Pomade vs Gel vs Voks – Hvilken er bedst til din frisure?

Når du sammenligner fordele og ulemper ved pomade vs gel vs voks, er det vigtigt at huske, hvordan du vil style dit hår og det udseende, du forsøger at opnå. At finde det bedste hårstylingsprodukt til din frisure afhænger af, om du vil have et fleksibelt, medium eller fast hold og skinnende eller mat look. Problemet er, at med så mange mænds plejemærker på markedet, er det svært at sige, hvilke der er værd at købe. Nedenfor vil vi diskutere forskellen mellem pomade, voks og gel for at hjælpe fyre med at vælge de rigtige hårprodukter til forskellige frisurer, længder og typer, herunder kort, langt, mellemlangt, tykt, krøllet og bølget hår.

Uanset om du vil have de bedste hårprodukter til underskæring, glat ryg, kam over, quiff, sidedel, pompadour, faux hawk eller pigget hår, hjælper denne vejledning dig med at vælge en god pomade, voks eller gel til brug.

Hårprodukter - Pomade vs Gel vs voks

Pomade

Pomade er et stylingprodukt, der er ideelt til stærke, men fleksible hold, såvel som matte og højglans finish. De bedste pomade-mærker til mænd i dag er vandbaserede i modsætning til oliebaserede, hvilket resulterer i en let, blød tekstur, der let skylles ud. Den anden fordel ved at bruge en vandbaseret pomade er, at du kan style og style dit hår hele dagen, fordi det aldrig tørrer ud eller bliver superstift.

Men hvis du kan lide smørefrisurer såsom glatte ryg, vil du overveje at købe en oliebaseret pomade, der giver et stærkere hold og højere glans. Husk bare, at oliebaserede produkter er sværere at vaske ud og ikke så sunde for din hovedbund. På samme måde får du bare en god pomade til tykt hår.

Når du leder efter en mænds hårpomade til brug hver dag i afslappede eller professionelle omgivelser, skal du vælge en med en mat finish. Gem højglansen til særlige lejligheder og nætter ude. Pomader er gode til de fleste stilarter, herunder kammen over, sidedel, slicked back, quiff og pompadour frisurer.

Pomade frisure

Bedste Pomades til mænd

Nogle af de bedst bedømte pomade-mærker på markedet i dag inkluderer Suavecito, Layrite, Baxter i Californien, Kejserlig barber, Uppercut Deluxe, og Amerikansk besætning. Hvilken pomade du får afhænger af, om du har kort, mellemlangt eller langt hår, og hvordan du vælger at style dit hår. Et stærkt produkt kan holde håret på plads hele dagen for et rent udseende, men et let greb uden glans kan tilbyde en kølig struktureret finish.

Disse er de bedste pomader til mænd.

Forhåndsvis produktvurdering Pris
Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 Pack - Strong Hold Hair Pomade For Men - Medium Shine Water Based Wax Like Flake Free Hair Gel - Let at vaske ud - Hold hele dagen for alle hårstilarter Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 Pack – Strong Hold Hair Pomade For Men – Medium Shine… 14.530 anmeldelser $ 13,99 Køb nu
Layrite Superhold Pomade, 4,25 oz Layrite Superhold Pomade, 4,25 oz 4.233 anmeldelser 18,00 $ Køb nu
Baxter of California Clay Pomade, Matte Finish/Strong Hold, Hair Pomade for Men, 2 fl. Oz Baxter of California Clay Pomade, Matte Finish/Strong Hold, Hair Pomade for Men, 2 fl. Oz 3.860 anmeldelser $ 23,00 Køb nu

Sådan bruges Pomade

For at bruge pomade skal du tørre dit håndklæde med dit håndklæde og efterlade det fugtigt nok til at kunne formes, men ikke så vådt, at det er svært at kontrollere og style. Hæld nogle af dine yndlingspomader i din hånd og gnid den mellem både dine håndflader og fingre, indtil den er jævnt belagt. Påfør nu pomaden på dit hår fra begge sider, glat ind i dit hår, mens du forsigtigt styler det ind i den frisure, du ønsker.

Voks

De fleste vokser er lavet med bivoks og tilbyder dermed et moderat til stærkt hold med en mat finish, der ikke hærder eller stiver dit hår. Selvom hårvoks har en tykkere fornemmelse end gel, føles det stadig glat, tilføjer tekstur og tykkelse til håret og er ikke klistret. Desuden er voks lidt vanskeligere at vaske ud end en vandbaseret pomade, så vi vil anbefale at købe en hårvoks som American Crew’s Forming Cream eller TIGI Senghoved B.

