреки това ви осигуряват гладко бръснене. Не можете обаче да очаквате същите резултати и това няма да издържи почти толкова дълго, колкото самобръсначката.

С електрическа самобръсначка ще получите чисто обръсната глава за няколко дни в зависимост от това колко бързо расте косата ви. Ползата от електрическите тримери е, че свеждат до минимум дразненето, порязванията, неравностите и врастналите косми, защото тези инструменти за подстригване няма да счупят кожата.

Горещо препоръчваме самобръсначките от фолио от И е и Уол, но можете да използвате a самобръсначка с въртяща се глава също така. Най -добрият начин за бръснене с електрическа самобръсначка е все още да подстригвате косата с къса коса и след това да използвате този инструмент за бръснене за плешива глава.

Продажба Andis 17150 (TS-1) Pro Foil литиево-титаново самобръсначка за фолио, кабел/безжичен, сив 31 564 отзива Andis 17150 (TS-1) Pro Foil литиево-титаново самобръсначка за фолио, кабел/безжичен, сив

 • Остриета на самобръсначка с шахматна глава за по-близко бръснене.
 • Литиево-йонната батерия осигурява максимална мощност.
 • Идеален за довършване на стърнища и избледняване…

$ 57,99 Купи сега