45 hårda flätade Mohawk -frisyrer

Som vi alla vet kommer mode- och stylingtrender alltid tillbaka efter att rätt tid har gått. Mohawks är inte annorlunda. De var en stor hit på 70- och 80 -talen, särskilt med punkrockrörelsen, och de senaste åren har fått dem att komma tillbaka till ljuset. Men vad gör du när du vill blidka punkgudinnan i dig utan att behöva raka huvudet eller gelera håret i spikar? Ta en titt på vår lista över flätade mohawk -frisyrer och bli inspirerad.

1. Hur man gör en Mohawk -fläta

Flätade mohawks finns i många former och storlekar. Grunden för frisyren är dock att du måste replikera den traditionella mohawken genom att skapa en, jumbo, förhöjd fläta som löper horisontellt från pannan till halsen. Resten är upp till dig.

brunett flätad mohawk

Källa

2. Flätor i Mohawk

Du kan dra ut hårstrån från sidorna och fläta dem också i separata flätor om du vill göra utseendet hårdare. Detta är vad vi normalt skulle kalla krigare flätad mohawk, och det är en av de coolaste som finns.

krigare kvinna flätad mohawk

Källa

3. Rödflätad Mohawk

Denna nyans kallas Rock’n’Roll Red och är en av våra absoluta favoriter. Det ger en extra bit av kanten till den flätade mohawken, om du bestämde dig för att det inte var tillräckligt med en punkrockfrisyr till att börja med.

Rock 'n' Roll Red flätad mohawk

Källa

4. Den moderna Chignon

Du kan också använda en flätad mohawk för att uppgradera en klassisk chignon till en modern. Det är ifall du behöver gå på ett bröllop som brudpiga, om du är bruden själv eller om du ska gå på bal.

modern chignon flätad mohawk

Källa

5. Orkidéflätad Mohawk

Flätade mohawks blir ännu mer fascinerande när ditt hår inte har en traditionell färg. Det här är orkidélila och du kan se hur det ger mycket mer djup och volym till själva mohawken genom alla färgvirvlar.

orkidéflätad mohawk

Källa

6. The Messy Braided Mohawk

Om du är ett stort fan av den stökiga flätan, kommer du gärna att lära dig att du också kan göra dem till mohawks. Faktum är att de ser spektakulära ut, som någon typ av krigardame utan tjänst eller som just kommit tillbaka från striden.

stökig flätad mohawk

Källa

7. Mohawk Braiding Styles

Du kan välja den mohawk -stil du vill ha. Du kan lägga upp allt hår, göra en halv upp halv ner eller gå på en mohawk och sedan låta det fortsätta nerför ryggen i en fiskstjärna, en holländsk fläta, fransk fläta eller normal tresträngad fläta.

blond flätad mohawk

Källa

8. Dreads i en flätad Mohawk

Om du redan har dreads, är du halvvägs på vägen till en magnifik flätad mohawk. Du kan vrida dem på toppen av ditt huvud, fläta ihop dem, eller så kan du använda stift för att skapa en illusion av en mohawk.

dreads flätad mohawk

Källa

9. Virkad flätad Mohawk

Det här flätade mönstret är verkligen ett konstverk när det gäller frisyrer. Huvuddelen av mohawk är en överdimensionerad fiskstjärtfläta. Huvudattraktionen är dock de virkade flätorna som pryder sidorna.

virkad flätad mohawk

Källa

10. Flätad Mohawk Updo

Denna mohawk är en del rörig fläta del bubbla fläta. Du kan uppnå det utseendet genom att sätta in bobypinnar längs frisyren på viktiga platser och sedan dra i det med fingrarna, inte en kam eller en borste.

enkel flätad mohawk

Källa

11. Gråflätad Mohawk

Detta är en fantastisk frisyr för vintern om vi någonsin har sett en. Denna grå nyans har en liten metallisk glans, och vi älskar helt enkelt hur den franska flätan är lite förhöjd på baksidan. Det gör att ögat kan se att det finns en annan, mörkare grå nyans därunder.

