Kappersschool: hoe word je een kapper?

Als je kapper wilt worden, moet je kappersscholen, klassen, staatslicentievereisten, kosten en duur van verschillende programma’s onderzoeken. Omdat er altijd vraag naar kappers zal zijn, kan kapper zijn een geweldige carrière bieden. Maar voordat je begint, moet je een kappersvergunning hebben. Er zijn veel traditionele en online kappersscholen, cursussen en trainingsprogramma’s die je kunnen helpen transformeren van beginner tot meester-kapper.

Om je te inspireren, vind je hier een complete gids om kapper te worden. Van hoe lang tot hoeveel kappersschool, we zullen alles behandelen wat u moet weten om uw kappersvergunning te krijgen en uiteindelijk uw eigen kapperszaak te openen!

Hoe word je een kapper?

Hoe word je een kapper?

Hoewel de licentievereisten om kapper te worden per staat verschillen, zijn de meeste kappers verplicht om meerdere kapperscursussen te volgen en 1500 uur les te krijgen op de kappersschool. Hoewel sommige studenten die kapper willen worden, al de vaardigheden hebben om haar te knippen die nodig zijn om succesvol te zijn in het beroep, zelfs voordat ze lessen volgen, zijn professionele kapperszaken wettelijk verplicht om alleen personen in te huren met een licentie.

Wees een kapper

Als je zeker bent van ons vermogen om haar te knippen, vervagingen te geven en baarden te stylen, dan kun je altijd een online kappersschool overwegen om het proces te versnellen. Hoewel je nog steeds persoonlijke training nodig hebt om je certificering te behalen, kunnen online lessen goedkoop en handig zijn. Als kapper worden iets is dat je serieus wilt nastreven, lees dan verder om te leren hoe je een kapperslicentie kunt krijgen, zodat je je carrière kunt beginnen.

Hoe een kapperslicentie te krijgen?

Als u op zoek bent naar een kappersvergunning, zijn er een aantal stappen waar u rekening mee moet houden. Om te beginnen kan het verkrijgen van een kappersvergunning en het verkrijgen van een certificaat om in uw plaatselijke kapperszaak te werken van staat tot staat verschillen.

Elke staat heeft een onafhankelijke Raad van Barbering en Cosmetologie. Hoewel veel van de vereisten erg op elkaar lijken, kan het worden van een kapper in Californië andere regels hebben dan het krijgen van een licentie in Texas, New York, Florida, Massachusetts, Illinois, Washington, New Jersey, Georgia of Colorado.

U moet de eisen voor uw staat controleren, aangezien de verschillende wetten, voorschriften en cursussen allemaal zullen verschillen, maar alle staten vereisen dat u naar een kappersschool gaat om een ​​licentie te krijgen om als betaalde professional te werken. We zullen echter de meest voorkomende vereisten bekijken om een ​​kapperslicentie te krijgen.

Hoe een kapperslicentie te krijgen?

Middelbare School Diploma of GED

In alle staten moet je je middelbare schooldiploma of GED hebben. Je kunt naar de kappersschool gaan terwijl je nog op de middelbare school zit, via community college-lessen ‘s nachts, maar uiteindelijk moet je de middelbare school afmaken om je licentie te halen.

Een goedgekeurd kapperstrainingsprogramma voltooien

Om je licentie aan te vragen en kapper te worden, moet je een goedgekeurd trainingsprogramma volgen. Kappersscholen bieden cursussen aan zoals haren wassen, knippen, stylen, hygiëne en sanitaire voorzieningen, kleuren en scheren. Andere aspecten van de programma’s kunnen betrekking hebben op beste zakelijke praktijken, het starten van een kapperszaak en staatswetten, regels en voorschriften voor kappers.

Bij sommige boards moet je ook als leerling werken of een bepaalde hoeveelheid werk doen om ervaring op te doen voordat je je licentie kunt halen. Ook zul je voor veel kapperscursussen op de campus moeten werken, omdat je veel praktisch werk zult doen. Dit betekent dat je lesuren nodig hebt om in aanmerking te komen voor je kappersexamen.

