Kuinka pyytää hiustenleikkausta – hiusten terminologia miehille

Halutun leikkauksen saaminen on ratkaisevan tärkeää, jotta voit tuntea itsesi luottavaiseksi ja tyylikkääksi. Valitettavasti monet kaverit eivät tiedä, miten puhua parturilleen, puhumattakaan siitä, miten pyytää leikkausta! Vaikka hiusten terminologia ja nimet voivat olla monimutkaisia, on tärkeää, että miehet tietävät, mitä sanoa parturille ja miten kuvata kampauksen, jonka he haluavat saada!

Alla kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ennen parturin vierailua. Halusitpa kartion haalistumista, kampaamista, höyhenpeittoa, pompadouria, buzz -leikkausta tai keisarileikkausta, tässä on ehdot hyvän leikkauksen saamiseksi.

Kuinka pyytää hiustenleikkausta - hiusten terminologia miehille

Kuinka puhua parturillesi

Jos menet parturiin ensimmäistä kertaa tai yrität uutta kampausta, saatat olla huolissasi puhumasta parturillesi. Erityisesti saatat olla utelias siitä, minkä kampauksen saat ja miten voit pyytää sitä leikkausta oikein. Tässä on perusopas parturipuheille pitkille ja lyhyille miesten kampauksille!

 1. Pidä kampaukset mielessä ennen parturin vierailua. Jos mahdollista, tutustu erilaisiin aliarvostustyyppeihin ja löydä kuva, joka vastaa haluamaasi tyyliä.
 2. Jos pyydät haalistumista, tiedä minkä tyyppistä tai numeroa (esim. Suojuksen koko viittaa pituuteen) haluat.
 3. Päätä, miten haluat muotoilla hiuksesi päälle. Valitsemasi kampaus määrittää leikkauksesi pituuden ja mitkä hiustesi osat on kerrostettava, ohennettava, suoristettava tai lyhennettävä.
 4. Valitse lopuksi, miten pääntie leikataan. Pääntie voidaan leikata useilla tavoilla – tukossa, pyöristettynä tai kapenevana.

Kuinka pyytää kartiomaista haalistumista

Niin paljon kuin toivomme, että se olisi yksinkertaista, kapenevan haalistumisen leikkaaminen vaatii itse asiassa hieman yksityiskohtia. Tämä johtuu siitä, että on olemassa monia erilaisia ​​kartiomaisia ​​leikkauksia – jotkut vaihtelevat haalistuneiden sivujen alkamisen suhteen ja toiset riippuvat siitä, kuinka lyhyet tai pitkät hiukset haluat sumuttaa.

Esimerkiksi, on korkea, keskitaso, matala, iho tai kalju, lämpötila, purske, partakone ja pudota. Aloittelijoille suosittelemme valitsemaan korkean ja matalan kartion. Vaihtoehtoisesti kaverit voivat saada alarajan.

Kuinka pyytää haalistunutta leikkausta

Yleinen hiustenleikkaus

Tässä on joitain parturin ja hiustenleikkauksen termejä, joita haluat harjata ennen kuin tunnet olosi mukavaksi puhua kampaajallesi.

 • Taper vs Fade – Yleensä näitä termejä käytetään vaihdettavasti useimmissa partureissa. Mutta teknisesti haalistuminen leikataan leikkureilla ja sekoittuu ihoon. Kartio ei välttämättä ole lyhyt ja siihen liittyy yleensä enemmän hiuksia sivuille.
 • Undercut Fade – Tämä sivutyyli yhdistää kaksi erittäin suosittua leikkausta.
 • Hiustenleikkausnumerot – Tunnetaan myös nimellä suojuksen koot, pyytämäsi arvosana määrittää haalistumisesi, aliarvostussi tai sirpaleikkauksesi pituuden.
 • Kuvioitu – Kuvioidut kampaukset näyttävät luonnollisilta, eivätkä ne sisällä muotoilua pomadella, geelillä, vahalla tai kitillä.

Parturi- ja kampaamoterminologia

Hiustenleikkauslukujen kaavio

Hiustenleikkausarvot tai numerot vaihtelevat 1 ja 8 välillä, joista lyhin on numero 1.