grå flätad mohawk

Källa

12. Selena Gomez

Det finns kändisar som älskar den flätade mohawken också och har omfamnat den på röda mattan. En av dem är Instagram -älsklingen Selena Gomez. Här gungar hon en enastående mörk chokladbrun hök med en gyllene klänning och gyllene örhängen att matcha.

selena gomez flätad mohawk

Källa

13. Peekaboo -höjdpunkter

Ett annat sätt på vilket du kan andas lite liv och färg i din redan fantastiska flätade mohawk är genom att ha några peekaboo -höjdpunkter. Om du är intresserad har vi skrivit en hel del om denna typ av höjdpunkter som du kan kolla in här.

peekaboo markerar flätad mohawk

Källa

14. Hårtillbehör

Hur coolt skulle det vara att ha den här frisyren på din bröllopsdag? Selfies och Instagram -foton skulle helt enkelt tändas. Detta är en genomarbetad flätad mohawk i kaffe- och gräddbrun med silverpannor och örhängen som passar.

hårtillbehör flätad mohawk

Källa

15. Box Braids Mohawk

Du kan bara se början på lådflätorna med den här frisyren, som matas in i jumbo-storlek med tre strängar som fungerar som en fauxhawk. Resultatet är spektakulärt. Kombinationen av olika typer av fläta är kreativ och verkligen inspirerande.

box flätor flätad mohawk

Källa

16. Janelle Monae

En annan diva som älskar en bra flätad mohawk att skryta på röda mattan är sångerskan och skådespelerskan Janelle Monae. Här är hon på Met Gala som ser helt fantastisk och kejserlig ut i en klänning och cape, hennes signatur svartvitt och, naturligtvis, en mohawk.

janelle monae flätad mohawk

Källa

17. Bohemian Flätad Mohawk

En bohemisk flätad mohawk måste vara nyckfull och rörig. Det måste återspegla din kreativa och feminina sida, så var inte rädd för att låta din personlighet lysa. Det är en perfekt frisyr för ett roligt bröllop eller en sommarfest.

bröllopsflätad mohawk

Källa

18. Iris Flätad Mohawk

Denna färg kallas irislila och har varit mycket efterfrågad de senaste säsongerna. Om du vill få den verkliga känslan av en mohawk kan du alltid raka sidorna av ditt huvud och fläta resten. Ju mer äkta, desto bättre!

iris flätad mohawk

Källa

19. Liten flicka flätad Mohawk

Har du en liten krigare -prinsessa hemma som verkligen är inspirerad av Belle, Moana, Mulan och Pocahontas? Då kanske hon skulle älska att få en flätad mohawk som frisyr. De gyllene hårtillbehören gör detta till en fantastiskt bedårande syn.

liten flicka flätad mohawk

Källa

20. Flätad Mohawk med naturligt hår

Denna färgkombination är faktiskt den trendigaste just nu. Därför, i äkta fashionista -stil, bör du springa till din stylist och få det. Det är en blandning mellan ingefära koppar och frodig vinröd, två av årets hetaste färger.

koppar mahogny flätad mohawk

Källa

21. Rainbow Flätad Mohawk

Utraditionella färger är också fortfarande en stor hit, så ge inte upp dem. Detta är regnbågshår, bestående av pastellfärger av alla dina favoritfärger, blandat på expertis och placerade bredvid varandra för att få detta underbara Technicolor -resultat.

regnbågsflätad mohawk

Källa

22. Påfågelflätad Mohawk

Om du är ett fan av färg men inte vill gå ut för att få regnbågshår, finns det en mer elegant lösning. Det kallas påfågelhår. Börja med en naturlig bas som brun, brunett eller blond och använd bara nyanser som man skulle hitta i en påfågel svans, till exempel blågrön, blå och lite lila.

påfågelflätad mohawk

Källa

23. Cherry Red Flätad Mohawk

Detta är en dröm som går i uppfyllelse för den okonventionella bruden. Det är en levande och kraftfull körsbärsröd färg som har flätats till en fauxhawk. Frisyren har också ett överdimensionerat hårstycke besatt med vita och gyllene kristaller som tar ut färgen ännu mer.

