Over tatoeage

Soorten tatoeagesTatoeagestijlenDe procedure om een ​​tatoeage te krijgenKleuren en kleurmaterialen voor tatoeagesTatoeages en religieTatoeages verwijderenEen tatoeage verzorgenEen paar leuke weetjes over tatoeagesTatoeages krijgen: voor- en nadelenSchetsen van tatoeages

Lichaamsversiering is een van de oudste manieren om iemands creativiteit tot uitdrukking te brengen.

In verschillende perioden van het bestaan ​​van de beschaving waren tatoeages een hulpmiddel om jezelf te redden van boze geesten, een teken van waardigheid en een talisman voor een veilige reis terug naar huis. De eerste tatoeages verschenen ongeveer 60 duizend jaar geleden. Ze werden niet in geschreven vorm bewaard, maar werden gevonden op de lichamen van mummies (die vrij jong zijn, ongeveer 6000 jaar oud).

Hoewel het bekend is, bestond de kunst van lichaamsversieringen met behulp van tatoeages in de periode van het primitieve gemeenschapssysteem. Het diende niet alleen als decoratie, maar verwees naar de sociale status van de eigenaar en bovendien had het magische kracht.

Het diende niet alleen als decoratie, maar verwees naar de sociale status van de eigenaar en bovendien had het magische kracht.

Er zijn geen definitieve feiten om uit te leggen hoe de traditie van het krijgen van tatoeages in de eerste plaats verscheen, maar er is een theorie dat het een logisch proces was van natuurlijke schade die mensen tijdens het stenen tijdperk hebben opgelopen.

Ondertussen werden stamfamilies groter en verenigden ze zich in gemeenschappen.

In die tijd begonnen gemeenschappen met opzet inkt op de huid aan te brengen, ze hadden allemaal verschillende betekenissen onder de leden.

Primitieve mensen tatoeëren - het gezicht van het meisje

Primitieve mensen tatoeëren – het gezicht van het meisje

Voornamelijk de bevolking van Indonesië en Polynesië,

waar de praktijk van tatoeages nog steeds van generatie op generatie wordt doorgegeven, dient als het beste antropologische bewijs van sociale betekenis van tatoeages. Alle levenssferen van deze mensen waren van geboorte tot dood verbonden met tatoeages, en er was geen enkel deel van het lichaam dat niet met tatoeages kon worden gemarkeerd. In de oudheid was het gezicht het eerste deel dat werd geïnkt, omdat het altijd zichtbaar is.

Maori-stammen uit Nieuw-Zeeland droegen en dragen nog steeds maskerende tatoeages genaamd Moko.

Deze vreemde, verwarde ontwerpen dienden als een constante oorlogsverf en als een teken van waardigheid en sociale status.

De tatoeage op zijn gezicht - een vrouw van de stam van Ainu

De tatoeage op zijn gezicht – een vrouw van de stam van Ainu

Vrouwen van de Japanse aboriginals Ainu markeerden hun burgerlijke staat met gezichtsinkt.

Tatoeage Japanse Yakuza

Tatoeage Japanse Yakuza

Je kon aan het ontwerp op de lippen of wangen zien of de vrouw getrouwd was of niet, en zelfs het aantal kinderen dat ze had. In andere landen symboliseerde de rijke hoeveelheid tatoeages het niveau van vruchtbaarheid en uithoudingsvermogen van een vrouw. Op sommige plaatsen was de situatie met tatoeages totaal belachelijk, kinderen geboren uit vrouwen zonder tatoeages werden onmiddellijk gedood.