 • Numero 1: Kahdeksasosa tuumaa
 • Numero 2: Neljännes tuumaa
 • Numero 3: Kolme kahdeksasosaa tuumaa
 • Numero 4: puoli tuumaa
 • Numero 5: Viisi-kahdeksasosa tuumaa
 • Numero 6: Kolme neljäsosaa tuumaa
 • Numero 7: Seitsemänkahdeksasosa tuumaa
 • Numero 8: Yksi tuuma

Miesten hiustenleikkaustyypit

Koska miehillä on niin paljon erilaisia ​​hiustenleikkauksia, on tärkeää pysyä suosittujen hiusten trendien mukana. Tässä ovat parhaat pitkät, keskipitkät ja lyhyet miesten kampaukset, joista valita.

Alleleikattu

Sivuilla olevan haalistuneen hiustenleikkauksen sijasta miehet voivat pyytää parturiltaan aliarvostusta. Vaikka se on vielä lyhyt, aliarvostettu kampaus ei vähitellen kavene, vaan alkaa korkealta ja jättää yhden pituuden. Se on tyyli, joka toimii hyvin monien hienojen kampausten kanssa, mukaan lukien liukas selkä.

Slicked Back Undercut + Parta

Siili

Buzz-leikkaus on luultavasti vähiten huollettava ja helppo miesten hiustenleikkaus. Itse asiassa jotkut kaverit surina omia hiuksiaan kotona käyttämällä laadukkaita leikkureita.

Buzz Cut + Taper Fade

Miehistön leikkaus

Miehistön leikkaus, joka tunnetaan myös nimellä Ivy League -leikkaus, on samanlainen kuin buzz -leikkaus, mutta hieman pidempi. Tämä klassinen tyyli näyttää hyvältä melkein kenelle tahansa. Kun pyydät parturiltasi miehistön leikkausta, muista ilmoittaa haluamasi haalistustyyppi sivuilla ja kuinka paljon pituutta on jätettävä päälle.

Crew Cut + Mid Fade

Caesar Cut

Caesar -leikkaus on samanlainen kuin miehistön leikkaus, mutta hapsuilla. Tyylittääkseen keisarin kaverit vetävät hiuksiaan eteenpäin ja antavat otsatukin levätä siististi otsaansa. Onneksi Caesarin saaminen on yksinkertaista. Koska useimmat stylistit tuntevat tämän suositun leikkauksen, pyytämällä parturiltasi Caesar -leikkausta on yhtä helppoa kuin vain mainita nimi.

Casesar -leikkaus + matala ihon haalistuminen + parta

Ranskan sato

French Crop tai mikä tahansa leikattu hiustenleikkaus vaatii lyhyen mutta määritellyn reunan. Toisin kuin Caesar, kasvinpäälliset eivät roiku otsaasi. Rajatuilla kampauksilla parturillesi on vain kerrottava, kuinka kartioida sivut.

Ranskalainen sato + korkea kalju haalistuminen

Kampaa

Moderni kampa kampauksen yli tai kampa yli haalistuvan leikkauksen, on sivuosan serkku. Lyhyet sivut ja pidempi yläosa miehet voivat muotoilla ulkonäön yksinkertaisesti kampaamalla hiuksensa toiselle puolelle. Tyypillisesti muotoilu on kuvioitu ja löysä, jotta lopputulos on helppo mutta tyylikäs. Pyydä kampaasi ja näytä yksi näistä kuvista, niin parturi tietää tarkalleen, mitä haluat!

Kova osa kampa yli + haalistu

Sivuosa

Sivuosa edustaa klassista kampausta, joka sopii erinomaisesti liike- tai rentoympäristöön. Kuten kampa yli, sinun on erotettava hiukset kammalla ja vedettävä se toiselle puolelle. Ero kampauksen ja sivuosan välillä on se, että jälkimmäinen tarjoaa siistin ilmeen, kuten enemmän herrasmiehen leikkaus.

