Ultieme gids voor traguspiercing
Subtiel en origineel, de tragus piercing is de laatste tijd populairder geworden vanwege mogelijke voordelen voor de gezondheid.
Of je nu een tragus piercing overweegt omdat het er cool uitziet of als een mogelijke remedie, we hebben het voor je!
In dit artikel vind je alles wat je moet weten over tragus piercings en bekijk je enkele geweldige voorbeelden in onze galerij.
Wat is een tragus piercing?
Laten we beginnen met het identificeren van de plaatsing van deze piercing. Zelfs als het woord ‘tragus’ niets voor je zegt, heb je deze piercing zeker eerder bij anderen gezien.
De tragus bevindt zich op het oor. Het woord verwijst naar het kleine stukje kraakbeen bij de opening van het oor. Dat is het!
Zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven, is er nog een piercing genaamd de ‘anti-tragus’, aan de andere kant van de tragus piercing.
De procedure en nazorg voor een anti-tragus piercing is hetzelfde als voor een tragus piercing, net als de sieraden opties.
Even terzijde: traguspiercings worden soms ten onrechte ‘luchtpijppiercings’ genoemd. In feite is de luchtpijp … de luchtpijp, die zeker geen deel van het lichaam is dat een piercing kan nemen.
Oppervlakte piercings
Surface tragus piercings (rechts van de tragus in de afbeelding) zijn anders. Zoals de naam al aangeeft, zijn het oppervlakkige piercings.
Om een oppervlakte-piercing te maken, steekt de piercer een niet-vormige halter onder het huidoppervlak. Alleen de uiteinden van de staaf zijn zichtbaar, net genoeg om de kralen aan beide uiteinden vast te schroeven.
Een oppervlakkige tragus piercing is geen kraakbeenpiercing en is technisch gezien helemaal geen oorpiercing.
De rest van dit artikel verwijst naar standaard tragus piercings, dus laten we hier enkele van de belangrijkste punten van oppervlakte piercings bespreken:
- Procedure – de procedure voor het doorprikken van het oppervlak is anders omdat de piercer een scalpel kan gebruiken in plaats van een naald (hoewel de naaldmethode ook een optie is). De scalpelmethode is verrassend genoeg meestal minder pijnlijk dan de naald.
- Genezingstijd – oppervlakkige tragus piercings hebben gemiddeld 3 maanden nodig om te genezen. Dit verschilt echter van persoon tot persoon en kan soms zelfs 9 maanden duren om volledig te genezen.
- Kosten – oppervlakte piercings zijn ingewikkelder en kosten daarom iets meer – meestal tussen de $50 – $100.
- Sieraden – vanwege de aard van deze piercing kunnen alleen oppervlakte-halters worden gebruikt. Gebogen halters of, erger nog, rechte halters zijn niet geschikt omdat ze het risico op afstoting vergroten. 14- tot 18-gauge nietjes-halters zijn het populairst en de lengte hangt af van de anatomie van uw oor.
- risico’s – Surface tragus piercings worden vaker afgewezen dan standaard tragus piercings. Afwijzing vindt plaats wanneer uw lichaam ervoor kiest om de sieraden door de huid naar buiten te duwen in plaats van het weefsel eromheen te helen, wat vaak littekens veroorzaakt.
Microdermale piercings
Het is ook mogelijk om een microdermale piercing in het tragusgebied, op dezelfde plaats waar de oppervlaktetragus wordt weergegeven op de afbeelding hierboven.
Bekijk ons speciale artikel over microdermale piercings voor meer informatie.
Tragus piercing procedure
De piercingprocedure voor de tragus is niet veel anders dan bij elke andere oorpiercing.
desinfectie – de piercingprofessional moet beginnen met het grondig desinfecteren van het gebied. Dit is een cruciale stap – zonder deze wordt infectie zeer waarschijnlijk.
Voor uw eigen veiligheid, laat de piercer niet verder gaan zonder eerst uw oor te desinfecteren. Ze zouden ook handschoenen moeten dragen.
Markering – met een chirurgische marker markeert de piercer de exacte plek waar de piercing zal zijn. Dit is voor hun eigen referentie en voor jou om te controleren of je tevreden bent met de plaatsing.