Tatoeages zijn verbonden met zogenaamde overgangsgewoonten, ofwel de toelating van een jonge man tot een volwassen man, ofwel de overdracht van dit leven naar het hiernamaals. Verschillende landen geloofden dat tatoeages magische eigenschappen hadden, zoals kinderen werden beschermd tegen de woede van ouders, volwassenen werden beschermd tijdens gevechten, oude mensen waren beschermd tegen ziekten. In de 18e en 19e eeuw plaatsten zeelieden een enorm kruis op hun rug in de hoop fysieke straffen te vermijden, die verspreid werden rond de Engelse mariniers. In een van de Japanse provincies werd de getatoeëerde horizontale lijn over het voorhoofd gedaan als straf voor de eerste misdaad. Zelfs in het oude China werd een tatoeage gebruikt als een van de strafmiddelen.

Tatoeage van een lid van de Chinese Triad

Tatoeage van een lid van de Chinese Triad

Als we het over onze tijd hebben, tijdens de Eerste Wereldoorlog betekende de tatoeage “D” dat een persoon een deserteur was.

Helaas werd tijdens het christelijke establishment de kunst van het tatoeëren actief uitgeroeid, als teken van profane rituelen. Beschaving en technologische vooruitgang verlaagden oude kunst tot het niveau van goedkope consumentenklasse. De vraag naar hoogwaardige tatoeages was zo laag, dat de tattoo-meesters lui werden, ze de prikkel voor creativiteit en nieuwe stilistische uitvindingen verloren. En het was toen de eerste tattoo-machine in 1891 werd uitgevonden door O’Reilly.

Maud Wagner de eerste bekende vrouwelijke tattoo-meester, 1907

Maud Wagner de eerste bekende vrouwelijke tattoo-meester, 1907

Zelfs deze technologische vooruitgang veranderde de toestand van de kunst van tatoeages niet. Alleen door de enorme activering van de jeugdcultuur in de jaren 50-60 ontstond er een nieuwe generatie tattoo-meesters.

19e-eeuwse tatoeages op borst mannen - Tarzan in de jungle

19e-eeuwse tatoeages op borst mannen – Tarzan in de jungle

Eindelijk verschenen hier en daar de nieuwe experimenten, innovaties en creatieve ideeën.

19e-eeuwse tatoeage op hest mannen - schip, de adelaar, de borst

19e-eeuwse tatoeage op borst mannen – schip, de adelaar, de borst

De tatoeage werd weer een vorm van kunst. Dus, een nieuwe, moderne periode begon de periode van tatoeage-ontwikkeling waarin we nu leven.

Soorten tatoeages

De wereld van tatoeages is erg rijk en wordt beschouwd als een van de stromingen in de moderne kunst. Daarom is het noodzakelijk om te wijzen op verschillende soorten tatoeages. Volgens de toepassingswijze zijn er:

 1. Permanente tatoeages – Ze worden onder de huid aangebracht door middel van één of meerdere naalden. Zo’n type verliest tijdens zijn leven niet helemaal zijn kleur en kan alleen met moderne apparatuur worden verwijderd.Permanente tatoeage op onderarm voor mannen

  Permanente tatoeage op onderarm voor mannen

  De belangrijkste rol bij permanente tatoeages is het kleuren van materiaal. Permanente tatoeages kunnen bestaan ​​uit een of meer kleurstoffen.

  Permanente kleurtattoo op de onderarm van de man

  Permanente kleurtattoo op de onderarm van de man

 1. Tijdelijke tatoeages – Ze hebben de neiging om de kleur te verliezen en verdwijnen na verloop van tijd.Tijdelijke henna-tatoeage op handen vrouwen

  Tijdelijke henna-tatoeage op handen vrouwen

  Meestal worden de kleurstoffen van plantaardige oorsprong gebruikt in dergelijke soorten tatoeages (henna of meer zeldzame Basma).

  Tijdelijke tattoo van Basma op de hand van het meisje

  Tijdelijke tattoo van Basma op de hand van het meisje

  Tattoomasters gebruiken vaak kleuren gemaakt van kunstmatige elementen.

  Tijdelijke witte henna-tatoeage op rug meisje

  Tijdelijke witte henna-tatoeage op rug meisje

  Tijdelijke tatoeages worden vaak gevonden in moslimlanden, waar ze dienen als een belangrijke versiering van het lichaam van de bruid.

