Каква прическа трябва да си направя?

Ако някога сте се чудили какви прически ви подхождат и как трябва да подстрижете косата си, ето списък с най -яките стилове, които да получите през 2021 г. Разбихме различните прически за мъже според формата на лицето – овални, дълги, кръгли , квадрат, диамант и триъгълник. Ако се хванете, че питате „каква прическа трябва да направя?“, Разгледайте най -добрите прически за мъже по -долу, за да ви помогнем да изберете правилната прическа.

Най -добрите прически за мъже по форма на лицето

Тъй като формата на главата ви може да повлияе на това как различните кройки и стилове изглеждат върху вас, има смисъл само да знаете кои форми и прически на лицето са съвместими. Например, поради чертите на лицето и размерите им, прическата на овално или дълго лице трябва да се подстригва очевидно е различна от най -добрата прическа за мъж с кръгло лице. Ето защо категоризирането на прическите на мъжете според формата на главата е един от най -логичните начини да се гарантира, че ще се подстрижете добре в бръснарницата.

По -долу сме описали всяка от различните форми на мъжко лице, както и предоставихме примери и снимки на популярни стилове. От quiff, pompadour, хлъзгав гръб, текстурирана култура и изкуствен ястреб отгоре до видовете избледняване и подрязване отстрани, ето най -добрите прически за мъже по форма на лицето.

Каква прическа трябва да направя - най -добрите прически за мъже по форма на лицето

Прически за овална форма на лицето

Има много стилни прически за овално лице. Определящата характеристика на овалната форма на лицето е липсата на остри ъгли или ъгли близо до челото, бузите и брадичката. Поради симетрията и баланса си, повечето прически изглеждат страхотно на овални лица, включително избледняване и подрязване с гребен, прищявки, помподури, текстурирани гладки гърбове и коса с коса. Избягвайте обаче ресни и бретон, които могат да покрият челото ви и да направят лицето ви по -закръглено.

Косата на лицето и брадата не са задължителни за момчета с овално лице. Поради меките, гладки контури на челюстта, оставете гладко обръснати.

Четка назад

Овално лице - Четка назад

Подрязване с гребен над

Овално лице - подрязване с гребен над

Mid Fade с Pompadour

Прически за овални лица - Mid Fade с Pompadour

Конусно избледняване с Quiff

Прически за овални лица - Конусно избледняване с Quiff

Прически за кръгла форма на лицето

Има и разнообразие от готини прически за кръгли форми на лицето. Кръглите лица са приблизително равни по дължина и ширина, а линията на челюстта не предлага остри ъгли или определящи ръбове. За да създадете илюзията, че лицето е по -дълго, помислете за прически, които са къси отстрани, но добавят височина или обем.

Най -добрите прически за кръгли лица включват подрязване и високи избледняване, съчетани с помпадури, изкуствени ястреби (фохаукс), ресни, странични части, кафяви коси и дълги текстурирани гребени или гладки гърбове..

Докато брада не е необходима за мъже с кръгло лице, пълната квадратна брада може да придаде на челюстта по-издълбан вид.

Плешиво избледняване с хлъзгане назад

Прически за кръгли лица - плешиво избледняване с хлъзгав гръб

High Skin Fade с Pompadour

Прически за кръгли лица - High Skin Fade с Pompadour

Side Swept Brush Up

Прически за кръгли лица - отстрани с четка

Щръкналата коса

Прически за кръгли лица - пикантна коса

Прически за квадратна форма на лицето

Най -добрите прически за квадратни форми на лицето обикновено са къси и мъжествени. Квадратните лица са ъглови, остри и мъжествени. Подобно на кръгли форми на лицето, квадратните лица означават, че измерванията на дължината и ширината са сходни – единствената разлика е, че ъгълът на челюстта е по -остър.

Поради своята гъвкавост, най -добрите прически за квадратни лица варират от наистина къси мъжки прически, като подстригване, бръмчане или разрязване на екипаж, до по -дълги стилове, които придават малко обем в горната част, като четки, прищявки, помпи, разхвърляни култури , дълги гребени и традиционни гладки гърбове.

Мъжете с квадратно лице могат да пораснат леко стърнище, за да смекчат остротата на брадичката и линията на челюстта.

Buzz Cut

Прически за квадратни лица - Buzz Cut

High Fade с Quiff

Прически за квадратни лица - High Fade with Quiff

Crew Cut

Прически за квадратни лица - Crew Cut

Текстуриран гребен

Прически за квадратни лица - Гребен с текстура

Прически за дълга форма на лицето

Най -добрите прически за дълги форми на лицето обикновено помагат за изравняване на размерите на главата. Понякога наричани „продълговати“ или „правоъгълни“, дългите лица са по -дълги, отколкото широки. За да избегнете лицето ви да изглежда още по -дълго, мъжете с продълговати лица трябва да опитат къси прически отгоре, като например екипаж или бръмчане. Ако обаче искате повече обем отгоре, пропуснете краткото избледняване отстрани и можете да оформите косата си със странична част, да срешете или къса четка нагоре/коса с коса.

Момчета с продълговати лица също не трябва да растат брада, което допълнително ще удължи формата на лицето.