Cherry Red Flätad Mohawk

Källa

24. Ombre Flätad Mohawk

Det kan vara subtilt, elegant och lämpligt på kontoret, men det är fortfarande ombre. Detta är ljus druva som smälter till stenigt grått ombrehår som har blivit expertiskt förvandlat till en mohawk. Bär den för att framhäva båda färgerna i ditt hår.

ombre druvgrå flätad mohawk

Källa

25. Mohawk med flätor på sidan

Allt om denna frisyr säger krigare. Mohawk på toppen består av tre separata lager av flätor som håller varandra med stift. Sidorna har förvandlats till en enkel men lång och kraftfull tresträngad fläta som talar volymer.

långt hår flätat mohawk

Källa

26. Flätade Mohawk rakade sidor

Blir det något snyggare än så här? Det är en flätad mohawk som består av vita blonda dreads med rakade sidor. Vi tror att du kanske har hittat din nästa musikfestivallook. Vi är också kär i sminken, som är ett sortiment av vinröda nyanser.

skallig blekning flätad mohawk

Källa

27. V -halsen

Detta är en speciell typ av flätad mohawk. Den har rakade sidor som sjunker till nacken i en ren V-form. Den delen har flätats i fransk stil. Mohawk syns ovanpå. Dessutom kan du se en liten kristallutsmyckning på ena sidan.

v -hals flätad mohawk

Källa

28. Undercut Flätad Mohawk

Dessa mohawks är lite närmare originalet eftersom de faktiskt har rakade sidor, precis som en riktig mohawk ska. Detta är dock en fråga om val och möjlighet. Vissa kvinnor arbetar i miljöer där det inte är möjligt att raka huvudet.

underskuren flätad mohawk

Källa

29. Kelly Osbourne

Som du kan se har den här tv -stjärnan valt den mer realistiska flätade mohawken, med en underskärning och en fläta ovanpå. Hon är också trogen sin favorit, hennes färg, som är en bläckig lavendel. Det lyfter fram hennes blå ögon och matchar hennes korallläppstift.

Kelly Osbourne flätad mohawk

Källa

30. Hästsvansflätad Mohawk

Om du är tillräckligt skicklig kan du till och med göra den här frisyren hemma. Hitta några självstudier online som lär dig alla steg. Här är ett råd. Avsluta det med en enkel hästsvans för att spara extra ansträngning och lite tid.

brun och blond flätad mohawk

Källa

31. Jumbo Braid Mohawk

Detta kan bara vara den mest konstnärliga och eleganta flätade mohawk på listan. Faktum är att detta är den hök du kan bära på kontoret, för ett möte och för den finaste och klänigaste middag som du kan tänka dig. Kom bara ihåg att bära lämplig cocktailklänning.

konstnärlig flätad mohawk

Källa

32. Mohawk Cornrow flätor

Detta är en fauxhawk gjord helt av cornrow flätor. För ett ännu mer spektakulärt resultat kan du få cornrows i olika storlekar. Försök också att fästa dem i mohawk som en bubbla fläta eller Bantu knop. Det gör verkligen skillnaden.

Svart flätad mohawk

Källa

33. Flätad Mohawk med vridningar

Säg hej till denna imponerande och massiva flätade mohawk designad av senegalesiska vändningar. Det är ett bra sätt att bära dina vändningar och skydda dem från att slita och förfalla, särskilt i kallt väder och vind.

massiv flätad mohawk senegalesisk twist

Källa

34. Brudens flätade Mohawk

Vad skulle du säga till en flätad mohawk utsmyckad med en blomkrona med naturliga blommor på din stora dag? Resultatet är spektakulärt. Det är därför, enligt bröllopsindustrin, att denna stylingtrend ökar.