Desuden, hvis du har naturligt fedtet hår, kan voks absorbere det overskydende fedt. Det betyder dog, at hårvoks til sidst vil tørre ud efter et par timer, men indtil da kan du genstille det, som du vil. Dette er en stor fordel ved at bruge pomade, du skal overveje, når du sammenligner pomade vs voks.

I sidste ende er voks ideel til kort eller mellemlangt, normalt til fedtet hår. Det kan også være utrolig effektivt på bølgete eller krusede hårtyper. De bedste voksfrisurer er dem, der kræver stærke hold og kontrol uden at klumpe sig sammen, såsom spidset hår, faux hawks, quiff, fransk afgrøde og mange andre populære moderne frisurer.

Voksfrisurer

Bedste hårvoks til mænd

Nogle af de bedst bedømte hårvoks inkluderer American Crew’s Forming Cream eller Fiber, TIGI Senghoved Brugbar voks, Redken Maneuver Working Wax, og Gatsby bevægeligt gummi. Stylingvoks er fantastisk, hvis du vil have et let til medium hold og en struktureret, naturlig frisure.

Forhåndsvis produktvurdering Pris
TIGI Senghoved til mænd Matseparation Arbejdsvoks, 3 ounce TIGI Senghoved til mænd Matseparation Arbejdsvoks, 3 ounce 4.149 anmeldelser $ 11,13 Køb nu
American Crew Forming Cream, 3 oz, bøjeligt hold med medium glans American Crew Forming Cream, 3 oz, bøjeligt hold med medium glans 12.485 anmeldelser $ 18.50 Køb nu

Tjek denne købsguide for at finde den bedste mænds hårvoks til dine behov.

Sådan bruges hårvoks

For at bruge voks skal du style dit hår med dine hænder, mens du tørrer det – voks fungerer ikke godt med vådt hår. Tag en lille mængde voks og gnid det mellem dine hænder. Når dit hår er tørt, påføres hårvoksen på dit hår og fordeler det jævnt. Det anbefales, at du starter med håret i ryggen for at undgå at klumpe dit hår foran.

Gel

Gel er dit klassiske hårprodukt til mænd. Hårgel giver et stærkt hold med et “vådt” look med høj glans. Når pomade og voks ikke giver nok hold, kan gel være din eneste mulighed. Desværre er ulempen ved gel dens hårdhed, flakhed og manglende evne til at blive redesylet senere på dagen. Ikke desto mindre vasker hårgel let ud med vand.

Fyre kan finde hårgel i både lette og faste hold, og som hovedregel bør mænd med tyndt hår sandsynligvis bruge geler til let til medium hold – eller endda pomade – i moderate mængder for at undgå klumper, der vil udsætte hovedbunden. I betragtning af fordele og ulemper ved hårgelé, i en sammenligning af pomade vs gel og voks vs gel, vil vi anbefale gel som en sidste udvej for virkelig uregerligt hår, der er hårdt at styre..

Gel Frisurer

Bedste hårgeler til mænd

Nogle af de bedst bedømte hårgeler til mænd inkluderer American Crew Styling Gel, Johnny B Mode, Got2b Ultra Limet, og Style Sexy Hair Gel.

Forhåndsvis produktvurdering Pris
AMERICAN CREW Firm Hold Styling Gel, 33.8 Fl Oz AMERICAN CREW Firm Hold Styling Gel, 33.8 Fl Oz 6.204 anmeldelser $ 33,76 Køb nu

Sådan bruges hårgel

For at bruge hårgel skal du tørre dit håndklæde til det er let fugtigt – gel påføres bedst på fugtigt hår efter et brusebad. For at undgå de frygtede hvide flager senere på dagen, skal du sørge for at anvende din gel langsomt og tilføje mere efter behov. En kvart størrelse i din håndbalsam burde være nok til de fleste frisurer, og husk, du kan altid anvende mere senere.

Bedste hårprodukter til fyre

Vi anbefaler pomade som det bedste all-round hårprodukt til mænd, hvilket giver dig hold med fleksibilitet, både matte og højglansmuligheder, og muligheden for at style fede frisurer til et sofistikeret look. Med en række forskellige vandbaserede pomademærker til rådighed, kan fyre købe forskellige produkter og prøve dem for at finde deres favorit.