Sivuosa + lyhyet sivut + täysi parta

Pompadour

Pompadour on saatavana sekä klassisina että moderneina muunnelmina ja tarjoaa paljon monipuolisuutta. Esimerkiksi tämä keskipitkä kampaus voidaan muuntaa hihnaksi tai kampaksi milloin tahansa, kun kyllästyt samalla ilmeellä. Lisäksi suosittelemme voimakkaasti ihon haalistumista tai sivuleikkauksia, jotta voit nauttia kontrastista!

Pompadour + Mid Bald Fade + kasvojen hiukset

Otsakiehkura

Kuten pompi, moderni quiff on harjattu takaisin, kuvioitu ja virtaava. Jos sinulla on suorat, paksut hiukset, quiff -leikkaus kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Moderni kuvioitu Quiff

Viistetyt hiukset

Liukas selkä on retro -tyyli, joka on usein yhdistetty alleviivaukseen. Alun perin rasvaisemman näköiset modernit viiltoiset hiukset käyttävät muotoilutuotetta ja kampaa vetämään hiuksiasi taaksepäin saadakseen tyylikkään mutta hipsterisen ulkonäön.

Leikatut selän hiukset + korkea ihon haalistuminen + täysi parta

Piikikäs tukka

90 -luvun suosittu kampaus, kuvioidut piikkiset hiukset ovat olleet viime aikoina trendejä. Piikkihiukset voidaan muotoilla monella eri tavalla käyttämällä piikkejä, vahaa tai kittiä piikkien luomiseksi.

Piikikäs hiukset + kalju haalistuminen + osa

Kiharat hiukset

Vaikka joidenkin ihmisten on vaikea kesyttää kiharoita, salaisuus on löytää hyviä kiharoita kampauksia, jotka toimivat hiuksillesi. Sen sijaan, että taistelemme aaltojen hallitsemiseksi, uskomme, että sinun pitäisi omaksua käytettävissäsi olevat ainutlaatuiset tyylit. Pidä kiharat hiukset lyhyinä ja helppohoitoisina.

Lyhyet kiharat hiukset + puolivalkoinen haalistuminen + kokoonpano

Iho ja kalju haalistu

Ihon haalistuminen on viileä tapa leikata hiukset sivuillasi ja selässäsi. Kalju haalistuminen edellyttää, että parturit surisevat vähitellen ihoon asti erittäin lyhyen ilmeen saavuttamiseksi. Viime kädessä ajeltujen sivujen kontrasti ja täysi hiusten pää erottuvat todella.

Ihon haalistuminen + pintakuvioidut hiukset

Faux Hawk

Keinotekoinen haukka, joka tunnetaan myös nimellä fohawk, on versio mohawkista. Vähemmän äärimmäisenä leikkauksena faux hawk -tyyleillä on lyhyet sivut ja hiukset päällä, jotka työntävät kohti keskikohtaa luodakseen mohawkin ulkonäön.

Faux Hawk + Undercut Fade + Osa

Kuinka pyytää hiustenleikkausta

Mitä sanoa parturillesi ja saada hyvä leikkaus, pitäisi olla viimeinen asia, joka aiheuttaa sinulle ahdistusta. Tämän yksinkertaisen oppaan avulla sinun pitäisi tietää tarkalleen, miten voit tilata kampauksen parturilta luottavaisin mielin. Jälleen hiustenleikkauksen pyytäminen on kyse seuraavista yksinkertaisista vaiheista:

 • Tiedä minkälainen leikkaus tai tyyli haluat ennen kuin menet parturiin. Tutkimalla löydät esimerkkejä.
 • Jos haluat haalistua, tiedä kuinka lyhyt (hiustenleikkurin koko) ja mistä sen pitäisi alkaa (korkea, keski- tai matala).
 • Mieti, minkä pituiset hiukset haluat päälle. Jos olet epävarma, kerro kampaajallesi, miten haluat muotoilla hiuksesi, ja pyydä heidän palautettaan.
 • Varmista ennen lähtöä, että olet tyytyväinen kaula -aukkoon, sivukalvoihin ja hiusrajaan!

Jos haluat ideoita, tutustu vuoden parhaisiin uusiin kampauksiin!