De beste tattoo-machines in 2020

Tatoeages zijn steeds populairder geworden en de tattoo-machine-industrie is gestegen om aan de vraag te voldoen – hier zijn de beste tattoo-machines die momenteel op de markt zijn.

Tattoo-machine-in-actie

Tatoeages zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en daarom is er steeds meer vraag naar de machines die nodig zijn om tatoeages te maken. Er zijn verschillende manieren om een ​​tatoeage te maken; de twee belangrijkste soorten machines zijn coil tattoo-machines en roterende tattoo-machines;.

Of je nu een ervaren tatoeëerder bent, of je eerste inkt bij een klant nog moet uitvoeren, het kiezen van de beste tattoo-pistolen voor de klus is essentieel om ervoor te zorgen dat je de klus effectief en naar beste vermogen kunt uitvoeren..

Met zoveel tattoo-machines op de markt, kan het kiezen van de juiste een ontmoedigend vooruitzicht zijn – daarom hebben we deze gids gemaakt voor de beste modellen die vandaag beschikbaar zijn.

Bekijk onze complete gids voor tattoo-machines, waarin we acht van de allerbeste tattoo-machines hebben beoordeeld die geliefd zijn bij tattoo-artiesten over de hele wereld, zodat u onmiddellijk kunt beginnen met het inkten van uw klanten (of uzelf!).

tattooist-holding-tattoo-gun

Een korte geschiedenis van tatoeëren

 Het lijkt misschien dat tatoeages een recent fenomeen zijn, gezien hun status als trendy body art-keuze die wordt gewaardeerd door hipsters en rocksterren, maar ze dateren eigenlijk van duizenden jaren geleden.

In feite bleek de oudste gemummificeerde mens ooit ontdekt, bekend als Otzi the Iceman, tientallen tatoeages op zijn lichaam te hebben..

Tatoeages werden door veel oude volkeren gebruikt en er zijn verschillende theorieën over hun betekenis en doel. Het woord ‘tatoeage’ zou afkomstig zijn van het 18e-eeuwse Samoaanse woord ‘tatu’, wat ‘slaan’ betekent; lichaamskunstvormen (inclusief tatoeages) waren van groot belang voor oude Polynesische beschavingen zoals Samoa.

man-holding-tattoo-machine

Van het gebruik ervan als medische behandeling tot het inprenten ervan als symbolen om kwade geesten af ​​te weren tot het aanduiden van status in de samenleving en in het leger tot het brandmerken van criminelen en het identificeren van gevangenen, de eeuwenoude methode om pigment aan de onderlaag van de huid toe te voegen is geenszins een modern idee.

In het verleden werden tatoeages handmatig uitgevoerd; vandaag hebben we speciaal ontworpen machines die de veiligheid, nauwkeurigheid en efficiëntie van de kunst verbeteren.

Historisch gezien werden tatoeages gebruikt om gevangenen te merken – het meest berucht in het geval van de nazi-concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig zijn tatoeages in de westerse wereld over het algemeen een artistieke keuze en een zelfidentificerende stijl van lichaamskunst.

Ze kunnen ook worden gebruikt om medische redenen, zoals het markeren waar een operatie moet worden uitgevoerd, en cosmetische corrigerende doeleinden, zoals wenkbrauw- en lipverbetering.

Lees verder om meer te weten te komen over hoe hedendaags tatoeëren wordt gedaan, en lees onze gids voor de beste tattoo-machines voor de klus.

tatoeëerder op bureau

Hoe tatoeages tegenwoordig worden gedaan

De moderne methode van tatoeëren kan een roterende of coil-tatoeëermachine omvatten, maar het proces van vandaag is vrijwel hetzelfde als de afgelopen paar duizend jaar.

Zoals je weet of je een tatoeëerder bent of ooit zelf een tatoeage hebt gekregen, wordt een tatoeage gemaakt door met een naald in de huid te prikken en pigmenten of kleurstoffen in de dermis van de huid te injecteren, waardoor een afbeelding, patroon of symbool ontstaat. die tijdelijk of permanent kan zijn, afhankelijk van het type inkt dat wordt gebruikt.

In het verleden (en nog steeds in sommige gevallen vandaag) werden tatoeages handmatig uitgevoerd – de kunstenaars maken eenvoudig de punctie en injecteren de kleurstof geleidelijk met de hand.

Over het algemeen worden echter professionele tattoo-machines gebruikt om tatoeages te maken, waarbij een geautomatiseerd systeem wordt gebruikt om de naald heen en weer te laten gaan, in en uit de huid, omdat dit het proces versnelt en zorgt voor een grotere nauwkeurigheid.

