Разликата между маслото за брада и балсама за брада

През последните няколко години брадата се превърна в обект на мания сред мъжете и жените. Дебелата, пълна, лъскава и мека брада често се разглежда като въплъщение на мъжествеността. Но независимо дали имате къса или дълга брада или се интересувате да научите как да отглеждате здрава, важно е да знаете разликата между маслото за брада и балсама.

Въпреки че балсамът и маслото за брада овлажняват косата ви по лицето, един продукт за грижа за брадата може да е по -подходящ за вашето лице, кожа и брада. Като цяло бихме препоръчали да използвате балсам за брада и масло заедно за дълги бради и просто масло за брада за къса коса на лицето в ранните етапи на растеж на брадата.

Ако имате проблеми при избора на балсам или масло, прочетете, за да научите за ползите от двете. По -конкретно, ще обсъдим какво правят балсамът и маслото за брада, кога да ги използваме и как ефективно да нанасяме тези козметични продукти за овлажняване, омекотяване на брадата.

Ето задълбочено сравнение на балсама и маслото за брада!

Разлика между масло за брада и балсам за брада

Какво е балсам за брада?

Балсамът за брада е помада от овлажнители и уплътнители, които се смесват, загряват и охлаждат. Балсамът е проектиран да кондиционира брадата ви при всяка употреба, но също така прави брадата ви по -управляема, което означава, че се удвоява като продукт за оформяне и оформяне. Просто казано, балсамът за брада е за вашата брада подобно на добра помада или восък за косата ви.

Най -добрите балсами за брада трябва да овлажняват и омекотяват косата на лицето ви, да се отърват от пърхота на брадата, да спрат сърбежа и лющенето, да осигурят силно задържане за оформяне и подстригване и да накарат брадата ви да изглежда по -дебела и блестяща. Последното е особено важно за мъжете с неравна или тънка брада. Като предотвратява изсушаването или ставането на чупливи косми, балсамът може също да ви помогне да увеличите растежа на брадата.

В крайна сметка, когато нанасяте балсам за брада, е възможно да изведете брадата си от разрошена и извън контрол до добре поддържана, лъскава и гладка. Когато става въпрос за закупуване на балсам за брада, ще забележите, че тези продукти идват с различни съставки, така че изберете този, който най -добре отговаря на вашите нужди.

Силно препоръчваме да получавате само балсам с изцяло естествени съставки, за да избегнете дразнене на кожата си. Органичният балсам е особено полезен за момчета с чувствителна кожа. Ето основните съставки, които съставят балсама за брада:

 • Масло от шеа -Маслото от шеа е изцяло естествена съставка, която кара брадата ви да изглежда по-дебела след нанасяне. В допълнение към подобряването на дебелината на косата ви, маслото от шеа е уплътнител, който ще поддържа брадата ви хидратирана и здрава през целия ден.
 • Пчелен восък – Пчелният восък действа много подобно на маслото от шеа, но изисква по -малко обработка и следователно не е толкова вероятно да дразни кожата ви. Той също е малко по -дебел от маслото от шеа за допълнителна управляемост и стил.
 • Масло от жожоба и арган – Тези носещи масла са често срещани в балсами за брада в малки количества и служат за много важна цел. Аргановото масло и маслото от жожоба са изцяло естествени овлажнители, които осигуряват хидратацията на маслото от шеа и пчелния восък. Неспазването на балсам с качествени масла всъщност може да направи брадата ви крехка и суха, което води до начупване и бавен растеж.

Балсам за брада

Какво прави балсамът за брада?

Ето кратък преглед на ползите от балсама за брада и всичко, което може да направи за вашата брада!

 • Овлажнявайте и кондиционирайте косата на лицето си
 • Поддържайте брадата си мека и блестяща
 • Предотвратете пърхота на брадата, сърбежа и дразненето на кожата
 • Намалете разцепените краища и счупването, за да увеличите максимално растежа
 • Предлага леко до средно задържане за оформяне и подстригване

Ако търсите балсам за брада, който ще подхранва косата и кожата ви през целия ден, вземете балсам с най-висок рейтинг!

