A laminátum karbantartása – hogyan távolíthatja el a karcolásokat a laminátumban?

Az elmúlt években a laminátum többször volt az első számú vásárlói választás a modern, könnyen kezelhető padlóburkolatok terén. Ez a népszerűség a faszerű felületének és az alacsony árnak köszönhető. Az úgynevezett kattintási rendszernek köszönhetően a laminátum is gond nélkül lerakható. Sajnos a laminált padló nem olyan strapabíró és robosztus, mint a parketta és a csúnya karcolások hamar megjelenhetnek gyönyörű felületén. Természetesen vagy véletlenül, vagy teljesen véletlenül merülnek fel. Például a kemény cipőtalp és a magas sarkú sötét vonalakat és foltokat hagy a laminátumban. Az ilyen furcsaságok a padlón tényleg az idegeidre mehetnek. Megfelelően kell vigyázni a laminált anyagra, nehogy csíkok keletkezzenek. Készen állunk néhány trükkre, és megmutatjuk, hogyan használhat egyszerű eljárást otthon a laminált padló javítására. Megtudhatja, hogyan kell ezt megtenni, és mire van szüksége a laminátum karcolásának eltávolításához!

Hobbi barátok vigyázzatok! A laminátum apró karcai könnyen és gond nélkül eltávolíthatók!

Laminált lemez elhelyezése a nappaliban

Minden lakástulajdonos megfelelő intézkedéseket tesz a laminált padló védelmére. Ám költözéskor vagy újratervezéskor a nehéz bútorok megőrülnek, gyakran sérült területeket hozva létre a laminátumban. Akkor azonnal cselekedni kell! Az apró karcolásokat időben el kell távolítani, hogy ne károsítsák tovább a sima laminált felületet.

A felületes karcolásokat könnyű kezelni baba- vagy olívaolajjal. Dörzsölje meg az olajat egy puha ruhával, és a karcolások eltűnnek. De ha már mélyebb sérülések vannak a laminátumon, akkor bátran kell eljárnia, és az alábbiak szerint kell eljárnia.

Karcolások a laminátumban? Nincs pánik! Csak kövesse tippjeinket!

laminált, mint egy jó lehetőség a nappali padlóburkolatához

Mire van szüksége a mélyebb karcolások eltávolításához a laminátumban:

Ennek a barkácsprojektnek az első lépéseként feltétlenül szereznie kell magának egy javítókészletet. Ilyen készletek minden hardverboltban megtalálhatók. A csomagok tartalmaznak néhány különböző színű viaszt. Még van csiszolópapír és egy kis repülőgép. Javasoljuk, hogy mielőtt elkezdené, alaposan tisztítsa meg a laminált padlót. Ügyeljen arra is, hogy a laminátum ne legyen túl nedves. A víz nem kerülhet a repedésbe. Ellenkező esetben a laminált panelek megduzzadhatnak, ami nem kívánatos.

Először alaposan tisztítsa meg, csak akkor kezdje el a javítást

laminált ápolási tippek a karcolások eltávolításához

A karcolások eltávolítása minden hobbi számára könnyű

E rövid előkészítés után most elérkeztünk a karcolások eltávolításának tényleges folyamatához. Ha még mindig látja a laminált laza részeket a karcolásnál, akkor először síkban kell eltávolítani őket. A felületnek tisztának, száraznak és zsírmentesnek kell lennie.

Válasszon egy olyan viaszpálcát, amely megfelel a laminátumnak. A színek akár keverhetők is, ha bizonyos árnyalatra van szüksége. Az egész folyamatot részletesen követheti a következő videóban.

Itt pontosan láthatja, hogyan kell dolgozni a javító készlettel. A viasz óvatos felhordásától az apró szárított részecskék eltávolításáig mindent a legapróbb részletekig szemléltetnek. Ha mindezt már megtette, akkor megadhatja a laminátumnak az utolsó simítást, és fényezheti a most javított területet.

Szerezzen javító készletet!

Javítsa meg a laminátumot és távolítsa el a karcolásokat

Ezután kövesse a lépéseket a laminátum karcolásának eltávolításához

Laminált javítási tippek és trükkök

Ugyanez a munkafolyamat megismétlődik paszták használatakor. Csak illessze a paszta színét a laminált padló árnyékához, majd kövesse az utasításokat lépésről lépésre, hogy kielégítő eredményt érjen el.

Laminált karcolás nélkül? Van -e ilyen?

Igen, ha a magasabb árkategóriában lévő laminátumot választja, akkor évekig gyönyörű, könnyen karbantartható padlója lehet. A minőség mindig számít, de ehhez tényleg kicsit mélyebbre kell ásni a zsákba. A laminátum különböző vastagságú, hat és tizenkét milliméter között. Ha vastagabb laminált paneleket választ, akkor a padló robusztusabb, ellenállóbb, de drágább lesz. Robusztusságától függően a laminátumot különböző kopásosztályokban kínálják. A 21–23 -as kopási osztályokat választhatja otthonában. Tehát van egy laminált padlója a négy falában, amely ellenáll a karcolásoknak. Mielőtt vásárol, végezzen kutatást, és bölcsen válasszon!

laminálja, hogyan ápolja ezt a padlóburkolatot, ha megkarcolódik

Reméljük, élvezni fogja a karcolások eltávolítását, és élvezni fogja a hibátlan padlót otthon!