  Tijdelijke witte henna-tatoeage bij de hand meisjes

  Tijdelijke witte henna-tatoeage bij de hand meisjes

 1. Cosmetische tatoeages (permanente make-up) – Dit is een moderne trend onder jonge vrouwen.Permanente make-up voor wenkbrauwen, ogen en lippen meisjes

  Permanente make-up voor wenkbrauwen, ogen en lippen meisjes

  Het wordt gebruikt om nieuwe tinten en contouren te intensiveren en huidafwijkingen te maskeren. Meestal geven vrouwen er de voorkeur aan om wenkbrauwen en ogen te tatoeëren. Permanente make-up kan worden beschouwd als een tijdelijke tatoeage, omdat deze slechts 1-5 jaar kan worden gebruikt.

Tatoeagestijlen

Alle tatoeages kunnen worden aangeduid als verschillende stijlen. Vanwege de historische ontwikkeling van tatoeages zijn er weinig gemeenschappelijke stijlen, waaronder mensen die hun eigen schetsen kiezen:

 1. Polynesisch – Deze tatoeage heeft dezelfde lange geschiedenis als zijn cultuur. Ze zijn heel uniek en oud. Ze zien er niet uit als iets anders. Meestal zijn ze erg ingewikkeld, bestaande uit een paar betekenisvolle lagen.Polynesische tatoeage op het lichaam van een man Polynesische symbolen

  Polynesische tatoeage op het lichaam van een man Polynesische symbolen

  Een groot aantal tatoeages en prachtige schetsen werden beschouwd als een teken van een nobele afkomst,

  Tattoo Polynesië - op de schouder van de man met de schildpad Polynesische symbolen

  Tattoo Polynesia – op de schouder van de man met de schildpad Polynesische symbolen

  daarom had het recht om alle lichamen met inkt te bedekken alleen hoofdmannen en hun naaste familieleden.

 1. Old school -Soms wordt al het nieuwe goed over het hoofd gezien in vergelijking met het oude. Deze stijl ontwikkelde zich in de 19e eeuw en verloor zijn populariteit niet, integendeel! Deze tatoeages werden gebracht door de zeelieden die naar Polynesië en Hawaï reisdenOld school tatoeage op rug meisjes - uil

  Old school tatoeage op rug meisjes – uil

  en zag de schetsen op de lichamen van de lokale aboriginals en waren verbaasd over hun schoonheid.

  Old school tatoeage op mannenborst - adelaar met schedel

  Old school tatoeage op mannenborst – adelaar met schedel

  In die tijd hadden alle tatoeages een betekenis die zeelieden die tatoeages kregen, geloofden dat het hen zou redden van schipbreuk en overboord vallen.

  Old school tatoeage op de arm van het meisje - schedel en roos

  Old school-tatoeage op de arm van het meisje – schedel en roos

  Dus tegenwoordig kan iedereen zo’n tatoeage kiezen.

 1. Chicano-stijl -Wat betekent het? Familie toewijding.Chicano-stijl tatoeage - man op de borst - masker

  Chicano-stijl tattoo borst man – masker

  In de VS,

  Chicano-stijl tatoeage - op onderarm meisje met masker

  Chicano-stijl tatoeage op onderarm meisje met masker

  onder de Mexicaanse bands waren erg populair de schetsen van clowns, wat betekent:,

  Chicano-stijl tatoeage - man op de arm - Nu lachen, later huilen

  Chicano-stijl tatoeage op arm man – Nu lachen, later huilen

  “Lach nu, huil na”,

  Chicano-stijl tatoeage - man op onderarm

  Chicano-stijl tatoeage op onderarm man

  “Mijn gelukkige leven, mijn trieste leven”.

  Chicano tattoo-stijl - op de rug meisje

  Chicano-tatoeagestijl op rug meisje

  Hoewel de beelden van mooie vrouwen en auto’s

  Chicano-stijl tatoeage op de hand van de man - auto

  Chicano-stijl tatoeage op de hand van de man – auto

  zijn ook populair in deze stijl.

