Bästa tatueringskrämer

Ta reda på de bästa tatueringsdämpande krämerna som finns tillgängliga, inklusive hur du använder dem för den mest långvariga effekten, och vilken som är vårt bästa val på marknaden

gör en tatuering

Redaktörens anmärkning: För att vara tydlig är vi inte utbildade läkare. Denna artikel och dess innehåll är bara vår åsikt och bör inte ersätta läkares råd.

Behöver du dem verkligen?

Det finns inget som en ny bit bläck, men för att få den där tjusiga nya tatueringen måste du möta smärtan först. Det går inte att undvika det faktum att tatueringar kan göra ganska ont, även om du är en hög, muskelbunden skurk.

Förväntan på smärtan kan vara tillräckligt för att avskräcka många från att tatuera sig, särskilt första gången. TV-tatueringsprogram som fångar varje läppbitande ögonblick hjälper inte och avslöjar varje grimas när individen gnisslar tänder och försöker komma igenom upplevelsen.

Tatuering innebär att nålar tränger in i din hud, som naturligtvis har miljontals nervändar som får smärta för att ge dig den hemska känslan av att bli stickad intensivt med ett vasst föremål.

Men kan det finnas ett enklare sätt att tatuera sig utan att behöva utstå så mycket smärta i processen? Om du längtar efter en tatuering men smärtan är för avskräckande kan vi ha lösningen. Dämpande krämer ökar i popularitet och kan hjälpa till att dämpa känslan i din hud, vilket gör tatueringar mycket lättare att bära.

tatuerare som använder tatueringspistol

Naturligtvis föreslår vi inte att tatueringar aldrig kommer att göra ont alls med lite hjälp. Men när du använder en bedövande kräm kan du upptäcka att det inte är så illa egentligen. Faktum är att om du tatueras på axeln eller vadmuskeln eller på ett annat känsligt område kan du ha turen att knappt registrera något.

Låter bra? Dämpande krämer kan verkligen ta kanten av smärtan och låta dig omfamna upplevelsen av att bli tatuerad. Men vänta en stund! Innan du rusar iväg för att ta den starkaste bedövande grädden du kan hitta, är det viktigt att du vet att du inte kan använda dem alla. Vissa bedövande krämer bör absolut inte användas med tatueringar och några kan till och med förstöra ditt värdefulla bläck.

Om du känner dig förvirrad är vi här för att hjälpa dig med den här omfattande guiden till de bästa tatueringsdämpande krämerna på marknaden. Kolla in informationen nedan så hittar du allt du behöver veta.

tatuering görs på armen

Hur de fungerar

Dämpande krämer kan alla se ganska lika ut vid första anblicken. När allt kommer omkring klämmer du ut en klump, smetar ut den på huden och väntar på att domningen ska komma in. Visst är det inte mer komplicerat än så?

Du kan bli förvånad över att upptäcka att det finns en mängd olika bedövande krämer som fungerar på olika sätt. Det är bra att veta skillnaden eftersom du kan hitta en viss typ som är mer effektiv för dig än en annan.

Det finns tre huvudtyper av bedövningskräm för tatueringar: nervblockare, nervdämpare och vasokonstriktorer. De arbetar på smärtreceptorerna i kroppen men var och en av dem på ett annat sätt. Här är en snabb genomgång av alla tre:

Nervblockerare

Lokalbedövning är en typ av nervblockerare, vilket gör att hudområdet känns helt bedövat för att medicinska ingrepp ska äga rum. De som används på sjukhus administreras vanligtvis via injektion, vilket gör att mindre operationer kan ske utan att patienten känner något!

Vissa tatueringsdämpande krämer är också nervblockerare, men de som finns tillgängliga kommersiellt appliceras topiskt snarare än injiceras. De fungerar genom att minimera antalet smärtsignaler som kan skickas till hjärnan, vilket minskar obehaget.

Aktuella nervblockerare är inte helt effektiva för att förhindra att smärta känns eftersom de inte helt kan utrota meddelandena som skickas till hjärnan. De är mycket bra på att ta bort kanten av smärtan, men eftersom nerverna fortfarande fungerar normalt när de används ensamma är det vanligt att smärta fortfarande upplevs.

Av denna anledning används nervblockerare ofta tillsammans med nervdämpare, i en kombinationskräm.

tatuerare som tecknar en tatuering

Nervdödare

Som vi redan har förklarat försöker nervblockerare försämra vägarna till hjärnan och stoppar smärtmeddelandet från att ta sig igenom. Nervdödare tar ett annat tillvägagångssätt och hindrar nerverna från att fungera alls.