Piercing – de piercer gebruikt een naald om de tragus te perforeren. Verwacht harde geluiden, omdat ze zo dicht bij uw gehoorgang werken – en een moment van intense druk.
Houd er rekening mee dat het gebruik van een piercingpistool in plaats van een naald onaanvaardbaar is. Weefselbeschadiging en infectie zijn veel waarschijnlijker als een piercingpistool wordt gebruikt, dus u mag de piercer nooit iets anders dan een naald laten gebruiken.
Sieraden inbrengen – de piercer steekt het door jou gekozen sieraad in de tragus en zet het op zijn plaats.
En dat is het! De piercer moet het gebied nog een keer desinfecteren, je nazorg instructies geven en je op weg sturen met je gloednieuwe tragus piercing.
Kan iedereen een tragus piercing krijgen?
De oren van iedereen zien er iets anders uit. Het is je misschien opgevallen dat, net zoals sommige mensen langere lobben hebben en andere kortere, niet ieders tragus even prominent is.
Als je tragus te klein is, kan het onmogelijk zijn om hem veilig te doorboren. Er is mogelijk niet genoeg ruimte voor de piercer om er met de naald in te komen, en/of het kraakbeen is mogelijk te klein om een piercing vast te houden.
Als blijkt dat je geen tragus piercing kunt krijgen, als je piercer voor alternatieven. U kunt bijvoorbeeld een anti-tragus, een daith of een toren krijgen.
Ook zijn oppervlakte- en microdermale piercings (hierboven beschreven) voor iedereen mogelijk, ongeacht de vorm van het oor.
Tragus piercing genezing en nazorg
Kraakbeenpiercings hebben relatief veel tijd nodig om te genezen. De genezingstijd tragus piercing is tussen de 3 – 9 maanden, hoewel het soms zelfs tot een jaar kan duren om volledig te genezen.
Er zijn verschillende genezingsstadia van tragus piercing gedurende deze tijd. De piercing-site zal de eerste paar weken rood, een beetje gezwollen en mogelijk pijnlijk zijn.
Daarna zou het ongemak geleidelijk moeten afnemen. De piercing blijft zacht aanvoelen en er kan een kleine afscheiding zijn.
Het kan moeilijk zijn om zeker te weten wanneer de piercing volledig is genezen – en u moet dit weten als u van plan bent uw sieraad te vervangen.
De eerste keer dat u uw sieraad van het originele stuk verandert, kunt u het beste naar een piercingstudio gaan. De piercingprofessionals daar kunnen controleren of je piercing genezen is en je helpen bij het veilig verwisselen van de sieraden.
Omdat de doorbloeding en circulatie naar het kraakbeen beperkt is, vormen traguspiercings een hoger risico op infectie. Zorg ervoor dat je de . volgt nazorg richtlijnen voor tragus piercings om het risico op complicaties te minimaliseren.
Tragus piercing kosten
Een tragus piercing kost je ongeveer $ 30 – $ 50 voor de procedure, plus de kosten van de sieraden.
Zoals bij elke andere piercing, is de belangrijkste factor die de kosten bepaalt de expertise van de piercer. Natuurlijk is het belangrijk om niet te proberen geld te besparen op iets dat zo belangrijk (en moeilijk) is als lichaamsaanpassing.
Kies een professional met ervaring in tragus piercings, een hoge standaard van hygiëne en een goed uitgeruste studio. Ten eerste zal dit helpen om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met de voltooide piercing. Ten tweede minimaliseert het de risico’s die gepaard gaan met het krijgen van een piercing, zoals infectie.
Houd er echter rekening mee dat prijs niet altijd een weerspiegeling is van kwaliteit. Profiteer van beoordelingen en aanbevelingen van anderen voordat u een afspraak maakt.
Tragus piercing pijn
Het zal je niet verbazen te horen dat het pijnniveau van een traguspiercing afhangt van je individuele tolerantie.
Sommige mensen kunnen beter met pijn omgaan dan anderen, en sommigen vinden dat specifieke delen van hun lichaam bijzonder gevoelig zijn voor pijn.
Het is daarom moeilijk om een universeel antwoord te geven op hoeveel pijn het doet om een tragus piercing te krijgen.