Kapperstrainingsprogramma

Als u bijvoorbeeld een kappersvergunning wilt krijgen in Californië, Illinois en Texas, moet u een programma vinden op een school die is goedgekeurd door de staatsraad. Om het staatsexamen voor certificering af te leggen, heb je in totaal 1.500 uur klassikale instructie en training nodig. De indeling van deze cursussen kan als volgt zijn:

  • 1.100 uur technische instructie en praktische training voor haarstyling
  • 200 uur technische instructie en praktische training voor gezondheid en veiligheid
  • 200 uur technische instructie en praktische training voor scheren

Doe het State Board kappersexamen

Als je de vereiste uren hebt behaald, moet je een aanvraag indienen. Schrijf je snel in, want het kan zijn dat je 8 weken moet wachten voordat je aanvraag is verwerkt en goedgekeurd. Als je een goed programma van een gerenommeerde school hebt voltooid, hebben je lessen al alles behandeld wat je moet weten voor de test.

Staatsraad kappersexamen doen

In feite zullen de beste kappersscholen je waarschijnlijk een proefexamen laten doen om je huidige paraatheid te meten en waar je misschien moet verbeteren.

Ten slotte moet je het officiële examen afleggen: een tweedelige test met een computergebaseerd schriftelijk gedeelte en een praktisch gedeelte. De eerste helft bevat ongeveer 100 vragen om in 90 minuten te beantwoorden en zal alles behandelen wat je hebt geleerd. Het tweede deel vereist dat je haar daadwerkelijk knipt. Als je slaagt, ben je officieel een gediplomeerde kapper.

Kapperslicentie online

Het online halen van een kappersvergunning is gemakkelijk en eenvoudig als je over de nodige kappersvaardigheden beschikt om het staatsexamen te halen. Hoewel je je nog steeds moet inschrijven voor een kappersschool om je uren te krijgen, kun je al je lessen online volgen en het proces versnellen. Je hoeft alleen maar de juiste online kappersschool te vinden om aan je behoeften te voldoen.

Kapperslicentie online

Raadpleeg de licentievereisten, wet- en regelgeving van uw staat voor meer informatie over het online verkrijgen van een kapperslicentie. U vindt er ook een lijst met goedgekeurde kapperscursussen en -programma’s bij u in de buurt. Er zijn misschien zelfs gratis kappersscholen en trainingsprogramma’s die u kunt bijwonen. Op zijn minst bieden de meeste community colleges bij jou in de buurt ‘s avonds goedkope lessen aan.

Beste online kappersscholen

Beste online kappersscholen

Programmabeschikbaarheid

Om kapper te worden, is veel praktische, praktische training nodig, zoals het knippen van haar, dus instapprogramma’s zijn niet alleen online beschikbaar. Over het algemeen moet je je inschrijven bij een kappersschool die een geschikt trainingsprogramma heeft met persoonlijke instructeurs die je kunnen helpen bij het leren van kapperstechnieken.

Studenten kunnen echter sommige cursussen online volgen. Lessen over sanitaire voorzieningen, hygiëne, goede zakelijke praktijken, wet- en regelgeving kunnen online beschikbaar zijn.

Kapperslessen

Licentievereisten

In alle staten zijn er vergunningsvereisten voor kappers en schoonheidsspecialisten. Professionals moeten meestal zowel een test afleggen als een onderwijsprogramma afronden, dat over het algemeen wordt aangeboden door de licentiecommissie van uw staat.

Als u de vereiste training voltooit en uw professionele certificering behaalt, opent dit meer deuren voor kappers die willen doorgroeien naar hogere functies, zoals instructeur of manager.

Online kapperscursussen

Vacature

Als een kappersschool je wil helpen om werk te vinden en daarna aangenomen te worden, betekent dit dat ze investeren in hun studenten en vertrouwen hebben in hun programma. De alumni, connecties en het ondersteuningssysteem van een school zijn cruciaal voor uw toekomstige succes.

Kies een gerenommeerde school

Net alsof je van plan bent om aan een traditionele hogeschool of universiteit te studeren, is het belangrijk dat je een gerenommeerde school kiest die hoogwaardige training biedt. Met groei in zowel de schoonheidssector voor mannen als de digitale wereld, heb je genoeg opties om door te bladeren – het is aan jou om de slechte uit te roeien.