  Chicano-stijl tatoeage - mannen op de onderarm

  Chicano-stijl tatoeage op onderarm mannen

 1. Biomechanica-Het is een unieke stroom in tattoo-kunst,Biomechanica-tatoeage - man op onderarm

  Biomechanica tatoeage op onderarm man

  die leven combineert met niet-levende items.

  Biomechanica tatoeage op hoofd mannen

  Biomechanica tatoeage op hoofd mannen

  Het helpt je je als een cyborg in het menselijk lichaam te voelen.

  Biomechanica-tatoeage op rug mannen

  Biomechanica-tatoeage op rug mannen

  Mechanische apparatuur in actie

  Biomechanica tatoeage op borst mannen

  Biomechanica tatoeage op borst mannen

  en statisch krijgen in deze stijl een nieuwe betekenis.

  Biomechanica-tatoeage - man op het hoofd

  Biomechanica tatoeage op hoofd man

 1. Nieuwe school Voor degenen die waarde hechten aan slim, moedig enNieuwe school tatoeage bij de hand man

  Nieuwe school tatoeage bij de hand man

  buitengewone ideeën,

  Nieuwe school tatoeage op borst man

  Nieuwe school tatoeage op borst man

  deze stijl zal het meest geschikt zijn.

  Nieuwe school tatoeage bij de hand man

  Nieuwe school tatoeage bij de hand man

  Het is van heel ver te merken

  Nieuwe school tatoeage op nek man

  Nieuwe school tatoeage op nek man

  en

  Nieuwe schooltattoo op grammofoon onderarm guy

  Nieuwe schooltattoo op grammofoon onderarm guy

  trekt meteen de aandacht van mensen!

  Nieuwe schooltattoo op borstvogels en hart

  Nieuwe schooltattoo op borstvogels en hart

  Het is totaal anders dan alle stijlen van tatoeages.

  Nieuwe schooltattoo op nek kerel vogel

  Nieuwe schooltattoo op nek kerel vogel

 1. Dotwork -De foto’s bestaan ​​uit talrijke stippen,Dotwork-tatoeage op man terug in het doolhof

  Dotwork-tatoeage op man terug in het doolhof

  en ziet er erg effectief uit

  Dotwork-tatoeage op de schedel van het meisje met hoorns

  Dotwork-tatoeage op de schedel van het meisje met hoorns

  onverschillige stijlen.

  Dotwork-tatoeage op de onderarm van de man

  Dotwork-tatoeage op de onderarm van de man

  Het aantal details

  Dotwork-tatoeage op de onderarm van de man - stipbloem

  Dotwork-tatoeage op de puntbloem van de onderarm van de man

  gebruikt maakt het mogelijk om precies te maken

  Dotwork-tatoeage op de hand van het meisje

  Dotwork-tatoeage op de hand van het meisje

  wat je zoekt zelfs

  Dotwork-tatoeage op man - zwarte kat

  Dotwork-tatoeage op man – zwarte kat

  realistische schetsen.

  Dotwork-tatoeage op de onderarm van de man - bloem

  Dotwork-tatoeage op de onderarm van de man – bloem

 1. Trible – Het is een traditionele stamstijl.Driedubbele tatoeage - man op onderarm

  Driedubbele tatoeage op onderarm man

  Het is een heel bijzondere

  Driedubbele tatoeage bij de hand man

  Driedubbele tatoeage bij de hand man

  en pakkende.

  Driedubbele tatoeage - kerel op het hoofd

  Driedubbele tatoeage op hoofd man

  Nauwkeurig,

  Trible tattoo - onderarm - leeuw

  Trible tattoo  onderarm – leeuw

  heldere cijfers

  Driedubbele tatoeage op de buik van het meisje

  Driedubbele tatoeage op de buik van het meisje

  zien er niet alleen bekend uit, maar hebben ook een diepe betekenis als deze stijl

  Tattoo Trible - op de schouders van een kind

  Tattoo Trible op de schouders van een kind

  heeft zijn wortels in oude tradities.