Tatoeages mogen alleen worden uitgevoerd door professioneel opgeleide artiesten die weten wat ze doen en die alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen voor veiligheid en hygiëne hebben getroffen, evenals steriele, ingepakte wegwerpnaalden..

Vermijd het uitvoeren van je eigen tatoeages thuis, tenzij je de juiste training hebt gevolgd, en zelfs dan is het raadzaam om het in een speciale tatoeagesalon te doen.

Of je nu een leerling bent die net begint als tatoeëerder en je wilt je eerste coil tattoo-machine kopen, of je hebt het geluk om je eigen salon te hebben en moet de beste roterende tattoo-machine-opties kennen die voor jou beschikbaar zijn, je ben hier aan het juiste adres.

Lees verder voor een nadere blik op de twee belangrijkste soorten tattoo-machines en onze professionele gids voor de beste modellen die momenteel op de markt zijn.

Welke soorten tattoo-machines zijn beschikbaar??

In het verleden moesten kunstenaars het moeizame werk van inktinjectie met de hand uitvoeren; tegenwoordig zijn tattoo-machines steeds geavanceerdere machines die het werk licht maken, waardoor moderne tattoo-artiesten prachtige, ingewikkelde en unieke patronen kunnen creëren als nooit tevoren.

Er zijn twee hoofdtypen machines beschikbaar voor professionele tattoo-artiesten: coil tattoo-machines en roterende tattoo-machines – beide worden voor hetzelfde werk gebruikt, maar ze hebben elk hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Dit zijn niet de enige soorten machines om te tatoeëren, maar ze komen het meest voor in de moderne tattooshop.

Coil Tattoo Machines

Dit soort tattoo-machines worden zo genoemd omdat ze aan de binnenkant spoelen hebben – meestal 8, 9 of 10 – die de spanning creëren die nodig is om een ​​staaf te bewegen die de naald op en neer houdt en die het inkten uitvoert.

Coilmachines zijn het meest voorkomende type tattoo-machine en staan ​​bekend om het luide zoemende geluid dat ze maken wanneer ze aan het werk zijn. Sommige mensen vinden dit geluid invasief, maar de spoelmachine wordt gewaardeerd om zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid.

Je kunt verschillende soorten coil tattoo-machines gebruiken voor het maken van lijnen, tinten en verpakking in kleur – of een combinatie van de drie, afhankelijk van de stijl van tattoo die je zoekt.

Coil-tattoomachines zijn populair omdat ze eenvoudige controle, regulering en aanpassing bieden, maar ook efficiënt zijn, waardoor de tatoeage sneller kan worden voltooid.

roterende tattoo-machine

Roterende tattoo-machines

Het tweede type tattoo-machine is de rotary, die voor het eerst werd gemaakt in 1978 en de manier waarop tattoo-artiesten hun werk deden, veranderde. In plaats van veren te gebruiken, gebruikt dit type machine een motor om de naald te bewegen, wat meer controle en precisie mogelijk maakte bij het maken van een ontwerp.

De eenvoudige, compacte en lichtgewicht machine is gemakkelijk vast te houden en te bedienen, en kan worden gebruikt voor zowel lijn- als blokvulling van de inkt, met weinig aanpassingen die nodig zijn tijdens het inktproces. Er zijn ook veel mods beschikbaar voor roterende machines, zodat artiesten hun eigen tools kunnen aanpassen.

Om de allerbeste resultaten aan uw klanten te leveren, moet u er zeker van zijn dat u niet alleen het juiste type machine voor de klus hebt, maar ook de beste beschikbare modellen en merken. Lees verder om te ontdekken wat de acht beste tattoo-machines van dit moment zijn, met onze huidige review van de beste coil en rotary tattoo-machine.

De 4 beste coil tattoo-machines

Naar onze mening zijn dit de beste spoelmachines die momenteel op de markt zijn.

  1. The Big Sleeps X van Bishop

Big-Sleeps-x-Bishop-Coil-Machine

De Grote Slaap X is een van de beste modellen die LA tattoo-machine-expert Bishop maakt – handgemaakt, net als al hun machines, combineert het een diep begrip van twee dingen: hoe geweldige tatoeages te maken en wat de artiest zelf nodig heeft van de machine.

De Big Sleeps X groepeert meer naalden voor snellere kleurblokkering en precieze schaduwen, of je kunt eenvoudig de kracht verlagen om je op voering te concentreren. Het 8-spoelmechanisme is opzettelijk hoog voor superieure naaldcontrole, zodat kunstenaars zowel eenvoudige als ingewikkelde ontwerpen kunnen maken met dezelfde helderheid en precisie.