Kappersschool

Zorg ervoor dat de cursus is gepland door professionals uit de industrie en u alles leert wat u moet weten over alles wat naast het knippen en stylen van haar komt kijken. Je eigen bedrijf openen, zelf instructeur worden en werk vinden zijn allemaal vaardigheden die kunnen worden opgenomen in cursussen die worden gegeven door gerenommeerde scholen.

Collegegeld

Iedereen die overweegt naar een kappersschool te gaan, vraagt ​​zich al af “hoeveel gaat de kappersschool me kosten?” Hoewel de opleiding die je krijgt de belangrijkste factor is, kunnen de kosten van het collegegeld een programma het geld waard maken of niet. De reputatie en locatie van een school hebben invloed op hoeveel het programma in rekening zal brengen.

Kosten kappersschool

U moet echter met afgestudeerden praten en online beoordelingen lezen om te zien wat oud-studenten te zeggen hebben over lessen en instructeurs. Wees bovendien niet bang om te vragen naar financiële hulp, studieleningen en beurzen.

Fulltime of parttime programma

De meeste traditionele en online kapperslessen kunnen voltijds of deeltijds worden gevolgd. Als je een gezin hebt om te onderhouden of andere verplichtingen in het leven hebt, heb je misschien een avondprogramma voor een kappersschool nodig. Gezien de kosten van een kappersschool, wees eerlijk tegen jezelf en bepaal of je een bepaald schema aankan.

Fulltime versus parttime kappersprogramma's

Online kapperscursussen

Hoe haar te knippen

Deze cursus draait om de basis. Studenten leren de basis van het kappersvak, inclusief het gebruik van apparatuur zoals tondeuses, scharen, detailers, kammen en scheerapparaten. Je leert ook hoe je goede kapsels kunt geven en de meest populaire kapsels kunt stylen. Als je van plan bent om online kapperscursussen te volgen, is dit er een waarmee je moet beginnen.

kapperszaak

Wetten voor kappers en cosmetologie

Het is van vitaal belang om de wetten rond uw verantwoordelijkheden als kapper te kennen, evenals de voorschriften met betrekking tot inspecties, straffen en gezondheidsnormen. Natuurlijk kunnen de wetten in elke staat anders zijn, dus hoewel deze cursus online kan worden gevolgd, weerspiegelt deze over het algemeen de standbeelden en codes van de staat waarin de campus van de school zich fysiek bevindt.

Zoals we hebben gezien, is het belangrijk om dit goed te doen als je je licentie wilt, dus dit is een cursus die je moet volgen om je te kwalificeren.

Veiligheid en sanitaire praktijken

Als je van plan bent kapper te worden, moet je weten hoe je een veilige en hygiënische service kunt bieden. Deze cursus laat zien hoe u veilig en schoon kunt zijn en tegelijkertijd hoogwaardige service kunt bieden. Je leert ook over de risico’s van slechte hygiëne, zoals infectie.

Studenten van de cursus leren welke voorzorgsmaatregelen en stappen moeten worden genomen om de werkomgeving schoon te houden bij het omgaan met klanten.

Online kappersschool

Kapper Instructeur

Mocht je zelf kappersinstructeur willen worden, dan kan deze cursus je helpen om toekomstige kappers les te geven in barberen, knippen en stylen. Het bestaat over het algemeen uit een combinatie van online werk en ervaring uit de eerste hand in de klas. Als onderdeel van de cursus kun je alles leren, van het plannen van lessen en activiteiten tot het beoordelen van studenten en zelfs het omgaan met eenvoudige eerste hulp.

Het vermogen om anderen op te leiden op een kappers- of schoonheidsschool kan een carrière op zich zijn.

Hoe een kapperszaak te openen?

Als je meer wilt weten over de zakelijke kant van dingen, moet je de basis begrijpen van het openen en runnen van een kapperszaak. Met een focus op marketing, financiën en werkgelegenheid, is het bedoeld voor kappers die hun eigen bedrijf willen opzetten en runnen.

Van risicobeheer tot het kiezen van werknemers om voor u te werken, dit soort online cursussen kan op de lange termijn waardevol zijn.

Hoe een kapperszaak te openen?

Hoe lang duurt de kappersschool??

