Welk kapsel moet ik krijgen?

Als je je ooit hebt afgevraagd welke kapsels bij jou passen en hoe je je haar moet knippen, dan is hier een lijst met de coolste stijlen die je in 2021 kunt krijgen. We hebben de verschillende kapsels voor mannen onderverdeeld op basis van gezichtsvorm – ovaal, lang, rond , vierkant, ruit en driehoek. Als je jezelf betrapt op de vraag “wat voor soort kapsel moet ik krijgen?”, bekijk dan de beste herenkapsels hieronder om je te helpen bij het kiezen van het juiste kapsel.

Beste kapsels voor mannen op gezichtsvorm

Omdat uw hoofdvorm van invloed kan zijn op hoe verschillende snitten en stijlen u staan, is het alleen maar logisch om te weten welke gezichtsvormen en kapsels compatibel zijn. Vanwege hun gelaatstrekken en afmetingen is het kapsel van een man met een ovaal of lang gezicht bijvoorbeeld duidelijk anders dan het beste kapsel voor een man met een rond gezicht. Dit is de reden waarom het categoriseren van mannenkapsels volgens de vorm van het hoofd een van de meest logische manieren is om ervoor te zorgen dat je een goede snit krijgt in de kapperszaak.

Hieronder hebben we elk van de verschillende gezichtsvormen voor mannen beschreven, evenals voorbeelden en afbeeldingen van populaire stijlen. Van de kuif, pompadour, gladde achterkant, getextureerde crop en faux havik bovenop tot de soorten vervagingen en ondersnijdingen aan de zijkanten, hier zijn de beste kapsels voor mannen per gezichtsvorm.

Welk kapsel moet ik krijgen - Beste kapsels voor mannen op gezichtsvorm

Kapsels voor ovale gezichtsvorm

Er zijn veel stijlvolle kapsels voor ovale gezichten. Het kenmerkende kenmerk van een ovale gezichtsvorm is de afwezigheid van scherpe hoeken of hoeken bij het voorhoofd, de wangen en de kin. Vanwege hun symmetrie en balans zien de meeste kapsels er geweldig uit op ovale gezichten, inclusief vervaging en ondersnitten met kammen, kuifjes, pompadours, getextureerde gladde ruggen en stekelig haar. Vermijd echter franjes en pony’s die uw voorhoofd kunnen bedekken en uw gezicht er ronder uit kunnen laten zien.

Gezichtshaar en baarden zijn optioneel voor mannen met ovale gezichten. Ga gladgeschoren vanwege de zachte, gladde contouren van de kaaklijn.

Borstel terug

Ovaal gezicht - terugborstelen

Undercut met kam over

Ovaal gezicht - ondersnijding met kam over

Mid Fade met Pompadour

Kapsels voor ovale gezichten - Mid Fade met Pompadour

Taper Fade met Quiff

Kapsels voor ovale gezichten - Taper Fade met Quiff

Kapsels voor ronde gezichtsvorm

Er zijn ook verschillende coole kapsels voor ronde gezichtsvormen. Ronde gezichten zijn ongeveer even lang en breed en de kaaklijn heeft geen scherpe hoeken of scherpe randen. Om de illusie te wekken dat het gezicht langer is, overweeg dan kapsels die kort zijn aan de zijkanten maar hoogte of volume toevoegen.

De beste kapsels voor ronde gezichten zijn ondersnitten en hoge vervagingen in combinatie met pompadours, faux haviken (fohawks), franjes, zijdelen, kuifjes, stekelig haar en lange getextureerde kamoverkappingen of gladde ruggen.

Hoewel een baard niet nodig is voor mannen met een rond gezicht, kan een volle vierkante baard de kaak een meer gebeitelde look geven.