Визуализация Оценка на продукта Цена Цена
Честен амиш балсам за брада без изливане - направен само с естествени и органични съставки - 2 унция калай Честен амишки балсам за брада без изплакване – направен само с естествени и органични съставки – 2… 29 159 отзива $ 11,43 Купи сега
Балсам за брада за мъже | Гладък балсам за брада Viking с етерично масло & amp; Пчелен восък (2 унции) - Силен балсам за оформяне на брада, естествен балсам за брада за мъже, който подсилва здравата брада & amp; Растеж на мустаци Балсам за брада за мъже | Гладък балсам за брада Viking с етерично масло & Пчелен восък (2 унции) – силно задържане… 3 403 отзива $ 13,97 Купи сега
Балсам за брада Viking Revolution - изцяло естествена козметична терапия с арганово масло & amp; Манго масло - укрепва & amp; Омекотява брадите & amp; Мустаци - аромат на цитрусов аромат в балсам за мъже - 1 опаковка Балсам за брада Viking Revolution – изцяло естествена козметична терапия с арганово масло & Масло от манго -… 6670 отзива 9,88 долара Купи сега
Балсам за брада - Скалист бръснар - 100% натурален - Премиум восъчна смес с аромат на кедър, богат на хранителни вещества пчелен восък, жожоба, чаено дърво, кокосово масло Балсам за брада – Скалист планински бръснар – 100% натурален – Премиум восъчна смес с аромат на кедър, хранително вещество… 2642 отзива $ 12,99 Купи сега

Какво е масло за брада?

Маслото за брада е овлажнител, съставен от носител и етерични масла. Поради течната си форма, доброто масло за брада е по -ефективно при хидратиране на кожата под брадата, както и достига до всички части на лицето и косата. Освен това, качествено масло за брада също ще спре сърбежа на брадата, ще се отърве от пърхота и сухите люспи, ще насърчи растежа и ще омекоти брадата ви.

Когато избирате между масло за брада и балсам, важно е да запомните, че използването на двете върху гъста, пълна коса на лицето е идеална и може да увеличи максимално ползите. Докато балсамът за брада е проектиран да блокира влагата, като същевременно ви осигурява способността да оформяте и управлявате брадата си, маслото за брада е чисто овлажнител и балсам.

Ако сте човек с чувствителна кожа, който е склонен към прекомерен сърбеж или сухота, докато отглеждате брада, тогава висококачественото масло за брада може да е всичко, от което се нуждаете. Това е особено вярно за мъже с къса брада, които все още не се нуждаят от много контрол на оформянето. И тъй като маслото за брада се абсорбира бързо в кожата и косата, то може да осигури по -бързо облекчение от балсама.

Друго важно съображение за маслото за брада е ароматът и способността да дезодорира. Ако предпочитате ароматизирано масло – и много мъже го правят – не забравяйте да изберете продукт с етерични масла, а не с изкуствени аромати. Тези аромати съдържат агресивни химикали, които всъщност могат да изсушат кожата и брадата ви, като напълно обърнат това, което маслото е било предназначено да прави на първо място.

Масло за брада

Какво прави маслото за брада?

Ето кратък преглед на ползите от маслото за брада и всичко, което може да направи за вашата брада!

 • Лесен и бърз начин за овлажняване и кондициониране на брадата
 • Хидратирайте и подхранвайте кожата под косата на лицето си; работи добре за момчета с чувствителна кожа
 • Намалете сърбежа, спрете пърхота по брадата и успокойте раздразнението на кожата
 • Омекотете брадата си и я направете блестяща

Тези най -добри масла за брада ще ви осигурят перфектната коса на лицето, която заслужавате.