De meeste mensen die de procedure hebben ondergaan, beschouwen het als beheersbaar, vaak meer ongemakkelijk dan pijnlijk.
Bij het doorboren van de tragus moet de piercer de naald door taai kraakbeen duwen. De druk is meestal verantwoordelijk voor het ongemakkelijk maken van de ervaring.
Ongeacht je pijntolerantie, houd er rekening mee dat het piercen zelf maar een paar seconden duurt. Er zijn weinig zenuwuiteinden in de tragus, dus de pijn zal niet lang intens zijn.
Potentiële gezondheidsvoordelen
Je hebt misschien gehoord van de gezondheidsvoordelen van tragus piercing. In het bijzonder is er enig bewijs dat ze kunnen helpen om migraine te verlichten.
Het idee achter deze theorie komt uit de acupunctuur. Acupunctuur is een behandeling waarbij naalden op specifieke drukpunten op het lichaam worden geplaatst om de zenuwen te stimuleren en te helpen bij verschillende gezondheidsproblemen.
Een van de zenuwen die kan worden gestimuleerd om te helpen bij migrainepijn, is de nervus vagus, die door de tragus loopt. Onderzoek bewijst dat acupunctuur van de nervus vagus kan helpen bij depressie en epilepsie – wetenschappers werken nog steeds om erachter te komen of het migrainepijn kan behandelen.
Dus in zekere zin is het laten piercen van je tragus een manier om de nervus vagus permanent te stimuleren en hopelijk te helpen bij je migraine. De Daith-piercing is een andere procedure die dezelfde zenuw stimuleert en waarvan wordt aangenomen dat het ook gunstig is voor migrainepatiënten.
Houd er rekening mee dat het bewijs hiervoor anekdotisch is, dat wil zeggen dat geen wetenschappelijke studies dit hebben bevestigd. Veel mensen zeggen dat het helpt, maar wetenschappers hebben niet gezegd dat het zeker helpt.
Aan het eind van de dag, als je bereid bent om de procedure te ondergaan en voor de piercing te zorgen, kan het geen kwaad om het te proberen. Er is geen definitieve remedie voor migraine, dus veel mensen denken dat het de moeite waard is om elke beschikbare methode te proberen.
Tragus piercingsieraden
Afhankelijk van de vorm van je oor en de maat van je tragus, kan een piercingprofessional je adviseren over het starten van een sieraad.
Over het algemeen zijn er twee hoofdcategorieën sieraden: een stud en een tragus hoop.
Sommige mensen gebruiken ook kleine halters. Ze zijn een haalbare optie, hoewel ze misschien ongemakkelijk zijn als ze aan de binnenkant te veel uitsteken.
Tragus piercing stud
Studs zijn de meest populaire optie, deels omdat ze misschien comfortabeler zijn, afhankelijk van de vorm van je oor.
Qua structuur zijn er twee soorten noppen: met een platte achterkant en met een ronde kraal aan de achterkant.
Als er niet veel ruimte is aan de binnenkant van je tragus piercing, is een platte achterkant de betere optie.
Je zult het niet zo veel voelen, vooral als je een koptelefoon draagt.
Natuurlijk zijn er studs in vele vormen en variëteiten – van eenvoudige metalen of edelstenen tot ingewikkelde vormen.
Tragus piercing hoepel
Er zijn drie soorten hoepels voor tragus piercings:
- Gevangen kraalringen – deze hebben een kraal die de uiteinden van de ring op hun plaats houdt. De kraal en de ring kunnen decoratief of effen zijn.
- Naadloze hoepels – deze hebben niet de kraal om de uiteinden met elkaar te verbinden. Ze zijn eenvoudiger dan ingesloten kralenringen en hebben een slanker uiterlijk.
- Scharnierende ringen – deze vergrendelen met behulp van een scharniermechanisme, waardoor de ring op zijn plaats blijft. Ze zijn meestal een beetje duurder dan de andere soorten tragushoepels.
Laatste woorden
Dat is alles! We hopen dat je hier de antwoorden op al je vragen over tragus piercings hebt gevonden. Geniet nu van het bladeren door onze galerij met tragus piercing-sieraden – veel succes met het vinden van de beste stukken die bij uw stijl passen!