Как да спрем отпадащата линия на косата

Отпадащата линия на косата може да бъде стресираща, но косопадът е по -често срещан при мъжете, отколкото бихте очаквали. Всъщност отстъпващата линия на косата често е наследствена, така че погледнете линията на косата на баща си или дядо си за улики за изтъняване на косата и плешиви петна. Има обаче много начини за предотвратяване и отстраняване на отстъпващата линия на косата. Може би лошият начин на живот води до загуба на коса. Въпреки че по -добрият живот може да помогне, може да помислите и за продукти, лечения и естествени домашни средства.

Ако сте забелязали, че линията на косата ви започва да се отдръпва, тогава ще искате да прочетете това ръководство за това как да спрете отпадащата линия на косата. От това, което причинява загуба на коса, до начините за възстановяване на намаляващата линия на косата, ние ще ви покажем какво да направите с косата си, за да я поддържате здрава.

Отстъпване на линията на косата

Какво е отстъпваща линия на косата?

Отстъпващата линия на косата означава, че косата ви започва да пада отпред и около слепоочията. Този тип косопад може да доведе до връх на вдовицата. Лошата линия на косата може да затрудни добрата прическа или да оформите модерна мъжка прическа, без да излагате плешиви петна.

Най -често отстъпващата линия на косата се причинява от хормони и генетични фактори. Около 95% от косопада при мъжете е резултат от наследствено оплешивяване при мъжете. За да се спре отпадащата линия на косата в тези случаи, момчетата ще трябва да преминат лечение, комбиниращо лекарства, шампоан и продукти за косопад, предназначени да направят косата на мъжете по -дебела и по -плътна.

Линията на косата ви може да започне да се отдръпва по -рано, отколкото бихте искали. До 35 -годишна възраст около 40% от мъжете са имали значителна загуба на коса, но в някои случаи изтъняването може да започне дори по -рано.

Какво е отстъпваща линия на косата

Освен генетиката, има редица други потенциални причини за отслабването на косата ви. Всичко от стрес до тютюнопушене, анемия, заболяване на щитовидната жлеза, дефицит на витамини, гъбички и автоимунно заболяване може да причини косопад, въпреки че обикновено е наследствен.

При мъжки тип плешивост обикновено е виновен хормонът дихидротестостерон (DHT). DHT е страничен продукт на тестостерона и причинява свиване на космените фоликули и често в крайна сметка спира да расте.

Шампоаните, блокиращи DHT, могат да бъдат полезни за понижаване на нивата на DHT в скалпа, но клинично е доказано, че лекарства като Propecia и Finasteride дават най -добри резултати.

Няма истински бърз лек за отпадаща линия на косата, но за вас има лечение както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Как да спрем отпадащата линия на косата

Отслабва ли косата ми?

Може да е трудно да се определи дали линията на косата ви всъщност се отдръпва. Твърде лесно е да продължите да се гледате в огледалото и да питате семейството и приятелите дали са забелязали промени в косата ви.

Лесен начин да разберете е да прокарате ръце през косата си или внимателно да хванете косата си. Ако косата ви падне, линията на косата ви може да се отдръпне. В крайна сметка момчетата със силни, дебели фоликули не трябва да виждат изтъняващи или плешиви участъци.

Как да разберете дали косата се отпуска

Друг начин да проверите дали косата ви се отдръпва е да разгледате стари снимки на вас. Проверете снимките си във Facebook – има ли видима разлика в линията на косата ви? Ако все още имате истински притеснения, не се колебайте да потърсите професионално мнение.

Отидете на лекар или клиника за коса, за да разберете какво имат да кажат. Загубата на коса може да е свързана с инфекция, гъбички или автоимунно заболяване. Дерматолог може просто да Ви предпише лекарства за лечение на основното състояние.

Отслабва ли косата ми

Как да поправим закъсала линия на косата

Има много начини да поправите отпадащата линия на косата в зависимост от здравословното състояние, причиняващо загубата. Първо, можете да фиксирате линията на косата само толкова много, без лечение за възстановяване на косата. Очевидно има ограничения за продуктите и лечението. Трансплантацията на коса обаче може да бъде прекалено скъпа за повечето.