  Driedubbele tatoeage - man op onderarm

  Driedubbele tatoeage op onderarm man

 1. 3D-tatoeages -Het idee voor 3D-tatoeages3D-tatoeage - man op onderarm - Leo

  3D-tatoeage op onderarm man – Leo

  verscheen zodra de tattoo-meesters erin slaagden om volumetrische ontwerpen van de afbeelding te tekenen, waardoor alle afbeeldingen op het niveau van slechts enkele millimeters kwamen,

  3D tattoo - rug-meisjes - houtsnijwerk

  3D tattoo rug meisjes – houtsnijwerk

  maar het effect van het volume was enorm.

  3D-tatoeage terug meisjes - lijst

  3D-tatoeage terug meisjes – lijst

  Als je een echte tattoo-liefhebber bent en eraan verslaafd bent,

  3D-tatoeage - man op de rug - Schorpioen

  3D-tatoeage op rug man – Schorpioen

  deze stijl is voor jou om weg te komen van simpel

  3D-tatoeage - vlindermeisje op de rug

  3D-tatoeage – vlindermeisje op de rug

  en beproefde patronen in echt originele 3D

  3D-tatoeage bij de hand meisjes - libel

  3D-tatoeage bij de hand meisjes – libel

  dimensie tatoeages.

  3D-tatoeages op de onderarm voor meisjes - rozerood

  3D-tatoeages op de onderarm voor meisjes – rozerood

De procedure om een ​​tatoeage te krijgen

Het werk voor een tatoeage begint met het aanbrengen van een ruwe tekening en een tatoeëerder bepaalt zelf hoe hij deze gaat aanbrengen. Het hangt af van de eigenaardigheden van de schets, locatie, huidconditie en persoonlijke voorkeuren van de meester. Sommigen gebruiken liever een transferpotlood, dat tijdens het werk gehydrateerd wordt. Hiermee kunt u slechts één keer een afbeelding tekenen. De details en tinten worden niet gekopieerd, deze items worden getekend tijdens het aanbrengen van de inkt.

De ruwe tekening kan gemaakt worden op speciaal drielaags papier. De eerste laag is een papier met een afbeelding zelf, de tweede – kopie, en de derde laag is een transparant papier, dat herinnert aan het overtrekken. Het gekozen ontwerp wordt overgebracht op het calqueerpapier. Vervolgens wordt de tekening met behulp van drie lagen op het lichaam van de persoon overgebracht.

De meest ervaren meesters kunnen een tekening maken zonder extra materiaal, ze hebben alleen een gelpen en hun professionele vaardigheden nodig. Zo’n manier heeft veel voordelen, omdat alle fouten gemakkelijk kunnen worden gecorrigeerd door de tekens van een pen te verwijderen. Naast de eigenaardigheden van iemands lichaam, zoals spieren, kunnen moedervlekken perfect worden geharmoniseerd met een tatoeage.

Het aanbrengen van ontwerpen op het lichaam gebeurt met speciale elektrische apparatuur, het wordt geleverd met vibrerende naalden die het kleurmateriaal onder de huid brengen. Naalden kunnen van twee soorten zijn met gaten waardoor de kleur gaat, en zonder. Naalden zonder gaatjes worden in kleuren gezet terwijl de procedure is voltooid. Tegenwoordig is de elektrische machine voor tatoeages de beste tot nu toe, omdat het de schets grondig gekleurd maakt. De vaten zijn minimaal beschadigd door niet te diepe gaatjes.

Kleuren en kleurmaterialen voor tatoeages

De kunst van het zetten van tatoeages hangt af van de professionaliteit van de meester, de kwaliteit van de apparatuur en natuurlijk het kleurmateriaal. Het is een basis voor de perfecte schets op het lichaam. Hoogwaardige kleuren zorgen ervoor dat een tatoeage niet vervaagt en een wazige plek wordt.