Eftersom nervdämpare stoppar nerverna från att fungera, kan de vara otroligt effektiva för att lindra smärta. Detta låter i princip perfekt men i verkligheten blockerar de inte all smärta. Anledningen till detta är att denna typ av kräm inte kan tränga tillräckligt djupt in i hudlagren.

Nålarna från tatueraren går utöver ytnivån och utlöser nerverna som ligger i dermis. Detta är ett djupare hudlager och nerverna inuti påverkas inte av aktuella nervdämpare.

Detta är anledningen till att nervblockerare vanligtvis läggs till nervdämpare för att försöka förhindra uppfattning av smärta på båda sätten.

 

Vasokonstriktorer

Den tredje typen av grädde fungerar inte tekniskt direkt på smärtreceptorerna men kan ändå ha en markant effekt. Vasokonstriktorer kommer inte att dö din hud men kommer att få dina blodkärl att dra ihop sig. Detta bromsar inte bara absorptionen av kemikalier utan minskar också blodflödet.

Vasokonstriktorer används ofta med lokalbedövning på sjukhus eftersom de förhindrar att medicinen distribueras runt kroppen. Genom att begränsa blodflödet behålls mer smärtstillande kemikalier i det önskade området.

De arbetar med bedövande krämer på ett liknande sätt, så att effekten kan hålla längre. Detta hjälper individer att förbli smärtfria längre under en tatuering.

En tillfällig men fördelaktig effekt av det minskade blodflödet är mindre blödning på tatueringsplatsen.

tatuerare-håller-tatuering-pistol

Köparguide

Nu när du vet hur de olika typerna av bedövningskräm fungerar, kommer vi att rikta vår uppmärksamhet mot att köpa. Att hitta den bästa hudkrävande krämen för tatueringar beror på en mängd olika faktorer.

De flesta bedövande krämer är inte skapade specifikt för tatueringar. Istället är de en typ av medicinsk grädde som bedövar området och är kompatibel med en rad olika användningsområden, inklusive tatueringar. Andra skäl att en bedövande kräm kan användas inkluderar kosmetiska ingrepp, piercingar, tandarbete, medicinska ingrepp och optisk kirurgi.

Som du har sett från avsnittet ovan varierar hur krämerna fungerar mycket och vissa har en bättre effekt än andra. Även om alla bedövande krämer minskar känslan i huden, kan ingredienserna som de innehåller vara mycket olika.

Bieffekter

Även om det är osannolikt att du hittar en produkt som är utvecklad enbart för användning med tatueringar, är det ändå viktigt att kontrollera att den är kompatibel. Att använda en bedövande kräm som inte listar tatueringar som en potentiell användning kan leda till obehagliga biverkningar, liksom att påverka ditt bläck. Några av de sätt det kan påverka dig inkluderar:

 • Inte bedöva området så att du kan hantera en smärtsam tatuering
 • Irritation av huden orsakar ytterligare obehag både under och efter tatueringen
 • Förhindrar att tatueringsfärgen tas upp korrekt av huden och lämnar dig med en fläckig och dålig kvalitet

I vissa fall, om tatueraren upptäcker att du har använt en inkompatibel bedövningskräm kan de vägra att genomföra proceduren av ovanstående skäl.

Även om du använder rätt kräm är det möjligt att biverkningar utvecklas. I stora ordningar tenderar de att vara ganska sällsynta och vanligtvis endast upplevda av personer med, särskilt känslig hud. Att ha ett underliggande hudklagomål vid tidpunkten för en tatuering kan vara en annan riskfaktor.

När biverkningar uppstår är de vanligtvis självbegränsande och löser sig snabbt. Men om du tror att du riskerar att få en negativ reaktion på den bedövande krämen är det alltid värt att prata med din läkare i förväg.

Du kan uppleva biverkningar direkt efter att krämen applicerats eller som en fördröjd effekt. Du bör upptäcka att eventuella oönskade effekter försvinner inom högst 1-2 dagar.

Om du applicerar för mycket bedövande grädde och inte följer instruktionerna kan biverkningarna bli mycket värre. I vissa fall kan de till och med vara allvarliga. Om du tror att du lider av något mer än en enkel hudirritation, sök genast läkare.

De vanligaste biverkningarna som du kan uppleva inkluderar:

 • Rodnad
 • Svullnad och inflammation
 • Mindre irritation i huden
 • Kliande
 • En stickande eller brännande känsla på platsen där krämen applicerades.

tatuerare som ger en tatuering

Effektivitet

Dämpande krämer har sålts i stort antal genom åren och av goda skäl: de fungerar. Allas kropp fungerar på samma sätt så det finns ingen anledning för att bedöva krämer att inte fungera alls.