Kaal vervagen met gladde rug

Kapsels voor ronde gezichten - Kaal vervagen met gladde achterkant

Hoge huidvervaging met Pompadour

Kapsels voor ronde gezichten - Hoge huidvervaging met pompadour

Zijwaarts geveegde borstel omhoog

Kapsels voor ronde gezichten - zijwaarts geveegde borstel

Stekelig haar

Kapsels voor ronde gezichten - Stekelig haar

Kapsels voor vierkante gezichtsvorm

De beste kapsels voor vierkante gezichtsvormen zijn meestal kort en mannelijk. Vierkante gezichten zijn hoekig, scherp en mannelijk. Net als ronde gezichtsvormen, betekenen vierkante gezichten dat de lengte- en breedtemetingen vergelijkbaar zijn – het enige verschil is dat de hoek van de kaak scherper is.

Vanwege de veelzijdigheid variëren de beste kapsels voor vierkante gezichten van echt korte herenkapsels, zoals ondersnitten, buzz-cuts of crew-cuts, tot langere kapsels die wat volume aan de bovenkant toevoegen, zoals opgestoken haar, kuifjes, pompons, rommelige crops , lange kammen en traditionele gladde ruggen.

Mannen met vierkante gezichten kunnen wat lichte stoppels krijgen om de scherpte van de kin en kaaklijn te verzachten.

Buzz Cut

Kapsels voor vierkante gezichten - Buzz Cut

Hoge Fade met Quiff

Kapsels voor vierkante gezichten - High Fade met Quiff

Bemanning knippen

Kapsels voor vierkante gezichten - ronde snit

Getextureerde kam over

Kapsels voor vierkante gezichten - getextureerde kam over

Kapsels voor een lange gezichtsvorm

De beste kapsels voor lange gezichtsvormen helpen over het algemeen om de afmetingen van het hoofd gelijk te maken. Lange gezichten worden soms ‘langwerpig’ of ‘rechthoekig’ genoemd en zijn langer dan breed. Om te voorkomen dat je gezicht er nog langer uitziet, moeten mannen met een langwerpig gezicht korte kapsels proberen, zoals een crew- of buzz-cut. Als je echter meer volume aan de bovenkant wilt, sla dan de korte vervaging aan de zijkanten over en je kunt je haar stylen met een zijscheiding, kammen of kort opgestoken/stekelig haar.

Jongens met langwerpige gezichten mogen ook geen baard laten groeien die de vorm van het gezicht verder zal verlengen.

Oppoetsen

Kapsels voor langwerpige gezichtsvormen - Brush Up

Zijdeel

Kapsels voor langwerpige gezichtsvormen - zijdeel

Zijwaarts vallende ronde snit

Kapsels voor langwerpige gezichtsvormen - Side Swept Crew Cut

Kort Stekelig Haar

Kapsels voor langwerpige gezichtsvormen - kort stekelig haar

Kapsels voor diamanten gezichtsvorm

De beste kapsels voor diamanten gezichten zijn eigenlijk enkele van de populairste snitten en stijlen die tegenwoordig populair zijn. Een diamanten gezichtsvorm wordt gekenmerkt door sterke, brede jukbeenderen en een gedefinieerde, hoekige kin. Omdat ruitvormige gezichten meestal lang en smal zijn, raden kappers en stylisten een gelaagd kapsel met hoog volume aan, zoals een pony, faux havik (fohawk), opgeruwd, zijwaarts, shag, lange, gladde rug of getextureerd kapsel.

Mannen met diamanten gezichten kunnen overwegen om wat gezichtshaar te laten groeien om de kin en kaak te verzachten.

Getextureerd gewas

Kapsels voor diamanten gezichtsvormen - getextureerd gewas

Faux Havik (Fohawk)

Kapsels voor diamanten gezichtsvormen - Faux Hawk (Fohawk)

Hoge vervaging met franje

Kapsels voor diamanten gezichtsvormen - Hoge vervaging met pony

Glad terug

Kapsels voor diamanten gezichtsvormen - Slick Back

Kapsels voor een driehoekige gezichtsvorm

Trendy kapsels voor driehoekige gezichten zijn meestal langer en gelaagd. Driehoekige gezichtsvormen accentueren hoekige trekken, met name omdat de kaaklijn breder is dan de jukbeenderen. Om het kleinere voorhoofd te compenseren en symmetrie te creëren, is het ideale kapsel voor mannen met driehoekige gezichtsvormen om korte vervagingen aan de zijkanten te vermijden en halflange getextureerde kapsels bovenop te proberen, zoals een geveegde pony, hoekige franjes en rommelig haar.

