Трябва ли да си обръсна главата? Ръководство за бръснене на главата с бръснач

Ако имате отстъпваща линия на косата, изтъняла коса или изобщо оплешивявате, големият въпрос, който може би си задавате, е – „трябва ли да си обръсна главата?“ Бръсненето на главата е важно решение и със сигурност има много причини да обръснете главата си плешиво. Плешивата глава обаче не пасва на външния вид на всеки човек и в случай, че не ви харесва крайният резултат, отглеждането на косата ви назад ще отнеме няколко седмици.

Ако обмисляте да си обръснете главата с бръснач и искате да помислите за плюсовете и минусите, това ръководство е за вас. По -долу обсъждаме дали трябва да се обръснеш или да си бръснеш главата и ако да, колко често и по най -добрия начин.

Трябва ли да си обръсна главата

Трябва ли да си обръснеш главата?

Плешивите глави са по -чести от всякога, така че трябва да има много причини да обръснете главата си. Ако продуктите за растеж на косата не работят за вас, може би е време да направите неизбежното. Ако обаче загубата на коса не е вашият проблем, ето някои други ползи от бръсненето на главата.

Скриване на плешиви петна

Вероятно най -популярната причина да обръснете главата си е да скриете оплешивяването по мъжки модел. Оплешивяването, независимо дали е на произволни петна като лоша линия на косата, или под формата на изтъняла коса, без съмнение е смущаващ проблем. За щастие не сте сами – около 85% от мъжете ще изпитат косопад през целия си живот.

Може би най -лесният начин да се справите с оплешивяването е да обръснете всичко. Ако решенията за косопад не работят за вас, тогава бръсненето на главата е следващият най -добър отговор.

Изглеждайте по -млади

Независимо дали ви харесва или не, бръсненето на главата ви прави да изглеждате по -млади. Плешивите петна и отпадащите линии на косата могат само да ви състарят и да ви накарат да се почувствате по -стари, но премахнете тези показателни признаци и мъжете могат да изглеждат с десетилетие по -млади.

Бръснете главата си, за да изглеждате по -млади

Бъдете удобни

Активните и атлетични мъже, особено тези, които живеят в по -топъл климат, може да открият, че косата им пречи. Потта, дискомфортът и постоянният рестайлинг са досадни неща от миналото, когато си бръснеш главата.

Не само, че причинената от топлина изпотяване и световъртеж може да бъде проблем, но голям брой мъже просто не харесват усещането за пълна коса. Докато подстригването и подстригването често могат да разрешат тези проблеми, пълният път и бръсненето на цялата ви коса е сигурен начин да се сведе до минимум проблемът.

Намалете поддръжката

Някои може да го приписват на мързел, но няма съмнение, че грижата за косата, подстригването и оформянето могат да отнемат много време. Ако оформянето на косата сутрин и редовното подстригване са неудобства, тогава се подстрижете или започнете да бръснете главата си вече. Само не забравяйте, че ще трябва да бръснете главата си често, за да я поддържате напълно гладка и чиста.

Бръснене на главата - подстригване с ниска поддръжка

Чувствайте се по -уверени

И накрая, една чисто обръсната глава може да накара човек да се чувства по -уверен. Ако непрекъснато се притеснявате, че имате лош ден за коса или сте самосъзнателни за плешивите си петна, тогава плешивата глава може просто да облекчи безпокойството ви.

Проучванията показват, че мъжете с по -високи нива на тестостерон са по -склонни да губят коса и да оплешивяват. Може би затова обръснатата глава е уверен вид – защото тя психологически се свързва с мъжествени мъже.

Причини да си обръснете главата мъже

Как да решите дали да си обръснете главата

Преди да обръснете главата си, помислете за оправданието и риска за решението си.

Защо си бръснеш главата?

Първото нещо, което трябва да анализирате, е защо искате да си обръснете главата. Ако някоя от изброените по -рано причини резонира с вас, вероятно вече имате добър стимул.

Ако наистина нямате силен наклон, може би просто искате да експериментирате с външния вид. В противен случай не го правете и съжалявайте по -късно.

Какво ще стане, ако не харесвам бръснатия си вид?

Второто нещо, върху което трябва да помислите, е какво ще се случи, ако не харесвате обръснатата си глава. Това ще ви накара ли да се чувствате несигурни? Ще наруши ли шансовете ви да постигнете успешна среща? Това са всички въпроси, които трябва да си зададете преди.