Men även om bedövande krämer fungerar på alla kommer graden av effektivitet att vara enormt annorlunda. Med olika nervstrukturer, varierande hudtjocklek och personliga känsligheter kommer den bedövande krämen att ha en annan effekt på alla som använder den.

Faktor i olika styrkor och ett varierat utbud av ingredienser och det är inte svårt att se varför bedövande krämer inte garanterat fungerar helt.

Det är viktigt att vara realistisk om hur effektiv grädden sannolikt kommer att vara. Många köper bedövningskräm i hopp om att det kommer att frysa området helt och lämna dem utan några obehagliga känslor under deras tatuering.

Det är rättvist att säga att det skulle vara mycket ovanligt att en enkel kräm utraderar varje bit av obehag, men för de allra flesta användare minskar de smärtan avsevärt och gör proceduren mycket lättare att tolerera.

bläck för tatueringar

Applicera grädden

Hudområdet ska vara rent och fritt från olja och skräp innan du applicerar den bedövande krämen. Detta garanterar maximal effektivitet och gör att krämen kan absorberas ordentligt av huden.

Ta på dig ett par vattentäta handskar innan du pressar ut krämen. Detta kommer att hindra din hand och finger från att bli domnade när du applicerar det.

Instruktionerna kanske inte specificerar den här delen, men det är en bra idé att linda in området med domningskräm som gäller i plastfolie. Detta genererar värme som gör att krämen fungerar mer effektivt.

Du kommer att upptäcka att krämen börjar fungera nästan direkt, så lägg inte på den för länge innan du planerar att tatuera dig. Det finns ingen fördel med att ge den längre tid att absorbera i din hud innan din tatuering, och om du väntar kan domningseffekten börja försvinna för tidigt.

Innan du applicerar bedövningskräm är det en bra idé att kolla med din tatuerare om de har några specifika regler. Vissa tillåter bara bedövningskräm som har köpts från deras studio eftersom de vill ha försäkran om att bara arbeta med produkter de är bekanta med.

Vissa tatuerare tillåter inte att domande krämer alls används. Om detta är viktigt för dig, leta efter en annan tatuerare eftersom många tillåter användning av en kräm. Försök att undvika att köpa en som är glycerinbaserad eftersom detta gör huden hal och tatuerare kan vara ovilliga.

Som en sista anmärkning: kom ihåg att nummerkrämer är utformade för användning innan tatueringen sker. Du kan ha lite ont efteråt, men låt dig inte frestas att minska obehaget med den bedövande krämen. Det kan reagera med din hud och orsaka kraftig inflammation runt tatueringen, liksom försämra läkningsprocessen.

 

Rekommenderade tatueringskrämer

Om du behöver något för att lindra smärtan rekommenderar vi att du tittar närmare på en av dessa smärtstillande för huden.

 1. Ebanel 520 Topical Numbing Cream för smärtstillande

Denna aktuella bedövningskräm från Ebanel är en av de mest sålda produkterna på marknaden och med god anledning. Den innehåller den högsta mängden lidokain som lagligt kan köpas över disk i USA, 5%, vilket ger den den kraftfullaste stansen du hittar i någon bedövande kräm.

Vissa lidokainkrämer har en obehaglig lukt men den här är nästan helt luktfri. Det är också fettfritt så det kommer inte att irritera din tatuerare när de försöker arbeta på din hud efteråt.

Det suger in i huden mycket snabbt och absorberas väl för maximalt resultat. Detta beror delvis på den speciella formeln som inte bara hjälper den att börja arbeta snabbt, den förbättrar också lidokainets kraft.

Ebanel 520 börjar fungera inom 2-3 minuter efter applicering och når sin maximala effektivitet cirka 25 minuter senare. Detta gör det till en extremt snabbt fungerande kräm jämfört med några andra på marknaden.

Den bedövande effekten varar i ungefär en timme efter att den nått sin topp, men den kan säkert appliceras igen upp till 6 gånger på 24 timmar.

Användarrecensioner av Ebanel 520 har varit utmärkta, med hög effektivitet. Vissa användare har funnit att domningskänslan varar i flera timmar, lätt tillräckligt länge för att täcka den typiska tatueringsupplevelsen.

Vid sidan av lidokain hittar du det vanliga sortimentet av säkra ingredienser, utan att giftiga kemikalier tillsätts. Om du av någon anledning inte är helt nöjd med effekten, har Ebanel en enastående meritlista i kundservice och erbjuder återbetalning på grädden utan problem..

Vad vi tycker: Detta är en prisvärd grädde men låt inte prislappen lura dig, den är lika effektiv som andra bedövande krämer som är dyrare. Detta är en av de mest populära bedövande krämerna på marknaden och vi är inte förvånade. Toppbetyg runt om.