De kappersschool kan 6 maanden tot 2 jaar duren, afhankelijk van of je je deeltijd of voltijds inschrijft. Zelfs nadat je van school bent afgestudeerd en al het kappersvak hebt geleerd dat je nodig hebt om succesvol te zijn, kan het proces om je kappersvergunning te krijgen weken duren.

Simpel gezegd, kapperscursussen zijn geen snelle weg naar de carrière, omdat je vele uren hard moet werken. In Californië vereisen de meeste programma’s bijvoorbeeld dat je tussen de 1.000 en 1.500 uur training, instructie en oefening doet voordat je het staatsexamen kunt afleggen en je licentie kunt behalen.

Als je fulltime aan het programma werkt, zit je waarschijnlijk ongeveer 6 tot 12 maanden op school. Als je school echter combineert met andere verplichtingen, zoals werk of gezin, kan het 12 tot 24 maanden of langer duren om af te studeren en je werk als kapper te beginnen.

Hoe lang duurt de kappersschool?

Moet je naar de kappersschool??

Je vraagt ​​​​je misschien af ​​​​of er een manier is om naar school te gaan als je je kappersdiploma haalt. Hoewel het in sommige staten theoretisch mogelijk is, wordt het echter niet aanbevolen. Je moet je eigen apparatuur gebruiken en de vereiste vaardigheden zelf leren.

Er zijn online tutorialkits en YouTube-video’s om te helpen, maar zelfs de beste instructievideo’s zijn niet te vergelijken met een programma op de kappersschool. Je moet je ook inschrijven bij een kappersschool om een ​​certificaat van voltooiing te verkrijgen. De andere manier om kapper te worden is door een stage te beginnen, maar het proces is veel langer en ingewikkelder.

Daarom is het veel praktischer om de traditionele route te volgen en naar lessen te gaan in plaats van te proberen de ervaring zelfstandig op te doen.

Moet je naar de kappersschool?

Online kappersscholen versus traditionele scholen

Een andere overweging is of je je moet inschrijven voor een traditionele school of dat je online een kapperscursus wilt volgen. Beide hebben hun voordelen, en veel cursussen die tegenwoordig worden aangeboden, zijn een hybride van de twee. Maar als afstand een probleem is, kun je altijd een online kappersschool kiezen.

Een reeks goede vakscholen en 2-jarige hogescholen bieden kapperslessen aan, maar houd er rekening mee dat je nog een bepaald aantal uren moet voltooien voordat je je licentie haalt. Sterker nog, het kan moeilijker zijn om de juiste school te kiezen als je van plan bent een alleen-online cursus te volgen, omdat je niet de ervaring uit de eerste hand krijgt die je nodig hebt om een ​​succesvolle kapper te worden.

Online kapperslessen

Uiteindelijk zullen zelfs de meest uitgebreide online cursussen je niet de echte ervaring geven die je zou krijgen bij het volgen van een traditioneel programma aan de Paul Mitchell Barber School of een andere lokale universiteit. Daarom is naar een traditionele kappersschool gaan bijna altijd de beste optie.

Zoveel van de training die nodig is om je licentie te behalen, vereist persoonlijke instructie en ervaring, en het is moeilijk om het grootste deel van je leerproces alleen online te doen. Je kunt je carrière volledig omarmen en genieten van de praktische kant van het knippen en stylen van haar met instructeurs die je techniek kunnen assisteren en beoordelen.

Hoeveel kost de kappersschool??

De kosten van een kappersschool kunnen enorm variëren, afhankelijk van de locatie, de duur van het programma, de reputatie van de school en of je online lessen volgt. Een kappersschool kan tussen $ 1.000 en meer dan $ 20.000 kosten. Over het algemeen zijn online kappersscholen goedkoper.

U moet echter niet alleen een goedkope kappersschool kiezen om geld te besparen. Er kunnen veel redenen zijn waarom een ​​school een hogere prijs rekent, en u moet degene kiezen die het beste bij u, uw behoeften en uw budget past. In het bijzonder, als je geen ervaring hebt en moet leren hoe je haar moet knippen en vervagen, dan kun je baat hebben bij praktische instructie en training.

Hoeveel kost de kappersschool?