Що се отнася до фиксирането на намаляваща линия на косата, промяната на прическата може да я прикрие. По същия начин правилната прическа за мъже може да вкара линията на косата в подстригването, за да сведе до минимум контраста и да помогне да се скрие фактът, че имате плешиво петно.

Други естествени решения включват по -добро хранене, редовни упражнения, понижаване на нивата на стрес, подходящ сън и спиране на тютюнопушенето.

Как да поправим закъсала линия на косата

Независимо от това, има по -драстични решения за косопад, които могат да спрат отслабващата ви линия на косата и дори да отростят косата ви. Рогаин и Миноксидил са ефективни при възстановяването на косата в областта на короната, докато DHT блокерите могат да предотвратят влошаване на отпадащата линия на косата..

След това има Finasteride или Propecia, които могат да предотвратят загубата и изтъняването и дори да възстановят линията на косата ви. Въпреки че това е одобрено от FDA лечение за косопад, което спира превръщането на тестостерона в DHT, то идва с потенциални странични ефекти.

С редица потенциални причини за косопад, има няколко начина за решаване на проблема. Просто трябва да сте сигурни, че ще намерите правилното лечение или решение за вас.

Предотвратете получаването на линията на косата

Възстановете вашата линия на коса с продукти

Ако искате да използвате продукти, за да възстановите отстъпващата си коса, има няколко, които можете да опитате. Някои ще работят веднага, други може да не ви свършат работа, но ще трябва да продължите да се опитвате да намерите правилните отстъпващи продукти за косата.

В края на краищата косата на всеки е различна, така че не губете надежда с продукти за косопад. Само не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, преди да приложите химикали върху косата си.

Regrow Hairline

Рогаин и Миноксидил

Първоначално миноксидил – активният химикал в Роген – се използва за лечение на високо кръвно налягане, но също така допринася за растежа на косата.

Сега често се използва за лечение на отпадащи линии на косата под формата на Rogaine, въпреки че ще намерите няколко висококачествени генерични продукти за много по-евтино.

Миноксидилът се предлага под формата на спрей или пяна и има за цел да увеличи максимално растежа на косата ви, като действа почти като тор, осигурявайки най -добрата среда за растежа на косата ви.

Той увеличава притока на кръв около космените фоликули, стимулира растежа на косата и удължава фазата на растеж, за да ви помогне да възстановите по -дебелата, по -пълна коса.

Опитвам Роген или друго лечение за косопад без рецепта с миноксидил, за да видите дали този продукт работи за вас.

Продажба Мъжка пяна Rogaine 5% миноксидил за косопад и повторен растеж на коса, локално лечение за изтъняване на косата, 3-месечна доставка 19 638 отзива Мъжка пяна Rogaine 5% миноксидил за косопад и повторен растеж на коса, локално лечение за изтъняване на косата, 3-месечна доставка

 • 3-месечна доставка на мъжка рогаин 5% миноксидилова пяна…
 • Формулиран с 5% миноксидил, нашият бързодействащ…
 • Лечението за растеж на косата при мъжете също съдържа…

$ 33,15 Купи сега

Финастерид

Финастерид действа по различен начин от миноксидил. Вместо да осигури оптимална среда за косата, която вече имате, тя спира тестостерона да се превърне в DHT, като блокира ензима 5а-редуктаза.

Финастеридът обикновено действа като по -скоро бариера и спира линията на косата ви да се отдръпне. Той е одобрен от FDA и дори може да насърчи растежа на косата ви.

Вземете 1 mg финастерид като дневно хапче и може да откриете, че той работи за вас, както при около 86% от мъжете. Потенциалните странични ефекти включват намалено сексуално желание и повишен риск от рак на простатата. Ще трябва да говорите с дерматолог, за да получите рецепта.

Ако обмисляте да използвате финастерид, силно препоръчваме да го допълвате с миноксидил, за да постигнете максимални резултати.