 

 1. Super Numb Anesthetic Skin Numbing Cream

En annan populär bedövande kräm, Super Numb är också gjord av 5% lidokain precis som Ebanel 520, den tidigare grädden. Trots att den har samma styrka av lidokain är den här krämen inte lika stark och kommer inte att hålla så länge.

Detta beror delvis på att den speciella absorptionstekniken inte är närvarande, vilket innebär att effekterna av krämen kommer att försvinna snabbare. Den officiella beskrivningen säger att huden kommer att vara bedövad i 3-4 timmar men de flesta användare rapporterar att det bara är effektivt i högst 1,2-2 timmar.

Super Numb är en vattenbaserad bedövningskräm så lämnar inte en oljig rest för din tatuerare att glida på. Detta är en av anledningarna till att detta är en bedövande kräm som rekommenderas för användning med tatueringar.

För att få full effekt är det en bra idé att applicera krämen minst en timme innan du tatuerar dig och täcker området i plastfolie. Om du ber tatueraren att bara avslöja den bit de arbetar på snarare än hela området kan du förlänga den bedövande effekten. När den har packats upp och kvarvarande grädde torkat börjar klockan räkna ner.

Denna bedövande kräm är extremt billig men röret är mindre än de andra. Krämen måste också spridas ganska tjockt för att den ska fungera korrekt. Ett 30g rör täcker ett hudområde som mäter 6 “x6” så att du kan behöva mer än en om du ska göra en stor tatuering.

Vad vi tycker: Detta är en utmärkt bedövande kräm att börja med. Det fungerar bra för de flesta och prislappen skadar inte ditt bankkonto. Det är inte idealiskt för större områden eftersom det kan fungera mycket dyrare, och effekten kan försvinna för snabbt.

 

 1. UltraNumb Anesthetic Skin Numbing Cream

Detta är en liten balja med bedövande grädde, bara 10 g stor. Därför, om du bara ska göra en liten tatuering eller vill experimentera med en hudlösande kräm innan du betalar ut för ett större rör, är detta en ekonomisk att prova.

Varje 10 g badkar kommer att täcka ett område som är ungefär 4 x 4 tum stort. Jämfört med Super Numb kommer denna kräm att gå mycket längre, vilket gör den till ett budgetvänligt val även för större områden.

Du måste ansöka betydligt före din planerade tatuering för bästa resultat. Applicera ett lager och börja sedan massera in det väl i huden – glöm inte att bära dina handskar för att göra detta! Efter detta kan du applicera mer, skapa ett andra, tjockt lager innan du sveper in det med plast och lämnar i cirka två timmar.

Detta skapar de mest effektiva resultaten och du kommer att tycka att området känns behagligt bedövat. Resultaten är kraftfulla och långvariga, vilket ger dig möjlighet till smärtfria tatueringar i 3-4 timmar. Precis som Super Numb får du de mest bestående resultaten om tatueraren tar upp huden bit för bit istället för att exponera hela området från början.

Krämen är inte fet och fungerar bra för tatueringar, samt piercingar och andra estetiska applikationer som vaxning.

Vad vi tycker: Denna kräm erbjuder utmärkt värde och sparar pengar utan att äventyra effektiviteten. Det är viktigt att följa instruktionerna för applicering korrekt om du vill ha den bästa bedövande effekten, men när det görs korrekt är resultaten utmärkta.

 

Slutsats

Ovanstående tre produkter är några av de mest populära på marknaden men vilken är den bästa bedövande krämen av alla?

De är alla prisvärda så att du inte behöver spränga din budget för att undvika obehag under din tatuering, men om ekonomin är din prioritet så kommer UltraNumb-potten förmodligen bara att kanta den. Du måste dock förbereda dig i god tid och tillåta minst två timmar för att det ska sjunka in ordentligt.

Om du gör lite av din egen forskning kan du hitta några användare som hävdar att dessa märken av tatueringsdämpande kräm inte fungerar. Det verkar som att de kan vara mycket beroende av användaren. Se till att du följer instruktionerna noggrant och se vad de kan göra för dig.

Även om de alla innehåller 5% lidokain, har Ebanel 520 den starkaste och mest varaktiga effekten av dem alla. Detta beror på den speciella liposomformeln som hjälper den att lätt absorberas. De botaniska som ingår i formeln hjälper också till att lindra rodnad och förhindra hudinflammation.

Ebanel 520 finns också som en tatueringsdämpande spray som kan vara lättare för svåråtkomliga områden. Detta har samma effekt och långvariga domningar som domningskräm.

Därför är Ebanel 520 för oss den bästa bedövningskräm för tatueringar, levererar prisvärdhet och kraftfulla resultat, så att du kan njuta av upplevelsen utan den otroliga smärtan.