 

  1. De Ghost Shader Hybrid van Workhorse Irons

Ghost-Shader-Hybrid-from-Workhorse-Irons

Dit klassieke en bekende merk biedt nog een andere kwaliteitsmachine voor tattoo-artiesten in de hele VS. Speciaal ontworpen met het comfort van de gebruiker in gedachten. Workhorse Irons is trots op het leveren van machines die al meer dan twee decennia door ervaren tatoeëerders zijn gebouwd. Gemaakt door tatoeëerders, voor tatoeëerders zijn er tal van geweldige modellen om uit te kiezen.

De Ghost Shader Hybride is een van hun beste en combineert het lichtgewicht, responsieve gevoel van een roterende machine met de kracht van een spoelmachine om prachtige ontwerpen te creëren van zowel scherpe, precieze lijnen als gedurfde blokkleuren – dit is zowel een van de beste kleurblokkers als de beste voering opties voor tattoo-machines die er zijn.

  1. De Mini Dietzel Powerliner van HM Tattoo Machines

Mini Dietzel Powerliner van HM Tattoo Machines

HM Tattoo Machines zijn al tientallen jaren actief in het vak en weten hoe ze machines moeten maken die het beste uit de vaardigheden van artiesten kunnen halen. De Mini Dietzel Powerliner model kan worden geladen met verschillende naaldmaten, wat het beste werkt met maat 7 of meer. De krachtige spoelen zijn 10 keer omwikkeld en leveren sterke, verlengde slagen voor optimale controle en efficiëntie.

Het model is gemaakt van één groot stuk gietijzer en is ideaal voor kunstenaars die een krachtige, duurzame machine willen die ongeëvenaard is in kwaliteit of duurzaamheid.

 

  1. De Brass Hybrid Tattoo Machine van Micky Sharpz

Messing hybride tattoo-machine van Micky Sharpz

De zachtheid en duurzaamheid van Micky Sharpz’s Brass Hybrid model maakt het uitvoeren van kleurblokontwerpen een vloeiende en efficiënte ervaring. Deze coil tattoo-machine maakt indruk als het gaat om krachtige kleurblokkering en scherpe, strakke lijnen, en de onderdelen passen perfect bij elkaar om ervoor te zorgen dat er minimale wrijving is, wat de levensduur van de machine verlengt.

Ontworpen door het Britse bedrijf Micky Sharpz, die experts zijn in het veld, is de Brass Hybrid extreem robuust en duurzaam en maakt het snel wisselen van buizen mogelijk, wat betekent dat u snel door uw ontwerp kunt werken met aanzienlijk minder onderbrekingen.

De 4 beste roterende tattoo-machines

  1. De Spektra Edge X van FK Irons

Spektra Edge X Cosmic Storm

De ‘FK’ in FK Irons staat voor ‘Fallen King’, en ze zijn experts in het maken van premium roterende tattoo-machines voor professionele artiesten – de Spektra Edge X, in het bijzonder, combineert alles wat ze weten over de industrie en degenen die deze machines gebruiken.

De Spektra Edge X is gemaakt van hoogwaardig aluminium en uitgerust met een slimme MultiVise-functie, waardoor u helemaal geen cartridge-adapters hoeft te gebruiken. U kunt eenvoudig het type streek dat u gebruikt wijzigen – lijn of vulmiddel, en scherpe, strakke lijnen maken met optimale precisie.

FK Irons zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te innoveren en hun bestaande ontwerpen te verbeteren; de Spektra Edge X toont hun frisse en eigentijdse aanpak, evenals al hun producten. Als je houdt van totale keuzevrijheid boven je ontwerpen en nauwkeurigheid bij elke slag, dan is dit misschien wel de beste roterende tattoo-machine voor jou.

  1. De Seawolf Direct Drive 3.0 van Vlad Blad Irons

Seawolf Direct Drive 3.0 van Vlad Blad Irons

Krijg alles wat je nodig hebt voor gelikte, professionele en efficiënte body art in één compleet pakket met de Seawolf Direct Drive 3.0 – de beste roterende tattoo-machine voor ervaren artiesten. Dit model is extreem veelzijdig en ideaal voor alle soorten kunstwerken – van voering tot vulling en schaduw, en de krachtige aandrijving maakt het ideaal om de klus snel te klaren.

Het no-nonsense ontwerp van deze professionals uit Moskou maakt dit specifieke model tot een favoriet over de hele wereld. Knip de onhandige extra’s uit en probeer in plaats daarvan een tool die je eigen unieke vaardigheden als artiest op betrouwbare wijze benadrukt – wat je persoonlijke stijl ook is, deze machine helpt je elk project zonder onderbreking te voltooien.