Brudens flätade Mohawk

Källa

35. Cora Flätad Mohawk

Vi fortsätter vår lista över okonventionella färger med korall. Det är en blandning mellan rosa och orange med bara några få inslag av mandarin och pärla för gott. Om du vill kopiera den, föreslår vi att du lämnar den här till din stylist, eftersom det inte är en lätt färg att dra hemma.

korallbrudad mohawk

Källa

36. Kopparflätad Mohawk

Dagen för de soliga blondinerna och roséguldtackorna närmar sig sitt slut ur stylingsynpunkt. Det finns fortfarande några nostalgiker som håller på, men det är klart att se att de sanna kungarna nu är koppar och mässing. Omfamna de nya färgerna!

kopparflätad mohawk

Källa

37. The Crimped Braided Mohawk

Hur detta tar oss rakt tillbaka till 90 -talet och början av 2000 -talet. Kommer du ihåg när vi alla ville krympa håret så här? På dagen, om ditt hår inte sicksackade, var du bara inte tillräckligt cool. Du kommer att bli glad att höra att trenden gör en liten comeback också.

pressad, flätad Mohawk

Källa

38. Bubble Braid Mohawk

När det gäller flickans flätade mohawks kan du tända på själva flätningen. De små har vanligtvis inte så mycket tålamod som du har när det gäller invecklade frisyrer. En bra kompromiss är en bubbelfläta med några små flätor på sidan.

söt flätad Mohawk

Källa

39. Unicorn Flätad Mohawk

Detta kallas enhörningen fauxhawk både på grund av färgen och frisyren i sig. Färgen är en blandning av ljusa pastellfärger medan mohawk liknar svansen på en enhörning. Lägg till en handfull hårglitter och utseendet är komplett!

enhörning flätad mohawk

Källa

40. Mohawk Fishtail Braid

Vi kan inte bestämma vad vi älskar mer. Denna fiskstjärtfläta som är lysande i sin enkelhet eller denna krämiga färg som förstärks av de olika typerna av höjdpunkter och lowlights som modellen bär. Vi älskar också de tusenåriga rosa örhängen.

krämig flätad mohawk

Källa

41. Den enkla flätade Mohawk

Det blir egentligen inte mycket enklare än så här när du går för en modern mohawk. Du rakar sidorna av ditt huvud och lämnar en enda hårstrå på toppen som går hela vägen till baksidan. Fläta den i en enkel tresträngad fläta och du är klar!

enkel flätad mohawk

Källa

42. Flätad Mohawk och Locs

Här är en mycket intressant bild av den flätade mohawken. Den är gjord av locs, till att börja med. Den har också två Victory -rullar på framsidan, en häftklammer i dammode på 50 -talet. Du kan också märka kanelhöjdpunkterna, som vi helt enkelt älskar.

locs flätad mohawk

Källa

43. Bonbon -höjdpunkter

Ibland är mindre verkligen mer och dessa bonbonrosa peekaboo -höjdpunkter är här för att bevisa just det. Ett enkelt streck med krämig färg i ett hav av kola brunt kan lyfta fram båda nyanserna och få dem att sticka ut ännu mer.

bonbon rosa flätad mohawk

Källa

44. Gudinnan Locs Flätad Mohawk

Du har redan sett hur en mohawk gjord av locs ser ut, nu är det dags att träffa den som består av gudinna locs. För ett ännu mer kreativt utseende kan du lägga till guldhåriga utsmyckningar och hårdesigner.

Goddess Locs flätad mohawk

Källa

45. Flätad Mohawk Bun

Du kan också välja att avsluta mohawk i en bulle låg på bakhuvudet om du inte vill eller gillar den traditionella långa flätan. Detta är mer lämpligt för snygga eller eleganta evenemang, där bullar eller chignoner är ett förväntat stylingval.

elegant flätad mohawk

Källa

Slutsats

Att bära en flätad mohawk är helt klart inte för de traditionellt sinnade tjejerna och kvinnorna där ute. Det krävs en stark karaktär och nyckfull personlighet för att ta bort någon av de idéer som vi presenterade i vårt stycke. Det är en stil som får dig att märkas ur en folkmassa och ser till att du får många komplimanger vart du än går. Vad tycker du om den flätade mohawken?