От коя страна да разделя косата си?

Прическите, разделени на мъже, като модерния гребен отгоре и отстрани, отново станаха популярни, което породи вековния въпрос-„от коя страна да разделя косата си?“ Простият отговор е, че повечето мъже, независимо от права, вълнообразна или къдрава коса, имат една естествена част. И най -често срещаните странични мъже оставят косата си. Но истината е, че как и от коя страна трябва да разделите косата си наистина се свежда до посоката, в която расте косата ви. Прочетете, за да научите как да разделите косата си!

Как да разделите косата си за мъже

Кой начин да разделите косата си

Въпреки че личните предпочитания играят роля, по какъв начин трябва да разделите косата си естествено се определя от посоката на спиралата на косата в горната част на главата към гърба. Известен като мъжки кожух, как кръговете на косата ви в областта на короната трябва да са начинът, по който разделяте косата си. Например, ако спиралата се движи по часовниковата стрелка, тогава частта трябва да е отляво; ако косата расте обратно на часовниковата стрелка, значи естествената ви част е отдясно. Няколко късметлии могат да имат два каучука, което означава, че можете да го разделите така или иначе.

Прическа отстрани с висока степен на избледняване

Независимо от това, някои момчета не се интересуват от конвенционалната мъдрост и предпочитат да се разделят в посоката, определена с коя ръка сресват косата си. Например, ако срешете косата си с дясната ръка, ще искате да разделите косата си от лявата страна, тъй като четкането отляво надясно ще се почувства по -естествено. И обратно, ако оформяте косата си с лявата ръка, тогава може да искате да разделите косата си отдясно, защото разресването отдясно наляво има смисъл. Ако редовно използвате двете си ръце, когато оформяте косата си, експериментирайте с части от двете страни, за да видите коя е подходяща.

Странична част Гребен с ниско конусно избледняване

Как да намерите своята естествена част

Ако все още сте объркани относно естествената си част, винаги можете да я намерите чрез експерименти. Започнете с намокряне на косата и след това я срешете напред. Изчакайте няколко минути и косата ви трябва да започне да се отделя, разкривайки естествената ви част.

И накрая, ако тази тактика за намиране на естествената ви част от косата не работи, винаги можете да срешете косата си наляво и надясно. Коя от страните разкрива естествена линия на косата или изглежда по -добре, е дясната страна, за да започнете да разделяте косата си.

Последна дума

Когато избирате как да разделите косата си за мъже, не забравяйте, че избраната от вас страна и посоката, в която разресвате косата си, в крайна сметка е личен избор. Докато прическата ви изглежда добре и пасва на лицето ви, никой не се интересува дали четката ви наляво или надясно. Ето няколко примера за готини прически с гребен над и странични части за вдъхновение!

Гребен с твърда част

Разхвърлян дълъг гребен с твърда част и силно избледняване

Твърда странична част с високо избледняване на кожата

Подрязано обратно подрязване с дебела твърда част

Текстуриран гребен с висока степен на избледняване

Кратък модерен помпадур с високо избледняване на кожата и брада

Средно плешиво избледняване с текстуриран гребен над брадата

Високо избледняване на кожата с текстурирана твърда страна

High Fade с Shape Up и Faux Hawk

Конусно избледняване с нарязана странична част