De zwarte kleur wordt het meest gebruikt in tattoo-ontwerpen. Het is gemaakt op basis van koolstof uit dierlijke botten en bestaat uit zwart ijzeroxide, olie, teer en dus. Kleurmaterialen zijn stevige en onoplosbare materialen. Daarom wordt een vloeibaar product gebruikt dat is gemengd met kleurstof. Meestal zijn dergelijke items water, spiritus en glycerine. Er zijn ook add-ons die worden gebruikt om de kleurstabiliteit te bieden.

Tatoeages en religie

Omdat het een oude kunst is, is een tatoeage verbonden met verschillende religies en elk van hen heeft zijn eigen houding of het gepast is of niet. Sommige religies staan ​​geen enkele vorm van schetsen op het lichaam toe, zelfs niet met religieuze motieven. Hier zijn enkele voorbeelden van de religieuze houding ten opzichte van tatoeages:

 1. Boeddhisme -Volgens het boeddhisme schetsen van verschillende dierenBoeddhistische tatoeage op onderarm voor mannen draak

  Boeddhistische tatoeage op onderarm voor mannen draak

  gedaan door lokale monniken in Tibet aan iedereen die een tatoeage wil, beschermt mensen tegen kwade krachten.

  Boeddhistische tatoeage in zijn nek, man - tijger

  Boeddhistische tatoeage in zijn nek, man – tijger

  Maar zij geloven ook,

  Boeddhistische tatoeage op de rug voor mannen Boeddha

  Boeddhistische tatoeage op de rug voor mannen Boeddha

  die ene dag in een jaar,

  Boeddhistische tatoeage op onderarm voor mannen - het hoofd van een olifant

  Boeddhistische tatoeage op onderarm voor mannen – het hoofd van een olifant

  dieren afgebeeld op de tatoeages prenten zich in het lichaam van de eigenaar

  Boeddhistische tatoeage op rug mannen - tijger

  Boeddhistische tatoeage op rug mannen – tijger

  en verstand.

  Boeddhistische tatoeage - op-rug-meisjes - bloem

  Boeddhistische tatoeage op rug meisjes – bloem

 1. Islam -Lichaamsversiering is een oude oosterse traditie.Islam henna-tatoeage op het gezicht van het meisje

  Islam henna-tatoeage op het gezicht van het meisje

  Egyptische vrouwen bedekten hun gezicht met tatoeages en mannen tekenden vogels op hun slapen.

  Islam henna tatoeage op buik meisje

  Islam henna tatoeage op buik meisje

  De kwestie van tatoeages en de islam is zeer serieus. Volgens de islam is je lichaam een ​​werk van Allah of God.

  Islam henna-tatoeage op rugmeisjes.

  Islam henna tatoeage op rug meisjes

  Door de permanente inkt aan te brengen,

  Islam henna-tatoeages op het lichaam van een meisje

  Islam henna-tatoeages op het lichaam van een meisje

  je maakt Gods werk te schande.

  Islam henna tatoeages op voeten meisjes

  Islam henna tatoeages op voeten meisjes

  Daarom worden in plaats daarvan Henna-tatoeages gebruikt omdat ze tijdelijk zijn en na verloop van tijd verdwijnen.

 2. Hindoeïsme -Deze religie beperkt de tatoeages niet

Hindoeïsme tatoeage op rug man - het symbool Om

Hindoeïsme tatoeage op de rug man – het symbool Om

maar integendeel, is de bron voor veel nieuwe ontwerpen

Hindoeïsme-tatoeage op rugmeisje - het Om-symbool

Hindoeïsme-tatoeage op rugmeisje – het Om-symbool

en het bekende teken “Om”.

Hindoeïsme tatoeage op de hand van het kind - het symbool Om

Hindoeïsme tatoeage op de hand van het kind – het symbool Om

In het verleden, hindoe vrouwen

Hindoeïsme-tatoeage op rugmeisje - het Om-symbool

Hindoeïsme-tatoeage op rugmeisje – het Om-symbool

gebruikten om de naam van hun man op de onderarm te zetten.