Получаване на продукти за коса

Актуални DHT блокери и шампоани за косопад

Шампоаните за косопад, които блокират DHT, са чудесни локални лечения. DHT блокерите се предлагат като шампоани или спрейове и трябва да се използват ежедневно за най -добри резултати. Най -добрите шампоани за блокиране на DHT на пазара се произвеждат от Ultrax Labs, Лаборатории за възстановяване на косата, и Pura D’or.

Тъй като тези шампоани са само локално лечение с ДХТ, те не са гарантирани, че ще работят така добре, както миноксидил и финастерид, и всички положителни ефекти вероятно ще бъдат доста леки.

Добрият шампоан за косопад обаче може да помогне, като допълнително понижи нивата на DHT в скалпа. Като поддържащо лечение, той може да премахне и спре останалия DHT в скалпа да се свърже с рецепторите.

В идеалния случай трябва да използвате DHT блокиращ шампоан заедно с други лечения. Ако тръгнете по пътя на шампоана, може да се наложи да опитате няколко, за да видите кой от вас работи най -добре.

Продажба Ultrax Labs Surge на косата | Кофеин шампоан за косопад, стимулиращ растежа на косата 8 унции 11 280 отзива Ultrax Labs Surge на косата | Кофеин шампоан за косопад, стимулиращ растежа на косата 8 унции

 • Научно подкрепена формулировка: усъвършенстван CaffinoPlex…
 • Nutrient Dense: Патентована смес от съставки…
 • Стимулирайте скалпа: Всичко започва с скалпа….

79,95 долара Купи сега

Витамини за растеж на косата

Друг вариант е да увеличите приема на витамини за растеж на косата. Докато витамините и минералите сами по себе си не могат да предотвратят плешивостта при мъжете, правилното хранене е важно за отглеждането на гъста, здрава коса.

Ще искате да се съсредоточите върху диета, богата на витамини А, В, С, D и Е, заедно с биотин, желязо, цинк и протеини. Биотинът е особено важен за насърчаване на здрав, бърз растеж на косата.

За оптимално здраве препоръчваме да приемате тези витамини чрез добра диета. Въпреки това, ако сте развили някакви недостатъци или имате проблеми с набавянето на достатъчно витамини или минерали, мултивитаминна добавка може да бъде полезна.

Само трябва да се отбележи, че е малко вероятно витамините да ви помогнат да възстановите косата, освен ако съществуващ дефицит не е основната причина за косопада ви.

От друга страна, а дневна мултивитаминна добавка също не може да те нарани. Можете дори да комбинирате витаминна добавка с DHT блокер и добавка за растеж на косата която включва палмето и биотин за предотвратяване на косопада и стимулиране на фоликулите.

Propidren от HairGenics - DHT блокер с Saw Palmetto за предотвратяване на косопада и стимулиране на космените фоликули за спиране на косопада и възстановяване на косата. 13 701 отзива Propidren от HairGenics – DHT блокер с Saw Palmetto за предотвратяване на косопада и стимулиране на космените фоликули за спиране на косопада и възстановяване на косата.

 • Научните изследвания за косопада показаха това…
 • Съдържа Saw palmetto и други мощни dht…
 • Също така включва биотин за укрепване на слабите и…

39,99 долара Купи сега

Спрете естествената коса

Диета и хранене

Ако предпочитате да не използвате продукти като тези по -горе, промените в диетата ви също могат да спрат отпадането на косата ви. Отново витамините А, С, D и Е могат да бъдат намерени в много храни. Уверете се, че приемате достатъчно желязо, цинк и протеини в диетата си.

Риба, яйца, сладки картофи, авокадо, ядки, горски плодове, чушки, боб, соя, пилешко месо, гръцко кисело мляко и бобови растения са отлични източници на хранене за добър растеж на косата.

Започнете с кръвен тест, за да проверите нивата си. Ако нямате балансирана диета, недостигът на хранителни вещества може да е причината косата ви да отстъпи. Някои модели на хранене също могат да увредят линията на косата ви.

