150 най -популярни татуировки с къна

TВземете някои невероятни идеи за татуировка с къна с нашето ръководство за дизайн. Представяме любимите си примери и обясняваме значението зад тях.

татуировки с къна на ръце

Изработени с багрило, произведено от растението къна, татуировките с къна са безболезнена и временна алтернатива на традиционното татуиране.

В тази статия ще ви преведем през историята и значението на татуировките с къна и ще отговорим на всички често задавани въпроси относно тази форма на боди арт.

Събрахме и огромна галерия от татуировки с къна, за да покажем най -популярните дизайни!

татуировки с къна на двете ръце

Какво е къна?

Хена е под формата на прах, получен от изсушените и смлени листа на растението Lawsonia inermis, известно още като дърво къна.

Смесена с течност и нанесена върху кожата, къната оставя кестенява (червеникавокафява) „татуировка“ или петно, което избледнява напълно с течение на времето.

Най -ранното известно приложение на къна за целите на бодиарта датира от бронзовата епоха (около 3200–600 г. пр. Н. Е.), Където тя е била използвана от млади жени в Източното Средиземноморие по време на фестивали и тържества.

Дори днес татуировките с къна са важна част от сватбените тържества в Азия и Близкия изток – въпреки че най -често се свързват специално с Индия, където са известни като мехнди.

татуировка с къна от едната ръка

В Индия дизайнът на Менди се рисува върху ръцете и краката както на булката, така и на младоженеца преди сватбата. Смята се, че това ще донесе на двойката дълъг и щастлив брак.

В днешно време татуировките с къна също са нещо като туристическа атракция за тези, които посещават страни, където татуирането с къна е обичайна практика, като Индия или Мароко.

За хората, които мислят да си направят постоянна татуировка, но не са напълно ангажирани или убедени, къната може да бъде чудесен начин да „тестват“ своята идея и дизайн.

Като временна и безболезнена алтернатива, татуировката с къна може да ви помогне да решите дали ще се чувствате комфортно с постоянна татуировка и дали вашият дизайн и поставяне определено са подходящи за вас.

къна

Не е ли къна черна все пак?

Не. Няма такова нещо като черна къна – къната води само до петна в нюанси на кафяво или червено, никога черно. Черната „къна“ е изкуствен продукт, съдържащ химикали, които могат да доведат до тежка алергична реакция и дори трайни белези. (Сериозно.)

Смесите, използвани за временни татуировки, подобни на черна къна, могат да съдържат множество неща, които наистина не искате на кожата си, като бензин, разредител за боя и химикал PPD.

Ако мислите да си направите татуировка с къна и татуировките, направени от художник, изглеждат напълно черни, може да е по -безопасно да потърсите някой друг, който да ви направи татуировката.

индийска татуировка с къна

Как да си направим татуировка с къна?

В наши дни къната се продава под формата на прах, който трябва да се смеси с вода, чай или лимонов сок, за да се постигне течна консистенция.

Етерични масла или други съставки, като мед или захар, също могат да се добавят за подобряване на адхезията към кожата. След това сместа от къна трябва да почине до 48 часа, преди да се използва.

Има няколко начина за нанасяне на сместа върху кожата, в зависимост от културата и регионалните традиции – и техниката на художника.

Някои художници използват малка торбичка за тръби (като тази, използвана за декориране на торти), други използват пръчка с размер на клечка за зъби, потопена в къна, за да нарисуват върху кожата, а други все още използват спринцовка (особено често срещана в Мароко).

татуировка с къна на ръката

След като се нанесе, пастата трябва да се остави върху кожата поне четири до шест часа, за да се постигне тъмен и дълготраен цвят. След като изсъхне, пастата ще се разпадне от кожата, оставяйки червеникавокафяво петно.

За да се предотврати твърде бързото изсъхване на пастата, някои художници ще добавят мед или захар към сместа. Друг метод е да нанесете смес от захар и лимон върху готовия дизайн, за да запечатате влагата за по -дълго време.

Можете ли да го направите у дома?

Въпреки че има много художници по целия свят, които са професионалисти в прилагането на татуировки с къна, някои хора избират да опитат ръцете си да нарисуват своя собствена татуировка с къна у дома. Ако се чувствате креативни, няма причина да не го пробвате!

къна на ръка

Въпреки че в много магазини се продава паста с къна, готова за нанасяне върху кожата, основният прах от къна също е широко достъпен. Прахът се използва и за други цели, като боядисване на коса или вежди.

Тъй като предварително смесените пасти могат да съдържат химически добавки, обикновено е най-добре да закупите естествена къна на прах и да направите пастата у дома-всичко, което трябва да добавите, е течност и евентуално захар, в края на краищата.

