Skillnaden mellan skäggolja och skäggbalsam

Under de senaste åren har skägget blivit besatt av män och kvinnor. Ett tjockt, fullt, glänsande och mjukt skägg ses ofta som en symbol för maskulinitet. Men oavsett om du har ett kort eller långt skägg eller är intresserad av att lära dig att odla ett friskt, är det viktigt att känna skillnaden mellan skäggolja och balsam.

Även om både skäggbalsam och olja återfuktar ditt ansiktshår, kan en skäggvårdsprodukt vara bättre lämpad för ditt ansikte, din hud och din skäggtyp. I allmänhet rekommenderar vi att du använder skäggbalsam och olja tillsammans för långt skägg, och bara skäggolja för kort ansiktshår i de tidiga skeden av skäggväxt.

Om du har problem med att välja balsam eller olja kan du läsa mer om fördelarna med båda. Specifikt kommer vi att diskutera vad skäggbalsam och olja gör, när man ska använda dem och hur man effektivt applicerar dessa grooming -produkter för att återfukta, konditionera, mjuka upp ditt skägg.

Här är en djupgående jämförelse av skäggbalsam och olja!

Skillnaden mellan skäggolja och skäggbalsam

Vad är skäggbalsam?

Skäggbalsam är en pomad av fuktighetskräm och tätningsmedel som blandas, värms upp och kyls. Balm är utformad för att konditionera ditt skägg vid varje användning, men det gör också ditt skägg mer hanterbart, vilket innebär att det fungerar som en styling och formande produkt. Enkelt uttryckt är skäggbalsam för ditt skägg ungefär som en bra pomade eller vax för ditt hår.

De bästa skäggbalsamerna bör återfukta och mjuka upp ditt ansiktshår, bli av med skäggmjöl, stoppa klåda och flagnande, ge ett starkt grepp för styling och grooming och få ditt skägg att se tjockare och glänsande ut. Det senare är särskilt avgörande för män med fläckiga eller tunna skägg. Genom att förhindra att dina hår torkar ut eller bli spröda kan balsam också hjälpa dig att öka skäggtillväxten.

I slutändan, när du applicerar skäggbalsam, är det möjligt att ta ditt skägg från smutsigt och out-of-control till välskött, glänsande och smidigt. När det gäller att köpa skäggbalsam kommer du att märka att dessa produkter kommer med olika ingredienser, så välj den som bäst passar dina behov.

Vi rekommenderar starkt att du bara får en balsam med helt naturliga ingredienser för att undvika att irritera din hud. En ekologisk balsam är särskilt användbar för killar med känslig hud. Här är kärningredienserna som utgör skäggbalsam:

 • Sheasmör -Sheasmör är en helt naturlig ingrediens som får ditt skägg att se tjockare ut efter applicering. Förutom att förbättra hårets tjocklek är sheasmör ett tätningsmedel som håller ditt skägg hydratiserat och friskt hela dagen.
 • Bivax – Bivax fungerar ungefär som sheasmör, men det kräver mindre bearbetning och är därför inte lika troligt att irritera din hud. Det är också något tjockare än sheasmör för ökad hanterbarhet och stylingkraft.
 • Jojoba och arganolja – Dessa bäroljor är vanliga i skäggbalsam i små mängder, och de tjänar ett mycket viktigt syfte. Argan och jojobaolja är helt naturliga fuktgivare som ger hydrering som sheasmöret och bivaxet kommer att försegla. Om du inte använder en balsam med kvalitetsoljor kan du faktiskt göra ditt skägg sprött och torrt, vilket resulterar i brott och långsam tillväxt.

Skäggbalsam

Vad gör skäggbalsam?

Här är en snabb översikt över fördelarna med skäggbalsam och allt det kan göra för ditt skägg!

 • Fukta och konditionera ditt ansiktshår
 • Håll ditt skägg mjukt och glänsande
 • Förhindra skägg mjäll, klåda och hudirritation
 • Minska delade ändar och brott för att maximera tillväxten
 • Erbjuder ett lätt till medium grepp för styling och grooming

Om du letar efter ett lämpligt skäggbalsam som ger näring åt ditt hår och din hud hela dagen, skaffa en högklassig balsam!