Hindoeïsme tatoeage op rug mannen

Hindoeïsme tatoeage op rug mannen

De enige beperkte tatoeages

Hindoeïsme tatoeage - meisjes om de pols - het symbool Om

Hindoeïsme tatoeage op pols meisjes – het symbool Om

zijn degenen die op de een of andere manier geen respect hebben?

Hindoeïsme tatoeage op rug meisje

Hindoeïsme tatoeage op rug meisje

hindoe-religie.

Hindoeïsme tatoeage - meisjes om de pols - het symbool Om

Hindoeïsme tatoeage op pols meisjes – het symbool Om

 1. Christendom -Als het op het christendom aankomt, wordt altijd het beroemde bijbelcitaat gebruikt: “Snijd je lichamen niet voor de doden en markeer je huid niet met tatoeages.Christendom-tatoeage op de onderarm van een man - het kruis

  Christelijke tatoeage op de onderarm van een man – het kruis

  Ik ben de Heer”. Volgens dit citaat is het duidelijk dat tatoeages niet zijn toegestaan,

  Christendom-tatoeage op de rug voor mannenkruis

  Christendom-tatoeage op de rug voor mannenkruis

  maar één ding is vergeten: dit citaat is uit de context gehaald, die beweert geen heidense rituelen of hekserij te gebruiken.

  Christendom tatoeage op onderarm mannen - Jezus

  Christendom tatoeage op onderarm mannen – Jezus

  Het hebben van een tatoeage maakt je niet minder religieus,

  Christendom-tatoeage op rug mannen, Jezus Christus

  Christendom-tatoeage op rug mannen, Jezus Christus

  dat is zeker.

 2. Christendom-tatoeage op onderarm voor mannenkruis

  Christendom-tatoeage op onderarm voor mannenkruis

Tatoeages verwijderen

Mensen die de tatoeages al hebben verwijderd, weten dat dit proces meer tijd kost dan het aanbrengen van de inkt op je lichaam. Bovendien doet het verwijderen van tatoeages ook meer pijn dan het maken ervan. Niettemin heeft de geneeskunde een breed scala aan hulpmiddelen om tatoeages veilig en voorgoed te verwijderen:

 1. Verblinden schilderen -Je kunt niet zeggen dat op deze manier de tatoeage daadwerkelijk wordt verwijderd, omdat het kleurmateriaal nog steeds in de huid blijft. Deze methode ligt in het zetten van een andere tatoeage in plaats van de oude, waarvan de verf de natuurlijke huidskleur maximaal benadert. Deze methode heeft zijn nadelen, omdat de tatoeage er niet natuurlijk uitziet, hoe professioneel deze ook wordt uitgevoerd, omdat de huid in dit gebied geen eigen transparantie heeft. Deze methode wordt alleen gebruikt om kleine of lichte tatoeages te verbergen.
 2. Extirpatie -De laag van de epidermis met tatoeage wordt uitgesneden. Deze procedure is zeer pijnlijk, wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en is alleen geschikt voor middelgrote tatoeages. Het grootste nadeel van deze tatoeage is een litteken. Maar je kunt de hele tatoeage tijdens slechts één sessie verwijderen.
 1. Cryochirurgie – Dit is het diepvriezen van de huid met vloeibare stikstof. Het wordt op de huidlaag aangebracht totdat er een lichte ijslaag op de huid verschijnt. Talloze toepassingen van vloeibare stikstof op de huid veroorzaken een thermische verbranding, deze laag droogt uit en valt binnen een week uit elkaar. Na deze procedure blijft er een klein litteken achter dat na verloop van tijd voorgoed zal verdwijnen.
 1. Mechanische methode – Tatoeages worden verwijderd met de bovenste huidlaag met behulp van een mes. De sessie bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel wordt de bovenste laag verwijderd, waardoor toegang wordt verkregen tot het kleurmateriaal. Tijdens het tweede deel van de procedure wordt de diepere huidlaag verwijderd. De procedure is niet de veiligste, omdat het risico op besmetting groot is. Daarom moet je heel voorzichtig zijn met deze methode.
 1. Laser Bij deze methode wordt een tatoeage samen met een bovenste huidlaag verbrand. Het branden van de tatoeage met een laser is gemakkelijker, sneller en pijnloos in vergelijking met de andere manieren. Maar er is een grote kans dat er een litteken achterblijft, en de genezingstijd is vrij lang.