Визуализация Оценка на продукта Цена Цена
Масло за брада Viking Revolution - изцяло натурален ароматизиран аромат & amp; Масла от жожоба - омекотява, заглажда & amp; Укрепва растежа на брадата - Поддържане на грижа за брадата и мустаците, 1 опаковка Масло за брада Viking Revolution – изцяло натурален аромат без аромат & Масла от жожоба – омекотява,… 9 933 отзива 9,88 долара Купи сега
Честни амиши - класическо масло за брада - 2 унции Честни амиши – класическо масло за брада – 2 унции 19 916 отзива $ 12,22 Купи сега
Масло за брада от марка Mountaineer, WV Timber, ароматизирано с кедрово дърво и елхова игла, кондициониращо масло, бутилка от 2 унции Масло за брада от марка Mountaineer, WV Timber, ароматизирано с кедрово дърво и елхова игла, кондициониращо масло,… 6428 отзива $ 10,95 Купи сега
Масло за брада без аромати & amp; Оставете в балсам, 100% чисто натурален за поддържана брада, мустаци и & amp; Овлажнена кожа 1 Oz от Ranger Grooming Co от Leven Rose (масло за брада) Масло за брада без аромати & Оставете в балсам, 100% чисто натурален за поддържана брада, мустаци, &… 7 360 отзива $ 13,97 Купи сега

Как да използвате балсам за брада

За най -добри резултати момчетата ще трябва да се научат как да прилагат правилно балсама за брада. Като начало отделете време да измиете брадата си с изцяло натурален сапун. След това подсушете с кърпа и оставете да изсъхне на въздух естествено за няколко минути, преди да използвате балсама. Изстържете купчина балсам балсам (малко повече за много дебели или дълги бради) и го разтрийте между дланите си, за да стане топъл и гъвкав.

Сега прокарайте пръсти през брадата си от врата нагоре, като внимавате да разтриете кожата, където расте брадата ви. Това не само помага за покриване на отделните косми, но също така защитава и подхранва космените ви фоликули в корена. След това нанесете останалото количество върху мустаците и областта на брадата си точно около устата.

След като разнесете балсама възможно най-равномерно, изтъркайте балсама през брадата си с висококачествена четка за брада за коса от глиган. Четка ще ви гарантира, че разпределяте балсама навсякъде, докосвайки всички косми и леко прониквайки до кожата. Можете да използвате четката, за да изправите брадата си, или ако предпочитате къдрав стил, използвайте ръцете си, за да „намачкате“ брадата си.

Можете да прилагате повечето форми на балсам за брада до три пъти на ден, колкото е необходимо, и докато вашият балсам по избор съдържа само естествени съставки, няма никаква вреда да го оставите до следващия си душ. Ако вашият балсам съдържа вазелин, трябва да го измивате всяка вечер, за да избегнете повреда.

Използвайте балсам за брада

Как да използвате маслото за брада

Маслото за брада е дори по -лесно за използване от балсама за брада. За най-добри резултати измийте брадата си с шампоан и балсам и след това внимателно подсушете с кърпа. Оставете да изсъхне на въздух за няколко минути, преди да нанесете масло за брада. Поставете в ръката си количество масло с размер на стотинка, разтрийте го върху дланите си, докато се затопли, и просто го масажирайте в брадата и кожата си.

Отново, като използвате четка за коса от глиган или ръчно изработен дървен гребен, уверете се, че разнасяте маслото по цялата си брада, лице и кожа под себе си. В процеса използвайте гребена, за да разплетете възли и да оформите брадата си в посоката, в която искате тя да расте.

Подобно на балсама, можете да нанасяте масло за брада до три пъти на ден и докато използвате изцяло натурален, органичен продукт, който не съдържа изсушаващи съставки като алкохол, няма нужда да го изплаквате.

Използвайте масло за брада

Масло и балсам за брада

Дали трябва да вземете масло за брада или балсам за брада не е необходимо да бъде трудно решение – препоръчваме и двете. Това е един от редките случаи, че твърде много добро нещо не може да бъде лошо. Ако имате гъста брада, която се нуждае от допълнително овлажняване и кондициониране, маслото за брада ще осигури хидратация незабавно. След като подхранвате космените си фоликули и кожата с масло, момчетата могат да използват балсам за брада, за да запечатат овлажнители и да поддържат косата на лицето си здрава и мека през целия ден!