Förhandsgranska Produktbetyg Pris
Honest Amish Beard Balm Leave -in Conditioner - Gjord med endast naturliga och ekologiska ingredienser - 2 uns burk Honest Amish Beard Balm Leave -in Conditioner – Gjord med endast naturliga och ekologiska ingredienser – 2… 29 159 omdömen $ 11,43 Köp nu
Skäggbalsam för män | Smidig Viking -skäggbalsam med eterisk olja & amp; Bivax (2 oz) - Strong Hold Beard Styling Balm, Natural Leave -In Beard Conditioner för män för att öka hälsosamt skägg & amp; Mustasch tillväxt Skäggbalsam för män | Smidig vikingskäggbalsam med eterisk olja & Bivax (2 oz) – Stark hållfasthet… 3 403 omdömen $ 13,97 Köp nu
Viking Revolution Beard Balm - All Natural Grooming Treatment med Argan Oil & amp; Mangosmör - Stärker & amp; Mjukar upp skägg & amp; Mustascher - Citrus Doft Leave in Conditioner Wax för män - 1 förpackning Viking Revolution Beard Balm – All naturlig vårdning med Arganolja & Mangosmör -… 6670 omdömen $ 9,88 Köp nu
Skäggbalsam - Rocky Mountain Barber - 100% naturlig - Premiumvaxblandning med cederträdoft, näringsrik bivax, jojoba, tea tree, kokosolja Skäggbalsam – Rocky Mountain Barber – 100% Natural – Premium vaxblandning med doft av cederträ, näringsämne… 2642 omdömen $ 12,99 Köp nu

Vad är skäggolja?

Skäggolja är en fuktkräm som består av bärare och eteriska oljor. På grund av sin flytande form är en bra skäggolja mer effektiv för att återfukta huden under ditt skägg samt att nå alla delar av ditt ansikte och hår. Dessutom kommer en kvalitet skäggolja också att stoppa skäggklåda, bli av med mjäll och torra flingor, främja tillväxt och mjuka upp ditt skägg.

När du väljer mellan skäggolja och balsam är det viktigt att komma ihåg att användning av både på tjockt, fullt ansiktshår är idealiskt och kan maximera fördelarna. Medan skäggbalsam är utformad för att låsa in fukt samtidigt som du ger dig förmågan att forma och hantera ditt skägg, är skäggolja en ren fuktkräm och balsam.

Om du är en kille med känslig hud som är benägen för överdriven klåda eller torrhet när du växer ut ett skägg, kan en skäggolja av hög kvalitet vara allt du behöver. Detta gäller särskilt för män med kort skägg som inte behöver mycket stylingkontroll än. Och eftersom skäggolja snabbt absorberas i hud och hår kan det ge snabbare lindring än balsam.

En annan viktig faktor för skäggolja är doften och förmågan att lukta. Om du föredrar en doftande olja – och många män gör – var noga med att välja en produkt med eteriska oljor och inte artificiella dofter. Dessa dofter innehåller hårda kemikalier som faktiskt kan torka din hud och skägg, vilket helt vänder på vad oljan var utformad för att göra i första hand.

Skäggolja

Vad gör skäggolja?

Här är en snabb översikt över fördelarna med skäggolja och allt det kan göra för ditt skägg!

 • Ett enkelt och snabbt sätt att återfukta och konditionera ditt skägg
 • Återfuktar och ger näring åt huden under ditt ansiktshår; fungerar bra för killar med känslig hud
 • Minska klåda, stoppa skäggmjäll och lindra hudirritation
 • Mjuka upp ditt skägg och gör det glänsande

Dessa bästa skäggoljor ger dig det perfekta ansiktshår du förtjänar.

