A tudósok megtanították a patkányokat apró autók vezetésére

A patkányok elsajátították az apró autó vezetésének művészetét. Ez arra utal, hogy agyuk összetettebb, mint néhány tudós eredetileg gondolta. Őszintén szólva, akinek valaha volt patkánypatkánya, évek óta tudja, hogy a kis rágcsálók valójában hihetetlenül intelligensek, szeretőek és könnyen megtanulnak trükköket. A kísérlet eredményét most fel lehet használni annak megértésére, hogy az új készségek elsajátítása hogyan oldja a stresszt, és hogyan befolyásolják a neurológiai és pszichiátriai állapotok a mentális képességeket.

Lehet, hogy a patkányok még nem tudnak sakkozni, de sokkal intelligensebbek, mint azt egyesek gondolják

A tudósok megtanították a patkányokat apró autók vezetésére, aranyos találgatásokra, sakkozásra

A kutatók végre felismerik, hogy az állatok intelligenciája nem annyira különbözik a miénktől

A tudósok biztosan tudják, hogy minden rágcsáló megtanulhatja felismerni a tárgyakat és eligazodni az útvesztőkben. Ezeket a teszteket gyakran arra használják, hogy megvizsgálják, hogyan befolyásolják az agyi állapotok a kognitív funkciókat.

Azonban csak az állatok észlelésének keskeny ablakát rögzítik – mondja Kelly Lambert, a virginiai Richmond Egyetem munkatársa.

Lambert és kollégái azon tűnődtek, vajon a patkányok megtanulhatják -e a járművek kezelésének nagyobb kihívását. Egy apró autót építettek átlátszó műanyag tartályból kerekekkel, alumínium padlóval és három rézrúddal, amelyek kormánykerékként működtek. Amikor egy patkány az alumínium padlón állt, és a mancsában megragadta a rézrudakat, befejezett egy kört, amely előrehajtotta az autót. A bal, középső vagy jobb rézrúd megérintése különböző irányokba terelte az autót.

A kutatók hat nőstény és tizenegy hím patkányt képeztek ki az autó vezetésére 4 négyzetméteres arénákban. A rágcsálók gabonajutalmat kaptak, amikor megérintették a kormányt, és előrehajtották az autót. A csapat arra ösztönözte a patkányokat, hogy fejlesszék vezetési képességeiket azáltal, hogy a jutalmakat az arénában egyre távolabbi helyekre helyezik. Meg lehet nézni a videót róla itt néz.

az aranyos rágcsáló édes motivációval tanult

A tudósok megtanították a patkányokat apró autók vezetésére

A tudósok kísérletben megtanították a patkányokat apró autók vezetésére

Vezetés relaxációként a stresszes patkányoknak

A vezetéstanulás látszólag ellazította a patkányokat. A kutatók ezt két hormon – kortikoszteron, a stressz jelzője és a dehidroepiandroszteron – szintjének mérésével értékelték. A dehidroepiandroszteron és a kortikoszteron aránya a patkányok székletében nőtt a vezetési képzés során.

Tehát az állatok ugyanolyan elégedettséget kaphatnak, mint mi, ha új készséget fejlesztünk. Ezt az elképzelést alátámasztva a csapat megállapította, hogy az önvezető patkányokban magasabb volt a dehidroepiandroszteron szintjük, és kevésbé voltak stresszesek, mint azok a patkányok, amelyeket utasként hajtottak távirányítású autókban. A csapat most nyomon követési kísérleteket tervez annak megértésére, hogy a patkányok valójában hogyan tanulnak meg vezetni, miért tűnik enyhíteni a stresszt, és mely agyterületeket érinti.

De korántsem ez az első alkalom, hogy egy négylábú barát megtanult autót vezetni. 2013 -ban három állatmenhelyi kutya mindössze két hónap alatt tanult meg igazi autókat vezetni. A kísérlet célja az volt, hogy kiemelje intelligenciájukat, és több embert ösztönözzen arra, hogy fogadjanak állatokat az állatmenhelyről. Két hónap elteltével a három kutya képes volt elindítani, váltani, kormányozni, gyorsítani és fékezni egy autót. Erről videót is láthat itt. Ha szeretné elismerni az állatok intelligenciáját és véget vetni a kegyetlenségnek, javasoljuk, hogy ellenőrizze a termékcímkéket, és csak azokat válassza, amelyeket nem teszteltek állatokon.

Vásárlás helyett fogadja el!

A tudósok megtanították a patkányokat apró autók vezetésére, hogy menhelyi kutyákat vezessenek az autók vezetésére

Az animációs Stuart Little a 90 -es évek filmjében még tudna autót vezetni

A tudósok megtanították a patkányokat apró autók vezetésére, Stuart Little pedig autót vezet a filmben