Ако някога сте имали хранително разстройство или сте били на краш диета, може да имате недостиг на някои от ценните хранителни вещества, необходими за поддържане на косата ви да изглежда гъста и здрава. За най -добри резултати опитайте да се придържате към здравословна диета с постно месо, зеленчуци и плодове.

Диета

Спри да пушиш

Не е тайна, че пушенето е вредно за нас, но никотинът и различните отрови в цигарите могат дори да навредят на косата ви. Токсините в цигарения дим влияят отрицателно както върху хормоните, така и върху космените фоликули, а научните изследвания показват, че съществува реална връзка между пушенето и отпадащите косми.

Мъжете, които пушат кутия цигари на ден, са два пъти по -склонни да имат сериозен косопад в сравнение с мъжете, които никога не са пушили или са спрели да пушат.

Две групи хора бяха тествани в експеримент – първата група бяха всички пушачи, докато втората не. Установени са силни връзки между тютюнопушенето, косопада и преждевременното побеляване.

Спри да пушиш

Упражнение

Мъжете вече знаят, че упражненията са изключително важни като част от здравословния начин на живот и помагат косата ни да изглежда страхотно чрез засилено кръвообращение и производството на тестостерон.

Чрез упражнения циркулирате кръвта към главата си и това стимулира космените ви клетки, правейки косата по -гъста и по -бърза. По същия начин, когато произвеждате повече тестостерон (не DHT), косата ви расте по -добре.

Упражнение

Стрес

Стресът е важен фактор за косопада. Косопадът, причинен от стрес и тревожност, е толкова често срещан, че има своя собствена терминология – телогенен ефлувий. Ако стресът ви влияе сериозно, посетете лекар.

Можете обаче да намалите нивата на стрес, само като направите някои прости промени в начина на живот. Признайте и сортирайте всички проблеми, които може да имате в личния си живот или на работа. Може би опитайте релаксираща дейност като йога, медитация или дори упражнения. Опитайте да изрежете кафе, безалкохолни напитки, сладки закуски, шоколад и алкохол.

Стресът прекъсва естествения цикъл на растеж на космените фоликули, което може да доведе до спиране на растежа на косата или до просто падане. Но ако направите някои промени, може да видите, че косата ви ще стане по -здрава след няколко месеца и няма да е необходимо да купувате скъпи продукти за коса в процеса.

Стрес

Спи по -добре

Наред с намаляването на нивата на стрес, трябва да се стремите да спите повече часове. Това е особено вярно, ако работите дълги часове за сметка на правилния нощен сън.

Когато преминаваме през нормалния цикъл на сън, тялото произвежда човешки хормон на растежа или HGH. Ако сънят е прекъснат или не получавате достатъчно, ще имате по -малко HGH.

Това е свързано с редица здравословни проблеми, един от които е изтъняването на косата. Ако вашият график за сън се нуждае от работа, това може да е причината косата ви да се отдръпне.

Спи

Получаване на лечение за косата

Ако искате да предприемете по -сериозни действия, има лечения за косопад за отстъпваща линия на косата, за която си струва да помислите.

Много мъже получават трансплантация на коса от фоликуларна единица (FUE) или тапи за коса. Процесът включва вземане на кожата отстрани и отзад на скалпа, където има повече космени фоликули, и „включването им“ в участъците на главата ви, където губите коса. За извършване на процедурата се използва локален анестетик и има много малка болка.

Трансплантацията на коса за мъже не е гарантирано лечение и може да бъде скъпа, струваща между 5000 и 20 000 долара. Ако трансплантацията на коса звучи подходящо за вас, консултирайте се с Вашия лекар.

Лечение на косата

Естествени средства за косопад

Естествените средства за отслабваща линия на косата могат да бъдат чудесен начин да се избегнат химикали и лекарства със странични ефекти. Въпреки че тези билкови лекарства може да не възстановят линията на косата ви, те могат да помогнат за насърчаване на здрав скалп и по този начин да подпомогнат процеса на растеж на косата.