Förhandsgranska Produktbetyg Pris
Viking Revolution Beard Oil Conditioner - Alla naturliga oparfymerade Argan & amp; Jojobaoljor - mjukar upp, slätar ut & amp; Stärker skäggtillväxt - vård av skägg- och mustaschunderhållsbehandling, 1 förpackning Viking Revolution Beard Oil Conditioner – Allt naturligt, utan parfym & Jojobaoljor – mjuknar upp,… 9 933 omdömen $ 9,88 Köp nu
Honest Amish - Klassisk skäggolja - 2 uns Honest Amish – Klassisk skäggolja – 2 uns 19 916 omdömen $ 12,22 Köp nu
Skäggolja av Mountaineer Brand, WV Timber, doftande med cederträ och grannål, konditioneringsolja, 2 oz flaska Skäggolja av Mountaineer Brand, WV Timber, doftande med cederträ och grannål, konditioneringsolja,… 6428 omdömen $ 10,95 Köp nu
Doftfri skäggolja & amp; Lämna i balsam, 100% rent naturligt för preparerade skägg, mustascher och amp; Moisturized Skin 1 Oz By Ranger Grooming Co By Leven Rose (skäggolja) Doftfri skäggolja & Lämna i balsam, 100% rent naturligt för preparerade skägg, mustascher, &… 7 360 omdömen $ 13,97 Köp nu

Hur man använder skäggbalsam

För bästa resultat måste killar lära sig att applicera skäggbalsam korrekt. Till att börja med, ta dig tid att tvätta ditt skägg med en helt naturlig tvål. Torka sedan handdukstätt och låt det lufttorka naturligt i några minuter innan du använder balsamen. Skrapa en klick balsam (lite mer för mycket tjockt eller långt skägg) och gnid det mellan handflatorna för att göra det varmt och smidigt.

Kör nu fingrarna genom skägget från nacken uppåt, var noga med att gnugga huden där ditt skägg växer. Detta hjälper inte bara att täcka enskilda hårstrån, det skyddar och ger näring åt dina hårsäckar vid roten. Applicera sedan den återstående mängden på din mustasch och skäggområdet precis runt munnen.

Efter att ha spridit balsmen så jämnt som möjligt, borsta balsam genom skägget med en högkvalitativ borskhårskäggborste. En borste säkerställer att du fördelar balsam genom, vidrör alla hårstrån och försiktigt tränger ner till huden. Du kan använda borsten för att räta ut ditt skägg, eller om du föredrar en lockig stil, använd händerna för att “krusa” ditt skägg.

Du kan applicera de flesta former av skäggbalsam så många som tre gånger om dagen efter behov, och så länge din valda balsam bara innehåller naturliga ingredienser är det ingen skada att lämna den till nästa dusch. Om din balsam innehåller vaselin bör du tvätta den varje kväll för att undvika skador.

Använd Beard Balm

Hur man använder skäggolja

Skäggolja är ännu enklare att använda än skäggbalsam. För bästa resultat, tvätta skägget med ett schampo och balsam och torka sedan försiktigt handdukstorrt. Låt lufttorka i några minuter innan du applicerar skäggolja. Lägg en liten mängd olja i handen, gnid den på handflatorna tills den är varm och massera in den i skägg och hud..

Återigen, se till att du sprider oljan över hela ditt skägg, ansikte och huden under med hjälp av en vildsborste eller en handgjord träkam. I processen använder du kammen för att lossna knutarna och styla ditt skägg i den riktning du vill att det ska växa.

Liksom balsam kan du applicera skäggolja så många som tre gånger om dagen, och så länge du använder en helt naturlig, ekologisk produkt som inte innehåller torkande ingredienser som alkohol, behöver du inte skölja bort den.

Använd skäggolja

Skäggolja och balsam

Om du ska få skäggolja eller skäggbalsam behöver inte vara ett svårt beslut – vi rekommenderar båda. Detta är en av de sällsynta tiderna att för mycket av det goda inte kan vara dåligt. Om du har ett tjockt skägg som behöver ytterligare återfuktning och konditionering, kommer en skäggolja att ge fukt direkt. När du har närat dina hårsäckar och hud med en olja kan killar använda en skäggbalsam för att försegla fuktkräm och hålla ansiktshåren friska och mjuka hela dagen!