Когато правите своя собствена татуировка с къна у дома, имайте предвид, че къната може да оцвети тъканите и дори ноктите ви. Затова е най -добре да защитите дрехите си и да носите ръкавици, ако е възможно.

къна на гърба на ръката

Колко дълго трае татуировката с къна?

Татуировките с къна са най -живи прясно след нанасяне и избледняват с течение на времето. Колко време отнема дизайнът да започне да избледнява зависи от три основни фактора:

 • Подготовка – ако повърхността на кожата е била подготвена адекватно преди нанасянето на къна, татуировката вероятно ще продължи по -дълго. Препоръчва се да се измие, ексфолира и ако е необходимо, да се обръсне зоната преди нанасяне.
 • Качество на къната – това е доста просто – колкото по -добър е прахът от къна, толкова по -дълго татуировката ще остане свежа. Ако прахът изглежда избледнял, вероятно той ще е стар и следователно по -малко жив от самото начало.
 • Допълнителна грижа – вода, сапун и триене ще допринесат за избледняване на татуировката с къна много по -бързо. Ако е възможно, избягвайте намокрянето или измиването на зоната, за да сте сигурни, че татуировката ви ще остане жива по -дълго.

Като цяло татуировките с къна могат да останат свежи до две седмици. След това те постепенно ще избледняват за около две седмици.

Ако използвате естествена (кафява) къна, татуировката вероятно ще придобие червеникав оттенък при избледняване.

къна на пръсти

Можете ли да премахнете татуировка с къна?

Докато татуировките с къна изчезват сами след време, възможно е да се ускори процеса на избледняване.

Понастоящем няма продукти на пазара, предназначени специално за отстраняване на къна, и няма начин да премахнете къна незабавно. Можете обаче да използвате домашни методи, които ще помогнат на татуировката ви да изчезне по -бързо, като например:

 • Скраб – прилагането на ексфолиращ скраб върху зоната няколко пъти за няколко дни ще премахне мъртвите клетки на кожата и ще насърчи растежа на нови клетки, което води до по -бързо избледняване на татуировката.
 • Лимонов сок – считан за най -добрия естествен метод за ускоряване на процеса на избледняване, прилагането на лимонов сок върху кожата значително ще изсветли цвета на къната.
 • Солена вода – ако татуировката ви с къна е на ръката или крака, помислете да я накиснете в солена вода за 20 минути. Използвайте топла вода, за да сте сигурни, че солта е напълно разтворена.

Въпреки че някои източници предлагат използването на белина, хлор, сода за хляб или паста за зъби за премахване на татуировка с къна, обикновено не се препоръчва. Въпреки че тези методи могат да бъдат ефективни, те носят риск от дразнене на кожата – белина, по -специално, може да причини силно дразнене и изгаряния. Най -добре е да останете на сигурно място и да се придържате към естествените методи, описани по -горе.

показана татуировка с къна на ръка

Какво означават татуировките с къна?

Татуировките с къна се използват предимно за декорация. Както бе споменато по -горе, в някои култури те са част от социални тържества, особено сватби. Индия, Мароко, Иран и Тунис са само някои примери за страни, чиито култури включват концепцията за използване на татуировки с къна като символ на късмет и щастие за булката и младоженеца..

Татуировките на ръката с къна, направени на дланите, се считат за символ на способността да се дават и получават благословии. Междувременно татуировките на горната част на ръцете са символ на защита. Татуировките с къна на краката също са често срещан избор – в индийската традиция краката са силно духовно място, свързващо тялото, ума и духа със земята.

пример за татуировка с къна

Въпреки че има огромно количество вариации между дизайните на къна и повечето от тях са напълно абстрактни, има някои дизайни с разпознаваеми елементи и специфични значения. Популярните символи на къна включват:

 • Пейсли дизайн – може би най -често срещаният вид дизайн на татуировка с къна, те символизират късмет и плодородие
 • Сахасрара -коронната чакра в индуистката традиция, това е цвете, подобно на лотос със стотици венчелистчета, традиционно подредени в 20 слоя. Той символизира чистотата и единството на душата с божественото
 • Птици – като цяло се смята, че птиците са пратеници между небето и земята. Конкретни видове птици могат да имат свои символични значения в дизайна на къна – например, лебед символизира успех, докато паунът е свързан с красотата
 • Флорален дизайн – цветята в къна представляват щастие и радост. Лозите и листата, често срещан избор за татуировки за сватбена къна, са символ на преданост и жизненост
 • Водни кончета и пеперуди – и двата елемента символизират промяна и прераждане в дизайна на къна
 • Влечуги – змиите и гущерите са свързани с търсене на просветление
 • Очи – в практиките с къна окото най -често е символ на защита

С разпространението на татуировки с къна в западния свят и популяризирането като туристическа атракция и форма на „сувенир“, традиционните дизайни не са единственият избор в днешно време. Често се използват племенни дизайни, както и основни символи, намиращи се във всички форми на татуировката.

татуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с къна

татуировка с кънататуировка с кънататуировка с къна1389670_109964202686121_1014363639_n10903186_792923030820193_1615062478_n11247856_726772310783768_1099450019_n11351792_1630283360568767_621209611_n11375165_1479678472351585_141295765_nтатуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с къна11426668_1624597567781203_1620967531_n11428705_993050720727031_1966520225_n11820597_878015238986142_870780918_nтатуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с къна11820609_411591802372785_1994472290_n11821853_1651172075129956_1356206168_n11856741_506396329519332_942565322_n11875408_1626593397588044_1201454630_n11881603_433349550123285_1528261792_nтатуировка с кънататуировка с кънататуировка с кънататуировка с къна

1-къна-дизайн-за крака600_450 2-мехнди-freehand-tattoo600_800 3-tara__s_henna__d_foot600_402 4-къна-ръка600_450 5-къна-ръце-за-кехлибар 600_600 6-къна-ръце600_527 7-custom-hena-floral-pattern-tattoo600_450 8-sabrine_henna_palm_588_700  10-къна-дизайн600_415 11-къна-татуировка600_966 12-къна-ръка-татуировка600_508 13-къна-ръчен дизайн600_427 14-паун-къна-татуировка600_800 15-временни-татуировки600_450 16-пренатална-къна600_903 17-къна на крак 600_450 18-ambereens-булчинска къна600_427 19-сакини-булчинска къна600_579 20 фута-къна-арт600_450 21-къна-за-гост600_450 22-hinne-tattoo-design600_771 23-nicolette-henna-rung_534_800 24-традиционно-цвете-къна-на-ръка-ръка600_800  26-ша-савла-къна-дизайн-на-крак-крак-пръсти на краката600_768 27-къна на крака 600_800 28-aupoman-hk-henna-tattoo-hand600_397 29-aupoman-hk-henna-tattoo-hand-2600_400 30-красива-къна-гръб600_902 31-къна-стегозавър-цветя-на гърба600_450 32-полет-къна600_878 33-къна-дизайн-на-ръката ми 600_450 34-хавай-къна600_456 35-арабски-мехнди-дизайн-за-ръце600_450 36-арабски-мехнди-дизайн-за-ръце_520_686 37-къна-булчински ръце600_450 38-къна-на-ръце-и-гръб_576_592 39-цветна-и-пеперуда-къна-на гърба 600_425 40-къна-крак-феси-фюжън-дизайн-от-fatima600_896 41-къна-роза-гръб-парче_558_1024 42-круиз-къна600_450 43-mckennas-zumba-tattoo600_450 Татуировка с къна 44-фута 600_450 45-къна-крака-татуировка600_696 46-къна-татуировка-на-крака 600_450 47-мехнди-къна600_450 48-къна-татуировка-ръчен дизайн600_520 49 фута украсени-с-къна600_514 50-къна-китка600_430 A_aesthetic_henna1 All_grown_up_and_maried Bridal-Mehndi-Designs Dhulan-Mehndi-Wallpaper1 Henna_Decoration къна-красота henna-mehndi-desing-hd-wallpaper-2013 татуировка с къна татуировка с къна ръка татуировки с къна-2 татуировки с къна-3 татуировки с къна-4 татуировки с къна-5 татуировки с къна-6 татуировки с къна-7 татуировки с къна-8 татуировки с къна-9 татуировки с къна-10 татуировки с къна-11 татуировки с къна-12 татуировки с къна-13 татуировки с къна-14 татуировки с къна-15 татуировки с къна-16 татуировки с къна-17 татуировки с къна-18 татуировки с къна-19 татуировки с къна-20 татуировки с къна-21 татуировки с къна-22 татуировки с къна-23 татуировки с къна-24 татуировки с къна-25 татуировки с къна-26 татуировки с къна-27 татуировки с къна-28 татуировки с къна-29 татуировки с къна-30 татуировки с къна-31 татуировки с къна-32 татуировки с къна-33 татуировки с къна-34 татуировки с къна-35 татуировки с къна-36 татуировки с къна-37 татуировки с къна-38 татуировки с къна-39 татуировки с къна-40 татуировки с къна-41 татуировки с къна-42 татуировки с къна-43 татуировки с къна-44 татуировки с къна-45 татуировки с къна-46 татуировки с къна-47 татуировки с къна-48 татуировки с къна-50 татуировки с къна-51 татуировки с къна-52 татуировки с къна-53 татуировки с къна-54 татуировки с къна-55 татуировки с къна-56 татуировки с къна-57 татуировки с къна-58 татуировки с къна-59 татуировки с къна-60 Mehendi_decoration_on_feet Менди Mehndi_amk Кажи_Араб _-_ Frauen_beim_Hennabemalen