Изчетка

Прически за продълговати форми на лицето - изчеткайте

Странична част

Прически за продълговати форми на лицето - странична част

Side Swept Crew Cut

Прически за продълговати форми на лицето - Странично изрязано отрязване на екипажа

Къса пикантна коса

Прически за продълговати форми на лицето - къса пикантна коса

Прически за диамантена форма на лицето

Най -добрите прически за диамантени лица всъщност са едни от най -горещите кройки и стилове, които са в тенденция днес. Диамантената форма на лицето се характеризира със здрави, широки скули и дефинирана, ъглова брадичка. Тъй като лицата с форма на диамант обикновено са дълги и тесни, бръснарите и стилистите препоръчват многопластова прическа с голям обем, като ресни, изкуствен ястреб (фохаук), четка, странично почистване, роша, дълъг хлъзгав гръб или текстурирана култура.

Мъжете с диамантено лице могат да помислят за отглеждане на косми по лицето, за да омекотят брадичката и челюстта.

Текстурирано изрязване

Прически за диамантени форми на лицето - текстурирано изрязване

Faux Hawk (Fohawk)

Прически за диамантени форми на лицето - Faux Hawk (Fohawk)

Високо избледняване с ресни

Прически за диамантени форми на лицето - High Fade с ресни

Плъзнете назад

Прически за диамантени форми на лицето - хлъзгане назад

Прически за триъгълна форма на лицето

Модните прически за триъгълни лица са по -дълги и многопластови. Триъгълните форми на лицето подчертават ъгловите черти, най -вече с челюстта, която е по -широка от скулите. За да компенсирате по-малкото чело и да създадете симетрия, идеалната прическа за момчета с триъгълни форми на лицето е да избягвате къси избледняване отстрани и да опитате средно дълги текстурирани прически отгоре, като например измити бретон, ъглови ресни и разхвърляна коса.

Като се има предвид изявеността на челюстта, повечето мъже биха били най-добре обръснати.

Гребен над

Прически за триъгълни форми на лицето - гребен

Crew Cut

Прически за триъгълни форми на лицето - Crew Cut

Текстуриран Quiff

Прически за триъгълни форми на лицето - текстуриран киф

Средно избледняване с ъглови ресни

Прически за триъгълни форми на лицето - средно избледняване с ъглови ресни

Най -добрият продукт за оформяне на коса за мъже

С толкова много добри продукти за коса за мъже на пазара в наши дни, може да е трудно да се знае кои марки или стилизиращи продукти да се използват. Докато помадата, восъкът и глината са най -популярните в наши дни, всеки работи най -добре с различни прически.

За здраво задържане и блестящ завършек нанесете помада. За текстуриран, естествен вид с обем използвайте восък за коса, който предлага леко до средно задържане. За средна дължина до дълга коса вземете глина за коса, която осигурява движение и меко покритие.

Ето някои от най -добрите продукти за коса, които мъжете да купуват.

Визуализация Оценка на продукта Цена Цена
Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 опаковка - Strong Hold Коса Pomade за мъже - Средно блестящ гел за коса без восъчна основа на восък като люспи - Лесен за измиване - Цял ден за всички прически Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 пакет – Strong Hold Коса Pomade за мъже – среден блясък… 14 530 отзива $ 13.99 Купи сега
TIGI Bed Head за мъже Матиращ сепарационен восък, 3 унции TIGI Bed Head за мъже Матиращ сепарационен восък, 3 унции 4149 отзива 9,90 щ.д. Купи сега
Imperial Barber Classic Pomade, 6 унции Imperial Barber Classic Pomade, 6 унции 1547 отзива $ 22,00 Купи сега
Американски влакови екипажи, 3 унции, силно гъвкаво задържане с нисък блясък Американски влакови екипажи, 3 унции, силно гъвкаво задържане с нисък блясък 20 413 отзива 18,50 долара Купи сега
Гел за стилизиране AMERICAN CREW Firm Hold, 33.8 Fl Oz Гел за стилизиране AMERICAN CREW Firm Hold, 33.8 Fl Oz 6 204 отзива 33,76 долара Купи сега

Най -добрите прически за вашата форма на лицето

Ако сте в бръснарницата и се нуждаете от кратко ръководство за най -добрите прически за вашата форма на лицето, ето един прост преглед на нашите препоръки. Въпреки че това като цяло са най -добрите мъжки прически по форма на главата, всички момчета са различни и някои могат да извадят различни кройки и стилове, които други не могат.

Ето няколко от най -готините прически, които да получите според формата на лицето:

  • Кръгъл: помпадур, изкуствен ястреб, ресни, странична част, прищявка и остри коси с високо избледняване или подстригване
  • Квадрат: изрязване на бръмчане, изрязване на екипаж, четкане, quiff, помпозност, разхвърляно изрязване и дълъг гребен с избледняване или подрязване
  • овал: гребен, прищявка, текстура хлъзгав назад, коса с шипове и Ivy League с избледняване на кожата, обръснати страни или подрязване
  • Дълго: изрязване на екипажа, бръмчане, къса странична част, гребен, къса четка и текстурирано изрязване със заострени страни или ниско избледняване
  • Диамант: ресни, изкуствен ястреб, четка нагоре, странично почистване, разхвърлян връх, дълга нарязана коса и текстурирана резитба с къси страни
  • Триъгълник: къса до средна дължина на косата със заострени страни или подрязване

Вижте тук за още готини прически за мъже.