  1. De Hawk Pen van Cheyenne

Hawk Pen uit Cheyenne

Duitsland is de thuisbasis van enkele van de meest ongelooflijke tattoo-machinebedrijven: Cheyenne is een van de beste in het land, omdat ze altijd innoveren en nieuwe manieren vinden om klassieke ontwerpen te verbeteren, zonder uit het oog te verliezen wat altijd heeft gewerkt voor professionele artiesten.

De Havik Pen is een van de allerbeste tattoo-pistolen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn: het biedt totale controle en precisie en biedt een ongeëvenaard comfort in de hand. Sla de pijnlijke pols over en concentreer u in plaats daarvan op de kunst die u maakt met deze ultramoderne machine.

De lichtgewicht, compacte tattoo-machine is gemaakt om eruit te zien als een standaardpen en maakt het mogelijk om onovertroffen nauwkeurigheid te bereiken en allerlei soorten ontwerpen te maken, van fantasiescènes tot stippenpatronen, en het is ook gemakkelijk schoon te maken. Wat u (en uw klanten) ook in gedachten hebben, deze fantastische kunsttool maakt het gemakkelijker dan ooit om het te bereiken.

  1. De Roller Rotary van Infinite Irons

Roller Rotary van Infinite Irons

Combinatie van de tijdloze effectiviteit van het klassieke ontwerp van roterende machines met moderne techniek, Infinity Irons’ Roller Rotary is een solide en duurzame favoriet onder tattoo-professionals overal.

Het no-nonsense ontwerp betekent dat er geen futuristische toevoegingen of extra onderdelen zijn die moeten worden schoongemaakt of vervangen: wat je hebt is een solide, duurzaam en zeer betrouwbaar stuk machine met een motor die een indrukwekkende 5000 uur meegaat.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de industrie, maken Infinite Irons al hun machines met de hand en ontwerpen ze over het algemeen voor het maken van scherpe, strakke lijngebaseerde ontwerpen en onberispelijke schaduwen. Het model is zeer eenvoudig te bedienen en schoon te houden, en u hoeft geen onhandige toevoegingen te doen – een must-have voor de tattoo-artiest die houdt van zijn gereedschap dat eenvoudig is.

De beste tattoo-machine voor jou kiezen

Met tal van opties om uit te kiezen, is het een goed idee om te spelen met zowel spoel- als roterende inktmachines, zodat u kunt zien welke het beste bij u past. Je kunt in tattooshops vragen om een ​​van hun machines te proberen, of een handelsevenement of festival bezoeken om nieuwe en klassieke machines te ervaren.

Elke tatoeëerder heeft zijn eigen unieke stijl en persoonlijke smaak, en de ene inktmachine is misschien geweldig voor iemand anders, maar niet geschikt voor een andere – het draait allemaal om het uitproberen en testen van verschillende tools voordat je degene vindt die het beste bij je past.

Waar professionele tattoo-machines te kopen

Om het meeste uit je talenten als tatoeëerder te halen en om veilig en efficiënt ervaring op te bouwen, heb je hoogwaardige tools van gerenommeerde leveranciers nodig. Dus waar moet je tattoo-machines kopen om er zeker van te zijn dat je investeert in een premium product??

Bij het kiezen waar u de beste tattoo-machines op de markt kunt kopen, adviseren wij u ofwel rechtstreeks bij de fabrikant te kopen, of bij goedgekeurde, legitieme verkopers die bekend staan ​​om het leveren van het echte artikel.

Je kunt tattoo-machines online kopen van sites zoals eBay en Amazon, maar let op dat je beoordelingen van andere klanten leest om er zeker van te zijn dat je bij een gerenommeerde verkoper koopt en dat de machines zijn zoals beschreven. Tatoeagemachines zijn een investering – in sommige gevallen kunnen ze jaren meegaan – dus doe veel onderzoek voordat je je geld overhandigt.

Het komt neer op

Naarmate de vraag naar tatoeages is gestegen, is ook de vraag naar hoogwaardige, duurzame en gebruiksvriendelijke tatoeagemachines toegenomen. Of je nu een leerling bent die net begint als tatoeëerder, of al jaren in het vak zit, dit zijn de beste tattoo-machines op de markt voor zowel beginners als experts.

Een geweldige tattoo-machine is als een kwaliteitspenseel in de hand van een schilder; laat je unieke stijl en creativiteit de vrije loop met een van deze premium machines en je zult zeker groeien als artiest – en als bedrijf. Gelukkig inkten!