Ако предстоящите седмици и месеци включват важни събития, срещи, празници и моменти на почивка в личния и професионалния ви живот, тогава вероятно трябва да спрете.

Алтернативи на бръсненето на главата

Едно последно съображение, преди да си обръснете главата, е дали има алтернативи. Както видяхме по -рано, повечето мъже имат причина да си обръснат главата.

За да ви дадем няколко примера, ето няколко алтернативи на бръсненето на главата.

 • Сменете прическата си – подстрижете косата си и опитайте силно избледняване на кожата с бръмчане или подстригване отгоре.
 • Подстрижете повече коса – ако комфортът е вашият основен проблем, експериментирайте с подстригване на косата по тялото си, за да намалите потта. Ако имате косми по лицето, помислете за бръснене на брадата. И отново, ако имате по -дълга прическа, изберете различно подстригване отстрани като подстригване или избледняване.
 • Скрийте оплешивяването – ако косата ви постепенно изтънява, удължете я. Ако кръпките са проблем, използвайте стилни техники като гребена, за да скриете проблема изцяло. Що се отнася до отстъпващата линия на косата, опитайте многото различни кройки и стилове, които ще я използват или просто я носете с увереност.
 • Преодолейте го – шансовете са, освен ако нямате много лош случай на плешивост по мъжки модел, хората не забелязват косата ви толкова, колкото вие.

Трябва ли да си бръмча главата

Как да си обръснеш главата

Ако сте решили, че бръсненето на главата е единственото нещо, което ще ви направи щастливи, значи е време да го направите. Има 3 начина да обръснете главата си – с помощта на самобръсначка, електрическа самобръсначка или машинка за подстригване. Силно препоръчваме комбинация от машинки за подстригване и самобръсначка, в зависимост от това колко кратко искате да подстрижете косата си.

Remington HC4250 Shortcut Pro Комплект за самостоятелно подстригване, тример за брада, машинки за коса за мъже (13 броя) 14 585 отзива Remington HC4250 Shortcut Pro Комплект за самостоятелно подстригване, тример за брада, машинки за коса за мъже (13 броя)

 • 9 Дължи гребени отрязва 1/16 – 5/8 инча (15 до 15…
 • Литиева, акумулаторна батерия 40 минути…
 • Комплект от 13 броя включва: Ръчна машинка за подстригване, 9 дължина…

$ 59,99 Купи сега

Ето как да обръснете главата си, стъпка по стъпка:

 1. Най -доброто време за бръснене на главата е след горещ душ, когато скалпът и косата ви са по -меки. Не забравяйте да изсушите кърпата, докато косата ви е само леко влажна.
 2. Вземете чифт за подстригване и подстрижете косата си до стърнища. Използвайте размер на предпазителя номер 1 или 2.
 3. След това нанесете крем за бръснене, масло или масло върху скалпа си.
 4. Използвайки чист, остър бръснач с най-малко три остриета, започнете да бръснете косата си със зърното, за да избегнете дразнене и пораснали косми. Бъдете внимателни, вървете бавно, за да избегнете всякакви порязвания, и изплаквайте често острието си.
 5. Когато бръснете задната част на главата си, наклонете главата си напред, за да стегнете кожата.
 6. Ако пропуснете някоя от зоните, опитайте се да се бръснете отстрани, за да ударите всеки ъгъл и място.
 7. Когато приключите, напръскайте малко студена вода, за да успокоите кожата си. Внимателно подсушете главата си и след това нанесете балсам или лосион за след бръснене. Уверете се, че скалпът ви получава достатъчно влага през следващите няколко часа.

Как да си обръснеш главата

Колко често трябва да си бръсна главата?

Колко често трябва да бръснете главата си, наистина зависи от личната ви генетика. Някои момчета бръснат главите си веднъж месечно, докато други го правят веднъж седмично. В крайна сметка колко често и кога бръснете главата си, се определя от това колко кратко искате да запазите косата си и колко бързо расте косата ви.

Заключение

Каквато и да е причината да искате да си обръснете главата, не забравяйте, че резултатите са само временни. Ако плешивата глава изглежда като решение на някой от вашите проблеми с косата, опитайте. В най-лошия случай, мразиш го и той расте отново след месец. Поне ще знаете, че сте опитвали и не се получи, вместо да имате тази възможност да остане в съзнанието ви.