Een tatoeage verzorgen

Elke tatoeage vereist regelmatige zorg voor een snellere en pijnloze genezing. De huidverzorging begint zodra het verband wordt verwijderd. Allereerst moet de huid worden gewassen met koud water, niet uitdrogen, omdat het beter is om de getatoeëerde plek niet aan te raken. De huid moet op een natuurlijke manier drogen. In de eerste dagen is het noodzakelijk om het tijdens het douchen met zeep te wassen om te voorkomen dat een schets uitdroogt. Gedurende een maand is het beter om direct zonlicht te vermijden of in ieder geval een sterke zonbeschermende crème te gebruiken. Maar blokkeer deze plek niet helemaal, de lucht is hard nodig! Hoe minder lucht er naar de tatoeage komt, hoe langer het genezingsproces duurt. Heel vaak verschijnt er een dunne korst op een pas aangebrachte tatoeage en is het verboden deze aan te raken, te krabben en te verwijderen. Anders kan dit leiden tot littekens en infecties.

Een paar leuke weetjes over tatoeages

 1. Tijdens de oorlog in Vietnam maakte een soldaat een slimme tatoeage: twee slechte woorden aan de rechterkant van de handpalm. De tatoeage werd alleen gezien tijdens het maken van “Salute”, wat de reden was dat hij niet in het leger werd opgenomen.
 1. Lucky Diamond Rich is een man met het grootste aantal tatoeages op dit lichaam. Het is allemaal bedekt met tatoeages waaronder oorlellen, binnenste deel van het oor, huid tussen de vingers en zelfs preputium.
 1. De katholieke kerk vindt de tatoeages niet erg. Voordat er tatoeages werden gemaakt op de lichamen van mensen die zich net tot het christendom bekeerden. Kruisen of kruisigingen werden met een doel gedaan, zodat mensen niet van religie konden veranderen. Tegenwoordig zijn er meer dan honderd officieel geregistreerde verenigingen van christelijke tatoeages, die diensten aanbieden zoals het maken van een tatoeage met afbeeldingen uit de Bijbel en teksten. Als je wilt, kunnen ze het zelfs voor je zegenen.

Tatoeages krijgen: voor- en nadelen

Eén ding moet zeker onthouden worden: het krijgen van een tatoeage is echt en voor het leven. Over deze stap moet goed worden nagedacht. De belangrijkste vraag die moet worden gesteld, is waarom u het krijgt? Is het om op te vallen, een herinnering achter te laten of gewoon ter decoratie? U moet rekening houden met het deel van het lichaam dat u van plan bent te inkten, hoe het gaat veranderen met de leeftijd, of uw fysieke toestand, inclusief zwangerschap. Snelle en abrupte beslissingen om een ​​tatoeage te laten zetten leveren meestal geen goede resultaten op. Tatoeages zijn een vorm van kunst en moeten met respect worden behandeld, gezien hun oorsprong en geschiedenis. Ze maken mensen anders dan de anderen en laten een mysterie achter van de eigenaar omdat alle tatoeages betekenis hebben. Met deze gedachte moet rekening worden gehouden, omdat tatoeages een bepaalde mening over u zullen creëren. Als het je niet echt kan schelen – het is perfect, maar meestal hebben mensen de neiging om beïnvloed te worden door de sociale mening. Hoewel het jouw lichaam is en jij zijn meester bent.