Bovendien kunnen sommige scholen zich op betere locaties bevinden dan andere, of betere faciliteiten en een langer, gedetailleerder programma hebben. Zorg ervoor dat je je onderzoek doet en schrijf je niet alleen in voor de eerste school die je opvalt.

Net als al het andere, zal wat u betaalt voor uw opleiding uiteindelijk weerspiegelen wat u terugkrijgt. Bekijk beoordelingen van kappersscholen, en als je het je kunt veroorloven om meer geld uit te geven aan een goed programma, zal het op de lange termijn meer dan waarschijnlijk de moeite waard zijn. Dit zal hopelijk je carrière zijn voor de komende jaren, dus een investering nu kan echt de komende decennia vruchten afwerpen.

Hoeveel kost kappersschool?

Gratis kapperscursussen

Beurzen en beurzen

Ondanks wat je in eerste instantie misschien denkt, zijn er een aantal beurzen en beurzen voor studenten die kapperscursussen willen volgen. Het aantal beurzen dat wordt aangeboden voor beroepsopleidingen is de afgelopen jaren gestegen, en toekomstige kappers behoren tot degenen die het voordeel kunnen voelen.

Gratis kapperscursussen

Het is de moeite waard om rond te kijken voor de beurs of beurs die voor u werkt. Vooral voor studenten die worstelen met de financiële kant van de zaak, sponsoren bedrijven in de haar- en schoonheidsindustrie een reeks beurzen. Zorg ervoor dat u uw aanvraag vroeg ontvangt en dat u aan alle verdienstenvereisten voldoet.

De Joe Francis Haircare Scholarship Foundation geeft bijvoorbeeld elk jaar $ 1,000-beurzen aan studenten die zijn ingeschreven voor een kappers- of cosmeticaschool. Evenzo wordt het Alice Madden Barton Scholarship-programma gesponsord door Great Clips en worden in januari en juli prijzen uitgereikt aan afgestudeerden van de middelbare school die voor hun carrière kapper of cosmetologie willen studeren.

Online cursussen met video’s

Een andere goedkope optie is om online cursussen met video’s te volgen. Ze zijn een stuk goedkoper dan andere programma’s en bevatten een reeks video’s van professionele kappers. Vaak bestaat elke cursus uit een paar video-tutorials met uitgebreide training en gedetailleerde instructies. De video’s komen naast documenten en diagrammen om je te helpen je vaardigheden te ontwikkelen.

Dit is natuurlijk niet hetzelfde als inschrijven voor een cursus op een kappersschool, omdat je niet het persoonlijke onderwijs en de fysieke ervaring krijgt. Dus hoewel online videozelfstudies een optie zijn, zouden ze zeker niet je eerste keuze moeten zijn.

Lokale kappers

Ken je lokale kappers? Een stage bij een ervaren kapper kan een geweldige manier zijn om gratis ervaring op te doen. Als je kunt, bouw dan relaties op met lokale kapperszaken en eigenaren. Je weet nooit welke voordelen je ervoor terugkrijgt. Natuurlijk zijn er nadelen aan deze methode.

Lokale kapperszaken

Onthoud dat professionele kappers zelf niet perfect zijn en dat u het risico loopt slechte gewoonten op te pikken. Bovendien krijg je niet de veelzijdige ervaring die je zou verwachten van een kappersopleiding. Op dezelfde manier leer je misschien maar één stijl van barberen.

We raden aan om real-world advies van een professional te krijgen en tegelijkertijd een gerenommeerd programma te volgen.

Kapper banen

De meeste kappers zijn best gelukkig en voldaan door hun carrière. Naast werken met je handen, creatief zijn en geld verdienen, is er nooit een saai moment voor kappers. Als je van nature extravert en sociaal bent, bouw je relaties op met je klanten en heb je altijd iemand om mee te praten.

Banen en carrières voor kappers

Je kunt ervaring opdoen en beginnen met het huren van een stoel in een kapperszaak. Uiteindelijk hebben succesvolle kappers altijd de mogelijkheid om een ​​kapperszaak te beginnen. Je eigen kapperszaak openen, of er zelfs een kopen, is vaak het droomdoel. Dit is het moment waarop kappers echt een inkomen van 6 cijfers kunnen gaan verdienen en hun ondernemersgeest naar een hoger niveau kunnen tillen.