Gezien de prominente kaaklijn, zouden de meeste mannen het beste gladgeschoren zijn.

Overkammen

Kapsels voor driehoekige gezichtsvormen - overkam

Bemanning knippen

Kapsels voor driehoekige gezichtsvormen - ronde snit

Getextureerde Kuif

Kapsels voor driehoekige gezichtsvormen - Getextureerde kuif

Mid Fade met hoekige franjes

Kapsels voor driehoekige gezichtsvormen - middenvervaging met hoekige pony

Top haarstylingproduct voor mannen

Met zoveel goede haarproducten voor mannen op de markt tegenwoordig, kan het moeilijk zijn om te weten welke merken of stylingproducten je moet gebruiken. Hoewel pommade, wax en klei tegenwoordig het populairst zijn, werkt elk het beste met verschillende kapsels.

Breng pommade aan voor een sterke hold en glanzende finish. Gebruik voor een getextureerde, natuurlijke look met volume een haarwax die een lichte tot medium hold biedt. Gebruik voor halflang tot lang haar een haarklei die zorgt voor beweging en een zachte finish.

Hier zijn enkele van de beste haarproducten voor mannen om te kopen.

Voorbeeld productbeoordeling Prijs
Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 Pack - Sterke haarpommade voor mannen - Medium glanzende wax op waterbasis zoals vlokkenvrije haargel - Gemakkelijk uit te wassen - De hele dag houdbaar voor alle haarstijlen Suavecito Pomade Firme (Strong) Hold 4 oz, 1 Pack – Strong Hold Hair Pomade For Men – Medium Shine… 14.530 beoordelingen $ 13,99 Nu kopen
TIGI Bed Head voor mannen Matte Scheiding Werkbare Wax, 3 Ounce TIGI Bed Head voor mannen Matte Scheiding Werkbare Wax, 3 Ounce 4.149 beoordelingen $ 9,90 Nu kopen
Imperial Barber Classic Pomade, 6 oz Imperial Barber Classic Pomade, 6 oz 1.547 beoordelingen $ 22,00 Nu kopen
American Crew Fiber, 3 oz, Sterke buigzame hold met lage glans American Crew Fiber, 3 oz, Sterke buigzame hold met lage glans 20.413 beoordelingen $ 18,50 Nu kopen
AMERICAN CREW Stylinggel met stevige hold, 33,8 Fl Oz AMERICAN CREW Stylinggel met stevige hold, 33,8 Fl Oz 6.204 beoordelingen $ 33,76 Nu kopen

Beste kapsels voor uw gezichtsvorm

Als je in de kapperszaak bent en een korte handleiding nodig hebt voor de beste kapsels voor jouw gezichtsvorm, dan is hier een eenvoudig overzicht van onze aanbevelingen. Hoewel dit over het algemeen de beste herenkapsels zijn per hoofdvorm, zijn alle jongens anders en sommigen kunnen een verscheidenheid aan snitten en stijlen maken die anderen niet kunnen.

Hier zijn een paar van de coolste kapsels om te krijgen volgens de gezichtsvorm:

  • Ronde: pompadour, faux havik, pony, zijscheiding, kuif en stekelig haar met hoge vervaging of ondersnit
  • Vierkant: buzz-cut, crew-cut, brush-up, kuif, pracht, rommelige krop en lange kam met vervaging of ondersnit
  • ovaal: overkammen, kuif, textuur glad naar achteren, stekelig haar en Ivy League met vervaagde huid, geschoren zijkanten of ondersnit
  • Lang: ronde snit, buzz-cut, korte zijscheiding, overkam, korte borstel en getextureerd gewas met taps toelopende zijkanten of weinig vervaging
  • Diamant: pony, faux havik, opborstelen, zijwaarts zwaaien, rommelige top, lang glad achterovergekamd haar en getextureerd gewas met korte zijkanten
  • Driehoek: kort tot halflang haar bovenop met taps toelopende zijkanten of ondersnit

Kijk hier voor meer coole kapsels voor mannen.