Рициново масло за прибираща се линия на косата

Рициновото масло може да бъде чудесен начин за стимулиране на здравия растеж на косата. Въпреки че прилагането на рициново масло не е надежден метод за възстановяване от косопад, използването на това естествено лекарство често може да работи.

Ако получите маслото и го масажирате внимателно в и около косата си, това може да помогне за насърчаване на притока на кръв към вашите космени фоликули. Дори само масажът на скалпа ви е полезен. Проучване показа, че масажирането на главата може да доведе до по -пълна коса.

Използването на рициново масло е евтино домашно лекарство, което си струва да опитате, преди да се обърнете към по -скъпи, сложни лечения.

Линия за коса с рициново масло

Как да предотвратим отслабваща линия на косата

Шампоани за косопад и възстановяване на растежа за мъже

Има шампоани за косопад и възстановяване на растежа за мъже, предназначени да предотвратят отпадане на линията на косата. Най -добре е да започнете да ги използвате при първите признаци на косопад, за да спрете всякакви по -нататъшни увреждания. Силен шампоан за косопад, който помага за растежа, трябва да се използва само веднъж на ден.

Всъщност е важно да не миете косата си твърде много. Прекомерното измиване може да причини косата ви да стане прекалено суха и чуплива, което може да доведе до по -голяма загуба или изтъняване на косата.

Продажба PURA D'OR Original Gold Label Шампоан против разреждане на биотин (16oz) с арганово масло, екстракт от коприва, Saw Palmetto, червени водорасли, 17+ DHT билкови активни вещества, без сулфати, естествени консерванти, за мъже & amp; Жени 18 683 отзива PURA D’OR Original Gold Label Шампоан против разреждане на биотин (16oz) с арганово масло, екстракт от коприва, Saw Palmetto, червени водорасли, 17+ DHT билкови активни вещества, без сулфати, естествени консерванти, за мъже & Жени

 • PURA D’OR е ЛИДЕРЪТ В ТЕРАПИЯТА ЗА РАЗРЕЖДАНЕ НА КОСА…
 • ПОДОБРЕТЕ ВЪНШНОСТТА НА КОСАТА: Няма повече лоша коса…
 • ЗАЩИТА & УСИЛВАЙТЕ КОСАТА си: Ключът ни активен…

$ 29,94 Купи сега

Хапчета за растеж на косата при мъжете

Друг вариант е да приемате хапчета за растеж на косата. Отново се консултирайте с Вашия лекар, преди да започнете каквато и да е програма с хапчета, но хапчетата за възстановяване на косата може да са подходящ вариант за Вас. Те могат да съдържат хранителни вещества като биотин, както и естествени DHT блокери.

Продажба ZHOU Hairfluence | Премиум формула за растеж на косата за по -дълга, силна и здрава коса | за всички типове коса | 60 зеленчукови капачки ZHOU Hairfluence | Премиум формула за растеж на косата за по -дълга, силна и здрава коса | за всички типове коса | 60 зеленчукови капачки

 • ЗДРАВА, БЪРЗО РАСТЯЩА КОСА. Искате по -здравословно,…
 • ВЪПРОСЪТ НА КОРЕНА: ХРАНИТЕЛНИ НЕДОСТАТЪЦИ. Неговото…
 • СВЕТЯЩА КОЖА & ЗДРАВИ НОКТИ. Докато може да отнеме…

17,95 долара Купи сега

Най -добрите прически за къса линия на косата

Независимо дали сте оплешивяващи, имате вдовишки връх или сте родени по естествен път с тънка коса, ще трябва да потърсите най -добрите прически и прически за отстъпваща линия на косата. Добрите подстригвания ще вложат отпадащата ви коса в подстригването и стила ви, като скриете плешивите си петна и фокусирате очите на друго място.

От избледняване и подрязване до къси разфасовки и разфасовки до дори дълги гребенчета и мъжки кок, ще намерите някои готини прически за мъже с отстъпващи линии на косата.

Най -добрите прически за къса линия на косата